Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A BÖLCSEK útja
  2014-12-14 09:45:42, vasárnap
 
  Emberi lényként a Létezés színes forgatagában létezni a legnagyszerűbb lehetőség. Bár sokan egyszerűen elmennek az élet mellett.
Itt töltött idejüket csak felesleges anyagi javak felhalmozásával, a társadalom által elismert és annak igényeinek megfelelő egzisztencia megalapozásával és tévesen kialakított önazonosságuk színjátékával töltik. Gyermekkorunkban elkezdik ránk szabni személyiségünk szűk ruháját, amely a tömeg viseletével van összhangban, és bár kényelmetlen és szoros, mégis viseljük, és át-át alakítjuk az éppen megkívánt alkalom szerint. Szerepeink népes hada kíván mindennapos szolgálatot. A hétköznapok szürke gördülései maguk alá gyűrik a Valóságról már teljesen megfeledkezett Önvalót, mely a felismerés és tudás nélkül, végleg belefeledkezve a tapasztalás előtt kibontakozó káprázatba, tehetetlenül vergődik az illúzió hálójában.
Boldogságunkat kutatjuk. De hibát vét, aki azt gondolja, hogy bármi, ami az anyagban formálódott szenvedésmentes tiszta boldogságot hozhat. Nagy erőfeszítések árán megszerzett tulajdonaink, majd elhasználódnak, elavulnak az idő megállíthatatlanságában. Egzisztenciánk és társadalmi rangunk egy pillanat alatt elveszíthetjük és a sötétben a kötelet még mindig kígyónak látó ember a szenvedés és boldogtalanság poklában ébred. Kapzsin és mohón halmozzuk és kergetjük az élvezeteket, hogy csak egy pillanatra kereknek érezzük a világot. És a maradék időben rettegünk, hogy mindezt elveszítjük, és akkor senkikké válunk. Elhittük, hogy vagyunk a név, pozíciók, rangok, felvett vagy vágyott szerepek. Előre meghatározott programokat igyekszünk pontosan az elvárt időben teljesíteni megfelelve ezzel a belénk nevelt elvárásoknak. Mások által meghatározott minősítések szerint ítéljük meg magunkat, és másokat is minősítünk, sőt túl ezen, saját szubjektív szemléletünk, és szűklátókörűségünk szerint ítélünk meg.

Így, az életben tett zarándoklatunk megvalósítása helyett, csak ébren álmodunk festett egeket és képeket. Elrohanunk magunk mellett versenyt futva az idővel, ami hajtóként lohol nyomunkban diktálva lépteink ütemét, hogy a következő percet még elérve megszerezhessünk még valamit. Aztán sokszor mégis boldogtalanok maradunk, mert lesz mindig még egy dolog, amiről azt gondoljuk, ha az is megvan, akkor már igazán boldogok lehetünk. És ebben az ördögi körben őrlődve hajszoljuk magunkat, a végén már megkönnyebbülésként óhajtott elmúlás feloldozásába.
Mentség lehetne, ha megállná helyét a kijelentés: önmagunk és felgyorsult életünk csak áldozat a tudomány és technika racionális, pénz és rang motiválta világában, ahol farkastörvények edzenek bábuvá, hogy játékban maradhassunk. De ez nem igaz.
Elbújhatnánk a mögé is, hogy nincsenek véletlenek és mindenki, azt tapasztalja a világból, amire neki szüksége van, és olyan nehézségek teszik próbára, melyek fejlődését előre mozdítják, de ezt csak akkor tehetnénk, ha valóban szem előtt tartanánk lelki életünket, fejlődésünket és az érzések, nem felesleges gyengeségekké lennének titulálva a látszatok világában.

Bár korunkban az értékek elértéktelenedtek, a szavak tartalom nélküli betűhalmazokká sorvadtak és a lényeg lényegtelenné vált a valóban lényegtelen javára, szeretném hinni, hogy mindennek ellenére a világ nem rossz. Talán épp ebben áll a megfejtés. Feladatunk nem más, mint önmagunkhoz visszatalálni és megvalósítani azt, ami saját természetünk szerint vagyunk. A felszínesség, ami első látásra fogad a világban a szükséges kiindulópont csupán az élet, bölcsességhez és valódi megéléshez vezető nem könnyű útján. Abban a modern korban, mikor az emberiség isten szerepében készül maga előtt tetszelegni és élet-halál törvényeit is át-át írjuk, sosem látott kényelem luxusa és gépek által vezérelt, egyszerű élet káprázata csábít kell felébrednünk mély álmunkból, és a valóság ismeretének szentelni életünket.
Hogyan hihetjük valamiről, hogy valóságos, ha nyilvánvalóan csak közvetett módon tapasztaljuk érzékszerveink működésén keresztül? Hogyan lehetne egy arról való állítás valóságos, ha mindenki másképp állítja, a neveltetésének, élményeinek, a kultúrájából éledő normáinak és tapasztalatinak fényében? És hogyan hihetjük, hogy a Létezés valóban csak annyi, amennyinek alvó emberek színes álmai teremtik? Az illúzió valóságának olyan sok formája létezik, ahány ember táncol az élet báltermében.


Önmagadon kívül semmi más nem létezik, a tudat teremtő ereje támasztja a világ illúzióját, melybe belefeledkezve, elhiszi az elme által ébresztett káprázatot, ami nem valóság, de önmaga tükre. A valódi valóság megismeréséhez magadon keresztül kell eljutnod. Túl kell lépni azon az alapvető hibán, melybe a legtöbb nyugati kultúrában született ember esik, hogy kívül keresi magán a boldogságot, ezzel csak függőséget kialakítva környezetével az örök változások megnyilvánulásának bizonytalanságára bízva magát. Csak magad megismerése nyithat ajtót a tudás megéléséhez. Szenvedésünk oka pusztán a nem-tudás (avidja), melyet a tudás (vidja) tüzén elégetve az illúzió szertefoszlik ezt kell megvalósítanunk, hogy aztán a Valódi Valóságot élhessük meg és végül, sorsunk beteljesítésével térjünk meg az élet forrásába.
-AntarMauna-

És még egy bölcs megállapítás:

Nem az a lényeg, hogy mit mondasz, hanem az a lényeg, hogy mit cselekszel.

Forrás :
Link

Így segítsen a gyereknek olvasni tanulni! : Link



A Noni jelentősége abban rejlik, hogy aktiválja az agyban elhelyezkedő tobozmirigy működését. Ez a fontos mirigy az egyik olyan hely, ahol a szerotonin és a melatonin termelődik. A szerotonin és a melatonin nagy szerepet játszik az alvás, a hangulat és a testhőmérséklet szabályozásában.
A Noni stabilizálja a vércukorszintet, enyhíti a menstruációs görcsöket és csökkenti a prosztata megnagyobbodásából eredő éjszakai vizelési kényszert.
A Noni segíti a szervezetet önmaga gyógyításában, az elegendő mennyiségű proxeronin biztosításával, amit a szervezet a xeronin nevű alkaloiddá tud alakítani. A xeronin az endorfinnal együtt részt vesz, az ún. jó érzés - azaz wellness - receptor fehérje aktiválásában, és ennek köszönhetően a legtöbb ember jobban érzi magát és energikusabb a Noni fogyasztása után.

A xeronin serkenti a boldogsághormonok, az endorfinok elválasztását. Ezek azok a testünkben termelődő vegyületek, amelyek jó hangulatunkról gondoskodnak.
Egy kísérlet bebizonyította, hogy a noni gyümölcs kivonatának nagy adagja hatásában hasonló hatással bír, mint a morfiumszulfát, és még függőséget sem alakít ki.
Ezenkívül képes megkötni a szerotonint, ezért segít a depressziósokon, és sikeresen alkalmazható a drog-, alkohol- vagy nikotinelvonási tünetek esetén is!





A koriander nevû gyógynövény napi szintû fogyasztása szintén segíthet a higanyt az agyszövetboől eltávolítani.

Feldolgozatlan csokoládé. A nyers kakaó nagy dózisban stimulálja és méregteleníti a tobozmirigyet a magas antioxidáns tartalma miatt. (starseeds.net)


Link
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Címkék: gyermekkorunkban, megszerezhessünk, beteljesítésével, megalapozásával, depressziósokon, felhalmozásával, megvalósítanunk, vércukorszintet, testhőmérséklet, szabályozásában, tapasztalatinak, szenvedésmentes, nikotinelvonási, farkastörvények, egzisztenciánk, megfeledkezett, megismeréséhez, boldogtalanság, személyiségünk, belefeledkezve, bebizonyította, elveszíthetjük, neveltetésének, feldolgozatlan, hangulatunkról, betűhalmazokká, legnagyszerűbb, boldogságunkat, biztosításával, érzékszerveink, morfiumszulfát, zarándoklatunk, elhasználódnak, visszatalálni, meghatározott, környezetével, legnagyszerűbb lehetőség, élet mellett, társadalom által, tömeg viseletével, éppen megkívánt, hétköznapok szürke, tapasztalás előtt, illúzió hálójában, anyagban formálódott, pillanat alatt, pillanatra kereknek, maradék időben, elvárt időben, belénk nevelt, életben tett, következő percet, Valódi Valóságot,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Nevem  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A sors  képre írva  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Akarat  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Irgalom és ítélet  Esti kép  Albert Einsteinről  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Örülök, hogy látlak!  Neked tudnod kell  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  Png nő  Tanuld meg ezt a versemet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Png lepke  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Neked tudnod kell  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png lepke  Garai Gábor - Takarítás  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó éjszakát  Szép estét  Albert Einstein gondolata  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Png telefon  Alázat  Mai harmónia kártyám  Fekete István - Akác  Amikor Jézus rátapos a lábadra  s immár én is felragyogva, ért...  Akarat  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Alázat  Egy maradéktalanul uralt világ  Ágai Ágnes – Csendélet  Nem méltó hozzád  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  Egy lelki imádság 
Bejegyzés Címkék
legnagyszerűbb lehetőség, élet mellett, társadalom által, tömeg viseletével, éppen megkívánt, hétköznapok szürke, tapasztalás előtt, illúzió hálójában, anyagban formálódott, pillanat alatt, pillanatra kereknek, maradék időben, elvárt időben, belénk nevelt, életben tett, következő percet, ördögi körben, látszatok világában, értékek elértéktelenedtek, szavak tartalom, lényeg lényegtelenné, valóban lényegtelen, szükséges kiindulópont, modern korban, emberiség isten, valóság ismeretének, arról való, kultúrájából éledő, illúzió valóságának, élet báltermében, tudat teremtő, világ illúzióját, elme által, valódi valóság, alapvető hibán, legtöbb nyugati, örök változások, tudás megéléséhez, illúzió szertefoszlik, élet forrásába, bölcs megállapítás, gyereknek olvasni, agyban elhelyezkedő, fontos mirigy, egyik olyan, melatonin termelődik, melatonin nagy, testhőmérséklet szabályozásában, menstruációs görcsöket, szervezetet önmaga, elegendő mennyiségű, xeronin nevű, endorfinnal együtt, legtöbb ember, xeronin serkenti, endorfinok elválasztását, testünkben termelődő, kísérlet bebizonyította, noni gyümölcs, koriander nev&#251, nyers kakaó, magas antioxidáns, gyermekkorunkban, megszerezhessünk, beteljesítésével, megalapozásával, depressziósokon, felhalmozásával, megvalósítanunk, vércukorszintet, testhőmérséklet, szabályozásában, tapasztalatinak, szenvedésmentes, nikotinelvonási, farkastörvények, egzisztenciánk, megfeledkezett, megismeréséhez, boldogtalanság, személyiségünk, belefeledkezve, bebizonyította, elveszíthetjük, neveltetésének, feldolgozatlan, hangulatunkról, betűhalmazokká, legnagyszerűbb, boldogságunkat, biztosításával, érzékszerveink, morfiumszulfát, zarándoklatunk, elhasználódnak, visszatalálni, meghatározott, környezetével, szertefoszlik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 553
  • e Hét: 3053
  • e Hónap: 11723
  • e Év: 67656
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.