Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
24. évközi hét szombat 09.19
  2020-09-19 08:49:52, szombat
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testünk a halál után elporlad ugyan, de Krisztus dicsőségesen feltámasztja.
Testvéreim!
Megkérdezhetné valaki: ,,Hogyan támadnak fel a halottak? Milyen testtel jönnek majd elő?" Hát nem tudod, hogy amit elvetsz, nem kel életre, hacsak előbb meg nem hal? A földbe sem a kész növényt veted el, amely csak később fejlődik ki, hanem csupán a magot, például a búzaszemet vagy más egyebet. Így lesz a holtak feltámadásánál is:
Elvetik romlásra - feltámad romlatlanságban.
Elvetik dicstelenségben - feltámad dicsőségben.
Elvetik erőtlenségben - feltámad erőben.
Érzéki testet vetnek el - szellemi test támad fel.
Ha van érzéki test, akkor lesz szellemi test is. Ezt mondja az írás is: ,,Ádám, az első ember élő lénnyé lett", az utolsó Ádám pedig éltető lélekké.
De nem a szellemi az első, hanem az érzéki, azután következik a szellemi. Az első ember a földből való, földi, a második ember a mennyből való, (mennyei). Amilyen a földből való, olyanok a földiek is, és amilyen a mennyből való, olyanok a mennyeiek is.
Ezért, ahogy a földi ember alakját magunkon hordozzuk, úgy a mennyeinek az alakját is magunkon fogjuk hordozni.
Ez az Isten igéje. 1Kor 15,35-37.41-49

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Isten igéjét készséges szívvel kell befogadni és tettekre váltani!
Amikor egyszer a városokból nagy tömeg gyűlt Jézus köré, ő ezt a példabeszédet mondta nekik:
,,Kiment a magvető magot vetni. Amint vetett, némely szem az útfélre esett; ott eltaposták, és az égi madarak felcsipegették. Némely mag köves helyre esett. Alighogy kikelt, elszáradt, mert nem volt nedvessége. Némely pedig tövisek közé hullott. A tövisek felnőttek vele együtt, és elfojtották. A többi jó földbe hullott. Kikelt, és százszoros termést hozott." E szavak után Jézus felkiáltott: ,,Akinek füle van, hallja meg!"
Akkor megkérdezték tanítványai, hogy mi a példabeszéd értelme. Így válaszolt: ,,Nektek megadatott, hogy megértsétek Isten országának titkait. A többieknek csak példabeszédekben, hogy nézzenek, de ne lássanak, halljanak, de ne értsenek.
A példabeszéd értelme ez: a mag Isten igéje. Az útfélre eső mag azokat jelenti, akik hallgatják az igét, de aztán jön az ördög, és kiveszi a szívükbe hullott igét, hogy ne higgyenek, és így ne is üdvözüljenek. A köves talajra hullott mag azokat jelenti, akik meghallgatják az igét, örömmel be is fogadják, de az nem ver bennük gyökeret. Egy ideig hisznek, de a kísértés idején elpártolnak. A tövisek közé eső mag azokat jelenti, akik meghallgatják az igét, de az élet gondjai, gazdagsága és élvezetei elfojtják bennük a növekedést, és termést nem hoznak. A jó földbe eső mag végül azokat jelenti, akik meghallgatják az igét, jó és erényes szívvel meg is tartják, és termést is hoznak állhatatosságban."
Ezek az evangélium igéi. Lk 8,4-15
...... ..............



Imádság
Ó, Jézus, te mindenkinek egyforma nagylelkűséggel felajánlod szavadat és tanításodat. Ahogy a magvető nem tesz különbséget a földre vonatkozóan, hanem egyszerűen mindenütt vet, éppúgy te is egyformán intézed tanításod a gazdaghoz, a szegényhez, a bölcshöz, a tudatlanhoz, a buzgóhoz, a lustához, a bátorhoz és a gonoszhoz. Megkülönböztetés nélkül beszélsz mindenkihez. Add, Uram, hogy tanításodat figyelemmel hallgassam és állandóan eszemben tartsam, s erővel és bátran megvalósítsam

Elmélkedés
Isten mindig készen áll arra, hogy tanítását a szívünkbe adja. Vajon mi mindig készen állunk-e arra, hogy ezt a tanítást befogadjuk szívünkbe? Jézus példabeszédében, amit a mai napon olvasunk az evangéliumban, elsősorban nem a magvető ember személye vagy tevékenysége áll a középpontban, hanem a magok, illetve a különféle talajok, ahová a magok hullanak a vetés során. Vannak, akik előítélettel hallgatják őt és emiatt nem nyíltak az igazság előtt. Látásukat és értelmüket elhomályosítják saját elképzeléseik és vágyaik, amit nagyobb bölcsességnek tartanak bármi másnál. ,,Nekem, ne mondja meg senki, hogy mi az igazság! Nekem ne mondja meg senki, hogyan éljek!" Ilyen dolgokat hangoztatnak azok, akik sem Isten útmutatásaira, sem embertársaik jó szándékú figyelmeztetéseire nem hallgatnak.
Vannak, akik ,,az egyik fülemen be, a másikon ki" elvét követik Isten szavával kapcsolatban. Azt képzelik, hogy ez másoknak szól, de nekik nem. Nem érzik magukat érintettnek. Van saját világfelfogásuk, amin nem akarnak semmiképpen sem változtatni, mert az életvitelük megváltoztatásával járna együtt. Nekik nincs idejük és nincs szükségük az imára, az Istennel való beszélgetésre, kapcsolatra.
Vannak, akik jó szívvel hallgatják Istent és bizalommal elfogadják irányítását, sugallatait. Engedik, hogy Isten szava megváltoztassa, átalakítsa életüket. Engedem-e, hogy Isten szava átformáljon és Krisztushoz tegyen hasonlóvá?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: állhatatosságban, példabeszédekben, megkülönböztetés, példabeszédében, elhomályosítják, nagylelkűséggel, világfelfogásuk, dicstelenségben, romlatlanságban, feltámadásánál, megkérdezhetné, korintusiakhoz, felcsipegették, megváltoztassa, meghallgatják, bölcsességnek, erőtlenségben, beszélgetésre, útmutatásaira, elképzeléseik, evangéliumban, megvalósítsam, példabeszédet, embertársaik, hangoztatnak, előítélettel, megkérdezték, üdvözüljenek, kapcsolatban, dicsőségesen, középpontban, feltámasztja, tevékenysége, megértsétek, dicsőségben, tudatlanhoz, halál után, kész növényt, búzaszemet vagy, holtak feltámadásánál, első ember, utolsó Ádám, földből való, második ember, mennyből való, földi ember, városokból nagy, példabeszédet mondta, magvető magot, útfélre esett, tövisek felnőttek, példabeszéd értelme, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Paul David Tripp Április 14  Szép estét  József Attila – Keresek ...  Müller Péter tollából  Csend  Csend  Facebookon kaptam  Ott van  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  József Attila - Kopogtatás nél...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Hogyan válunk hűségesekké?  Andrássy Réka - A bolond Böske  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Esterházy Péterre emlékezünk  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Bársony székben  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Segíts neki dicsérni Téged  Egy párkányon  Jó éjszakát  Szívek  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Erdei gyöngyvirág  Pitypang szökőkút  Ma van a magyar költészet napj...  Jázmin  A felvilágosodás...  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Tanmese  Alvó cica  képre írva  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Spenót fasírttal  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam Krisztina b...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Különleges  Tavaszi este  39 ígéret  Magyar költészet napja  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Zilahy Lajos gondolata  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
halál után, kész növényt, búzaszemet vagy, holtak feltámadásánál, első ember, utolsó Ádám, földből való, második ember, mennyből való, földi ember, városokból nagy, példabeszédet mondta, magvető magot, útfélre esett, tövisek felnőttek, példabeszéd értelme, többieknek csak, szívükbe hullott, köves talajra, ideig hisznek, kísértés idején, tövisek közé, élet gondjai, evangélium igéi, földre vonatkozóan, szívünkbe adja, tanítást befogadjuk, magvető ember, különféle talajok, magok hullanak, vetés során, igazság előtt, egyik fülemen, másikon ki&#8221, állhatatosságban, példabeszédekben, megkülönböztetés, példabeszédében, elhomályosítják, nagylelkűséggel, világfelfogásuk, dicstelenségben, romlatlanságban, feltámadásánál, megkérdezhetné, korintusiakhoz, felcsipegették, megváltoztassa, meghallgatják, bölcsességnek, erőtlenségben, beszélgetésre, útmutatásaira, elképzeléseik, evangéliumban, megvalósítsam, példabeszédet, embertársaik, hangoztatnak, előítélettel, megkérdezték, üdvözüljenek, kapcsolatban, dicsőségesen, középpontban, feltámasztja, tevékenysége, megértsétek, dicsőségben, tudatlanhoz, példabeszéd, elpártolnak, semmiképpen, sugallatait, vonatkozóan, irányítását, különbséget, elfojtották, figyelemmel, krisztushoz, átformáljon, mindenkihez, tanításodat, felkiáltott, érintettnek, életvitelük, változtatni, tanítványai, mindenkinek, kapcsolatra, evangélium, elsősorban, szegényhez, növekedést, elmélkedés, következik, befogadjuk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 464
  • e Hét: 11526
  • e Hónap: 24202
  • e Év: 257949
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.