Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét kedd 01.14
  2020-01-14 12:23:22, kedd
 
  OLVASMÁNY Sámuel első könyvéből
Isten nem feledkezik meg azokról, akik benne bíznak.
Elkána vigasztaló szavaira Hanna is részt vett az áldozati lakomán, evett és ivott. Aztán felkelt, és (a szent sátor elé járult). Hanna szomorú szívvel könyörögni kezdett az Úrhoz, és közben csak úgy omlott a könnye. Héli főpap éppen ott üldögélt székén a szent sátor bejáratánál.
Hanna szent fogadalommal kötelezte magát: ,,Seregek Ura, Istenei Ha végre rátekintesz nyomorúságában szolgálódra: megemlékezel rólam, nem feledkezel meg szolgálódról, és fiúgyermeket adsz szolgálódnak, akkor én az Úrnak ajándékozom őt. (Ennek jeléül) olló sohasem fogja érinteni a fejét."
Mivel imádsága hosszúra nyúlt, Héli felfigyelt szája mozgására. Hanna ugyanis hang nélkül imádkozott, csak az ajka mozgott, de szavát nem lehetett érteni. Azért Héli azt gondolta róla, hogy részeg. Szóvá is tette: ,,Meddig fecsegsz itt részeg fejjel összevissza? Máskor ne igyál annyi bort!"
Hanna azt válaszolta: ,,Nem úgy van az, uram. Én nagyon szerencsétlen asszony vagyok. Nem ittam én bort vagy más részegítő italt, csak a szívemet öntöttem ki az Úr előtt. Ne gondold, hogy szolgálód olyan haszontalan asszony! Csak a sok szomorúság és megbántás miatt imádkoztam ilyen sokáig." Erre Héli ezekkel a szavakkal bocsátotta el: ,,Menj békével, és a mi Istenünk adja meg neked, amit tőle kértél!" Ő pedig ráfelelte: ,,Bárcsak teljesülne jókívánságod!" Miután visszatért a szállására, ételt vett magához, és arca többé nem volt bánatos. Másnap reggel valamennyien felkeltek, még egyszer leborultak az Úr színe előtt, azután hazatértek Rámába.
Elkána ezután bement feleségéhez, Hannához, az Úr pedig megemlékezett a házastársakról. Esztendő fordultával Hannának fia született: Sámuelnek nevezte el (ami annyit jelent: Isten meghallgatott), mert az Úrtól könyörögte ki őt.
Ez az Isten igéje. 1Sám 1,9-20

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus úgy tanított, mint akinek hatalma van.
Kafarnaum városában Jézus egy szombaton bement a kafarnaumi zsinagógába, és tanított. Mindenki nagyon csodálkozott tanításán, mert úgy tanította őket, mint akinek hatalma van, és nem úgy, mint az írástudók.
A zsinagógában volt egy ember, akit megszállt a tisztátalan lélek, így kiáltozott: ,,Mi közünk egymáshoz, názáreti Jézus? Azért jöttél, hogy elpusztíts minket? Tudom, ki vagy: az Isten Szentje!"
Jézus ráparancsolt: ,,Hallgass el, és menj ki belőle!" A tisztátalan lélek erre összevissza rángatta az embert, aztán nagy kiáltással kiment belőle.
Mindenki nagyon megdöbbent. Az emberek egymást kérdezgették: ,,Mi ez? Új tanítás, és milyen hatalmas! Még a tisztátalan lelkeknek is parancsol, és azok engedelmeskednek neki!" El is terjedt a híre hamarosan Galilea egész vidékén.
Ezek az evangélium igéi. Mk 1,21-28
...... ...........



Imádság
Fogadd szívesen, Uram, Istenem, felajánlásomat és végtelen dicséretedre, fogyhatatlan magasztalásodra irányuló vágyódásomat, hiszen ezek kijárnak neked, mert kimondhatatlanul nagy és hatalmas vagy. Ezzel fordulok hozzád és szeretnék hozzád fordulni minden nap, minden időben, és arra kérek minden mennyei lelket, minden benned hívőt, hogy velem együtt adjon hálát neked és dicsőítsen téged.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor atya
Jézus tanítását Márk evangélista ezzel a mondattal zárja le: ,,úgy tanított, mint akinek hatalma van." Ez a kijelentés egyúttal bevezeti a csodás gyógyítást, amely a tanítás után következik. Az Úr isteni hatalma nem csupán szavaiból, tanításából sugárzik, hanem cselekedeteiben is megnyilvánul. Ha nem rendelkezne ilyen különleges hatalommal, akkor nem tudná megszabadítani a megszállottat a gonosz lélektől és annak ártó befolyásától.
Mit jelent az a hatalom, amelyet Jézus birtokol, s amelynek birtokában tanít és gyógyít? Először is szabadságot. Jézus valahányszor megszólal vagy csodát tesz, mindig szabadon cselekszik. Nem kényszeríti őt semmi, nem befolyásolhatja őt senki. Főként nem korlátozhatja őt senki a cselekedeteiben, nem akadályozhatja meg őt senki abban, hogy jót tegyen az emberekkel. Mindent szabadon tesz, mégpedig az emberek javára.
A szabadság mellett Jézus hatalma szolgálatot is jelent, azaz erejét és képességeit nem önkényesen és nem a maga javára használja, hanem másoknak segít vele. A hatalom tehát nem uralkodást, nem erőfitogtatást jelent, hanem szolgálatot, és ezt bizony jó volna tudnia mindazoknak, akik bármilyen vezető beosztást kapnak.
Keresztény emberként minden hatalmat, erőt, szabadságot, képességet Jézustól kapok. Mire használom fel mindezt?
Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskednek, kimondhatatlanul, cselekedeteiben, befolyásolhatja, magasztalásodra, megszabadítani, felajánlásomat, akadályozhatja, erőfitogtatást, nyomorúságában, házastársakról, korlátozhatja, meghallgatott, szerencsétlen, megszállottat, megemlékezett, fiúgyermeket, megnyilvánul, befolyásától, vágyódásomat, szolgálódról, ráparancsolt, valamennyien, zsinagógában, valahányszor, csodálkozott, jókívánságod, kérdezgették, megemlékezel, szolgálódnak, fogadalommal, fogyhatatlan, dicséretedre, tisztátalan, rátekintesz, evangélista, áldozati lakomán, szent sátor, ajka mozgott, szívemet öntöttem, szavakkal bocsátotta, szombaton bement, kafarnaumi zsinagógába, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan lelkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, mondattal zárja, kijelentés egyúttal, csodás gyógyítást, OLVASMÁNY Sámuel, Seregek Ura, Istenei Ha, Azért Héli, Erre Héli, EVANGÉLIUM Szent Márk, Isten Szentje, Elmélkedés, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Png virág  Alvó cicák  Soha ne kedvezz...  Alázat  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Popper Péter szavai  képre írva  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Paul David Tripp Április 20  Adakozás  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png nő  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Erdőn  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Bounty krémes  Png cica  Próbálj meg ...  Png kutya  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Próbálj meg ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Png cica  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy maradéktalanul uralt világ  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png csokor  Png telefon  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  A másik dolog,  Png telefon  Png virág  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Neked tudnod kell  Png telefon  George Byron - Ahogy itt jár -...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png férfi  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Png férfi  Őrizkednünk kell...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyon különös  Paul David Tripp Április 19  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Nem méltó hozzád  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fekete István - Akác  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Sokan azt tartják  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A boldog családok mind hasonló...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá... 
Bejegyzés Címkék
áldozati lakomán, szent sátor, ajka mozgott, szívemet öntöttem, szavakkal bocsátotta, szombaton bement, kafarnaumi zsinagógába, zsinagógában volt, tisztátalan lélek, emberek egymást, tisztátalan lelkeknek, híre hamarosan, evangélium igéi, mondattal zárja, kijelentés egyúttal, csodás gyógyítást, tanítás után, gonosz lélektől, emberek javára, szabadság mellett, maga javára, hatalom tehát, engedelmeskednek, kimondhatatlanul, cselekedeteiben, befolyásolhatja, magasztalásodra, megszabadítani, felajánlásomat, akadályozhatja, erőfitogtatást, nyomorúságában, házastársakról, korlátozhatja, meghallgatott, szerencsétlen, megszállottat, megemlékezett, fiúgyermeket, megnyilvánul, befolyásától, vágyódásomat, szolgálódról, ráparancsolt, valamennyien, zsinagógában, valahányszor, csodálkozott, jókívánságod, kérdezgették, megemlékezel, szolgálódnak, fogadalommal, fogyhatatlan, dicséretedre, tisztátalan, rátekintesz, evangélista, bejáratánál, összevissza, ajándékozom, feleségéhez, képességeit, zsinagógába, szolgálatot, mindazoknak, fordultával, szabadságot, haszontalan, kényszeríti, szolgálódra, rendelkezne, tanításából, könyörögte, evangélium, elpusztíts, felfigyelt, kiáltozott, kiáltással, leborultak, imádkozott, szállására, hazatértek, feledkezel, kafarnaumi, teljesülne, emberekkel, önkényesen, cselekszik, imádkoztam, megdöbbent, szomorúság, uralkodást, képességet, válaszolta, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4714
  • e Hét: 10515
  • e Hónap: 43669
  • e Év: 277416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.