Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szeptember 8. Égi Édesanyánk Mária születésnapja
  2019-09-07 10:11:07, szombat
 
  Kis Boldogasszony napja. 2019 évben vasárnapra esik és a liturgia nem említi meg.
*
- Vallásos Network oldalon
...... ..........


A mai ünnep eredetileg annak a jeruzsálemi templomnak felszenteíési évfordulója, amely ott áll, ahol a hagyomány szerint Mária született. (Ma Szent Anna-templom.) Bizáncban és Rómában egyaránt már a VII. században megünnepelték Mária születésnapját. Rajta kívül csak Jézusnak és Keresztelő Szent Jánosnak üljük meg földi születésnapját. Ez a nap a nagy Mária-ünnepek közé tartozik.
Mária születése hajnalcsillag az emberiség egén. A megváltás művének kezdete. Isten kegyelmét, szeretetét ünnepeljük, amely Máriában megjelent a világban. Mária születése öröm, ahogy minden születés öröm, mert a reményt erősíti bennünk. Valami szép, valami szent kezdődik.
Számos keleti egyházban a liturgikus év kezdetét jelentette, így természetes, hogy a keleti egyházból ered. A nyugati egyházba valószínűleg I. Sergius pápa vezette be a 7. század végén. Eredetileg a jeruzsálemi Szent Anna bazilika szentelési évfordulója volt. A keresztény tisztelet mindig fontosnak tartotta megemlékezni arról, aki a Megváltó édesanyja lett.
A mai napon születésnapot ünnepelünk. Szűzanyánknak, égi édesanyánknak születésnapját. Ezen a napon az Egyház az evangéliumból egy hosszú és első pillantásra unalmas evangéliumi szakaszt tár elénk: Jézus Krisztus nemzetségtábláját. Valóban unalmas pusztán a nevek egymásutánját olvasni. A Szentírásban nagy hagyományra tekint vissza a nemzetségtáblák felsorolása. Az Ószövetségben még ennél is hosszabb és részletesebb nemzetségtáblákat találunk

- Boldog Öcséb oldalon
OLVASMÁNY Mik 5, 1-4a
Mikeás próféta, Izajás kortársa arról beszél, hogy Jeruzsálem és a nép a kinyilatkoztatás ellenére sem hűséges Istenhez, ezért Isten elfordul tőlük, és büntetést küld rájuk. Ennek ellenére eljön az idő, amikor teljesíti ígéretét. Nem Jeruzsálemből, hanem a jelentéktelen Betlehemből hozza a szabadítót, aki az Úr erejében legelteti nyáját. Uralma kiterjed a föld határáig, vagyis egyetemes uralkodó lesz, aki az egész emberiségnek üdvösséget hoz.
OLVASMÁNY Mikeás próféta könyvéből
Eljön az idő, amikor Betlehemben megszületik a Messiás.
Ezt mondja az Úr:
Te, efratai Betlehem, bár a legkisebb vagy Juda nemzetségei között, mégis belőled születik majd nekem,aki uralkodni fog Izrael felett.
Származása az ősidőkre,a régmúlt időkre nyúlik vissza.
Ezért elhagyja őket az Úr, míg nem szül, akinek szülnie kell,és testvéréhez, Izrael fiaihoz vissza nem tér a maradék.
Föllép és legelteti nyáját az Úr erejében, az Úrnak, az ő Istenének, fenséges nevében.
Akkor biztonságban élnek, mert hatalmát kiterjeszti egészen a föld határáig: és ez lesz a béke.
Ez az Isten igéje.

SZENTLECKE Róm 8, 28-30
Az üdvösség történetében Isten terve valósult meg. Ő ugyan szabad akaratot adott az embernek, de azért a teremtés művében nem kell csalódnia. Ismeri övéit, akiket kiválasztott, akik a meghívást elfogadták, s ezeket arra rendelte, hogy Fiának hasonlatosságát öltsék magukra. A kegyelmet azért kapják, hogy Krisztus tanítását életté váltsák, és majd a feltámadásban az ő dicsőségét is magukra öltsék. Mária az üdvtörténetben különleges előrerendelést kapott, s a Krisztushoz való hasonlóságot is ő valósította meg legjobban.
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Isten arra rendet minket, hogy Fiának képmását öltsük magunkra.
Testvéreim! Tudjuk, hogy az Istent szeretőknek minden a javukra válik, hiszen ő saját elhatározásából választotta ki őket. Akiket ugyanis előre ismert, azokat eleve arra rendelte, hogy Fiának képmását öltsék magukra. Így lesz ő elsőszülött a sok testvér között.
Akiket előre erre rendelt, azokat meg is hívta; akiket meghívott, azokat igazzá tette; akiket pedig igazzá tett, azokat meg is dicsőítette.
Ez az Isten igéje.

EVANGÉLIUM Mt 1, 1-16. 18-23
Jézus családfáját az evangélista nem úgy közli, mint történeti okiratot, hanem mint az ószövetségi nép történetének hitbeli értelmezését. Isten kezdettől fogva mindent az eljövendő Megváltóra irányított. A felsorolt nevek és az általuk megjelölt korok azt mutatják, hogy az Isten Fia a gyarló emberekhez jött. Beleszületett abba a történelembe, amelyet a bűn, az emberi gonoszság olyan sok sötét folttal eléktelenített. Isten nem tagadta meg teremtményét, nem félt attól, hogy szentségét a gyarló emberi környezet beszennyezi. Azért jött az elesettekhez, hogy a betegek orvosa, a reménytelenek bátorítója és az igazságot keresők világossága legyen. Mária a bizonyíték arra, hogy a megváltás ereje hatékony lehet a földi emberben.

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Mária gyermeket fogant a Szentlélektől.
Jézus Krisztusnak, Dávid és Ábrahám fiának családfája:
Ábrahámnak Izsák volt a fia, Izsáknak Jákob, Jákobnak Juda és testvérei, Dudának Fáresz és Zára Támártól, Fáresznek Eszróm, Eszrómnak Árám, Árámnak Aminadáb, Aminadábnak Náásszón, Náásszónnak Szalmon, Szalmonnak Bóász Ráhábtól, Bóásznak Jóbéd Ruttól, Jóbédnek Izáj, Izájnak pedig Dávid király.
Dávidnak Salamon volt a fia Uriás feleségétől, Salamonnak Roboám, Roboámnak Abija, Abijának Ászáf, Ászáfnak Jozafát, Jozafátnak Jórám, Dórámnak Ozijás, Ozijásnak Joatám, Joatámnak Achát, Achátnak Ezekiás, Ezekiásnak Manasszesz, Manasszesznek Ámósz, Ámósznak Joziás, Joziásnak pedig Jekoniás és testvérei a babiloni fogság idején.
A babiloni fogság után: Jekoniásnak Szálátiél volt a fia, Szálátiélnek Zorobábel, Zorobábelnek Ábiud, Ábiudnak Elijakim, Elijakimnak Ázór, Ázórnak Szádok, Szádoknak Áhim, Áhimnak Eliud, Eliudnak Eleazár, Eleazárnak Mattán, Mattánnak Jákob, Jákobnak pedig József. Ő volt a férje Máriának, akitől a Krisztusnak nevezett Jézus született.
Jézus Krisztus születése pedig így történt: Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől.''
Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott:
"Íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki, ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten.''
Ezek az evangélium igéi.

Rövidebb forma
EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből 1, 18-23
Mária gyermeket fogant a Szentlélektől.
Jézus Krisztus születése így történt: Anyja, Mária, jegyese volt Józsefnek. Mielőtt azonban egybekeltek volna, kitűnt, hogy Mária gyermeket fogant méhében a Szentlélektől. A férje, József igaz ember volt, nem akarta őt megszégyeníteni, ezért úgy határozott, hogy titokban bocsátja el. Míg ezen töprengett, megjelent neki álmában az Úr angyala, és így szólt: ,,József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, mert a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fia születik majd, akit Jézusnak nevezel, mert ő váltja meg a népét bűneitől.''
Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta által mondott:
"Íme, a szűz gyermeket fogan és fiút szül, és az Emmánuel nevet adják neki,ami azt jelenti: ,,Velünk az Isten.''
Ezek az evangélium igéi.

Könyörgés
Egyetemes könyörgések Szűz Mária születésének ünnepére (Kis Boldogasszony) (Szeptember 8.)
Pap: Örvendezzünk, testvéreim, a mai ünnepen, mert hatalmas közbenjárónk született! A Kis Boldogasszonnyal együtt könyörögjünk mennyei Atyánkhoz!
Lektor:
1. Add, Urunk, hogy Szűzanyánk születésében minden ember felismerje megváltásunk hajnalhasadását!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket!
2. Add, Urunk, hogy Egyházad pásztorainak szolgálata által mindnyájan újjászülessünk az örök életre!
Hívek: Kérünk téged . . .
3. Add, Urunk, hogy égi Anyánk közbenjárására megszülessék a földön a béke!
Hívek: Kérünk téged .... .
4. Add, Urunk, hogy a betegeket és a szomorúakat is örvendeztesse meg a ,,Szomorúak Vigasztalójának'' születése!
Hívek: Kérünk téged... . .
5. Add, Urunk, hogy Kis Boldogasszony mai ünnepe mennyei születésnap legyen elhunyt testvéreink számára!
Hívek: Kérünk téged ..... . .
Pap: Jóságos, mennyei Atyánk! Szent Fiad megtörte az ősi ellenség erejét. Az ő Szent Anyjában égi édesanyát adtál nekünk. Kérünk, hogy közbenjárására bennünk is törje meg a gonosz lélek hatalmát a mi Urunk, Jézus Krisztus. Aki él és uralkodik mindörökkön-örökké.
Hívek: - Ámen.

*
- Wikipedia oldalon Link

- Mária, Dávid nemzetségéhez tartozott, Joakimtól és Annától született szeptember 8-án.
...... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: kinyilatkoztatás, boldogasszonnyal, vigasztalójának, megszégyeníteni, hasonlatosságát, nemzetségtáblák, hajnalhasadását, elhatározásából, előrerendelést, születésnapját, eléktelenített, újjászülessünk, üdvtörténetben, közbenjárására, szentlélektől, boldogasszony, megünnepelték, evangéliumból, örvendeztesse, reménytelenek, beteljesedjék, hajnalcsillag, ószövetségben, jelentéktelen, jeruzsálemből, feltámadásban, beleszületett, születésnapot, felszenteíési, szűzanyánknak, nemzetségéhez, édesanyánknak, egymásutánját, manasszesznek, közbenjárónk, zorobábelnek, jeruzsálemi templomnak, hagyomány szerint, nagy Mária-ünnepek, emberiség egén, megváltás művének, reményt erősíti, keleti egyházból, nyugati egyházba, jeruzsálemi Szent, keresztény tisztelet, nevek egymásutánját, nemzetségtáblák felsorolása, kinyilatkoztatás ellenére, jelentéktelen Betlehemből, föld határáig, egész emberiségnek, Vallásos Network, Szent Anna-templom, Keresztelő Szent Jánosnak, Szent Anna, Jézus Krisztus, Boldog Öcséb, OLVASMÁNY Mik, OLVASMÁNY Mikeás, SZENTLECKE Róm, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Mt, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Máté, Jézus Krisztusnak, Ábrahámnak Izsák, Izsáknak Jákob, Jákobnak Juda, Dudának Fáresz, Zára Támártól, Fáresznek Eszróm, Eszrómnak Árám, Árámnak Aminadáb, Aminadábnak Náásszón, Náásszónnak Szalmon, Szalmonnak Bóász Ráhábtól, Bóásznak Jóbéd Ruttól, Jóbédnek Izáj, Dávidnak Salamon, Salamonnak Roboám, Roboámnak Abija, Abijának Ászáf, Ászáfnak Jozafát, Jozafátnak Jórám, Dórámnak Ozijás, Ozijásnak Joatám, Joatámnak Achát, Achátnak Ezekiás, Ezekiásnak Manasszesz, Manasszesznek Ámósz, Ámósznak Joziás, Jekoniásnak Szálátiél, Szálátiélnek Zorobábel, Zorobábelnek Ábiud, Ábiudnak Elijakim, Elijakimnak Ázór, Ázórnak Szádok, Szádoknak Áhim, Áhimnak Eliud, Eliudnak Eleazár, Eleazárnak Mattán, Mattánnak Jákob, Szűz Mária, Szomorúak Vigasztalójának, Szent Fiad, Szent Anyjában,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Jó éjszakát  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Robert Merle tollából  Az ember  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Szívek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Egy barátság története  Facebookon kaptam Krisztina b...  Kertem  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Horváth Szilvia tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  képre írva  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Mindig lesz olyan  Esterházy Péter: Harmonia c...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Tavaszi este  Bársony székben  Vannak emberek  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szívek  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Megígért békesség  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  különleges  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 12  Vidámság  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Szép estét kedves látogatóimna...  Jázmin  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Robert Merle tollából  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Szép álmokat!  Emlékezz  Paul David Tripp Április 14  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
jeruzsálemi templomnak, hagyomány szerint, nagy Mária-ünnepek, emberiség egén, megváltás művének, reményt erősíti, keleti egyházból, nyugati egyházba, jeruzsálemi Szent, keresztény tisztelet, nevek egymásutánját, nemzetségtáblák felsorolása, kinyilatkoztatás ellenére, jelentéktelen Betlehemből, föld határáig, egész emberiségnek, legkisebb vagy, régmúlt időkre, üdvösség történetében, teremtés művében, meghívást elfogadták, kegyelmet azért, üdvtörténetben különleges, javukra válik, eljövendő Megváltóra, felsorolt nevek, általuk megjelölt, gyarló emberekhez, emberi gonoszság, gyarló emberi, betegek orvosa, reménytelenek bátorítója, igazságot keresők, bizonyíték arra, megváltás ereje, földi emberben, babiloni fogság, férje Máriának, benne fogant, népét bűneitől, próféta által, szűz gyermeket, evangélium igéi, örök életre, gonosz lélek, kinyilatkoztatás, boldogasszonnyal, vigasztalójának, megszégyeníteni, hasonlatosságát, nemzetségtáblák, hajnalhasadását, elhatározásából, előrerendelést, születésnapját, eléktelenített, újjászülessünk, üdvtörténetben, közbenjárására, szentlélektől, boldogasszony, megünnepelték, evangéliumból, örvendeztesse, reménytelenek, beteljesedjék, hajnalcsillag, ószövetségben, jelentéktelen, jeruzsálemből, feltámadásban, beleszületett, születésnapot, felszenteíési, szűzanyánknak, nemzetségéhez, édesanyánknak, egymásutánját, manasszesznek, közbenjárónk, zorobábelnek, megváltásunk, biztonságban, szentírásban, születésének, részletesebb, történelembe, örvendezzünk, történetének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2897
  • e Hét: 19289
  • e Hónap: 31965
  • e Év: 265712
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.