Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Útravaló – 2019. december 9.
  2019-12-09 21:51:43, hétfő
 
  A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása.
Ezen a napon ünnepli Egyházunk azt a hittitkot, hogy Szűz Mária bűn nélkül fogantatott, azaz Isten megőrizte őt az eredeti bűntől, hogy méltó lakhely lehessen a megtestesülő Igének. Kilenc hónap elteltével majd Szűz Mária születését ünnepeljük, Kis boldog asszonyt. Nehéz ez az ünnep számunkra, mert nem igazán van már érzékenységünk a bűnnel kapcsolatban. Nem igazán érezzük a bűn valóságát és romboló erejét. A rossz és gonosz cselekedeteket a viselkedéskultúra és a társadalomtudományok meg a lélektan hatáskörébe utaltuk, főleg azért, hogy a személyes felelősségünket minél jobban kiiktathassuk. Így nehéz is megértenünk, hogy mi az örömhír a mai napban.
Az ősbűn, Ádám és Éva engedetlensége megrontotta és bűnre hajlóvá tette az emberi természetünket, és az híján van a kegyelemnek, ami az üdvösséghez szükséges. Mivel Isten senkit nem üdvözít akarata ellenére, így ebből az állapotból az Isten különös kegyelme kell hogy kisegítsen minket, hogy képesek legyünk újra őhozzá fordulni.
Krisztus megváltó halálának és feltámadásának kegyelme, amiben a keresztség által részesülünk, éppen ezt az állapotot szünteti meg és fordít bennünket Isten felé, tesz képessé arra, hogy éljünk a kegyelmeivel, amit bőven áraszt ránk. Isten előkészíti Szent Fiának születését: Máriát a megszentelő kegyelem állapotában tartja, hogy be tudja fogadni őt.
Jó volna újra fölfedeznünk, hogy a bűn objektív valóság, létezik, és rombolja a lelket: bűneink nem pusztán véletlen balesetek, egyszerű kis botlások. Nem véletlen, hogy évszázadok óta küzd az Egyház a személyes és szervezeti megtisztulásért: az Istennel való örök kapcsolatunk a tét. Szeretné, ha megértenénk, hogy az alapok a legfontosabbak, amikre építkezünk. Isten bűntelensége, az ő végtelen tisztasága, világossága és épsége nem tudott volna bűnös testből születni. Csak a ,,kegyelemmel teljes" Szűzanya volt képes befogadni őt.
Milyen szép és megható, ahogyan Gábor angyal finoman és határozottan közli Máriával Isten tervét, és Mária milyen bátor párbeszédbe elegyedik Isten küldöttével. A legszebb azonban, hogy Mária milyen természetesen tudja fogadni a természetfölöttit, milyen mély alázattal és békével, engedelmességgel. Nem véletlen, hogy Szent XXIII. János pápa is ezt választotta jelmondatának: Obedientia et pax (Engedelmesség és béke). A kettő nagyon is összefügg. Ha sikerül emberi akaratunkat, terveinket Isten tervei szerint alakítani, engedelmeskedni parancsainak, különleges béke jár át bennünket. Olyan béke, amit a világ nem képes megadni, csak Isten. Mária egész életében tapasztalja majd ezt a békét, bármilyen helyzetbe kerül is, tudja, hogy Isten vele van.
Néhány évtizede ezen a napon a Szentatya elzarándokol a római Spanyol lépcső mellett fölállított Immaculata-szoborhoz, és szép koszorút visz neki, amit aztán darus kocsival helyeznek el a szobor karján. Menjünk mi is ma lélekben a szeplőtelenül fogantatott Mária elé, vigyük neki tiszta és legjobb valónkat, és hagyjuk, hogy fölemeljen minket, kiemeljen a világ forgatagából, és tudjunk gyönyörködni Isten eredeti tervében, a bűn nélküli emberben, igyekezzünk mi is a megszentelő kegyelem állapotába jutni, hogy Isten ránk árasztott kegyelme ne legyen hiábavaló.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Címkék: engedelmességgel, engedelmeskedni, felelősségünket, megtisztulásért, természetünket, érzékenységünk, cselekedeteket, engedetlensége, legfontosabbak, feltámadásának, szeplőtelenül, jelmondatának, engedelmesség, kiiktathassuk, természetesen, parancsainak, gyönyörködni, megtestesülő, kegyelmeivel, fölfedeznünk, forgatagából, kapcsolatunk, kapcsolatban, bűntelensége, határozottan, elzarándokol, megszentelő, megrontotta, szeplőtelen, állapotában, fölállított, boldogságos, akaratunkat, kegyelemnek, kegyelemmel, üdvösséghez, napon ünnepli, eredeti bűntől, megtestesülő Igének, ünnep számunkra, bűnnel kapcsolatban, lélektan hatáskörébe, személyes felelősségünket, emberi természetünket, üdvösséghez szükséges, keresztség által, állapotot szünteti, megszentelő kegyelem, legszebb azonban, kettő nagyon, római Spanyol, szobor karján, Boldogságos Szűz Mária, Szűz Mária, Mivel Isten, Szent Fiának, Máriával Isten, Szent XXIII, Magyar Kurír,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Png virág  Esti kép  Akarat  Szép álmokat!  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Egy bizonyos határt  Kövesd a cowboyt!  Irgalom és ítélet  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Garai Gábor - Takarítás  Adakozás  Németh László tollából  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  képre írva  Egy hatékony szolga  Esti kép  Németh László tollából  Ne kapaszkodj magasabbra,  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A másik dolog,  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  s immár én is felragyogva, ért...  Mai harmónia kártyám  Nem tudhatod  Png csokor  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Akarat  Nem tudhatod  Mit beszél, nem értem, hogy m...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Örülök, hogy látlak!  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Paul David Tripp Április 21  Szép napot kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png lepke  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere  Fekete-erdő desszert  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogy lehet megtartani  George Gordon Lord Byron: Inez...  s immár én is felragyogva, ért...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete-erdő desszert  Szívem tiéd  Soha ne kedvezz...  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szívem  Akarat  Png kutya  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Jónás Tamás – Végtelen b...  Alázat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e... 
Bejegyzés Címkék
napon ünnepli, eredeti bűntől, megtestesülő Igének, ünnep számunkra, bűnnel kapcsolatban, lélektan hatáskörébe, személyes felelősségünket, emberi természetünket, üdvösséghez szükséges, keresztség által, állapotot szünteti, megszentelő kegyelem, legszebb azonban, kettő nagyon, római Spanyol, szobor karján, szeplőtelenül fogantatott, világ forgatagából, engedelmességgel, engedelmeskedni, felelősségünket, megtisztulásért, természetünket, érzékenységünk, cselekedeteket, engedetlensége, legfontosabbak, feltámadásának, szeplőtelenül, jelmondatának, engedelmesség, kiiktathassuk, természetesen, parancsainak, gyönyörködni, megtestesülő, kegyelmeivel, fölfedeznünk, forgatagából, kapcsolatunk, kapcsolatban, bűntelensége, határozottan, elzarándokol, megszentelő, megrontotta, szeplőtelen, állapotában, fölállított, boldogságos, akaratunkat, kegyelemnek, kegyelemmel, üdvösséghez, küldöttével, megértenénk, fogantatása, párbeszédbe, részesülünk, fogantatott, megértenünk, világossága, választotta, igyekezzünk, tapasztalja, hatáskörébe, immaculata, tisztasága, építkezünk, szervezeti, terveinket, születését, ünnepeljük, előkészíti, elteltével, keresztség, kisegítsen, évszázadok, állapotból, fölemeljen, különleges, állapotába, obedientia, hittitkot, befogadni, személyes, balesetek, állapotot, halálának, bennünket, helyeznek, szükséges, szoborhoz, számunkra, alakítani, kiemeljen, árasztott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7527
  • e Hét: 19157
  • e Hónap: 52311
  • e Év: 286058
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.