Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bruce Lee 27 hasznos tanácsa az élet leckéjéről
  2015-03-02 12:54:39, hétfő
 
   
 
1. Célok

Egy cél nem mindig jelenti azt, hogy eléred, gyakran csak valami, amiért harcolnod kell.
A célok olyan dolgok, melyekért harcolnunk kell, de nem szabad túlzottan a megszállottjukká válni. Magára a folyamatra és az útra kell koncentrálni.
Ha egy gyönyörű ösvényen túrázol, akkor azért teszed, hogy elérj a célodhoz, de ez nem jelenti azt, hogy nem élvezheted az utat vagy, hogy nem változtathatsz az úti célodon. Légy nyitott és rugalmas!

2. Rugalmasság

Jól jegyezd meg, hogy a legmerevebb fát a legkönnyebb eltörni, míg a bambusz vagy a fűz túléli a szél pusztító erejét is.
A világ legboldogabb emberei mind rugalmasak. Nincsenek görcsös elképzeléseik és nem próbálják meg kontrollálni és manipulálni környezetüket, hogy boldogok legyenek.
Nekik úgy jó minden, ahogy van. Elfogadnak, a jelenben élnek és lélegeznek. Ha tartalmas és boldog életet szeretnél élni, fogadd el a dolgokat olyannak, amilyenek.

3. Idő

Ha szereted az életet, ne pocsékold el az idődet, hiszen az idő az élet maga.
Nincsen időnk halogatásra, kifogások keresésére és arra sem, hogy félelmeink mögé bújjunk. Tudom, hogy kemény elfogadni, de egyszer te is meg fogsz halni, így miért ne hoznád ki a legtöbbet az életedből, amíg megteheted?
Ne pazarold az idődet, inkább menj tovább az utadon és kövesd az álmaidat! Érni fognak csalódások, hibákat fogsz elkövetni az út során, úgyhogy maradj alázatos és élj a jelenben!

4. Szolgálatkészség

Az az igazi élet, amit másokért élünk.
A legélvezetesebb élet, ha másoknak segítesz és az ő életüket is gazdagítod. Ha megtalálod a módját, hogy más emberek problémáit is megold, miközben a saját életedet tartod szem előtt, tökéletes harmóniára fogsz találni.

5. Elfogadás

Ne azon gondolkozz, hogy kinek van igaza, ki tévedett, vagy, hogy ki jobb a másiknál!
Ha azt szeretnénk, hogy ez a Föld szebb hely legyen, abba kell hagynunk az ítélkezést, fel kell hagynunk előítéleteinkkel és szigorú elképzeléseinkkel. Nincs szükség arra, hogy igazunk legyen vagy tévedjünk, vagy, hogy azt hajtogassuk, hogy jobbak vagyunk, mint mások.
Minden olyan, amilyen. Ha nem szereted, csinálj valami mást, de ne közvetíts negatív energiákat, mert az soha nem eredményez semmi jót.

6. Tarts egyetlen célt szem előtt!

Nem attól félek, aki tízezer ütést begyakorolt egyszer, hanem attól, aki tízezerszer gyakorolt be egy ütést.
Ha eredményeket szeretnél elérni és valaminek a mesterévé szeretnél válni, akkor ne felületesen foglalkozz a dolgokkal és ugrálj egyik munkáról a másikra. Határozd el magad valami mellett és tarts ki mellette!
A legtöbb ember még azelőtt abbahagyja a munkát, hogy eredményeket érne el. Túl hamar feladják. Te ne légy ilyen ember!

7. Kreativitás

A céltalanságot használd célként, a korlátozottságot pedig korlátlanságként.
Te állítod fel a saját határaidat. Még ha egy guru azt is mondja, hogy valami lehetetlen, akkor se higgy neki! Ő is csak ugyanolyan ember, mint te.
Emlékezz, hogy a legnagyszerűbb emberek mindig azt mondják, hogy soha nem csináltak semmit, csak folytatták azt, amit elkezdtek. Ezért csak önmagadra hallgass és azzal foglalkozz, ami igazán érdekel!

8. Egyszerűség

Az egyszerűség a kulcs a kiválósághoz.
Egyszerűsíts az életeden és távolítsd el belőle a szükségtelen dolgokat! A társadalom, melyben élünk, azt tanítja nekünk, hogy fogyasszunk és halmozzunk fel egy rakás anyagi javat.
Szerencsére, kezdünk rájönni, hogy ez így nem működik. A boldogságnak belülről kell fakadnia, nem pedig kívülről. Az egyszerűsítés világosságot és békét teremt elmédben.
9. Találd meg az utadat!
Szívd magadba, ami hasznos, dobd ki, ami nem, és add hozzá azt, amit egyedül csak te tudsz!
Eleinte, valaki, akire felnéztünk, megtanított nekünk bizonyos dolgokat. De ahogy felnőttünk, jobbak és sikeresebbek lettünk, így azt is megtudtuk, hogy mi az, ami működik a tanultakból és mi az, ami nem. Ami nem működik, attól meg kell szabadulni.
Mindannyian egyediek vagyunk, így meg kell találnunk a saját utunkat, ahol már csak magunkra hallgatunk. Ha döntés előtt állsz, hallgass a szívedre! Hová vezetne?

10. Cselekedj!

A tudás nem elég, alkalmaznod is kell; az akarat nem elég, tenned is kell.
Ha ismered a szükséges információkat, mégsem teszel semmit, akkor semmi sem fog változni.
Tudom, hogy valamilyen sziklaszilárd garanciát szeretnél arra vonatkozóan, hogy sikeres leszel, de a valóságban nem létezik ilyen garancia. El kell kezdened cselekedni, hogy eljuss oda, ahová szeretnél.

11. Ego

A harcművészet végső soron önismeret. Egy rúgás vagy ütés nem az ellenfelet fogja előled elrepíteni, hanem az egódat, a félelmeidet és a belső gátjaidat.
Minden cselekedetben ott rejtőzik az egód. Az egód márpedig azt szeretné, hogy olyan helyen maradj, ahol a dolgok kényelmesek, megfelelőek és biztonságosak.
Ha a szívedre hallgatsz, akkor tudod, hogy nem ez a te utad. Kövesd az álmaidat, akár vakon is! Fogadd el a benned lévő félelmet és menj tovább!
Az élet azt jelenti, hogy élsz, szóval kezdj bele és kövesd a megérzéseidet!

12. Lecke: Az élet értelme

A halhatatlansághoz vezető út titka, hogy olyan életet éljünk, amire érdemes emlékezni.
Egyetlen életed van ebben a testben, ezért is törekedj arra, hogy létrehozz valamit, ami mások számára értéket képvisel.

13. Lecke: Határok

Ha állandóan határokat szabsz abban, amit teszel, legyen az fizikai vagy más jellegű, az a munkádra és majd az egész életedre is hatással lesz. Nincsenek határok! Csak végtelen puszta van. És ott sem maradhatsz, túl kell lépned!
Gyerekkorom óta volt egy ösztönös, belső késztetésem, hogy fejlődjek és növekedjek. Egy valamire való ember szerepe és kötelessége számomra nem más, mint hogy őszintén fejleszti lehetőségeit.
Csak a rád szabott határokig tudsz növekedni (amit vagy te vagy mások szabtak meg). Ahhoz, hogy valóban elérd lehetőségeid netovábbját, el kell felejtened, hogy határok léteznek és be kell ismerned, hogy ebben az életben nem fogod elérni maximális teljesítő képességedet.

14. Lecke: Boldogság

Légy boldog, de soha ne légy elégedett.
Engedd meg magadnak, hogy boldog légy most és ne várj arra, hogy valamilyen önkényes cél elérése tegyen boldoggá. Ugyanakkor emlékezz arra, hogy az életben a dolgok növekednek vagy megsemmisülnek, így hát válassz, te mit szeretnél.

15. Lecke: Önkép

Nem azért vagyok e világban, hogy a te elvárásaidnak megfeleljek, és te nem azért vagy e világban, hogy az én elvárásaimnak megfelelj.
Azzá leszel, amit gondolsz.
Te határozod meg magadat - senki más! Amikor egy fantasztikus önképet alkotsz magadról, természetszerűleg hozzánősz a túlzott elvárásokhoz.

16. Lecke: Célok

A célokat nem kell feltétlenül mindig elérni, a cél gyakran mindössze az irányt jelöli ki.
Minden cél elérhető, ha elegendő idő áll rendelkezésre. Úgyhogy gyerünk, mozdulj a megfelelő irányba!

17. Lecke: Tanulás

Csak a használhatót vedd igénybe, és vedd el, bárhol is találj rá.
Egy bölcs ember többet tanul egy buta kérdésből, mint amennyit egy bolond tanul egy bölcs válaszból.
Ne gondolkodj azon, hogy kinek van igaza, és kinek nincs igaza, és hogy ki a jobb. Nem kell folyton pártolni vagy éppen ellentmondani.
Mindig légy nyitott befogadni új leckéket, függetlenül attól, hogy honnan jönnek. Az életben minden dolog képes neked valamit tanítani, ha hajlandó vagy befogadni a tanításait.

18. Lecke: Cselekvés

Ha túl sok időt gondolkodsz egy dolgon, soha nem leszel vele készen.
A tudástól hatalmat kapsz, de tiszteletet a karakter ad neked.
Nagyon sok ember van ezen a világon, akik tudják mit kell tenniük, hogy megkapják, amit akarnak. Az a néhány jár sikerrel, akiknek karakterét a folyamatos és tudatos cselekvés jellemzi.

19. Lecke: Összpontosítás

Többféle úton is eljuthatsz a célig. De soha nem érsz utad végére, ha folyton útvonalat változtatsz.

20. Lecke: Idő

Ha szereted az életet, ne vesztegesd az időt, mert az élet az idő.
Mindannyian úgy kezdjük az új napot, hogy 24 óránk van a bankban, a különbség csak annyi, hogy azt ki mire használja.

21. Lecke: Kudarc

Ne félj a kudarctól. - Nem a kudarc bűn, hanem az alacsony elvárás. Nagy próbálkozásoknál elbukni is dicsőséges.
A kudarc a tanulási folyamat természetes velejárója, bármit csinálunk is. Egy szülő sem gondolja, amikor éppen járni tanuló gyermekét nézi, miközben az folyton elesik, hogy ,,hát bizony, ő nem egy ügyes járó". Akkor hát miért tennéd ezt magaddal?

22. Lecke: Kitartás

Ne könnyű életért imádkozz, az erőért imádkozz, hogy legyen kitartásod a nehéz élethez.
Mindig lesznek problémák és kihívások az életedben. A siker azt jelenti, hogy megtanulod, hogyan győzz le egyre nagyobb kihívásokat.

23. Lecke: Rugalmasság és alkalmazkodás

Légy olyan, mint a víz, ahogy utat csinál magának repedéseken keresztül. Ne légy önző, de alkalmazkodj a tárgyhoz, és megtalálod az utat azt megkerülve, vagy azon keresztül. Ha semmi merevség nem marad benned, az külső dolgokban is meg fog nyilvánulni.
Ürítsd ki az elmédet, légy alaktalan, mint a víz. Ha vizet teszel egy pohárba, felveszi a pohár formáját. Ha vizet teszel egy üvegbe, felveszi annak a formáját. Ha teás kannába teszed a vizet, teás kanna formája lesz. Azaz a víz képes folyni, vagy valaminek nekiütközni. Légy Te is víz, barátom.
Legyél rugalmas és alkalmazkodó a napi életedben és a problémáid legördülnek a válladról. Feszültség csak akkor jön létre, amikor az eredmény nem a várakozásnak vagy az életfelfogásnak megfelelő.

24. Lecke: Egyszerűsítés

Napi növekedés helyett napi csökkenés legyen. Hagyjuk el a lényegtelent.
Amikor kisöpröd az életedből és az elmédből a lényegtelent, bámulatos dolgok történnek. Kérdezd meg könyörtelenül magadtól: Ez az életem magasabb rendű célját szolgálja?

25. Lecke: Kapcsolatok

Ahhoz, hogy megismerd önmagad, más emberi kapcsolatok tükrében vizsgáld meg magad.
Fogadd el mások viselkedését és cselekedetét, hiszen senkit nem tudsz megváltoztatni. Ehelyett nézd meg, hogyan hatnak rád mások, hogyan viselkedsz másokkal, hiszen ebben tükröződik a te hited.

26. Lecke: Szolgálat

Vedd észre, hogy bármi, amit az életben akarsz, megkaphatod azáltal, ha másoknak segítesz megkapni, amit akarnak.

27. Lecke: Élj a pillanatban

Fogadd el a dolgokat, ahogy vannak. Üss, ha ütnöd kell. Rúgj, ha rúgnod kell.
Figyelmedet mindig irányítsd az adott pillanatra. A múltad nem határozza meg a jövődet - az csak attól függ, mit csinálsz az adott pillanatban.

Forrás: szabadonebredok.info 
 
0 komment , kategória:  Idézetek-Önmegvalósítás Önisme  
Címkék: korlátozottságot, megszállottjukká, korlátlanságként, szolgálatkészség, próbálkozásoknál, előítéleteinkkel, életfelfogásnak, legélvezetesebb, szabadonebredok, megsemmisülnek, összpontosítás, legnagyszerűbb, megváltoztatni, változtathatsz, megérzéseidet, rendelkezésre, cselekedetben, ellentmondani, sziklaszilárd, információkat, elképzeléseik, környezetüket, egyszerűsítés, könyörtelenül, alkalmazkodás, biztonságosak, céltalanságot, elvárásaidnak, elvárásaimnak, lényegtelent, boldogságnak, szükségtelen, sikeresebbek, viselkedését, várakozásnak, lehetőségeit, célok olyan, megszállottjukká válni, útra kell, gyönyörű ösvényen, utat vagy, legkönnyebb eltörni, bambusz vagy, szél pusztító, világ legboldogabb, jelenben élnek, dolgokat olyannak, élet maga, legélvezetesebb élet, saját életedet, mesterévé szeretnél, legtöbb ember, Bruce Lee, Légy Te,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.22. 18:23 BÉT - Emelkedett a vezető részvények többsége
01.22. 18:23 Kutatás: a V4-ek nem csak az illegális migráció elutasításában értenek egye...
01.22. 18:23 Férfi kézilabda Eb - Kikapott és kiesett a magyar válogatott
01.22. 18:11 A nemzetiségi ombudsmanhelyettes vizsgálja a gyöngyöspatai eseményeket
01.22. 18:02 A lengyel alkotmánybíróság felfüggesztette az új bírák legitimitásáról szól...
01.22. 18:02 Férfi kézilabda Eb - Döntetlen a spanyol-horvát rangadón
01.22. 17:51 Venezuelai válság - Guaidó az európai uniós szankciók kiszélesítését sürget...
01.22. 17:43 DK: a párt betartja az adatvédelmi szabályokat
01.22. 17:42 Műkorcsolya Eb - Csernoch András nem jutott tovább
01.22. 17:42 Vízilabda Eb - Új időpontban, 19 órától játszik elődöntőt csütörtökön a női...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Téli kép  Sajnálom, de valamit még monda...  Facebookon kaptam  Megsebzés  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Png rózsa  Facebookon kaptam  Mókuska oké  Halogatás  Levendula csokrok  Szèp estét kedves látogat...  Png nő  Közúti ellenőrzés.......  Mai cuki  Png nő  Kondra Katalin: Kötelék Nem t...  Facebookon kaptam  Kőhalmi vár Romániában  Galambos torta  Lámpa jégcsappal  Kocka  Halogatás  Vallomás  Bátorság.......  Halogatás  "10 vitamin " A legfontosabb ...  Téli kép  Posertube  Marváoi vár Portugáliában  Facebookon kaptam  Dobszay Péterrel interjú a Kla...  Ha azt csinálod, amit szeretsz  Tagore sétány, Balatonfüred.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit tanít a Párizs érseke a ke...  Mire születtél?  Mókus a havas fenyőágon  Félreértés.......  Harmónia......  A nélkülözhetetlen fűszerek  Az áradó idő sodrában  Gyógyteák  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Pásztor Árpád: Hó  A nyomorúság mint üdvösségünk ...  Szèp napot kívánok  Téli kép  Róka  Facebookon kaptam  Elhunyt Mészáros József (1938-...  Lépjünk rá a szeretet útjára!  Facebookon kaptam  Halogatás  Mit tanít a Párizs érseke a ke...  Levendula csokrok  Téli képek  Mókuska oké  2. évközi hét kedd 01.21  Nem tudod  Nők sapkában  Téli kép  Facebookon kaptam Krisztina...  Png virág  Reményem csupán csak egy lehet...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Isten dicsőítése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Téli kép  Barát irigysége  Sajnálom, de valamit még monda...  Hofi Géza 1989 szilveszterén  Szèp napot kívánok  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Te vagy az út, igazság és élet  Halogatás  Amíg meleg  Facebookon kaptam  Nők hóban  Óvakodj!  Boldog Névnapot  Ahhoz fogj...  "10 vitamin " A legfontosabb ...  Háziállatok megáldása Remete S...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Hamar felejtünk  A lámpa  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni pihenést! .....  Facebookon kaptam  Rózsaszín rózsa  Virágok csészében  Posertube 
Bejegyzés Címkék
célok olyan, megszállottjukká válni, útra kell, gyönyörű ösvényen, utat vagy, legkönnyebb eltörni, bambusz vagy, szél pusztító, világ legboldogabb, jelenben élnek, dolgokat olyannak, élet maga, legélvezetesebb élet, saját életedet, mesterévé szeretnél, legtöbb ember, céltalanságot használd, korlátozottságot pedig, saját határaidat, legnagyszerűbb emberek, szükségtelen dolgokat, rakás anyagi, boldogságnak belülről, egyszerűsítés világosságot, saját utunkat, szükséges információkat, harcművészet végső, rúgás vagy, ellenfelet fogja, belső gátjaidat, egód márpedig, dolgok kényelmesek, szívedre hallgatsz, benned lévő, élet értelme, halhatatlansághoz vezető, fizikai vagy, egész életedre, valamire való, dolgok növekednek, fantasztikus önképet, túlzott elvárásokhoz, irányt jelöli, megfelelő irányba, használhatót vedd, bölcs ember, buta kérdésből, bolond tanul, bölcs válaszból, életben minden, tudástól hatalmat, különbség csak, alacsony elvárás, tanulási folyamat, folyton elesik, ügyes járó, erőért imádkozz, nehéz élethez, külső dolgokban, pohár formáját, napi életedben, problémáid legördülnek, várakozásnak vagy, életfelfogásnak megfelelő, életem magasabb, életben akarsz, adott pillanatra, csak attól, adott pillanatban, korlátozottságot, megszállottjukká, korlátlanságként, szolgálatkészség, próbálkozásoknál, előítéleteinkkel, életfelfogásnak, legélvezetesebb, szabadonebredok, megsemmisülnek, összpontosítás, legnagyszerűbb, megváltoztatni, változtathatsz, megérzéseidet, rendelkezésre, cselekedetben, ellentmondani, sziklaszilárd, információkat, elképzeléseik, környezetüket, egyszerűsítés, könyörtelenül, alkalmazkodás, biztonságosak, céltalanságot, elvárásaidnak, elvárásaimnak, lényegtelent, boldogságnak, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 3 db bejegyzés
e év: 3 db bejegyzés
Összes: 26948 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2593
  • e Hét: 6655
  • e Hónap: 29582
  • e Év: 29582
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.