Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isteni Irgalmasság rózsafüzére
  2019-09-07 15:43:10, szombat
 
  FELÉPÍTÉSE:
Bevezetés
5 tized (5-ször 1+10 szem)
A RÓZSAFÜZÉR ELMONDÁSA: (naponta, 15 órakor)
Keresztvetés
Bevezetés:
1 Miatyánk
+ 1 Üdvözlégy
+ 1 Hiszekegy
Tizedekre (5):
Nagy (önálló) szemre:
Örök Atya! Felajánlom Neked szeretett Fiadnak, a mi Urunk, Jézus Krisztusnak
Testét és Vérét, Lelkét és Istenségét, - engesztelésül bűneinkért és az egész világ bűneiért.
Kis szemekre (10):
Jézus fájdalmas szenvedéséért - irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Záró ima (3x):
Szent Isten, Szent erős Isten, Szent halhatatlan Isten, - irgalmazz nekünk és az egész világnak!
Ámen. Keresztvetés
Fatima kép_Szűz Mária .........


TÖRTÉNETE:
Ezt a rózsafüzér imádságot Jézus diktálta le Szent Fausztina nővérnek.
Jézus ezeket mondta:
"Bárki, aki legalább egyszer elimádkozza ezt, halála óráján tapasztalni fogja nagy irgalmamat...
Ez az ima a vihart is lecsendesítheti...
Fontos ezt az imát haldoklók mellett imádkozni!
Megbékélést hoz a halál perceiben!"

Az Irgalmasság órája (15:00) .....


Jézus ezt mondta:
"Délután három órakor könyörögj irgalmamért, főleg a bűnösök részére.
Mélyülj el, ha csak rövid időre is, szenvedéseimben, főleg elhagyatottságomban halálom óráján.
Ez a nagy irgalom órája a világ számára.
Megengedem, hogy behatolj halálos szomorúságomba.
Ebben az órában nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedéseimre hivatkozva kérnek tőlem valamit."

- Jézus szavai Fausztina nővérhez Videó Link

- Isteni Irgalmasság Rózsafüzére videó Link

- Irgalmasság rózsafüzére - Ferences Szegény gondozó Nővérek Videó Link

- Péter Pál oldalon Link

- Rózsafüzér oldalon Link

- Az isteni irgalmasság rózsafüzérének magyar nyelvű szövegéhez Kovács Szilárd, a pécsi székesegyház zenei igazgatója komponált könnyen elsajátítható, a tartalomhoz tökéletesen illeszkedő dallamot.
- Videó Link
A 20. század történelmének tragikus eseményei közepette mintegy isteni válaszként emelkedett ki az isteni irgalmasság üzenete Szent Fausztina nővér és Szent II. János Pál pápa személyén keresztül. A nagyböjt elején felhangzó ,,Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban" jézusi mondat (Mk 1,14) valóra váltására, bűnbánatra és megtérésre hív bennünket ez az üzenet, amelynek többféle megjelenési formája ismert. Az irgalmas Jézus képének tisztelete, az isteni irgalmasság rózsafüzérének imádkozása, az irgalmasság órájának megtartása, a nagypéntektől kezdődő isteni irgalmasság kilencedének imádkozása és az isteni irgalmasság vasárnapja is segít bennünket, hogy válaszolni tudjunk a végtelenül irgalmas Isten felénk fordulására. Nemcsak elfogadjuk, megtapasztaljuk az isteni irgalmat, hanem mi magunknak is élnünk kell azt, irgalmassá kell válnunk: ,,Boldogok az irgalmasok, mert ők irgalmat nyernek" (Mt 5,7).
Szent II. János Pál pápa az isteni irgalmasságról szóló körlevelében arra hív minket, hogy könyörögve imádkozzunk Isten irgalmáért a rossz sok fajtája ellen, amelyek szorongatják és fenyegetik az egész emberiséget. Mi már szilárd bizonyosságot kaptunk az irgalomról a keresztre szegezett és a halálból föltámasztott Krisztusban. Ebben a titokban az irgalom teljes kinyilatkoztatása benne van, hiszen kinyilatkoztatja nekünk azt a szeretetet, amely erősebb a halálnál és hatalmasabb a bűnnél és mindenfajta rossznál, amely fölemel bennünket a legnagyobb bukásokból, és kiszabadít a legnagyobb veszedelmekből is (vö. 96. pont).
A szent pápa kérésének az isteni irgalmasság rózsafüzérének imádkozásával is megfelelhetünk, amelynek szövege Szent Fausztina nővér lelkinaplójából (476) származik. Ez az egyszerű imádság a visszatérő ismétléseivel megtisztítja a szívünket, irgalmasságért esedezik nemcsak a magunk, hanem az egész világ számára, amellyel már az irgalmasság cselekedetét gyakoroljuk. Külön öröm, és az imádkozónak nagy segítség, hogy az irgalmasság rendkívüli szentévében megfogant gondolat nyomán megszületett a rózsafüzér énekelhető formája is, amelyet Kovács Szilárd zeneszerző, a pécsi székesegyház zenei igazgatója ajánl az olvasó figyelmébe.
,,Bis orat, qui cantat, azaz aki énekel, kétszeresen imádkozik. Ez a mondat tulajdonképpen összefoglalja az egyházzenész hivatás lényegét, a fő feladat, hogy a híveket éneklésre, énekelt imádkozásra tanítsuk, buzdítsuk.
Szép Attila atya hívta fel a figyelmemet, hogy az isteni irgalmasság rózsafüzérét más nemzetek énekelve imádkozzák, erre mutatott is egy olasz példát. Egyből tudtam, ha hozzányúlok a szöveghez, egy olyan zenét szeretnék létrehozni, amely egyszerre a sajátunk (semmiképp nem zenei import), mégis az Egyház egyetemes dallama is visszacseng általa.
Világossá vált, hogy az értékes szöveget csakis nemes zenével szabad társítani, olyannal, amely nem vonja el a figyelmet a tartalomról, nem külsőséges, hanem segíti az imádságban való elmélyülést.
Tehát a gregorián szolgált mintául, mert ez a Római Katolikus Egyház zenei anyanyelve. Ráadásul a recitatív műfajok tekintetében párhuzamosan rendelkezésre áll egy, a gregorián dallamkinccsel egyívású saját magyar népzenei réteg is. Részben ezért is ihlette az első előimádkozó szakasz dallamát a »mi« tonus peregrinusunk, azaz a »Szivárvány havasán...« kezdetű népdalunk első sora. A stiláris szempontokon túl fontosnak tartottam, hogy a dallam könnyen elsajátítható legyen."


Forrás: Pécsi Egyházmegye
Fotó: Vatican News
Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatja, lelkinaplójából, lecsendesítheti, megtapasztaljuk, szenvedéseimben, tulajdonképpen, megfelelhetünk, irgalmasságért, rózsafüzérének, irgalmasságról, szomorúságomba, szenvedéseimre, veszedelmekből, dallamkinccsel, nagypéntektől, evangéliumban, engesztelésül, rendelkezésre, történelmének, szenvedéséért, összefoglalja, elsajátítható, peregrinusunk, föltámasztott, ismétléseivel, imádkozásával, bizonyosságot, egyházzenész, körlevelében, rózsafüzérét, keresztvetés, párhuzamosan, tekintetében, székesegyház, szorongatják, megszületett, egész világ, egész világnak, rózsafüzér imádságot, imát haldoklók, halál perceiben, bűnösök részére, nagy irgalom, világ számára, isteni irgalmasság, pécsi székesegyház, tartalomhoz tökéletesen, nagyböjt elején, irgalmas Jézus, irgalmasság órájának, nagypéntektől kezdődő, végtelenül irgalmas, Isteni Irgalmasság, RÓZSAFÜZÉR ELMONDÁSA, Örök Atya, Felajánlom Neked, Jézus Krisztusnak, Szent Isten, Szűz Mária, Szent Fausztina, Isteni Irgalmasság Rózsafüzére, Ferences Szegény, Nővérek Videó, Péter Pál, Kovács Szilárd, Szent II, János Pál, Szép Attila, Római Katolikus Egyház, Pécsi Egyházmegye, Vatican News, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Március  Szent-Györgyi Albert gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Mai harmónia kártyám  Szép estét  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Üdvözöllek az oldalamon  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Heltai Jenő: Szabadság  Atyám !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A közszereplő  Atyám !  Kezdet  Facebookon kaptam  Kezdet  Paul David Tripp Március 16  Alvó cica  Amikor 5 éves voltam,  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Isteni zsebkendők  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Majthényi Flóra: Mi a haza?  Paul David Tripp Március 16  Facebookon kaptam  Alvó baby  Vágy, élet és sugár  Paul David Tripp Március 15  Aranyosi Ervin: Március 15. a ...  A csonk és a facsemete  Aztán itt van egy másik szerep...  A magukat nyílt és őszinte emb...  Szép álmokat!  Benned is ezerféle szín van  Március  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Paul David Tripp Március 16  A magukat nyílt és őszinte emb...  Rőzsehordó nő szobra  Paul David Tripp Március 16  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Őri István - Dal az életről  Meghitt estéken . . .  Tavaszról álmodom,  Az embernek fiatal korában van  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  A magyar sajtó napja március 1...  Gősi Vali - Tükre lennék...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva Március 15 -re emlé...  Kokárda  Akinek vaj van a fején...  Márciusi eső  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  Házi botox  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  Szép Álmokat  Az ünnepről  Cicus virággal  mindent a népért...  Könnyáztatta asszonysorsok  Gámentzy Eduárd - Írok egy dar...  Jó éjszakát  Heltai Jenő: Szabadság  Paul David Tripp Március 15  Nem kellett volna!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Keresd azt a valakit,...  Ne engedd el kezem!  Nemzeti  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem mindegy  Kokárda  Dóró Sándor: Ma  Könnyáztatta asszonysorsok  Alvó baby  Könnyáztatta asszonysorsok 
Bejegyzés Címkék
egész világ, egész világnak, rózsafüzér imádságot, imát haldoklók, halál perceiben, bűnösök részére, nagy irgalom, világ számára, isteni irgalmasság, pécsi székesegyház, tartalomhoz tökéletesen, nagyböjt elején, irgalmas Jézus, irgalmasság órájának, nagypéntektől kezdődő, végtelenül irgalmas, isteni irgalmat, isteni irgalmasságról, egész emberiséget, keresztre szegezett, halálból föltámasztott, irgalom teljes, legnagyobb bukásokból, legnagyobb veszedelmekből, szent pápa, egyszerű imádság, visszatérő ismétléseivel, irgalmasság cselekedetét, imádkozónak nagy, irgalmasság rendkívüli, rózsafüzér énekelhető, olvasó figyelmébe, mondat tulajdonképpen, egyházzenész hivatás, híveket éneklésre, olasz példát, olyan zenét, értékes szöveget, imádságban való, gregorián szolgált, recitatív műfajok, gregorián dallamkinccsel, első előimádkozó, stiláris szempontokon, dallam könnyen, kinyilatkoztatja, lelkinaplójából, lecsendesítheti, megtapasztaljuk, szenvedéseimben, tulajdonképpen, megfelelhetünk, irgalmasságért, rózsafüzérének, irgalmasságról, szomorúságomba, szenvedéseimre, veszedelmekből, dallamkinccsel, nagypéntektől, evangéliumban, engesztelésül, rendelkezésre, történelmének, szenvedéséért, összefoglalja, elsajátítható, peregrinusunk, föltámasztott, ismétléseivel, imádkozásával, bizonyosságot, egyházzenész, körlevelében, rózsafüzérét, keresztvetés, párhuzamosan, tekintetében, székesegyház, szorongatják, megszületett, cselekedetét, kilencedének, szempontokon, megtisztítja, irgalmasság, hatalmasabb, tartalomról, tapasztalni, elimádkozza, rózsafüzére, irgalmamért, krisztusban, hozzányúlok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1451
  • e Hét: 5041
  • e Hónap: 25724
  • e Év: 228637
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.