Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
22. évközi hét kedd 09.03
  2019-09-03 14:16:54, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Jézus Krisztus meghalt értünk, hogy vele együtt örökké éljünk.
Testvéreim!
Ami az Úr eljövetelének idejét és óráját illeti, arról nem szükséges írnom. Hiszen jól tudjátok ti is, hogy az Úr napja úgy érkezik el, mint éjjel a tolvaj. Amikor azt mondogatják: ,,Béke és biztonság", akkor éri őket hirtelen a pusztulás, akárcsak a várandós asszonyt a fájdalom. És nem lesz menekvés számukra!
De ti, testvérek, nem jártok sötétségben, hogy az a nap tolvaj módjára meglephetne titeket. Hiszen mindnyájan a világosság és a nappal fiai vagytok.
Nem vagyunk az éjszakáé, sem a sötétségé. Ne aludjunk hát, mint a többiek, hanem legyünk éberek és józanok! Isten ugyanis nem kárhozatra, hanem az üdvösség elnyerésére szánt minket Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár élünk, akár meghalunk, vele együtt elnyerjük az életet.
Vigasztaljátok tehát egymást, és legyetek épülésére egymásnak, ahogyan meg is teszitek!
Ez az Isten igéje. 1Tessz 5,1-6.9-11

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus Kafarnaumban tanít, és meggyógyít egy megszállottat.
Jézus egyszer lement Kafarnaumba, Galilea egyik városába, és szombaton ott tanított. Tanítása ámulatba ejtett mindenkit, mert szavának hatalma volt.
Volt ott a zsinagógában egy tisztátalan lélektől megszállt ember, aki így kiáltozott: ,,El innen! Mi dolgunk veled, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elveszíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje." Jézus ráparancsolt: ,,Némulj el, és menj ki belőle!" Erre az ördög a földre sújtotta az embert, és kiment belőle, anélkül hogy bajt okozott volna neki.
Csodálkozás fogta el valamennyiüket, és egymás közt ezt mondogatták: ,,Mi ez? Akkora hatalommal és erővel parancsol a tisztátalan lelkeknek, hogy kimennek a megszállottakból."
Ennek híre elterjedt az egész környéken.
Ezek az evangélium igéi. Lk 4,31-37
...... ............



Imádság
Urunk, Jézus! A te nevedben gyűlünk össze a templomban, hogy szavadat hallgassuk és részesedjünk áldozatodban. Együtt keressük az Isten országát és közösen építjük azt. Örömhíred alakítson minket élő közösséggé, amely hirdeti tanításodat. Örömhíred minden emberhez szól, ezért nem csupán annak befogadására törekszünk, hanem annak továbbadására is. Adj nekünk buzgóságot, hogy országod lelkes munkásai legyünk! Az üdvösséget Isten kegyelméből és irgalmából nyerjük el, de tudjuk, hogy nekünk is tennünk kell érte. Nevelj minket az engedelmességre és a szeretet gyakorlására!

Elmélkedés
Az evangéliumi jelenet azt mutatja, hogy miként telhettek Jézus napjai. Szombatonként a zsinagógában tanít és meggyógyít egy ördögtől megszállt embert. Jézus tanítását és különleges cselekedetét összekapcsolják az emberek. Mondhatjuk, hogy tanítását hitelesíti a csoda, amit utána tesz. Az emberek joggal gondolják, hogy aki képes megszabadítani valakit a gonosz lélektől, annak szavai hitelesek, tanítása valóban igaz. Bizonyára ez váltja ki csodálkozásukat, ámulatukat. Itt ugyan nem találkozunk olyan ellenséges viselkedéssel, mint Názáretben, de arról sincs szó, hogy az emberek hinnének benne. Csupán kérdések merülnek fel bennük, mert nem értik, honnan származik a tanításában rejlő bölcsesség és honnét van rendkívüli ereje.
A jelenet sajátossága az embert megszállva tartó tisztátalan lélek Jézusról szóló vallomása, illetve Jézus némaságra felszólító parancsa. A gonosz lélek felismeri, amit más emberek még nem látnak meg, ezért mondja: ,,Tudom, ki vagy: az Isten Szentje." A gonosz elismeri azt is, hogy Jézusnak nagyobb a hatalma, mint az övé, s ez meg is mutatkozik a szabadításban, az ördög kiűzésében. Az Úr azért nem engedi beszélni őt, mert nem szeretné, hogy messiási titka már most kiderüljön, hiszen még nem tudhatja senki, hogy szenvedésében és halálában fog feltárulni az, hogy ő a Messiás, a Megváltó.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megszállottakból, csodálkozásukat, összekapcsolják, engedelmességre, megszabadítani, vigasztaljátok, valamennyiüket, eljövetelének, viselkedéssel, továbbadására, megszállottat, szabadításban, szombatonként, szenvedésében, cselekedetét, ráparancsolt, befogadására, zsinagógában, kafarnaumban, áldozatodban, tesszaloniki, gyakorlására, részesedjünk, kafarnaumba, mondogatták, sajátossága, sötétségben, tisztátalan, mondogatják, meglephetne, kegyelméből, találkozunk, elnyerésére, tanításodat, tanításában, csodálkozás, tesszaloniki hívekhez, várandós asszonyt, nappal fiai, üdvösség elnyerésére, tisztátalan lélektől, földre sújtotta, tisztátalan lelkeknek, egész környéken, evangélium igéi, üdvösséget Isten, szeretet gyakorlására, evangéliumi jelenet, zsinagógában tanít, ördögtől megszállt, emberek joggal, gonosz lélektől, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztus, Urunk Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Kafarnaumban, Isten Szentje, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  "Ez egy csoda"  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Borzasztó  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Magamnak  Nagy és kis csodák  különleges  Márai Sándor tollából  Különleges  Jázmin  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam Krisztina b...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Megígért békesség  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Hamvas Béla  Jó éjszakát  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Egy barátság története  39 ígéret  Esterházy Péterre emlékezünk  Egyszerű  József Attila - Kopogtatás nél...  James Allen  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Előfordul, hogy  Ma van a magyar költészet napj...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Robert Merle tollából  Bársony székben  Latinovits Zoltán tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Pitypang szökőkút  Szeretem ujjad karcsuságait,  Ma van a magyar költészet napj...  jó reggelt  Jó éjszakát  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Töröld le  Paul David Tripp Április 12  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Egy tavasz  Csend  Egyszerű  Nem kell hozzá fürdőruhás  Sík Sándor - Ha jő a perc  különleges  Ott van  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  különleges  Nagy és kis csodák  Walter Chrysler mondta  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Tavaszi este  A zsálya az Alzheimer-kórban s... 
Bejegyzés Címkék
tesszaloniki hívekhez, várandós asszonyt, nappal fiai, üdvösség elnyerésére, tisztátalan lélektől, földre sújtotta, tisztátalan lelkeknek, egész környéken, evangélium igéi, üdvösséget Isten, szeretet gyakorlására, evangéliumi jelenet, zsinagógában tanít, ördögtől megszállt, emberek joggal, gonosz lélektől, emberek hinnének, tanításában rejlő, jelenet sajátossága, embert megszállva, gonosz lélek, gonosz elismeri, ördög kiűzésében, megszállottakból, csodálkozásukat, összekapcsolják, engedelmességre, megszabadítani, vigasztaljátok, valamennyiüket, eljövetelének, viselkedéssel, továbbadására, megszállottat, szabadításban, szombatonként, szenvedésében, cselekedetét, ráparancsolt, befogadására, zsinagógában, kafarnaumban, áldozatodban, tesszaloniki, gyakorlására, részesedjünk, kafarnaumba, mondogatták, sajátossága, sötétségben, tisztátalan, mondogatják, meglephetne, kegyelméből, találkozunk, elnyerésére, tanításodat, tanításában, csodálkozás, evangéliumi, apostolnak, hatalommal, mondhatjuk, hitelesíti, mindnyájan, templomban, szentlecke, buzgóságot, irgalmából, hallgassuk, üdvösséget, kiderüljön, elmélkedés, kárhozatra, különleges, világosság, meggyógyít, evangélium, törekszünk, feltárulni, rendkívüli, megszállva, bölcsesség, názáretben, kiáltozott, ellenséges, közösséggé, ámulatukat, felszólító, testvéreim, kiűzésében, mutatkozik, örömhíred, némaságra, környéken, szükséges, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.