Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
23. évközi hét kedd 09.10
  2019-09-10 13:28:52, kedd
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a kolosszeiekhez írt leveléből
A mennyei Atya megbocsátotta bűneinket, és a keresztségben új életre támasztott Krisztussal.
Testvéreim!
Mivel elismertétek Jézus Krisztust uratoknak, éljetek is őbenne! Verjetek benne gyökeret! Épüljetek rá, és erősödjetek meg a hitben, ahogy tanultátok; és legyen túláradó a hálaadástok!
Vigyázzatok, hogy senki félre ne vezessen titeket bölcselkedéssel és hamis tanítással, amely emberi hagyományokhoz és a világot hatalmukban tartó szellemekhez igazodik, nem pedig Krisztushoz. Mert Krisztusban lakik testi formában az Istenség egész teljessége; és a vele való életközösség által lettetek ennek a teljességnek részesei. Ő az égi fejedelmek és hatalmasságok feje. Benne vagytok körülmetélve, nem kézzel végzett körülmetéléssel, hanem az érzékies test leverésével, mert ez a Krisztus szerint való körülmetélés.
Ezáltal a keresztségben Jézus Krisztusba temetkeztetek el, és benne fel is támadtatok annak az Istennek az erejébe vetett hit által, aki őt a halálból feltámasztotta.
Titeket tehát, akik bűneitek és testi körülmetéletlenségetek következtében halottak voltatok, vele együtt életre keltett. Megbocsátotta minden bűnünket. A követelményeivel ellenünk szóló adóslevelet eltörölte, az útból eltávolította és a keresztre szegezte. Lefegyverezte a (bukott égi) fejedelemségeket és hatalmasságokat, nyilvánosan pellengérre állította őket, és Krisztusban diadalmaskodott rajtuk.
Ez az Isten igéje. Kol 2,6-15

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Jézus egy imádságban töltött éjszaka után kiválasztja tizenkét apostolát.
Jézus egyszer fölment egy hegyre imádkozni. Az egész éjszakát Isten imádásában töltötte.
Másnap magához hívta tanítványait, és kiválasztott közülük tizenkettőt, akiket apostoloknak nevezett: Simont, akit Péternek is hívott, és testvérét, Andrást; Jakabot és Jánost, Fülöpöt és Bertalant, Mátét és Tamást; Jakabot, Alfeus fiát és a buzgó Simont; Júdást, Jakab fiát, továbbá karióti Júdást, aki később elárulta őt.
Azután lement velük, és egy sík mezőn megállt. Ott nagy csoport tanítvány sereglett köréje, és hatalmas tömeg vette körül Júdeából, Jeruzsálemből, Tírusz és Szidon tengerparti vidékéről. Ezek azért gyűltek össze, hogy hallgassák őt, és gyógyulást nyerjenek betegségükből. Meggyógyultak azok is, akiket tisztátalan lelkek gyötörtek. Az egész tömeg érinteni akarta őt, mert erő áradt ki belőle, és mindenkit meggyógyított.
...... ........


Ezek az evangélium igéi. Lk 6,12-19

Imádság
Jézus Krisztus, hiszem, hogy igaz Isten és igaz ember vagy. Te vagy az isteni út, mely végtelen biztonsággal hidalja át azt a szakadékot, amely elválaszt engem az Istenségtől. Hiszem, hogy szent emberséged tökéletes és oly hatalmas, hogy engem nyomorúságaim, hiányaim és gyarlóságaim ellenére el tud vezetni oda, ahol te magad vagy: az Atya keblére. Add, hogy hallgassak szavadra, kövessem példádat, és soha el ne szakadjak tőled.

Elmélkedés
A 12 apostol kiválasztását megelőzi és annak jelentőségét kiemeli, hogy Jézus ,,az egész éjszakát Isten imádásában töltötte." A leírás szerint nagyobb tanítványi köre volt, most valamennyiüket magához hívta, s közülük választott ki tizenkettőt, az apostolokat.
Jézus tisztában van saját küldetésével. Ez egyrészt egészen személyes, amit egyedül neki kell megtennie. Ezt nevezzük a megváltás művének, amelyet Jézus a szenvedés vállalásával és önfeláldozó halálával teljesít be, s amelynek mintegy megkoronázása lesz az ő feltámadása.
Küldetése továbbá az is, hogy Isten országát megvalósítsa a földön. Ennek kezdete az ő személyéhez kötődik, de kibontakozása és megvalósulása akkor is folytatódni fog a világban, amikor már az Úr nem lesz itt, azaz mennybemenetele után is. A tizenkettő kiválasztásával Jézus gondoskodik róla, hogy művének legyenek folytatói. A kiválasztottak lesznek az ő közösségének, az Egyháznak az alapjai. Mindvégig vele vannak, hallják szavát és látják cselekedeteit, s később erről fognak tanúságot tenni.
Az evangélista semmit nem árul el abból, hogy Jézust milyen szempontok vezetik a kiválasztásnál. Felesleges tehát találgatnunk, hogy milyen képességek és érdemek kellenek a kiválasztottsághoz, mert ez zsákutcába vinne minket. Inkább érdemes arra gondolnunk, hogy az Úr minket is meghív, hogy legyünk küldöttei. Váljunk hasonlóvá hozzá, hogy alkalmasak legyünk erre a küldetésre!
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: követelményeivel, fejedelemségeket, hatalmasságokat, bölcselkedéssel, diadalmaskodott, kiválasztásával, körülmetéléssel, mennybemenetele, valamennyiüket, kiválasztottak, hagyományokhoz, feltámasztotta, kolosszeiekhez, kiválasztásnál, következtében, hatalmasságok, megvalósulása, jeruzsálemből, kibontakozása, cselekedeteit, lefegyverezte, nyomorúságaim, temetkeztetek, betegségükből, megbocsátotta, keresztségben, kiválasztását, meggyógyított, megkoronázása, meggyógyultak, eltávolította, életközösség, apostoloknak, vállalásával, tanítványait, kiválasztott, mennyei Atya, világot hatalmukban, vele való, teljességnek részesei, érzékies test, keresztségben Jézus, erejébe vetett, halálból feltámasztotta, követelményeivel ellenünk, útból eltávolította, keresztre szegezte, imádságban töltött, hegyre imádkozni, egész éjszakát, buzgó Simont, egész tömeg, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztust, Mert Krisztusban, Jézus Krisztusba, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  A jó lelkek  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Alvó cica  Most - segíts meg Mária ,  Ködvirágok  Varázskönyv  Virág lány  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Havasi gyopár  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Havazás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokszor  Alvó cica  Válaszok a halál után  Havasi gyopár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Válaszok a halál után  Figyeld meg az "én"-t  Facebookon kaptam  Válaszok a halál után  Ködvirágok  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Szép estét  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Sok ember olyan,  A máj egészségének javítása te...  Szép estét kedves látogatóimna...  Haja van  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Nagy Feró megmondta?  Jó éjszakát  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  virágvasárnap  Görgess  virágvasárnap  képre írva  Virágos mező  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Talppontok közérthetően  Esti képek  képre írva  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Esti kép  Táplálékok a máj egészségének ...  Harang ( gif )  A Víz Világnapja.  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  képre írva  Facebookon kaptam  Esti kép  Minden kedves látogatómnak sze...  Sok ember olyan,  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Csak egy életed van....  képre írva  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Alvó baby  Nárcisz 
Bejegyzés Címkék
mennyei Atya, világot hatalmukban, vele való, teljességnek részesei, érzékies test, keresztségben Jézus, erejébe vetett, halálból feltámasztotta, követelményeivel ellenünk, útból eltávolította, keresztre szegezte, imádságban töltött, hegyre imádkozni, egész éjszakát, buzgó Simont, egész tömeg, evangélium igéi, leírás szerint, megváltás művének, szenvedés vállalásával, tizenkettő kiválasztásával, kiválasztottak lesznek, evangélista semmit, követelményeivel, fejedelemségeket, hatalmasságokat, bölcselkedéssel, diadalmaskodott, kiválasztásával, körülmetéléssel, mennybemenetele, valamennyiüket, kiválasztottak, hagyományokhoz, feltámasztotta, kolosszeiekhez, kiválasztásnál, következtében, hatalmasságok, megvalósulása, jeruzsálemből, kibontakozása, cselekedeteit, lefegyverezte, nyomorúságaim, temetkeztetek, betegségükből, megbocsátotta, keresztségben, kiválasztását, meggyógyított, megkoronázása, meggyógyultak, eltávolította, életközösség, apostoloknak, vállalásával, tanítványait, kiválasztott, szellemekhez, küldetésével, találgatnunk, jelentőségét, elismertétek, gyarlóságaim, közösségének, körülmetélés, biztonsággal, körülmetélve, megvalósítsa, teljességnek, kiválasztja, tizenkettőt, gondoskodik, feltámadása, krisztushoz, tisztátalan, krisztusban, hatalmukban, leverésével, folytatódni, hálaadástok, vigyázzatok, apostolokat, krisztussal, evangélista, erősödjetek, önfeláldozó, istenségtől, nyilvánosan, tengerparti, személyéhez, adóslevelet, pellengérre, imádságban, zsákutcába, szempontok, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1968
  • e Hét: 5558
  • e Hónap: 26241
  • e Év: 229154
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.