Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Évközi 19. vasárnap 08.09
  2020-08-06 22:54:15, csütörtök
 
  OLVASMÁNY a Királyok első könyvéből
A hegyen járulj az Úr színe elé!
Illés próféta elérkezett Isten hegyéhez, a Hórebhez. Bement egy barlangba és ott töltötte az éjszakát. Az Úr azt mondta neki: ,,Menj és a hegyen járulj az Úr színe elé!" S íme az Úr elvonult arra. Hegyeket tépő, sziklákat sodró, hatalmas szélvész haladt az Úr előtt, de az Úr nem volt a szélviharban. A szélvésznek földrengés lépett a nyomába, de az Úr nem volt a földrengésben. A földrengés után tűz következett, de az Úr nem volt a tűzben. A tüzet enyhe szellő kísérte. Amikor ezt Illés észrevette, befödte arcát köntösével, kiment, és a barlang elé állt.
Ez az Isten igéje. 1Kir 19,9a.11-13a

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléből
Inkább azt kívánnám, hogy magam legyek átok alatt testvéreimért.
Testvéreim!
Igazat mondok Krisztusban, nem hazudom. Lelkiismeretem tanúskodik a Szentlélekben, hogy nagy az én szomorúságom és állandó a szívem fájdalma!
Inkább azt kívánnám, hogy magam legyek átok alatt, távol Krisztustól testvéreimért, a test szerint népemből valókért, Izrael fiaiért! Hiszen övék az Istenfiúság, a dicsőség, a szövetségek, a törvényadás, az istentisztelet és az ígéretek. Övéik az atyák, és test szerint közülük származik Krisztus, aki mindenek fölött való, mindörökké áldott Isten. Ámen.
Ez az Isten igéje. Róm 9,1-5

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
Parancsold meg, hogy a vízen hozzád menjek!
Amikor (a kenyérszaporítás után) a tömeg befejezte az étkezést, Jézus mindjárt a csónakba parancsolta tanítványait, hogy amíg ő elbocsátja a tömeget, menjenek át előtte a túlsó partra. Amint elbocsátotta az embereket, fölment a hegyre, hogy egyedül imádkozzék. Közben beesteledett, s ő ott volt egymagában. A csónak pedig már jó pár stádiumnyira eltávolodott a parttól. Hányták-vetették a hullámok, mert ellenszél fújt. Éjszaka a negyedik őrváltás idején Jézus elindult feléjük a víz színén járva. Amikor észrevették, azt hitték, hogy kísértet, és rémületükben felkiáltottak. De Jézus azonnal megszólította őket: ,,Bátorság! Én vagyok! Ne féljetek!" Erre Péter odaszólt neki: ,,Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy hozzád menjek a vízen!" Ő azt mondta: ,,Jöjj!" Péter ki is szállt a csónakból, elindult a vízen, és ment Jézus felé. De az erős szél láttán megijedt, és merülni kezdett. Felkiáltott: ,,Ments meg, Uram!" Jézus nyomban kinyújtotta kezét, megfogta őt, és így szólt hozzá: ,,Te kicsinyhitű, miért kételkedtél?" Mikor beszálltak a bárkába, a szél elállt. A csónakban levők pedig leborultak előtte, és így szóltak: ,,Te valóban az Isten Fia vagy!"
Ezek az evangélium igéi. Mt 14,22-33
...... ..............



Elmélkedés:
Hit és bizalom
Életünk nehéz, válságos helyzeteiben olykor úgy tűnik, hogy Isten távol van tőlünk. Talán nem látja a küzdelmeinket? Vagy nem törődik velünk? Magunkra hagy minket, amikor nyilvánvalóan gyengék és védtelenek vagyunk? Mit kezdjünk azokkal a nehéz élethelyzetekkel, amikor késik Isten segítsége és szabadítása? Mit tegyünk akkor, amikor imádkozunk, de mintha nem hallgatna meg minket Isten? Ezekre a gondolatainkra és kéréseinkre ad választ a mai evangéliumi részlet, Jézus vízen járásának és szabadításának története.
Az eset előzménye a csodálatos kenyérszaporítás. Jézus nem várja meg, hogy a hálálkodó tömeg körülvegye őt vagy a tanítványokat, akik közreműködtek az általa megszaporított kenyerek szétosztásában. Nem akar fürdeni a dicsőség fényében és tanítványai számára sem engedi meg ezt. Rögtön azt kezdeményezi, hogy üljenek hajóba és irány a túlsó part. Miközben a tömeg hazafelé indul és a tanítványok a hajóban a túlsó part felé haladnak, ő felmegy a hegyre és imádkozik. A kenyérszaporítás csodája után - és miként látni fogjuk a vízen járás csodája előtt - ő az Atyával akar együtt lenni. Lehet, hogy Jézus fizikailag, testileg nem volt együtt a tanítványokkal, nem volt ugyanabban a hajóban, mint ők, de imádság közben figyelt rájuk. Tudta, hogy veszélyben vannak. Tudta, hogy eltölti őket a félelem. Tudta, hogy kilátástalannak látják helyzetüket. Éppen ezért indult el feléjük. Azért választotta a vízen járás különös módját, hogy minél előbb hozzájuk érjen. A hajóban ülők tapasztalt halászok voltak. Láttak már viharos szelet és tornyosuló hullámokat, átéltek már tengeri vihart. Lehet, hogy ez a vihar a megszokottnál is nagyobb volt, de ha nem, akkor is érthető a félelem. A szárazföldön általában nagyobb biztonságban érzi magát az ember, mint a nyílt vízen, a tenger hullámainak a legnagyobb hajó is játékszer. Mesterük váratlan megjelenése megdöbbenti és félelemmel tölti el a tanítványokat. Első pillanatban kísértetnek, szellemnek vélik. Zavarodott gondolkodásuk érthető ebben a helyzetben, illetve azért is, mert Jézustól még sosem láttak ilyet. Azt tudták, hogy képes csodákat tenni, de arról ezidáig nem volt tapasztalatuk, hogy a természet erői felett áll.
Péter apostol cselekedete érdekes mozzanata az eseménynek. Kezdetben bátor, Mesterére tekint, benne bízik. Jézus egyetlen szavára, felszólítására, bátorítására azonnal elindul. Gondolkodás nélkül engedelmeskedik. Azt teszi, amit Jézus mond neki. Olyat tesz, amit eddig még soha nem tett. Bátorságot ad neki az Úr közelsége és jelenléte. Tudja, hogy Jézus mellett nem történhet baja. Nem vakmerőség ez, még ha emberileg annak is tűnik, hanem feltétlen bizalom. Meg van róla győződve, hogy Jézus segítségével bármire képes. Amikor azonban a szélre és a hullámokra figyel, rögtön süllyedni kezd. Egy pillanatra meggyengül a hite és még nagyobb veszélybe kerül. Igaz ekkor is tudja, hogy Jézus képes őt megmenteni. Tőle vár segítséget.
Mit tanulhatunk tehát a tanítványok, különösen Péter apostol magatartásából és az Úr figyelmeztetéséből? Ha kihívásokkal és nehézségekkel kell szembenéznünk, akkor segíthet minket a hit, az Istenbe vetett bizalom. Legyünk meggyőződve arról, hogy Isten figyel ránk és ha erős hittel és feltétlen bizalommal fordulunk hozzá, akkor segítségünkre siet.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus Krisztus! Segíts, hogy mindig bízzak benned és soha ne kételkedjek a te isteni erődben. Segíts, hogy ne kételkedjek jelenlétedben. Kétségeim és gyengeségeim pillanataiban hozzád fordulok, miként Péter apostol is tette, és tőled várok segítséget, tőled várom a szabadulást. Adj nekem erőt, elszántságot és kitartást, hogy úgy járjak a hit egyenes útján, hogy arról se jobbra, se balra ne térjek le. Ne győzzön le a kicsinyhitűség és ne győzzön le a félelem! Erősítsd meg, Uram, az én hitemet!
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: kenyérszaporítás, élethelyzetekkel, kilátástalannak, engedelmeskedik, tanítványokkal, istentisztelet, magatartásából, lelkiismeretem, felszólítására, szabadításának, gondolatainkra, kicsinyhitűség, megszaporított, szétosztásában, testvéreimért, földrengésben, jelenlétedben, segítségünkre, szentlélekben, szembenéznünk, nehézségekkel, felkiáltottak, küzdelmeinket, nyilvánvalóan, közreműködtek, tanítványokat, megszokottnál, megszólította, gondolkodásuk, pillanataiban, tapasztalatuk, elszántságot, segítségével, eltávolodott, stádiumnyira, rémületükben, hegyen járulj, szélvésznek földrengés, földrengés után, tüzet enyhe, szívem fájdalma, test szerint, vízen hozzád, kenyérszaporítás után, tömeg befejezte, csónakba parancsolta, túlsó partra, csónak pedig, negyedik őrváltás, erős szél, szél elállt, csónakban levők, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Máté, Erre Péter, Isten Fia, Horváth István Sándor, Jézus Krisztus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A hagyma antibakteriális hatás...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Bornyi Veronika haiku verse  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Előfordul, hogy  James Allen  James Allen  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 13  Reményik Sándor: Pierrot &...  Otthon  Önmaga ellenére  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Segíts neki dicsérni Téged  Vannak emberek  A pitypang legendája  Paul Éluard - És egy mosoly  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Tavaszi este  Magamnak  Kertem  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Bornyi Veronika haiku verse  A felvilágosodás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Szívek  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Bársony székben  Paul David Tripp Április 12  Nem kell hozzá fürdőruhás  Anyák napjára  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  jó reggelt  képre írva  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Otthon  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  Egy párkányon  Egyszerű  Facebookon kaptam  Az ember  Szép álmokat!  Szép estét  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Hogyan válunk hűségesekké?  Hamvas Béla  Vidámság  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam Krisztinától  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Mindig lesz olyan  ajándék, mellyel meglepem  39 ígéret  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimn...  Latinovits Zoltán tollából  Vito Giaquinto gondolata  Szeretem ujjad karcsuságait,  Spenót fasírttal 
Bejegyzés Címkék
hegyen járulj, szélvésznek földrengés, földrengés után, tüzet enyhe, szívem fájdalma, test szerint, vízen hozzád, kenyérszaporítás után, tömeg befejezte, csónakba parancsolta, túlsó partra, csónak pedig, negyedik őrváltás, erős szél, szél elállt, csónakban levők, evangélium igéi, nehéz élethelyzetekkel, eset előzménye, csodálatos kenyérszaporítás, hálálkodó tömeg, általa megszaporított, dicsőség fényében, túlsó part, tömeg hazafelé, kenyérszaporítás csodája, vízen járás, hajóban ülők, szárazföldön általában, nyílt vízen, tenger hullámainak, legnagyobb hajó, természet erői, hullámokra figyel, pillanatra meggyengül, kenyérszaporítás, élethelyzetekkel, kilátástalannak, engedelmeskedik, tanítványokkal, istentisztelet, magatartásából, lelkiismeretem, felszólítására, szabadításának, gondolatainkra, kicsinyhitűség, megszaporított, szétosztásában, testvéreimért, földrengésben, jelenlétedben, segítségünkre, szentlélekben, szembenéznünk, nehézségekkel, felkiáltottak, küzdelmeinket, nyilvánvalóan, közreműködtek, tanítványokat, megszokottnál, megszólította, gondolkodásuk, pillanataiban, tapasztalatuk, elszántságot, segítségével, eltávolodott, stádiumnyira, rémületükben, biztonságban, kihívásokkal, szárazföldön, szélviharban, helyzeteiben, szomorúságom, bátorítására, kezdeményezi, tanítványait, gyengeségeim, elbocsátotta, beesteledett, hullámainak, cselekedete, szövetségek, parancsolta, meggyőződve, törvényadás, megjelenése, észrevették, pillanatban, gondolkodás, szabadulást, következett, megdöbbenti, kísértetnek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 16392
  • e Hónap: 29068
  • e Év: 262815
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.