Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
17. évközi hét szombat 08.04
  2019-08-03 17:24:51, szombat
 
  OLVASMÁNY Mózes harmadik könyvéből
Az örvendetes évben, vagyis a jubileumi esztendőben mindenki visszakapja eredeti birtokát.
A Sínai-hegyen így szólt Mózeshez az Úr:
,,Számlálj hét évhetet, azaz hétszer hét esztendőt, tehát negyvenkilenc évet. Ennek az évnek hetedik hónapjában a tizedik napon, az engesztelés napján, fúvasd meg a harsonákat az egész országban! Szenteljétek meg az ötvenedik esztendőt! Hirdessetek szabadulást lakóhelyetek minden lakójának, mert örvendetes esztendő ez. Kapja vissza mindenki a birtokát, és térjen vissza ki-ki saját családjához! Ez az ötvenedik esztendő legyen számotokra jubileumi év!
Ebben az évben ne vessetek! Ami a szántóföldeteken magától terem, le ne arassátok; a meg nem metszett szőlőtőkék termését be ne takarítsátok! Így szenteljétek meg az örvendetes esztendőt, és azt egyétek, amit a mezőn találtok!
Az örvendetes esztendőben kapja vissza mindenki a maga birtokát! Ha eladsz valamit honfitársadnak, vagy veszel valamit tőle, egymást be ne csapjátok! Az örvendetes esztendőt követő évek száma szerint vásárolj felebarátodtól, ő pedig a termés éveinek száma szerint adjon el neked! Minél több esztendő van még hátra a következő örvendetes esztendőig, annál nagyobb legyen az ár; és minél kevesebb van hátra, annál olcsóbb legyen a vételár, mert csak a termésidőt adja el neked.
Meg ne csaljátok honfitársaitokat! Mindenki félje az Urat; mert én, az Úr vagyok a ti Istenetek!"
Ez az Isten igéje. Lev 25,1.8-17

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Keresztelő János vértanúsága.
Amikor Heródes Antipász, a negyedes fejedelem meghallotta a Jézusról szóló híreket, azt mondta szolgáinak: ,,Ez Keresztelő János: ő támadt fel a halálból, azért van ilyen csodatevő ereje."
Heródes ugyanis annak idején elfogatta Jánost, bilincsbe verette és börtönbe vetette Heródiás miatt, aki fivérének, Fülöpnek a felesége volt. János ugyanis figyelmeztette: ,,Nem szabad őt feleségül venned!" Heródes emiatt ki akarta végeztetni Jánost, de félt a néptől, mert prófétának tartották őt.
Amikor Heródesnek születésnapja volt, Heródiás leánya a vendégek előtt táncolt. Ez nagyon megtetszett Heródesnek, ezért esküvel ígérte, hogy bármit is kér, megadja neki. A leány, mivel anyja már előre kioktatta, így szólt: ,,Add nekem egy tálon Keresztelő János fejét!" Erre a király elszomorodott, de esküje és a jelenlevő vendégek miatt megparancsolta, hogy adják oda neki (Keresztelő János fejét).
Erre elküldvén lefejeztette Jánost a börtönben. Fejét elhozták egy tálon, és odaadták a leánynak; ő meg elvitte anyjának.
Akkor János tanítványai eljöttek, elvitték a holttestet, és eltemették. Majd felkeresték Jézust, és mindezt hírül adták neki.
...... ......


Ezek az evangélium igéi. Mt 14,1-12

Imádság
Mindenható Istenünk, Urunk! Te jól tudod, hogy mi lakik az emberben, mi lakik a szívünkben. A te képmásodat hordozzuk magunkban, ami azt jelenti, hogy nem önmagunkért, hanem neked élünk. Életünk akkor válik igazi értékké, ha azt a te és az emberek szolgálatára szenteljük. Alakíts át minket akaratod szerint, hogy szívünk mindig a te szándékaidat keresse! Add nekünk a szívünket átformáló megtérés kegyelmét, hogy Fiadhoz hasonlóan életünket áldozzuk neked!

Elmélkedés
Keresztelő Szent János halálának történetét Máté evangélista Heródes visszaemlékezéseként jegyzi le. Ezt olvassuk a mai napon. Keresztelő Jánost az egész nép Isten prófétájának tartotta, ezt még Heródes is elismeri. Életmódja jel volt az emberek számára. Tanítása, prófétai fellépése egyáltalán nem nevezhető barátságosnak, hanem inkább kemény, figyelmeztető jellegű. Szavára mégis odafigyeltek az emberek és bűnbánatuk jeleként sokan mentek hozzá megkeresztelkedni. János személyének jelentősége és fellépésének hatása abban is megmutatkozott, hogy sokan követték életmódját, lettek a tanítványai. Ha tehát erkölcsi kiállásról és a bűnökre való figyelmeztetésről volt szó, akkor János nem hallgatott. Nem hallgatott az uralkodó család, Heródes erkölcstelen életmódja láttán sem. Az uralkodó nem vette ezt jó néven, ezért előbb börtönbe záratta, majd lefejeztette Keresztelő Jánost. Az uralkodó erőfitogtatása, félelme és önkényessége azonban nem moshatta tisztára lelkét.
Keresztelő Jánosnak az volt a küldetése, hogy bűnbánatot hirdetve felkészítse a népet Jézus érkezésére, fellépésére. János haláláról értesülve Jézus inkább egy időre elhagyja a Jordán vidékét, mert érzi, hogy az ő élete szintén veszélyben van, mint minden olyan prófétáé, aki az erkölcsi rend védelmének érdekében az igazságot bátran kimondja.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: honfitársaitokat, szántóföldeteken, megmutatkozott, erőfitogtatása, megparancsolta, honfitársadnak, figyelmeztette, felebarátodtól, elszomorodott, barátságosnak, negyvenkilenc, figyelmeztető, születésnapja, fellépésének, odafigyeltek, szenteljétek, prófétájának, lefejeztette, szolgálatára, lakóhelyetek, takarítsátok, szándékaidat, erkölcstelen, önkényessége, felkeresték, önmagunkért, visszakapja, evangélista, hirdessetek, szabadulást, felkészítse, tanítványai, vértanúsága, esztendőben, meghallotta, megtetszett, örvendetes évben, jubileumi esztendőben, évnek hetedik, tizedik napon, engesztelés napján, egész országban, ötvenedik esztendőt, ötvenedik esztendő, szántóföldeteken magától, örvendetes esztendőt, mezőn találtok, örvendetes esztendőben, maga birtokát, termés éveinek, következő örvendetes, termésidőt adja, OLVASMÁNY Mózes, EVANGÉLIUM Szent Máté, Keresztelő János, Amikor Heródes Antipász, Amikor Heródesnek, Akkor János, Mindenható Istenünk, Keresztelő Szent János, Keresztelő Jánost, Keresztelő Jánosnak, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Facebookon kaptam Mírjam bará...  ajándék, mellyel meglepem  Szép estét kedves látogatóimna...  A hagyma antibakteriális hatás...  Paul David Tripp Április 13  Megígért békesség  Az ember emlékekből áll  Vidámság  Jázmin  képre írva  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét kedves látogatóimn...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Töröld le  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Ady Endre - Mindegy átka  Magyar költészet napja  képre írva  A felvilágosodás...  Szép álmokat!  Alvó cicák  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Vidámság  Paul David Tripp Április 13  Emlékezz  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Szabó T. Anna - Pitypang  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindig lesz olyan  Különleges  József Attila - Kopogtatás nél...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Önmaga ellenére  Egy gondolat  Szép estét  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Egy párkányon  Megígért békesség  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  Otthon  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  képre írva  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Kertem  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép estét  Somlyó Zoltán - Orgonával  Megígért békesség  Bársony székben  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Magyar költészet napja  Magyar költészet napja  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Csend  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyszerű  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Jó éjszakát  Szép estét  Töröld le  Szép estét  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Báthory Attila: Sorsom ösvénye... 
Bejegyzés Címkék
örvendetes évben, jubileumi esztendőben, évnek hetedik, tizedik napon, engesztelés napján, egész országban, ötvenedik esztendőt, ötvenedik esztendő, szántóföldeteken magától, örvendetes esztendőt, mezőn találtok, örvendetes esztendőben, maga birtokát, termés éveinek, következő örvendetes, termésidőt adja, negyedes fejedelem, felesége volt, vendégek előtt, tálon Keresztelő, király elszomorodott, jelenlevő vendégek, evangélium igéi, emberek szolgálatára, szívünket átformáló, emberek számára, bűnökre való, uralkodó család, uralkodó erőfitogtatása, népet Jézus, időre elhagyja, erkölcsi rend, igazságot bátran, honfitársaitokat, szántóföldeteken, megmutatkozott, erőfitogtatása, megparancsolta, honfitársadnak, figyelmeztette, felebarátodtól, elszomorodott, barátságosnak, negyvenkilenc, figyelmeztető, születésnapja, fellépésének, odafigyeltek, szenteljétek, prófétájának, lefejeztette, szolgálatára, lakóhelyetek, takarítsátok, szándékaidat, erkölcstelen, önkényessége, felkeresték, önmagunkért, visszakapja, evangélista, hirdessetek, szabadulást, felkészítse, tanítványai, vértanúsága, esztendőben, meghallotta, megtetszett, fellépésére, családjához, jelentősége, engesztelés, személyének, prófétának, heródesnek, örvendetes, szőlőtőkék, végeztetni, számotokra, keresztelő, érkezésére, hallgatott, esztendőig, termésidőt, életmódját, evangélium, veszélyben, bűnbánatuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.