Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
32. évközi hét kedd 11.12
  2019-11-12 08:44:52, kedd
 
  OLVASMÁNY a Bölcsesség könyvéből
Az isteni bölcsesség tanít meg halhatatlan lelkünk igazi értékére. A szenvedés és halál a balgák szemében érthetetlen, de mi tudjuk, hogy az igaz ember lelke Istené.
Így szól az örök Bölcsesség: Isten az embert halhatatlannak teremtette, és lényét a saját hasonlatosságára alkotta. A halál a sátán irigységéből jött a világra; és akik vele tartanak, azok megtapasztalják. Az igazak lelke azonban Isten kezében van, és a halál kínja nem érheti őket. Az esztelenek szemében úgy látszott, hogy meghaltak; a világból való távozásukat balsorsnak vélték, elmenetelüket megsemmisülésnek. Ők azonban békességben vannak. Mert ha az emberek szemében szenvedtek is, a reményük tele volt halhatatlansággal. Kevés fenyítés után nagy jótéteményekben részesülnek, mert Isten próbára tette és magához méltónak találta őket. Mint aranyat a kohóban, megvizsgálta és elfogadta őket egészen elégő áldozatul. Az (utolsó) ítélet idején majd felragyognak az igazak, és olyanok lesznek, mint a szikra, amely a tarlón tovaharapódzik. Nemzetek fölött ítélkeznek majd, és népeken uralkodnak; és az Úr lesz a királyuk mindörökre. Akik benne bíztak, akkor majd megismerik az igazságot, és akik hűségesek voltak, szeretetben nála maradnak, mert kegyelem és irgalom lesz választottainak osztályrésze.
Ez az Isten igéje. Bölcs 2,23-3,9

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
A rossz szolga csak annyit tesz, amennyi a kötelessége.
Abban az időben Jézus így szólt tanítványaihoz:
Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: ,,Gyere ide tüstént, és ülj asztalhoz." Nem ezt mondja-e inkább: ,,Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat, és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?" S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait? Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak azt tettük, ami a kötelességünk volt.
Ezek az evangélium igéi. Lk 17,7-10

Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! Te az Atyától jöttél a világba, őt dicsőítetted meg életeddel. Mindenkor az ő akaratát teljesítetted, neki engedelmeskedtél. Vállaltad, hogy emberré legyél, emberként éljél és vállaltad a halált is. Segíts minket, hogy észrevegyük közelségedet, jelenlétedet, szeretetedet! Segíts minket, hogy megtaláljunk téged, s vezess minket az Atyához! Maradj örökké köztünk, hogy szereteted állandóan bennünk legyen! Add meg nekünk az újjászületést, hogy egészen Istennek élhessünk!

Elmélkedés
A történet az úr és szolgája viszonyát írja le. A napi munkából hazatérő és bizonyára elfáradt szolga nem pihenhet, hanem teljesítenie kell urának újabb parancsait. Csak ezt követően térhet nyugovóra. Szolgálatáért még dicséretet sem kap, hiszen ez a kötelessége. Mai szemmel nézve megalázónak tartjuk ezt a kapcsolatot, amely feltétlen függésre alapul, és amelyben az egyik embernek ki kell szolgálnia a másik minden igényét. Legalábbis akkor, ha a szolga szerepében vagyunk. Azt viszont talán észre sem vesszük, amikor mi viselkedünk úrként, mi használjuk ki a másik embert.
Az Isten és az ember kapcsolatában semmiképpen sem nevezhetjük megalázónak a szolgálatot. Jézus szolgának tartotta magát. Többször beszélt arról, hogy nem uralkodni jött a világba, hanem az embereket szolgálni. Megváltásunk szolgálata kereszthalálában érte el tetőpontját. A szenvedés és a halál vállalása bizonyítja leginkább, hogy a végsőkig engedelmeskedik az Atyának, és ez adja meg szolgálatának értékét. Azokért áldozza fel életét, azokért hal meg, akiket életében is szolgált. A szolgáló lelkületet tehát Jézustól, a mi Urunktól és Mesterünktől tanuljuk meg. Minden jó cselekedet, amit embertársainknak, felebarátainknak teszünk, Istennek végzett szolgálat, s mindenért tőle várhatunk jutalmat.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kereszthalálában, engedelmeskedtél, megsemmisülésnek, embertársainknak, hasonlatosságára, felebarátainknak, engedelmeskedik, jótéteményekben, választottainak, megtapasztalják, halhatatlannak, tovaharapódzik, tanítványaihoz, kapcsolatában, kötelességünk, szolgálatáért, újjászületést, teljesítetted, elmenetelüket, szolgálatának, szeretetedet, jelenlétedet, közelségedet, megtaláljunk, megvizsgálta, felragyognak, teljesítenie, irigységéből, mesterünktől, osztályrésze, teljesítette, megváltásunk, dicsőítetted, parancsoltak, kötelessége, észrevegyük, isteni bölcsesség, balgák szemében, igaz ember, örök Bölcsesség, embert halhatatlannak, saját hasonlatosságára, sátán irigységéből, igazak lelke, halál kínja, esztelenek szemében, világból való, emberek szemében, reményük tele, tarlón tovaharapódzik, királyuk mindörökre, rossz szolga, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Alázat  Neked tudnod kell  Egy maradéktalanul uralt világ  Minden harmadik...  Alázat  Nagyi telefonál  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A sors  Png virág  Alázat  Tavaszi kép  Png fotel  képre írva  Paul David Tripp Április 21  Szép estét kedves látogatóimna...  Egy bizonyos határt  Fekete-erdő desszert  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Png telefon  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Leonardo da Vinci gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Németh László tollából  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Sokan azt tartják  A jó emberek mindig szépek mar...  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Éretlen vers  Régi emberek, akikre máig büsz...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Popper Péter szavai  Egy lelki imádság  Png cica  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Akarat  Minden harmadik...  Hiányzik  Png kutya  A boldog családok mind hasonló...  Soha ne kedvezz...  Csak a fogyatkozás látható  Fekete István - Akác  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Erdőn  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Ágai Ágnes – Csendélet  Még csak most kezdődik a nap  Próbálj meg ...  Örülök, hogy látlak!  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Adakozás  Mi lenne ha  Nem méltó hozzád 
Bejegyzés Címkék
isteni bölcsesség, balgák szemében, igaz ember, örök Bölcsesség, embert halhatatlannak, saját hasonlatosságára, sátán irigységéből, igazak lelke, halál kínja, esztelenek szemében, világból való, emberek szemében, reményük tele, tarlón tovaharapódzik, királyuk mindörökre, rossz szolga, időben Jézus, mezőről hazajön, kötelességünk volt, evangélium igéi, napi munkából, egyik embernek, másik minden, szolga szerepében, másik embert, ember kapcsolatában, embereket szolgálni, halál vállalása, végsőkig engedelmeskedik, szolgáló lelkületet, kereszthalálában, engedelmeskedtél, megsemmisülésnek, embertársainknak, hasonlatosságára, felebarátainknak, engedelmeskedik, jótéteményekben, választottainak, megtapasztalják, halhatatlannak, tovaharapódzik, tanítványaihoz, kapcsolatában, kötelességünk, szolgálatáért, újjászületést, teljesítetted, elmenetelüket, szolgálatának, szeretetedet, jelenlétedet, közelségedet, megtaláljunk, megvizsgálta, felragyognak, teljesítenie, irigységéből, mesterünktől, osztályrésze, teljesítette, megváltásunk, dicsőítetted, parancsoltak, kötelessége, észrevegyük, békességben, érthetetlen, szeretetben, haszontalan, távozásukat, megteszitek, halhatatlan, bojtárjának, viselkedünk, nevezhetjük, megalázónak, tetőpontját, szolgálatot, kapcsolatot, részesülnek, semmiképpen, evangélium, balsorsnak, esztelenek, ítélkeznek, szolgálata, megköszöni, parancsait, uralkodnak, bölcsesség, cselekedet, mindörökre, használjuk, elmélkedés, szenvedtek, teremtette, megismerik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4727
  • e Hét: 16357
  • e Hónap: 49511
  • e Év: 283258
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.