Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 17. vasárnap 07.28
  2019-07-28 12:37:14, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Ábrahám könyörög az Úrhoz, hogy ne pusztítsa el Szodoma és Gomorra városát.
Ábrahámnak megjelent az Úr, és így szólt hozzá: ,,Szodoma és Gomorra bűne már égbe kiált, és igen súlyossá lett. Lemegyek hát, és megnézem, hogy valóban úgy viselkedtek-e, ahogyan hozzám szállt az ellenük szóló panasz szava, vagy sem; tudni akarom."
Ekkor az Úr kíséretében levő két férfi Szodoma felé indult, de Ábrahám megállt az Úr előtt. Azután Ábrahám közelebb lépett, és megszólalt: ,,Valóban el akarod pusztítani az igazakat a gonoszokkal? Talán ötven igaz is akad a városban. Igazán a vesztüket akarod? Nem kegyelmezel meg inkább a helységnek az ötven igazért, aki ott lakik? Távol legyen tőled, hogy az igazakat megöld a gonoszokkal együtt, és az igazaknak meg a gonoszoknak így egyenlő legyen a sorsuk. Ez nem méltó hozzád! Te az egész föld bírája, ne tennél igazságot?!"
Az Úr így válaszolt: ,,Ha ötven igazat találok Szodoma városában, értük megkegyelmezek az egész helységnek."
Ábrahám folytatta és így szólt: ,,Ha már egyszer elkezdtem, hadd szóljak Uramhoz, ámbár csak por és hamu vagyok. Lehet, hogy öt még hiányzik az ötven igazhoz. Az öt miatt elpusztítod az egész várost?" Az Úr így válaszolt: ,,Nem pusztítom el, ha legalább negyvenöt igazat találok benne."
Erre Ábrahám folytatta beszédét: ,,De lehet, hogy csak negyven van." Az Úr ezt felelte: ,,Negyven miatt sem fogom megtenni."
Ő újra így szólt: ,,Ne haragudj, Uram, ha beszélek, de lehet, hogy csak harmincan lesznek."
Ezt válaszolta: ,,Ha harmincat találok, akkor sem teszem meg." Ábrahám aztán újra szólt: ,,Nos, ha már egyszer bátorkodtam Urammal beszélni: Mi lesz, ha csak húszat találsz?"
Az Úr így felelt: ,,Húszért is megkímélem."
Ő folytatta: ,,Ne haragudj rám, Uram, ha még egyszer szólok: Lehet, hogy csak tízen vannak." Ezt válaszolta: ,,Tíz kedvéért is megkímélem a várost."
Ez az Isten igéje. Ter 18,20-32

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
A mennyei Atya - Krisztussal együtt - minket is életre támaszt
Testvéreim!
A keresztségben Jézus Krisztusba temetkeztetek el, és benne fel is támadtatok annak az Istennek az erejébe vetett hit által, aki őt a halálból feltámasztotta.
Titeket tehát, akik bűneitek és testi körülmetéletlenségetek következtében halottak voltatok, vele együtt életre keltett. Megbocsátotta minden bűnünket. A következményeivel ellenünk szóló adóslevelet eltörölte, az útból eltávolította és a keresztre szegezte.
Ez az Isten igéje. Kol 2,12-14

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus imádkozni tanítja apostolait. Az állhatatos imádság meghallgatást nyer.
Történt egyszer, hogy Jézus éppen befejezte imádságát: Ekkor egyik tanítványa arra kérte: ,,Uram, taníts meg minket imádkozni, mint ahogy János is tanította imádkozni tanítványait." Jézus erre így szólt hozzájuk:
,,Amikor imádkoztok, ezt mondjátok:
Atyánk! Szenteltessék meg a te neved.
Jöjjön el a te országod.
Mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma.
Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk
minden ellenünk vétőnek.
És ne vígy minket kísértésbe."
Azután így folytatta: ,,Tegyük fel, hogy valamelyiteknek van egy barátja, aki éjfélkor bekopog hozzá és ezt mondja: Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret! Útról érkezett egy vendégem, s nincs mivel megkínálnom.De az kiszól: Ne zavarj engem! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni, hogy adjak neked.
Mondom nektek: Ha nem is kelne fel, hogy adjon neki barátságból, erőszakossága miatt mégis fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van.
Mondom tehát nektek: Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Van-e köztetek olyan apa, aki követ ad fiának, mikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót nyújt neki?
Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle."
Ezek az evangélium igéi. Lk 11,1-13
...... .....



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te egykor teljesítetted tanítványaid kérését és imádkozni tanítottad őket. Most mi is azt kérjük tőled, hogy taníts minket imádkozni, taníts a helyes imára! Az életszentség és az üdvösség elnyerésének biztos eszköze a szüntelen imádkozás. Te nem üres szavakat kívánsz tőlünk, hanem figyelmes elmét, odaadó akaratot és megtisztult szívet. Tisztítsd meg gondolatainkat és érzéseinket az imádság által! Add, hogy újjászülessünk a szüntelen imádság által! Add, hogy hitünkben növekedjünk az imádság segítségével! Add, hogy megtaláljuk az imádságban a mennyei Atyához vezető utat!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyermekeiteknek, valamelyiteknek, megkegyelmezek, újjászülessünk, kolosszeiekhez, gondolatainkat, feltámasztotta, temetkeztetek, keresztségben, szenteltessék, teljesítetted, meghallgatást, eltávolította, erőszakossága, következtében, megbocsátotta, elnyerésének, életszentség, megbocsátunk, tanítványaid, tanítványait, segítségével, szentlelket, elpusztítod, érzéseinket, bátorkodtam, viselkedtek, krisztussal, megkínálnom, kegyelmezel, kenyerünket, megtaláljuk, adóslevelet, gonoszoknak, kíséretében, gonoszokkal, ellenük szóló, vesztüket akarod, ötven igazért, igazakat megöld, gonoszokkal együtt, egész föld, egész helységnek, ötven igazhoz, egész várost, mennyei Atya, keresztségben Jézus, erejébe vetett, halálból feltámasztotta, következményeivel ellenünk, útból eltávolította, keresztre szegezte, OLVASMÁNY Mózes, Azután Ábrahám, Erre Ábrahám, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusba, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Alvó kislány  ajándék, mellyel meglepem  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Vito Giaquinto gondolata  Horváth Szilvia tollából  József Attila – Keresek ...  Egy párkányon  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  különleges  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  képre írva  Az ember  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  Ismeretlen: Ikarusz monda  Mindig lesz olyan  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Egyszerű  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Ott van  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  képre írva  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Isten hűségének mértéke  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  IGEN így  Szép estét  Facebookon kaptam  Otthon  39 ígéret  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  József Attila – Keresek ...  Bornyi Veronika haiku verse  Paul David Tripp Április 12  Zilahy Lajos gondolata  József Attila - Kopogtatás nél...  képre írva  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam Krisztina b...  "Ez egy csoda"  Anyámról való emlékek  Azért kaptad  Paul David Tripp Április 15  Emlékezz  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szívek  Szép estét  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Egy párkányon  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Hegedüs Géza: Magyar költészet  jó reggelt  Paul David Tripp Április 13 
Bejegyzés Címkék
ellenük szóló, vesztüket akarod, ötven igazért, igazakat megöld, gonoszokkal együtt, egész föld, egész helységnek, ötven igazhoz, egész várost, mennyei Atya, keresztségben Jézus, erejébe vetett, halálból feltámasztotta, következményeivel ellenünk, útból eltávolította, keresztre szegezte, állhatatos imádság, evangélium igéi, helyes imára, üdvösség elnyerésének, szüntelen imádkozás, imádság által, szüntelen imádság, imádság segítségével, mennyei Atyához, gyermekeiteknek, valamelyiteknek, megkegyelmezek, újjászülessünk, kolosszeiekhez, gondolatainkat, feltámasztotta, temetkeztetek, keresztségben, szenteltessék, teljesítetted, meghallgatást, eltávolította, erőszakossága, következtében, megbocsátotta, elnyerésének, életszentség, megbocsátunk, tanítványaid, tanítványait, segítségével, szentlelket, elpusztítod, érzéseinket, bátorkodtam, viselkedtek, krisztussal, megkínálnom, kegyelmezel, kenyerünket, megtaláljuk, adóslevelet, gonoszoknak, kíséretében, gonoszokkal, megtisztult, zörgessetek, növekedjünk, barátságból, válaszolta, helységnek, evangélium, apostolnak, apostolait, pusztítani, kísértésbe, imádságban, megszólalt, keressetek, állhatatos, megkímélem, támadtatok, testvéreim, vétkeinket, tanítottad, gyermekeim, szentlecke, tanítványa, ábrahámnak, mindennapi, krisztusba, imádkoztok, keresztre, folytatta, tanította, könyvéből, igazaknak, imádkozni, olvasmány, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3253
  • e Hét: 14315
  • e Hónap: 26991
  • e Év: 260738
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.