Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mága Zoltán hegedű virtuóz adott koncertet. 2019.10.12
  2019-10-13 22:03:31, vasárnap
 
  ...... ..............



Fogyatékkal élő iskolásoknak épít játszóteret Gazdagréten Mága Zoltán
A főváros XI. kerületében, fogyatékkal élő iskolások számára egy korszerű játszótér kialakításának költségeihez egymillió forint összegű magánadománnyal járul hozzá Mága Zoltán hegedűművész, jelentette be a 100 templomi koncertsorozatának péntek esti gazdagréti hangversenyén.
A most zajló karitatív koncertsorozat eddigi hangversenyein közel 70 ezer ember vett részt, és az eddigi események során több száz millió forint értékben segítettek bajba jutott embereknek, magyarországi, erdélyi, vajdasági, felvidéki és kárpátaljai közösségeknek. A Pro Caritate-díjjal is kitüntetett hegedűművész az ökumenikus jótékonysági koncertsorozatát református, evangélikus és katolikus templomok, katedrálisok mellett eljuttatta Zsinagógákba is, és minden egyes koncerten - a karitatív események megrendezése és adománygyűjtés mellett - magánadományt is felajánlott, így több mint 50 millió forinttal segítette főként a beteg gyermekek gyógyulását és életmentő orvosi kezelését, valamint roma és nem roma gyermekek oktatását.
*
-FOGYATÉKKAL ÉLŐ ISKOLÁSOKNAK ÉPÍT JÁTSZÓTERET GAZDAGRÉTEN MÁGA ZOLTÁN
A XI. kerületben, a Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia-templomban szintén az oktatást segítve szervezték a péntek esti hangversenyt. Dr. Szederkényi Károly Miklós címzetes prépost, esperes, a katolikus templom plébánosa köszönetet mondott Mága Zoltánnak, hogy a jótékonysági koncertjét templomukba is eljuttatta, és így az Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Készségfejlesztő Speciális Szakiskolát segíthetik. Templomuk nevére utalva az esperes úgy fogalmazott: az emberi képzetben és a művészetben az angyalokat hangszeren játszó alakokként társítják, és ez azért van, mert a muzsikaszó Istennek tetsző hang. A zene felemeli a lelket, és magasztosságot, belső szépséget ad, és egy koncert alkalmával felülemelkedhetünk a hétköznapokon is - tette hozzá. Szederkényi Károly Miklós szintén köszönetet mondott a kerület polgármesterének, Hoffmann Tamásnak és az alpolgármesternek, Király Nórának, hogy a kerület hitéletéhez, kulturális eseményeihez minden támogatást megadott, és pártfogásukba vették jótékonysági kezdeményezésüket is.
Mága Zoltán köszöntőjében szintén kiemelte, hogy a XI. kerületi önkormányzat és a Primarius Szimfonikus Zenekara között több éve van együttműködés, évente több jótékonysági koncertet is ad a kerületben, emellett nőnapkor, az idősek világnapja, vagy advent alkalmából is tart előadásokat. Megemlítette azt is, hogy a XI. kerületi iskolások számára már több éve hangszerismertető rendhagyó énekórákat ad, amelyeket a tanulók nagy örömmel és lelkesedéssel fogadnak. Az alkalmanként a több száz gyermekek nemcsak egy hangszer felépítéséről, sajátosságairól, hangjáról és zenekari szerepéről szerezhetnek ismereteket, hanem népdalokat is megtanulhatnak, ezzel is közelebb hozva a zenéhez a tanulókat, és hogy élményt szerezve akár kedvet kapjanak a zenei tanulmányokhoz is
A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész a Szent Angyalok Plébánia-templomban tartott koncertjén bejelentette, a koncerten Montágh Imre iskola tanulóinak gyűjtött adományok felajánlása mellett a kerület fogyatékkal élő iskolásainak játszótér építéséhez szeretne hozzájárulni, hogy egy biztonságos és korszerű parkot kaphassanak, és ehhez magánadományaként egymillió forinttal járul hozzá, akár úgy, hogy ő maga vásárolja meg a modern és biztonságos eszközöket. Mága Zoltán bejelentését a közönség vastapssal fogadta.
- A hangversenyen a Primarius Szimfonikus Zenekar kíséretében közreműködött Sümegi Eszter, világhírű szoprán, Kossuth-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház érdemes és kiváló művésze, Wiedemann Bernadett, Liszt-díjas operaénekesnő, a Magyar Állami Operaház magánénekese, Szakcsi Lakatos Béla, Kossuth-díjas zongoraművész, a Nemzet Művésze, Szabadi Vilmos, Liszt-díjas hegedűművész, a Liszt Ferenc Zeneakadémia tanszékvezető egyetemi docense, valamint Boncsér Gergely, a Magyar Állami Operaház magánénekese,/Katona József:Bánk-Bán c. operájából a Hazám, Hazám c. részletet adta elő Simándy József-díjas tenor. Vezényelt: Gulyás Nagy György karmester.

- Mága Zoltán elmondta, a 100 templomi jótékonysági koncertsorozat, amelynek fővédnökségét Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere vállalta, két nap múlva, jövő kedden már a Vajdaságban folytatódik, ahol dupla koncertekkel összesen 20 jótékonysági hangversenyt ad. A karitatív misszió ezt követően Erdélyben zajlik tovább, majd visszatér Magyarországra, és várhatóan december elején, Advent időszakában Magyarországon rendezhetik meg a 100. jubileumi koncertet, amely a második száz állomásos eseménysorozat záróeseménye lesz.

Facebook oldali képek Link

...... ........... ..........



*
- Jótékonysági koncert: Az Újbudai Montágh Iskola részére az október 12-i Mága-koncert alkalmával 436.080 Ft adomány gyűlt össze.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: készségfejlesztő, polgármesterének, koncertsorozatát, sajátosságairól, magánadománnyal, miniszterelnök, adománygyűjtés, magyarországon, tanulmányokhoz, koncertsorozat, magyarországra, eseménysorozat, kialakításának, hangversenyein, magasztosságot, megtanulhatnak, pártfogásukba, közreműködött, operaénekesnő, fővédnökségét, hangversenyén, felépítéséről, köszöntőjében, hangversenyen, lelkesedéssel, magánadományt, tanszékvezető, közösségeknek, magyarországi, zongoraművész, együttműködés, hétköznapokon, katedrálisok, koncertekkel, önkormányzat, hegedűművész, korszerű játszótér, most zajló, eddigi események, ökumenikus jótékonysági, karitatív események, beteg gyermekek, oktatást segítve, péntek esti, katolikus templom, jótékonysági koncertjét, emberi képzetben, angyalokat hangszeren, muzsikaszó Istennek, zene felemeli, koncert alkalmával, kerület polgármesterének, Mága Zoltán, Gazdagréten Mága Zoltán, ISKOLÁSOKNAK ÉPÍT JÁTSZÓTERET GAZDAGRÉTEN MÁGA ZOLTÁN, Budapest-Gazdagréti Szent Angyalok Plébánia-templomban, Szederkényi Károly Miklós, Mága Zoltánnak, Montágh Imre Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskolát, Hoffmann Tamásnak, Király Nórának, Primarius Szimfonikus Zenekara, Liszt Ferenc-díjas, Szent Angyalok Plébánia-templomban, Montágh Imre, Primarius Szimfonikus Zenekar, Sümegi Eszter, Magyar Állami Operaház, Wiedemann Bernadett, Szakcsi Lakatos Béla, Nemzet Művésze, Szabadi Vilmos, Liszt Ferenc Zeneakadémia, Boncsér Gergely, Katona József, Simándy József-díjas, Gulyás Nagy György, Semjén Zsolt, Kásler Miklós, Újbudai Montágh Iskola,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Nem kell hozzá fürdőruhás  különleges  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Az ember emlékekből áll  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Azért kaptad  Nagy és kis csodák  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Vito Giaquinto gondolata  Különleges  Magamnak  Facebookon kaptam  Bársony székben  Csend  képre írva  Müller Péter tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Töröld le  Magyar költészet napja  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Tanmese  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kertem  Facebookon kaptam Krisztinától  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Egy tavasz  A sorsod  különleges  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Emlékezz  Facebookon kaptam  A sorsod  Különleges  Sorsunk miatt...  Martin Buber, A haszidim meséi  József Attila - Kopogtatás nél...  Otthon  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Esterházy Péterre emlékezünk  Vidámság  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  A pitypang legendája  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Hogyan válunk hűségesekké?  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 12  József Attila – Keresek ...  Hamvas Béla 
Bejegyzés Címkék
korszerű játszótér, most zajló, eddigi események, ökumenikus jótékonysági, karitatív események, beteg gyermekek, oktatást segítve, péntek esti, katolikus templom, jótékonysági koncertjét, emberi képzetben, angyalokat hangszeren, muzsikaszó Istennek, zene felemeli, koncert alkalmával, kerület polgármesterének, kerület hitéletéhez, idősek világnapja, tanulók nagy, több száz, hangszer felépítéséről, zenei tanulmányokhoz, koncerten Montágh, kerület fogyatékkal, közönség vastapssal, emberi erőforrások, karitatív misszió, második száz, október 12-i, készségfejlesztő, polgármesterének, koncertsorozatát, sajátosságairól, magánadománnyal, miniszterelnök, adománygyűjtés, magyarországon, tanulmányokhoz, koncertsorozat, magyarországra, eseménysorozat, kialakításának, hangversenyein, magasztosságot, megtanulhatnak, pártfogásukba, közreműködött, operaénekesnő, fővédnökségét, hangversenyén, felépítéséről, köszöntőjében, hangversenyen, lelkesedéssel, magánadományt, tanszékvezető, közösségeknek, magyarországi, zongoraművész, együttműködés, hétköznapokon, katedrálisok, koncertekkel, önkormányzat, hegedűművész, jótékonysági, megrendezése, zsinagógákba, iskolásoknak, zeneakadémia, magánénekese, bejelentését, megemlítette, hangversenyt, hozzájárulni, szerezhetnek, eseményeihez, iskolásainak, bejelentette, alkalmanként, költségeihez, záróeseménye, kerületében, fogyatékkal, biztonságos, kíséretében, szakiskolát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1116
  • e Hét: 7806
  • e Hónap: 20482
  • e Év: 254229
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.