Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Boldogságos Szűz Mária királynő
  2019-08-22 16:33:04, csütörtök
 
  ...... ..............


Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél! Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni! Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.

Magyar Kurír
*
...... .......


Augusztus 22-én Mária királynői méltóságát ünnepli az Egyház. Boldogságos Szűz Mária királynő ünnepét 1954-ben rendelte el XII. Piusz pápa, a mennybevétel dogmája kihirdetésének negyedik évfordulóján.
A keresztény világ kezdetektől fogva ünnepelte Mária királynői méltóságát. Az efezusi zsinaton az évszázados gyakorlatot szentesítettek dogmával 431-ben. Azóta Máriát mint Istenszülőt, Isten Anyját ünnepeljük (Deipara, görögül: Theotokosz). A Bibliára alapozott ősi hagyomány szerint Mária Dávid király családjából származott. A Jelenések könyvének napba öltözött asszonya csillagkoronával tűnik fel (Jel 12,1). A Boldogságos Szűz királynőként való tisztelete megjelenik többek között Nazianzoszi Szent Gergelynél, Órigenésznél, Szent Jeremosnál.
,,Illő volt, hogy Fia érdemei folytán előbb itt a földön dicsőség övezze a Szűzanyát, utána pedig megkapja dicsőséges helyét a mennyben is. Illő volt, hogy itt a földön dicső legyen, hogy azután bejusson a mennyei teljes boldogságba. Illő volt, hogy miként itt a földön az erények legmagasabb fokára felemelte Őt a Szentlélek, ugyanúgy a legnagyobb mennyei dicsőségbe is bevigye." (Szent Amadeus püspök szentbeszédéből) Boldogságos Szűz Mária királynő ünnepét 1954-ben rendelte el XII. Piusz pápa, évenkénti ünneplési időpontot határozva meg Mária e tulajdonságára, királynői méltóságára. Korábban május 31-én ülték, később került a mai napra.
A Szűzanya egy közülünk, de odaadottságában, Jézus édesanyjaként méltóságban felülmúl bennünket. Az Egyház jövendő dicsőségének képét viselő királynő Szűz Mária, mert ami vele, a kiemelkedő taggal történt, az fog történni a titokzatos Test valamennyi tagjával.
,,...a Szeplőtelen Szüzet, aki mentes maradt az eredeti bűn minden szennyétől, földi életének végeztével az Úr tesben és lélekben fölvitte a mennybe, és a mindenség királynőjévé magasztalta, hogy tökéletesebben hasonuljon Fiához, az uralkodók Urához (vö. Jel 19,16), a bűn és a halál legyőzőjéhez." ( Lumen gentium, 59.)
Istenünk, te anyánkká és királynőnkké tetted Fiad édesanyját. Tekints hathatós közbenjárására, és engedd, hogy mennyei országodban elnyerjük a gyermekeidnek megígért dicsőséget. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
Illő volt, hogy Fia érdemei folytán előbb itt a földön dicsőség övezze a Szűzanyát, utána pedig megkapja dicsőséges helyét a mennyben is. Illő volt, hogy itt a földön dicső legyen, hogy azután bejusson a mennyei teljes boldogságba. Illő volt, hogy miként itt a földön az erények legmagasabb fokára felemelte Őt a Szentlélek, ugyanúgy a legnagyobb mennyei dicsőségbe is bevigye." (Szent Amadeus püspök szentbeszédéből) A Szűzanya egy közülünk, de odaadottságában, Jézus édesanyjaként méltóságban felülmúl bennünket. A keresztény világ kezdetektől fogva ünnepelte Mária királynői méltóságát. Az efezusi zsinaton az évszázados gyakorlatot szentesítettek dogmával 431-ben. Azóta Máriát mint Isten Anyját ünnepeljük (Deipara, görögül: Theotokosz).
Bibliára alapozott ősi hagyomány szerint Mária Dávid király családjából származott. Az angyali üdvözletben véget nem érő királyi széket ígér az angyal (Lk 1,33). A Jelenések könyvének napba öltözött asszonya is csillagkoronával tűnik fel (Jel 12, 1). Boldogságos Szűz Mária királynő ünnepét 1954-ben rendelte el XII. Piusz pápa, évenkénti ünneplési időpontot határozva meg Mária e tulajdonságára, királynői méltóságára.

Magyar Kurír

*
- Igenaptár oldalon
OLVASMÁNY Izajás próféta könyvéből
Gyermek születik és Fiú adatik nekünk.
A nép, amely sötétségben jár, nagy fényességet lát. Akik a halál árnyékának országában laknak, azoknak nagy világosság támad. Nagy ujjongással töltöd el őket, kitörő örömet adsz nekik. Úgy örülnek majd színed előtt, ahogy aratáskor szoktak örülni, s ahogy akkor örülnek, amikor a zsákmányt osztják. Mert terhes igáját, a vállára nehezedő rudat, sanyargatója botját összetörted, mint Midián idejében.
Mert gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, s az ő vállára kerül az uralom. Így fogják hívni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme. Messzire kiterjed majd uralma, és a békének nem lesz vége Dávid trónján és királyságában, amelyet a jog és az igazság által megerősít és megszilárdít mostantól fogva mindörökké. Ezt teszi a Seregek Urának féltő szeretete.
Ez az Isten igéje. Iz 9,1-6

† EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten feltárta örök tervét Mária előtt, hogy őt választotta a Megváltó anyjának.
Abban az időben Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki jegyese volt egy férfinak, a Dávid házából való Józsefnek. A szűz neve Mária volt. Az angyal belépett hozzá és így szólt: ,,Üdvöz légy, kegyelemmel teljes! Az Úr veled van! Áldottabb vagy te minden asszonynál!" Ennek hallatára Mária zavarba jött, és gondolkodóba esett, hogy miféle köszöntés ez.
Az angyal azonban folytatta: Ne félj, Mária! Hisz kegyelmet találtál Istennél!
Mert íme, gyermeket fogansz méhedben és fiút szülsz, s Jézusnak fogod őt nevezni!
Nagy lesz ő: a Magasságbeli Fiának fogják hívni.
Az Úristen neki adja atyjának, Dávidnak trónját. Uralkodni fog Jákob házán mindörökké, és uralmának soha nem lesz vége!
Mária ekkor megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan történhet meg ez, amikor én férfit nem ismerek?" Az angyal ezt válaszolta neki: ,,A Szentlélek száll le rád, és a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért szent lesz az, ki tőled születik: Isten Fiának fogják őt hívni. Lásd, rokonod, Erzsébet is gyermeket fogant öregségében, sőt, már a hatodik hónapban van, bár magtalannak tartják az emberek. Istennél semmi sem lehetetlen."
Erre Mária így szólt: ,,Íme, az Úr szolgálóleánya: történjék velem szavaid szerint!" Ezután az angyal eltávozott.
Ezek az evangélium igéi. Lk 1,26-38

Egyetemes könyörgés a Boldogságos Szűz Máriához
Pap: Imádkozzunk, testvéreim, a Boldogságos Szűzanyával együtt, mert ha ő velünk imádkozik, szent Fia bizonnyal meghallgatja kéréseinket!
Lektor: 1. Urunk, te Szűz Anyádat rendelted Egyházad anyjává. Az ő közbenjárására tartsd meg a szent hitben N. pápánkat, N. főpásztorunkat, a püspökök testületét, papjainkat és az egész hívő népet!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Urunk, Szűz Anyád a világ királynője. Az ő közbenjárására add meg, hogy az emberek békében és boldogságban éljenek!
3. Urunk, Szűz Anyád a mi nagyasszonyunk és patrónánk. Az ő közbenjárására add meg, hogy nemzetünk békében és egyetértésben gyarapodjék és boldoguljon!
4. Urunk, Szűz Anyád a mi édes reménységünk. Az ő közbenjárására nyerjen védelmet az erőtlen és az elhagyott, találjon rá az igazságra a tévelygő, és térjen hozzád a bűnös!
5. Urunk, Szűz Anyád a mennyország ajtaja. Az ő közbenjárására engedd el (N. testvérünk és összes) elhunyt testvéreink hátralevő büntetését, és vezesd be őket az örök életre!
Pap: Urunk, szálljon fel imádságunk dicsőséges trónusodhoz, és ne engedd, hogy csalódottan, üres kézzel távozzunk! Szűz Anyádnak, mennyei édesanyánknak közbenjárására hallgasd meg kéréseinket! Aki élsz és uralkodol mindörökkön örökké.
Hívek: Ámen.

*
- Ferences rend oldalon
Mit jelent az, hogy Mária nemcsak a Magyarok Nagyasszonya, hanem a Világmindenség Királynője is?.
...... ........... .............



A Boldogságos Szűz Máriának, a Világmindenség Királynőjének emléknapját XII. Piusz pápa 1954. november 1-jén, a Mária mennybevétele dogma kihirdetésének negyedik évfordulóján rendelte el. A II. Vatikáni Zsinat utáni liturgikus reform tette át a mai napra, éppen egy héttel Nagyboldogasszony ünnepe után. Jó gondolni arra, hogy közben ünnepeltük István királyunkat is, akinek jóvoltából Máriát úgy is tiszteljük, mint a Magyarok Nagyasszonyát.
Az örvendetes rózsafüzérben az ötödik titokként imádkozzuk, hogy ,,Áldott a te méhednek gyümölcse, Jézus, aki téged, Szent Szűz a mennyben megkoronázott." Jézus Krisztus azért koronázhatta meg Máriát a Mindenség Királynőjévé, mert ő Világmindenség Királya lett azáltal, hogy nem ragaszkodott istenségéhez, ,,hanem szolgai alakot öltött, megalázta magát és engedelmeskedett mindhalálig, mégpedig a kereszthalálig. Ezért Isten fölmagasztalta..." (Fil 2,8-9).
Krisztushoz hasonlóan Mária nemcsak azzal érdemelte ki királynői méltóságát, hogy az Úr szolgálóleányaként testet adott az Isten Igéjének, hanem Jézus keresztje alatt is ott állt; ez által hétfájdalmú, vagyis minden fájdalommal teljes anyánk lett. Miután Krisztus a kereszt trónján elfoglalta királyi trónját, az Ő anyját a mi anyánkká emelte, majd felvette a mennybe és megkoronázta.
A II. Vatikáni Zsinat tanítása szerint: ,,Végül a Szeplőtelen Szüzet, aki mentes maradt az eredeti bűn minden szennyétől, földi életének végeztével az Úr testben és lélekben fölvitte a mennybe, és a világmindenség királynőjévé magasztalta, hogy tökéletesen hasonuljon Fiához, az Uralkodók Urához a bűn és a halál legyőzőjéhez."
NB! A Boldogságos Szűz azért lehet Dicsőséges Királynő a mennyben, mivel a földön alázatos szolgálóleány volt. Jézus kijelentése szerint ,,aki megalázza magát, azt felmagasztalják." A Mennyei Atya ugyanis, aki Krisztust, a mindhalálig megalázottat dicsőséggel és tisztelettel koronázva jobbjára ültette, Fiával együtt hasonlóképpen felmagasztalta a Boldogságos Szüzet, az alázatos szolgálóleányt az angyalok kórusa fölé.
Szűz Máriát Anya királynőnek tisztelhetjük, mert szülőanyja lett a Messiás-királynak, aki a próféták jövendölése szerint Dávid trónján és királyságában uralkodik. Ugyanakkor Szűz Mária az Egyház jövendő dicsőségének képét viselő királynő, mert ami vele, a kiemelkedő taggal történt, az fog történni Krisztus Titokzatos Testének valamennyi tagjával. Mária ma is azt mondja nekünk, amit földi életében: ,,tegyétek, amit Jézus mond"! Kérjük Máriát, mint Királynőnket, Anyánkat és Nagyasszonyunkat: segítsen minket, hogy miután alázatos és szelíd földi szolgálattal követtük őt, nekünk is részünk lehessen vele együtt az örök dicsőségben!.

- Katolikus Network oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: engedelmeskedett, nagyasszonyunkat, csillagkoronával, felmagasztalják, odaadottságában, szentbeszédéből, közbenjárására, fölmagasztalta, kihirdetésének, szolgálóleányt, szentesítettek, nagyasszonyunk, szolgálóleánya, világmindenség, tökéletesebben, felmagasztalta, főpásztorunkat, kereszthalálig, tulajdonságára, gyermekeidnek, királyságában, rózsafüzérben, nagyasszonyát, mennybevétele, szentlélekkel, hasonlóképpen, édesanyánknak, tisztelhetjük, édesanyjaként, megkoronázott, egyetértésben, szolgálóleány, királynőjének, magasságbeli, királynőjévé, istenségéhez, időben Isten, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, mennybevétel dogmája, keresztény világ, efezusi zsinaton, évszázados gyakorlatot, földön dicsőség, földön dicső, mennyei teljes, erények legmagasabb, legnagyobb mennyei, kiemelkedő taggal, Boldogságos Szűz Mária, Galilea Názáret, Magasságbeli Fiának, Isten Fiának, Erre Mária, Magyar Kurír, Azóta Máriát, Isten Anyját, Mária Dávid, Boldogságos Szűz, Nazianzoszi Szent Gergelynél, Szent Jeremosnál, Szent Amadeus, Szűz Mária, Szeplőtelen Szüzet, Jézus Krisztus, OLVASMÁNY Izajás, Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örök Atya, Béke Fejedelme, Seregek Urának, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Boldogságos Szűz Máriához, Boldogságos Szűzanyával, Szűz Anyádat, Szűz Anyád, Szűz Anyádnak, Magyarok Nagyasszonya, Világmindenség Királynője, Boldogságos Szűz Máriának, Világmindenség Királynőjének, Vatikáni Zsinat, Magyarok Nagyasszonyát, Szent Szűz, Mindenség Királynőjévé, Világmindenség Királya, Ezért Isten, Isten Igéjének, Miután Krisztus, Uralkodók Urához, Dicsőséges Királynő, Mennyei Atya, Boldogságos Szüzet, Szűz Máriát Anya, Ugyanakkor Szűz Mária, Krisztus Titokzatos Testének, Kérjük Máriát, Katolikus Network,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  James Allen  Robert Merle tollából  Spenót fasírttal  Nevelőszülőkhöz adták,  Egy barátság története  Bársony székben  Ott van  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mindig lesz olyan  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Szép estét  40 felett  Csend  James Allen  Nagy és kis csodák  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Nevelőszülőkhöz adták,  James Allen  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Különleges  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  Nem kell hozzá fürdőruhás  Robert Merle tollából  Vidámság  Spenót fasírttal  Gebhardt Nóra versei II.  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Egyszerű  Horváth Szilvia tollából  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Jánosházy György: Fogd a kezem  Mindent de mindent visszakap  Márai Sándor tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Borzasztó  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó cica  Esterházy Péterre emlékezünk  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Tanácsok egy pszichológustól  Gebhardt Nóra versei II.  A sorsod  Paul David Tripp Április 15  József Attila – Keresek ...  Segíts neki dicsérni Téged  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Borzasztó 
Bejegyzés Címkék
időben Isten, szűz neve, angyal belépett, angyal azonban, hatodik hónapban, angyal eltávozott, mennybevétel dogmája, keresztény világ, efezusi zsinaton, évszázados gyakorlatot, földön dicsőség, földön dicső, mennyei teljes, erények legmagasabb, legnagyobb mennyei, kiemelkedő taggal, titokzatos Test, mindenség királynőjévé, uralkodók Urához, halál legyőzőjéhez, gyermekeidnek megígért, angyali üdvözletben, halál árnyékának, zsákmányt osztják, vállára nehezedő, igazság által, evangélium igéi, szent hitben, püspökök testületét, egész hívő, világ királynője, emberek békében, mennyország ajtaja, örök életre, héttel Nagyboldogasszony, örvendetes rózsafüzérben, ötödik titokként, mennyben megkoronázott, kereszt trónján, világmindenség királynőjévé, földön alázatos, mindhalálig megalázottat, alázatos szolgálóleányt, angyalok kórusa, próféták jövendölése, örök dicsőségben, engedelmeskedett, nagyasszonyunkat, csillagkoronával, felmagasztalják, odaadottságában, szentbeszédéből, közbenjárására, fölmagasztalta, kihirdetésének, szolgálóleányt, szentesítettek, nagyasszonyunk, szolgálóleánya, világmindenség, tökéletesebben, felmagasztalta, főpásztorunkat, kereszthalálig, tulajdonságára, gyermekeidnek, királyságában, rózsafüzérben, nagyasszonyát, mennybevétele, szentlélekkel, hasonlóképpen, édesanyánknak, tisztelhetjük, édesanyjaként, megkoronázott, egyetértésben, szolgálóleány, királynőjének, magasságbeli, királynőjévé, istenségéhez, ragaszkodott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 11243
  • e Hónap: 23919
  • e Év: 257666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.