Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 31. vasárnap 11.03
  2019-11-03 08:21:16, vasárnap
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Isten irgalmas szeretettel szereti minden teremtményét.
Uram, az egész világ olyan előtted, mint a porszem a mérlegen, s mint a földre hulló hajnali harmatcsepp.
De te mindenkin megkönyörülsz, mert mindent megtehetsz, és elnéző vagy az emberek bűnei iránt, hogy bűnbánatot tartsanak.
Mert szeretsz mindent, ami van, és nem utálsz semmit abból, amit alkottál. Hiszen ha gyűlöltél volna valamit, meg sem teremtetted volna.
Hogyan is maradhatna meg bármi, ha te nem akarnád, és hogyan állhatna fenn, ha te létre nem hívtad volna?
De te mindent kímélsz, mert a tiéd minden, ó, életnek barátja. Milyen jó és kegyes mindenben a te szellemed, Uram!
Alig bünteted azokat, akik eltévednek; inted azokat, akik vétkeznek, és a szívükre beszélsz, hogy gonoszságukat elhagyva, higgyenek benned, Uram.
Ez az Isten igéje. Bölcs 11,22-12,2

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt második leveléből
Aki életében megdicsőíti Krisztust, azt Krisztus is dicsőségre emeli.
Testvéreim!
Állandóan imádkozom értetek, hogy Istenünk méltóvá tegyen benneteket a meghívásra és tökéletessé a jóra való törekvésben s a hitből fakadó tettekben. Így dicsőül meg Urunk, Jézus neve bennetek, és ti őbenne, Istenünknek és Urunknak, Jézus Krisztusnak kegyelméből.
Van még egy kérésünk, testvérek: Urunk, Jézus Krisztus eljövetelét és a vele való egyesülésünket illetően ne veszítsétek el rögtön józanságtokat, és ne ijesszen meg benneteket sem lelki kinyilatkoztatás, sem állítólag tőlünk eredő mondás vagy levél, mintha az Úr napja már küszöbön állna.
Ez az Isten igéje. 2Tessz 1,11-2,2

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Az Emberfia azért jött, hogy keresse és üdvözítse, ami elveszett.
Abban az időben Jézus Jerikó városán haladt át. Élt ott egy Zakeus nevű gazdag ember, aki a vámosok feje volt. Szerette volna látni és megismerni Jézust, de a tömeg miatt nem láthatta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vad fügefára, hogy láthassa, mert arra kellett elhaladnia.
Amikor Jézus odaért, felnézett és megszólította: ,,Zakeus, gyere le gyorsan, mert ma a te házadban kell megszállnom."
Erre ő sietve lejött, és örömmel fogadta Jézust. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték: »Bűnös embernél száll meg.«
Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: ,,Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négyannyit adok helyette."
Jézus ezt felelte neki: ,,Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett."
Ezek az evangélium igéi. Lk 19,1-10
....



Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Beismerem, hogy sokszor nem ismerem fel saját vakságomat és nehezemre esne, ha megváltoztatnád az életem. De mégis erre van szükségem. Szükségem van arra, hogy a hit szemével lássak. Szükségem van arra, hogy lássam jóságot és irgalmat sugárzó arcodat. Uram, adj nekem bátorságot, hogy minden akadályt legyőzve, hozzád egyre közelebb kerüljek. Taníts meg engem arra, hogy mindig ki tudjam mondani a megbocsátó szót és remélhessek abban, hogy a mennyei Atya is irgalmas lesz hozzám. Térj be az én életembe, hogy üdvösség köszöntsön rám!

Elmélkedés
Irgalmas tekintet
Az ókortól kezdve napjainkig minden társadalomban fizetnek az emberek különböző adókat, amelyekből az állam a közkiadásokat fedezi. A bibliai időkben a zsidók is fizettek adót, egyrészt a templomadót, másrészt a tizedet, ahogyan erről a mózesi törvénykönyvek rendelkeztek. Jézus korában azonban a zsidók lakta területek nem élveztek önállóságot, hanem a Római Birodalom egyik tartományát alkották. A rómaiak pedig további adókat vetettek ki, a megművelt terület után vagyonadót kellett fizetni, fejadót szedtek továbbá, amely a gyerekekre és az idősekre nem terjedt ki. Ezen kívül pedig vámot is kivetettek a kereskedelmi tevékenységekre. A gyakorlatban a rómaiak bérbe adták helyi embereknek az adószedés jogát, így ők egy összegben megfizették az adót a római hatóság felé, s ezután már csak arra törekedtek, hogy az emberektől ennél többet szedjenek be. Az idegen uralom és az adózási kötelezettség miatt a zsidók nem szívlelték a rómaiakat, de azokat a zsidó embereket sem, akik adószedők lették, kiszolgálták az elnyomó uralmat, ráadásul mindenki tudta róluk, hogy a maguk hasznára dolgoznak, ezért a lehető legtöbb adót és vámot követelik az emberektől.
Ilyen adószedő volt Jerikó városában az evangéliumban szereplő Zakeus. Tevékenysége miatt mindenki megvetette és bűnösnek tartotta őt. A történet szerint Zakeus látni szerette volna Jézust, de ennek oka nem derül ki. Nem tudjuk meg, hogy csupán a kíváncsiság vagy valamilyen nemesebb szándék vezetette-e őt, de az biztos, hogy a Jézussal való találkozás olyan fordulatot hozott az életébe, amelyre még ő maga sem számított. Zakeus jól tudta, hogy alacsony termete megakadályozhatja őt vágyában, azaz a nagy tömeg el fogja takarni előle Jézust. Problémájára rögtön meg is találta a megoldást, felmászott egy fára, remélve, hogy annak lombja között rejtve maradhat és nem lesz kitéve a nép gúnyolódásának, illetve bízott abban, hogy a fa tetejéről megláthatja Jézust. Ez teljesül is, de aztán még nagyobb dolog történik, Jézus is észreveszi őt. A nevén szólítja Zakeust, lehívja őt a fáról és kijelenti, hogy az ő házában szeretne megszállni. Erre egészen biztosan nem számított Zakeus. Neki elég lett volna az, ha a fa közelében elhaladó Jézust néhány percig láthatja, de ennél sokkal nagyobb ajándékot tartogatott számára az isteni kegyelem. Életében valódi fordulatot eredményezett ez a találkozás, hiszen örömében felajánlja, hogy az általa megkárosítottakat kárpótolja, továbbá vagyona felét jótékony célra használja, a szegényeket segíti belőle.
Zakeus felajánlását követően Jézus kijelenti: ,,Ma üdvösség köszöntött erre a házra." A történet tanulsága szerint tehát a bűnös ember is eljuthat az üdvösségre, ha kész megtérni, megváltoztatni az életét. Zakeus ezt tette, ezért részesedhet az üdvösségben. Nem a foglalkozásunk, nem a vagyoni helyzetünk, nem a társadalomban betöltött szerepünk a fontos üdvösségünk szempontjából, hanem az, hogy megbánjuk-e bűneinket és új életet tudunk-e kezdeni. Jézus észre fogja venni jó szándékunkat és irgalmas tekintete megváltoztatja életünket.
C. Horváth István Sándor

- Szent István rádió:
...... .......


2019. november 3. - Évközi 31. vasárnap
Abban az időben: Jézus Jerikó városán haladt át. Élt ott egy Zakeus nevű gazdag ember, aki a vámosok feje volt. Szerette volna látni és megismerni Jézust, de a tömeg miatt nem láthatta, mert alacsony termetű volt. Így hát előrefutott, felmászott egy vad fügefára, hogy láthassa, mert arra kellett elhaladnia.
Amikor Jézus odaért, felnézett, és megszólította: ,,Zakeus, gyere le gyorsan, mert ma a te házadban kell megszállnom." Erre ő sietve lejött, és örömmel fogadta Jézust. Akik ezt látták, méltatlankodva megjegyezték: Bűnös embernél száll meg. Zakeus azonban odaállt az Úr elé, és így szólt: ,,Nézd, Uram, vagyonom felét a szegényeknek adom, és ha valakit valamiben megkárosítottam, négyannyit adok helyette."
Jézus ezt felelte neki: ,,Ma üdvösség köszöntött erre a házra, hiszen ő is Ábrahám fia. Az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és üdvözítse, ami elveszett." Lk 19,1-10
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kinyilatkoztatás, megkárosítottam, megváltoztatnád, tevékenységekre, megváltoztatni, gúnyolódásának, méltatlankodva, foglalkozásunk, egyesülésünket, megváltoztatja, törvénykönyvek, kötelezettség, társadalomban, közkiadásokat, megkönyörülsz, gonoszságukat, eredményezett, józanságtokat, evangéliumban, megszólította, szempontjából, szándékunkat, rendelkeztek, tevékenysége, felajánlását, szegényeknek, tesszaloniki, problémájára, megjegyezték, kereskedelmi, gyakorlatban, teremtményét, kiszolgálták, megszállnom, üdvösségünk, istenünknek, egész világ, földre hulló, emberek bűnei, tiéd minden, szívükre beszélsz, tesszaloniki hívekhez, jóra való, hitből fakadó, vele való, időben Jézus, vámosok feje, tömeg miatt, szegényeknek adom, evangélium igéi, megbocsátó szót, mennyei Atya, SZENTLECKE Szent Pál, Jézus Krisztusnak, Jézus Krisztus, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Jerikó, Amikor Jézus, Római Birodalom, Horváth István Sándor, Szent István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Az ember  Facebookon kaptam  Alvó cica  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  A pitypang legendája  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Egyszerű  Facebookon kaptam  Csend  Horváth Szilvia tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Latinovits Zoltán tollából  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Töröld le  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jázmin  40 felett  A sorsod  Egy barátság története  Gebhardt Nóra versei II.  Esterházy Péterre emlékezünk  Isten hűségének mértéke  Előfordul, hogy  Gebhardt Nóra versei II.  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Borzasztó  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  A hagyma antibakteriális hatás...  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Minden tavaszból őrizz..  Isten hűségének mértéke  Bársony székben  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Hamvas Béla  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Zilahy Lajos mondta  Alvó cicák  József Attila - Kopogtatás nél... 
Bejegyzés Címkék
egész világ, földre hulló, emberek bűnei, tiéd minden, szívükre beszélsz, tesszaloniki hívekhez, jóra való, hitből fakadó, vele való, időben Jézus, vámosok feje, tömeg miatt, szegényeknek adom, evangélium igéi, megbocsátó szót, mennyei Atya, emberek különböző, közkiadásokat fedezi, bibliai időkben, mózesi törvénykönyvek, zsidók lakta, rómaiak pedig, megművelt terület, kereskedelmi tevékenységekre, rómaiak bérbe, adószedés jogát, összegben megfizették, római hatóság, emberektől ennél, idegen uralom, adózási kötelezettség, zsidó embereket, elnyomó uralmat, maguk hasznára, lehető legtöbb, evangéliumban szereplő, történet szerint, kíváncsiság vagy, nagy tömeg, nevén szólítja, isteni kegyelem, általa megkárosítottakat, szegényeket segíti, történet tanulsága, bűnös ember, vagyoni helyzetünk, társadalomban betöltött, fontos üdvösségünk, kinyilatkoztatás, megkárosítottam, megváltoztatnád, tevékenységekre, megváltoztatni, gúnyolódásának, méltatlankodva, foglalkozásunk, egyesülésünket, megváltoztatja, törvénykönyvek, kötelezettség, társadalomban, közkiadásokat, megkönyörülsz, gonoszságukat, eredményezett, józanságtokat, evangéliumban, megszólította, szempontjából, szándékunkat, rendelkeztek, tevékenysége, felajánlását, szegényeknek, tesszaloniki, problémájára, megjegyezték, kereskedelmi, gyakorlatban, teremtményét, kiszolgálták, megszállnom, üdvösségünk, istenünknek, kegyelméből, előrefutott, eljövetelét, megfizették, teremtetted, megláthatja, remélhessek, templomadót, megdicsőíti, kíváncsiság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1005
  • e Hét: 2775
  • e Hónap: 15451
  • e Év: 249198
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.