Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
húsvét 6. hét csütörtök 05.21
  2020-05-21 09:32:58, csütörtök
 
  SZENTLECKE az Apostolok Cselekedeteiből
Apostoli munkája mellett Pál megdolgozik megélhetéséért.
Második apostoli körútja alkalmával Pál elhagyta Athént, és Korintusba érkezett. Itt találkozott egy Akvilász nevű, pontuszi származású zsidóval, aki nemrég érkezett Itáliából feleségével, Priszcillával, mert Klaudiusz császár elrendelte, hogy minden zsidónak el kell hagynia Rómát. Pál hozzájuk költözött, náluk maradt, és velük együtt dolgozott, mivel ugyanazt a mesterséget űzte. Sátorkészítők voltak ugyanis.
Minden szombaton felszólalt a zsinagógában, és igyekezett meggyőzni a zsidókat meg a görögöket (Jézusról). Amikor pedig Szilás és Timóteus megérkezett Macedóniából, Pál egészen az igehirdetésnek szentelte magát. Bizonyítékokat tárt a zsidók elé, hogy Jézus a Messiás.
De azok ellene mondtak, és gyalázkodtak. Erre Pál ruháját rázva így kiáltott: ,,A saját fejetekre szálljon véretek! Én ártatlan vagyok. Mostantól fogva a pogányokhoz fordulok."
Otthagyta őket, és egy Tíciusz Jusztusz nevű istenfélő ember házában szállt meg, akinek lakása a zsinagóga szomszédságában állt.
Kriszpusz, a zsinagóga elöljárója azonban hitt az Úrban, egész háza népével együtt; és sok korintusi is megtért és megkeresztelkedett azok közül, akik hallgatták őt.
Ez az Isten igéje. ApCsel 18,1-8

EVANGÉLIUM Szent János könyvéből
Ha Krisztus távolléte miatt szomorkodunk is, bánatunk majd örömre fordul.
Búcsúbeszédében Jézus így szólt tanítványaihoz:
,,Még egy kis idő, és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és viszontláttok engem, (mert az Atyához megyek.)"
Tanítványai erre így tanakodtak: ,,Mit akar mondani ezzel: »Még egy kis idő, és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és viszontláttok engem? És hogy: Az Atyához megyek? Mit jelent az, hogy: Még egy kis idő?« Nem értjük, mit beszél."
Jézus észrevette, hogy kérdezni akarják. Így szólt tehát hozzájuk: ,,Azon tanakodtok, hogy azt mondtam: »Még egy kis idő, és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő, és viszontláttok engem?« Bizony, bizony, mondom nektek: Sírni fogtok és jajgatni, a világ pedig örül. Szomorkodni fogtok, de szomorúságtok örömre fordul."
Ezek az evangélium igéi. Jn 16,16-20
...... ..........



Imádság
Hála neked, szentséges Atyánk, mert megadod nekünk, hogy látható szentélyt építsünk, mely Isten és ember kegyelmi kapcsolatának csodálatos jelképe és színhelye: ide várod jóságos szívvel az élet zarándokútját járó népedet. Híveidből is itt építesz magadnak élő templomot, és itt gyarapítod világszerte elterjedt Egyházadat, hogy Krisztus titokzatos testévé váljék, és mennyei Jeruzsálemmé legyen végül, mint valóra vált béke-látomás. Ezért szentjeid boldog seregével együtt a dicsőség templomában magasztalunk téged.

Elmélkedés
Jézus több olyan dolgot is említ az utolsó vacsorán mondott búcsúbeszédében, amelyeket még legszűkebb baráti köre, az apostolok sem értenek. Nem értették például azt, hogy hová készül menni, s ő megmagyarázza nekik, hogy az Atyához tér vissza a mennybe.
A mai evangéliumban újabb szokatlan kifejezéssel találkoznak. Jézus ezt mondja: ,,Még egy kis idő és már nem láttok engem, és ismét egy kis idő és viszontláttok engem." Mit jelenthet, mire utalhat ez a bizonyos ,,kis idő"? Jézus szavai az utolsó vacsorán hangzanak el, nagycsütörtökön. Innentől mindössze egy nap telik el az Úr nagypénteki haláláig. A nagypéntek utáni harmadnapon, húsvétvasárnap támad fel Jézus a halálból, s megjelenik az apostolainak, azaz újra viszontláthatják őt.
Életünk során bőven vannak olyan hosszabb vagy rövidebb időszakok, amikor nem látjuk Jézust, nem halljuk szavát, nem érezzük jelenlétét. Vélhetően nem ő távolodik el tőlünk az ilyen élethelyzetekben, hanem mi távolodunk el tőle bűneinkkel, vagy egyszerűen csak azzal, hogy más dolgok kötik le figyelmünket. Jó volna, ha a lelki sötétségnek ezek az időszakai nem nyúlnának hosszúra, hanem csak ,,kis idők" volnának! Amikor hiányzik Isten jelenléte, akkor igyekezzünk csendet teremteni magunkban, és igyekezzünk egyedül az ő szólításaira, útmutatásaira figyelni.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: élethelyzetekben, viszontláthatják, búcsúbeszédében, nagycsütörtökön, szomszédságában, cselekedeteiből, bizonyítékokat, tanítványaihoz, megélhetéséért, húsvétvasárnap, igehirdetésnek, viszontláttok, sátorkészítők, evangéliumban, priszcillával, megmagyarázza, szomorúságtok, zarándokútját, útmutatásaira, kapcsolatának, apostolainak, szomorkodunk, macedóniából, kifejezéssel, zsinagógában, gyalázkodtak, figyelmünket, magasztalunk, jeruzsálemmé, szólításaira, harmadnapon, templomában, sötétségnek, találkoznak, feleségével, mesterséget, mesterséget űzte, igehirdetésnek szentelte, saját fejetekre, pogányokhoz fordulok, zsinagóga szomszédságában, zsinagóga elöljárója, világ pedig, evangélium igéi, élet zarándokútját, dicsőség templomában, utolsó vacsorán, bizonyos „, nagypéntek utáni, ilyen élethelyzetekben, lelki sötétségnek, Apostolok Cselekedeteiből, Erre Pál, Tíciusz Jusztusz, EVANGÉLIUM Szent János, Búcsúbeszédében Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
IGEN így  Jan Twardowski - Siessünk  Jó éjszakát  Martin Buber, A haszidim meséi  A pitypang legendája  Az ember  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Isten hűségének mértéke  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Anyák napjára  jó reggelt  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Bársony székben  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Bársony székben  Paul David Tripp Április 12  jó reggelt  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Mit ünnepelnek a görögök márci...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Szép estét  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Zilahy Lajos mondta  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  képre írva  Erdei gyöngyvirág  Ismeretlen: Ikarusz monda  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Esterházy Péterre emlékezünk  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  A felvilágosodás...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Vidámság  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Robin Wight pitypang szobra  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Anyák napjára  Vidámság  Paul David Tripp Április 14  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Márai Sándor tollából  Reményik Sándor: Pierrot &...  Dóró Sándor: Embernek maradni  James Allen  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Andrássy Réka - A bolond Böske  Reményik Sándor: Pierrot &...  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Borzasztó  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Szép estét  Gebhardt Nóra versei II.  József Attila – Keresek ...  Egy gondolat  Jánosházy György: Fogd a kezem 
Bejegyzés Címkék
mesterséget űzte, igehirdetésnek szentelte, saját fejetekre, pogányokhoz fordulok, zsinagóga szomszédságában, zsinagóga elöljárója, világ pedig, evangélium igéi, élet zarándokútját, dicsőség templomában, utolsó vacsorán, bizonyos &#8222, nagypéntek utáni, ilyen élethelyzetekben, lelki sötétségnek, élethelyzetekben, viszontláthatják, búcsúbeszédében, nagycsütörtökön, szomszédságában, cselekedeteiből, bizonyítékokat, tanítványaihoz, megélhetéséért, húsvétvasárnap, igehirdetésnek, viszontláttok, sátorkészítők, evangéliumban, priszcillával, megmagyarázza, szomorúságtok, zarándokútját, útmutatásaira, kapcsolatának, apostolainak, szomorkodunk, macedóniából, kifejezéssel, zsinagógában, gyalázkodtak, figyelmünket, magasztalunk, jeruzsálemmé, szólításaira, harmadnapon, templomában, sötétségnek, találkoznak, feleségével, mesterséget, találkozott, szomorkodni, nagypénteki, igyekezzünk, tanítványai, megdolgozik, megérkezett, pogányokhoz, világszerte, csodálatos, szentséges, titokzatos, hallgatták, felszólalt, tanakodtak, jelenlétét, észrevette, igyekezett, korintusba, egyszerűen, gyarapítod, elöljárója, megjelenik, szentlecke, elrendelte, legszűkebb, egyházadat, nagypéntek, evangélium, alkalmával, bűneinkkel, elmélkedés, távolodunk, tanakodtok, származású, könyvéből, hangzanak, mindössze, fejetekre, híveidből, kriszpusz, templomot, zsinagóga, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 131
  • e Hét: 4056
  • e Hónap: 16732
  • e Év: 250479
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.