Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Így juthatnak főszerephez a nyugdíjasok a Fidesz választási
  2016-11-23 17:58:22, szerda
 
  Tisztelt nyugerek a Netto a lényeg ami nálad landol.
A Brutto az csak propaganda.
De amit kézhez kapsz minusz 30% áfa.


**************************

Kiváló időzítés!

Közzétéve 2016-11-23 | Szerző: Admin

Így juthatnak főszerephez a nyugdíjasok a Fidesz választási játszmájában



Túl kicsi a nyugdíjemelés? Toldd meg egy minimálbér-emeléssel! Orbán Viktor erre utalt egy interjúban, ám a kormány javaslataival elsősorban nem a nyugdíjasok, inkább a kormány járhat jól.


A minimálbér jelentős emelése kell ahhoz, hogy a nyugdíjak se csupán 0,9 százalékkal nőjenek jövőre - erre utalt hétfő reggeli interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök így fogalmazott: ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor ez, valamint a nyomában magasabbá váló infláció lehetőséget ad majd magasabb nyugdíjemelésre.

A logika egyszerű, ám sántít - hívták fel a figyelmet a hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők. Arról ugyanis a kormány döntött, hogy jövőre rekordalacsony mértékben, mindössze 0,9 százalékkal emeli meg az öregségi és egyéb juttatásokat. Az emelés mértéke az inflációhoz kötött, vagyis azért ennyivel - az idén 120 ezer forintos átlagnyugdíj esetében mindössze 1080 forinttal - nő az ellátás, mert a költségvetési törvény is csak ekkora pénzromlással számol.

Az persze kérdés, hogy miért ennyire visszafogott a kormányzati jóslat. Legújabb prognózisaiban az Európai Bizottság és az ellenzékiséggel nem vádolható Magyar Nemzeti Bank is 2,3 százalékos inflációt vár 2017-ben, de az elemzői konszenzus is 1,8 százalékos. És nagyjából ekkora volt májusban is, amikor a jövő évi költségvetést beterjesztette a kormány a parlament elé - mindössze 0,9 százalékos pénzromlással kalkulálva.

Túlzott borúlátás

Matolcsy György jegybankelnök előszeretettel beszél ugyan arról, milyen jó, ha nincs infláció, ám a képlet nem ennyire egyszerű. A túl alacsony pénzromlás ugyanis a gazdasági növekedés lassulását hozza - a 0,9 százalékos szintnél akár visszaesés sem elképzelhetetlen. Elég csak arra gondolni, hogy ha nem nőnek a jövedelmek, az emberek - és a cégek -- nem költenek többet. Így pedig nem nő a fogyasztás sem, márpedig jelenleg Magyarországon úgy tartják, hogy a GDP-növekedésnek ez az egyik fő motorja, költeni pedig - eladósodás nélkül - épp a növekvő GDP-ből lehet.

A bérek és a minimálbér emelése tehát ebből a szempontból lehet fontos, és itt a kormány nem is félt nagy számokat bedobni: a bértárgyalásokon 15 százalékos emelésről egyeztek meg a minimálbér esetében, míg a garantált bérminimumot 25 százalékkal növelik 2017-ben. Ezt a havi 16,7 ezres, illetve 32,3 ezer forintos összeget nem az államnak, hanem a munkáltatóknak kell kigazdálkodniuk, cserébe 5 százalékos járulékcsökkentést kapnak jövőre, ami viszont csak néhány ezer forinttal csökkenti fizetési kötelezettségüket.

Ezért is dobhatta be a kormányfő a bértárgyalások kellős közepén a társasági adó csökkentésére vonatkozó javaslatát. Ennek az “előkészítettségét" jelzi, hogy szóba sem került ilyesmi tavasszal, amikor a költségvetést beterjesztették, de még az október végén benyújtott őszi adócsomagban sem volt ilyesmiről szó. (A kiszámíthatatlanság magyarázza azt is, miért kételkednek a cégek a kormány hatéves járulékcsökkentési programjában.)

A társasági nyereségadó csökkentési terve legalább konkretizálódott: a mostani 19 százalékról egységesen 9 százalékra csökkenne az adó, így az a kedvezmény is megszűnne, hogy 500 millió forintos adóalap alatt 10 százalékot kell befizetniük a cégeknek. Vagyis azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyeknél igazán nehéz kigazdálkodni a béremelést, sokat nem segít a kormány, hiszen ezek adóterhe mindössze 1 százalékkal csökken.

A nagy cégeknél nagyobb a különbség, de nekik eddig is könnyebb volt kigazdálkodniuk a magasabb fizetéseket - ráadásul nem ritkán egyedi adókedvezményekkel is csökkenteni tudták befizetéseiket. (Ezeknek a mértéke pedig egy nemrég elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően adótitoknak minősülhet a jövőben.)

Fideszes matematika

tenf

Ebbe a magáncégekkel folyó alkudozásba vonta tehát be Orbán Viktor hétfői nyilatkozatával a nyugdíjasokat, pedig ha valakinek van mozgástere az öregségi ellátás emelésénél, azok nem a munkáltatók, hanem épp a kormány. Módosíthatná persze az inflációs előrejelzést is, ám ez bonyolult, hiszen a költségvetés minden sorát át kellene írni, a kiadásokéit is. A módosítás elmaradása lehet taktika is. Ha ugyanis a valós infláció magasabb, mint ami a költségvetésben szerepel, az általában azt hozza magával, hogy a tervezetthez képest magasabb lesz az adóbevétel (például a megnövekedett fogyasztás miatt). A bevételnövekedésnek köszönhetően pedig év végére a vártnál több pénz lehet az államkasszában, így nagyobb mozgástere lehet a kormánynak az év végi osztogatáshoz.

atlagnyugdij

És ez jól jöhet a nyugdíjak esetében is. A rendszer ugyanis úgy működik, hogy ha az infláció magasabb az év eleji emeléskor várt szintnél, novemberben kompenzálhatják az eltérést. Ha valóban 2,3 százalékos lesz a pénzromlás, akkor jelentős lesz a korrekció: az átlagnyugdíjnál havi 1680 forint, több mint az 1080 forintos eredeti emelés. Ezt a pótlást ráadásul a novemberi nyugdíjjal együtt, egy összegben visszamenőlegesen kaphatják majd meg a nyugdíjasok, ami 18 480 forintos többletet jelenthet egy 121 080 forintos ellátás mellé.

Ez pedig nem csak a jövő évi karácsonyra készülő nagyszülőknek jön jól, de alig fél évvel a következő, 2018-as parlamenti választások előtt az újabb négyéves kormányzásra készülő Fidesz számára is komoly fegyvertény.

A kormánynak azt az állítását viszont nehéz cáfolni, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke növekedett az elmúlt években. A 2011 és 2015 között megvalósult nyugdíjemelés 21,1 százalékos volt, közben a nyugdíjak vásárlóértéke a nyugdíjas fogyasztói árnövekedéshez viszonyítva 8,6 százalékkal nőtt.

Ami a jellemző kiadásokat illeti: az élelmiszerek ára például 17 százalékkal nőtt 2011 óta, a háztartási energiáé ugyanakkor 12 százalékkal esett vissza.

A 2016-os, vagyis az idei 1,6 százalékos nyugdíjemelés is meghaladta az infláció szintjét: annak éves mértéke a legfrissebb, októberi adatok szerint 1 százalékos, január elseje és október vége között pedig 1,3 százalék volt. Szerencse, hogy ilyenkor nem kérik vissza a nyugdíjasoktól a különbözetet.
(HVG)

Bal-Rad komm: “...a jövő évi karácsonyra készülő nagyszülőknek jön jól, de alig fél évvel a következő, 2018-as parlamenti választások előtt az újabb négyéves kormányzásra készülő Fidesz számára is komoly fegyvertény..."

-Hiszen a magyarokra oly jellemző rövid emlékezetre hatnak a “nyugdíjemeléssel"! 18480 ft? Bizony lesz NAGYON SOK NYUGDÍJAS, akik számára ez legfeljebb 12 ezer forint lesz csak! (Keveseknek akár százezer is!)

A lényeg az, hogy a nyugdíjas ARRA FOG EMLÉKEZNI A “VÁLASZTÁSKOR", hogy Döbrögi jóságának köszönhetően tudott adni tízezer forintot az unokáknak Karácsony alkalmából!

Hogy mi volt a két Karácsony közt? FELEDENDŐ! Hiszen az a lényeg, hogy MOST MAJD TUD ADNI az unokának!

Hogy mi lesz Karácsony után? Minden szép lesz és jó lesz! Hiszen a vajda-lám-gondoskodik!


http://www.balrad.com/2016/11/23/kivalo-idozites/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bértárgyalásokon, vállalkozásoknak, elképzelhetetlen, konkretizálódott, nyugdíjemeléssel, ellenzékiséggel, kigazdálkodniuk, nyugdíjemelésre, beterjesztették, nyilatkozatával, költségvetésben, kompenzálhatják, átlagnyugdíjnál, nyugdíjasoktól, előszeretettel, munkáltatóknak, árnövekedéshez, miniszterelnök, államkasszában, prognózisaiban, beterjesztette, magyarországon, bértárgyalások, befizetéseiket, rekordalacsony, vállalkozókkal, nyugdíjemelés, megnövekedett, javaslataival, nagyszülőknek, magáncégekkel, vásárlóértéke, nyugdíjasokat, költségvetési, jegybankelnök, költségvetést, csak propaganda, kormány javaslataival, kormány járhat, minimálbér jelentős, nyomában magasabbá, logika egyszerű, kormány döntött, emelés mértéke, inflációhoz kötött, költségvetési törvény, persze kérdés, kormányzati jóslat, elemzői konszenzus, gazdasági növekedés, emberek –, cégek –, Orbán Viktor, Európai Bizottság, Magyar Nemzeti Bank, Matolcsy György, NAGYON SOK NYUGDÍJAS, ARRA FOG EMLÉKEZNI, MOST MAJD TUD ADNI,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Óraállítás  Aki belekortyol  képre írva  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sonka vásár  képre írva  Szép álmokat!  Szívet megérintő . . .  Alvó cica  Inkább ad  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Most - segíts meg Mária ,  Ne hagyd  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Táplálékok a máj egészségének ...  Jó éjszakát  2004-es kivégzés után  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Szép estét  Óraállítás  üdvözöllek!  Alvó baby  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Levél lány  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagy Feró megmondta?  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Maci az északi fény alatt  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Ha nyitott vagy  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Nagy Feró megmondta?  Alvó baby  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Óraállítás  képre írva  Képes idézet !  Az út  Szép estét  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
csak propaganda, kormány javaslataival, kormány járhat, minimálbér jelentős, nyomában magasabbá, logika egyszerű, kormány döntött, emelés mértéke, inflációhoz kötött, költségvetési törvény, persze kérdés, kormányzati jóslat, elemzői konszenzus, gazdasági növekedés, emberek &#8211, cégek &#8211, növekvő GDP-ből, minimálbér emelése, szempontból lehet, minimálbér esetében, garantált bérminimumot, munkáltatóknak kell, bértárgyalások kellős, költségvetést beterjesztették, október végén, kormány hatéves, társasági nyereségadó, nagy cégeknél, magasabb fizetéseket, mértéke pedig, nemrég elfogadott, magáncégekkel folyó, öregségi ellátás, inflációs előrejelzést, költségvetés minden, módosítás elmaradása, valós infláció, költségvetésben szerepel, tervezetthez képest, megnövekedett fogyasztás, vártnál több, nyugdíjak esetében, rendszer ugyanis, infláció magasabb, átlagnyugdíjnál havi, 1080 forintos, pótlást ráadásul, novemberi nyugdíjjal, összegben visszamenőlegesen, újabb négyéves, állítását viszont, nyugdíjak vásárlóértéke, elmúlt években, nyugdíjas fogyasztói, jellemző kiadásokat, háztartási energiáé, infláció szintjét, nyugdíjas ARRA, unokáknak Karácsony, bértárgyalásokon, vállalkozásoknak, elképzelhetetlen, konkretizálódott, nyugdíjemeléssel, ellenzékiséggel, kigazdálkodniuk, nyugdíjemelésre, beterjesztették, nyilatkozatával, költségvetésben, kompenzálhatják, átlagnyugdíjnál, nyugdíjasoktól, előszeretettel, munkáltatóknak, árnövekedéshez, miniszterelnök, államkasszában, prognózisaiban, beterjesztette, magyarországon, bértárgyalások, befizetéseiket, rekordalacsony, vállalkozókkal, nyugdíjemelés, megnövekedett, javaslataival, nagyszülőknek, magáncégekkel, vásárlóértéke, nyugdíjasokat, költségvetési, jegybankelnök, költségvetést, csökkentésére, osztogatáshoz, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.