Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ferenc pápa: Istennel nem lehet kereskedni
  2019-06-12 17:03:39, szerda
 
  A keresztény élet szolgálatot jelent. Szomorú dolog azt látni, hogy a keresztények megtérésük kezdetén nyitottak a szolgálatra, szolgálják Isten népét, később azonban kiszolgáltatják magukat Isten népével. A hivatás szolgálatra szól, nem pedig arra, hogy másoktól elvárjuk azt, hogy minket szolgáljanak - figyelmeztetett a pápa.
Nem létezik más kapcsolat Istennel, csak az ingyenesség - emlékeztetett Ferenc pápa május 11-én reggel a Szent Márta-ház kápolnájában tartott szentmise homíliájában.
Adjuk ingyen mindazt, amit az Istentől ingyen kaptunk - mondta homíliájában Ferenc pápa, aki egész gondolatmenetét Isten kegyelmi ajándékai ingyenességének szentelte. Ez felhívás arra, hogy nyissuk meg a szívünket a kegyelem befogadására. Kegyelmet ugyanis nem lehet szerezni. Viszont a kegyelemmel Isten népét kell szolgálni, nem pedig elvárni, hogy mások szolgáljanak minket.
Ferenc pápa elmélkedése a napi evangéliumból indult ki (Mt 10,7-13), melyben Jézus így küldi misszióba a tanítványait: ,,Menjetek, és hirdessétek, hogy közel van a mennyek országa! Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, és űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Ne legyen övetekben se arany, se ezüst, se rézpénz! Ne vigyetek magatokkal úti tarisznyát, se két ruhát, se sarut, se botot! Méltó ugyanis a munkás a kenyerére." A keresztény nem maradhat mozdulatlan, a keresztény élet úton lét, úton járás, mindig! - szögezte le a pápa. Menjetek, keljetek útra, hirdessétek, hogy közel van az Isten Országa. Küldetésről van szó, misszióról, a szolgálat életéről - hangsúlyozta a Szentatya.
A keresztény élet szolgálatot jelent. Szomorú dolog azt látni, hogy a keresztények megtérésük kezdetén nyitottak a szolgálatra, szolgálják Isten népét, később azonban kiszolgáltatják magukat Isten népével. A hivatás szolgálatra szól, nem pedig arra, hogy másoktól elvárjuk azt, hogy minket szolgáljanak - figyelmeztetett a pápa.
A keresztény élet az ingyenesség élete. Az Úr maga dióhéjban összefoglalja a mai evangéliumban: Ingyen kaptátok, ingyen is adjátok! Az üdvösséget nem lehet megvásárolni, az ingyen jön, hiszen Isten ingyen üdvözít minket. Ahogy ő tesz velünk, nekünk is hasonlóképpen kell eljárnunk egymással. Ez Isten ingyenessége, az egyik legszebb dolog a világon! Tudnunk kell, hogy az Úrnak számtalan ajándéka van számunkra. Csak egyet kér tőlünk, hogy nyissuk meg a szívünket. Amikor a Miatyánkot imádkozzuk, megnyitjuk a szívünket, hogy ez az ingyenesség jöjjön el.
Az ingyenességen kívül nincsen más az Istennel való kapcsolatunkban. Lelki szükségleteinkben, amikor kegyelemre szorulunk, gyakran így fogadkozunk: Most aztán böjtölök, bűnbánatot tartok, kilencedet mondok! Rendben van, de ez nem fizetség a kegyelemért. Ez kegyelem, amihez ki kell tárnunk a szívünket, hogy befogadhassuk a kegyelmet. Isten minden java ingyenes - folytatta a pápa -, probléma akkor van, ha a szív összehúzódik és bezárul. Ekkor nem képes befogadni az ingyenes szeretetet. Istennel nem lehet kereskedni, nem üzletelhetünk vele.
Isten kegyelmét ingyenesen kell továbbadni. Ez főként az Egyház pásztoraira vonatkozik, hogy ne bocsássuk áruba Isten kegyelmét. Nagyon rossz dolog, amikor vannak olyan pásztorok, akik üzletelnek Isten kegyelmével: ,,Én megcsinálom ezt, de ez ennyibe, az pedig annyiba kerül..." Isten kegyelme ingyenes. Isten kegyelme ingyenes, ingyen is kell tehát adni - foglalta össze tanítását a pápa. A lelki életünkben mindig fennáll annak a veszélye, hogy belecsúszunk a fizetésbe. Még az Úrral való beszélgetés során is, mintha kenőpénzt adnánk neki. De nem! Ez nem lehet így! Semmiképpen. Uram, ha te ezt megteszed, én is megcsinálom azt neked. Ígéretet teszek, és ez kitágítja a szívemet, hogy befogadjam ingyenesen a kegyelmét. Az Istennel való ingyenesség kapcsolata segíti azokat, akik a keresztény tanúságtételben, a keresztény szolgálatban és a lelkipásztori életben tevékenyek. Útközben, mert a keresztény élet úton járás. Prédikáljatok, szolgáljatok, de ne másokkal szolgáltassátok ki magatokat. Szolgáljatok, és adjátok ingyen, amit ingyen kaptatok. Az életszentségünk arra szól, hogy kitágítsuk a szívünket, hogy Isten ingyenessége, Isten kegyelme eljuthasson a mi szívünkbe - zárta kedd reggeli homíliáját Ferenc pápa.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News
...... ........


Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Vatikan_Ferenc pápa  
Címkék: tanúságtételben, szolgáltassátok, kapcsolatunkban, életszentségünk, figyelmeztetett, gondolatmenetét, kiszolgáltatják, ingyenességének, hasonlóképpen, összefoglalja, evangéliumban, üzletelhetünk, lelkipásztori, ingyenességen, prédikáljatok, emlékeztetett, befogadhassuk, evangéliumból, szolgáljanak, tanítványait, összehúzódik, ingyenessége, befogadására, tisztítsatok, homíliájában, keresztények, megvásárolni, gyógyítsatok, kápolnájában, szolgálatban, hangsúlyozta, szolgáljatok, belecsúszunk, támasszatok, ingyenesség, megcsinálom, keresztény élet, keresztények megtérésük, hivatás szolgálatra, ingyenesség –, kegyelem befogadására, kegyelemmel Isten, napi evangéliumból, mennyek országa, szolgálat életéről, ingyenesség élete, egyik legszebb, ingyenesség jöjjön, ingyenességen kívül, pápa –, szív összehúzódik, ingyenes szeretetet, Szent Márta-ház, Isten Országa, Vatikáni Rádió, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó cica  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Szívet megérintő . . .  Az út  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Az út  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Jó éjszakát  Válaszok a halál után  Szép estét  Öröknek hinni . . .  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Sadhguru idézet  Minden kedves látogatómnak sze...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Leereszkedés és olvadás  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az út  Hibáztam már  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sonka vásár  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Rács mögé  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Színház az egész világ,  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Az angyali üdvözlet  Paul David Tripp Március 27  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Húsvéti üdvözlet !  Alvó cica  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Sir Andrew Lloyd Webber  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Aki belekortyol  Alvó kutya  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Boldogság  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Haja van  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Minden kedves látogatómnak sze...  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
keresztény élet, keresztények megtérésük, hivatás szolgálatra, ingyenesség &#8211, kegyelem befogadására, kegyelemmel Isten, napi evangéliumból, mennyek országa, szolgálat életéről, ingyenesség élete, egyik legszebb, ingyenesség jöjjön, ingyenességen kívül, pápa &#8211, szív összehúzódik, ingyenes szeretetet, pedig annyiba, lelki életünkben, keresztény tanúságtételben, keresztény szolgálatban, lelkipásztori életben, életszentségünk arra, tanúságtételben, szolgáltassátok, kapcsolatunkban, életszentségünk, figyelmeztetett, gondolatmenetét, kiszolgáltatják, ingyenességének, hasonlóképpen, összefoglalja, evangéliumban, üzletelhetünk, lelkipásztori, ingyenességen, prédikáljatok, emlékeztetett, befogadhassuk, evangéliumból, szolgáljanak, tanítványait, összehúzódik, ingyenessége, befogadására, tisztítsatok, homíliájában, keresztények, megvásárolni, gyógyítsatok, kápolnájában, szolgálatban, hangsúlyozta, szolgáljatok, belecsúszunk, támasszatok, ingyenesség, megcsinálom, hirdessétek, mozdulatlan, szolgálatot, pásztoraira, szolgálatra, küldetésről, fogadkozunk, kegyelemmel, eljuthasson, beszélgetés, kegyelmével, kegyelemért, elmélkedése, semmiképpen, szeretetet, tevékenyek, kegyelemre, ingyenesen, miatyánkot, imádkozzuk, megnyitjuk, továbbadni, misszióról, keresztény, szolgálják, megtérésük, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 5691
  • e Hónap: 26374
  • e Év: 229287
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.