Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Húsvét előtt: gondolatok a megtorlásról
  2018-03-19 22:02:00, hétfő
 
  A miniszterelnöknek igaza van: a mostani választáson nem a következő négy év a tét.




Húsvét előtt: gondolatok a megtorlásról

Kapelner Zsolt
ma 15:40


Ismét március, a kormányfő ünnepi beszédében tovább szőtte a huszonegyedik századi magyar mitológia szövedékét civilizációs küzdelemről, harcról, árulásról, elégtételről. Hadijelentést adott a háborúról, amelyet a kormánypárt nem létező ellenségek ellen, de a magyar emberek élete árán vív. És azt ígérte, elégtételt fog venni mindazokon a honfitársakon, akiknek az életét, hazáját, jövőjét ez a kormány darabokra tépte, és akik most a még rendelkezésükre álló demokratikus eszközök segítségével fel akarják emelni a hangjukat, ki akarják nyilvánítani, hogy nem szándékoznak így élni tovább.

Elégtétel - ez meglehetősen különös kifejezés. Elégtételt becsületsértésért szokás venni, azért, ha az ember méltóságába gázolnak, jogait semmibe veszik. A kormány határozottan így érzi: az, hogy élni akarunk az alapvető jogainkkal, hogy méltóságot követelünk maguknak, a becsületükbe gázol. Elvégre így, nyolc év elteltével a kormányfőnek immár elidegeníthetetlen joga van az uralkodáshoz... izé - kormányzáshoz, és a pórnép ezt vitatja?! Ez elégtételt kíván! Számukra a magyar nép önrendelkezése felségsértés, zendülés: afféle matrózlázadás ez a hadihajóvá átminősített Magyarországon.

Mindez nem a neohorthysta, új darutollas úri felsőosztály gőgös megvetése a néppel szemben. Ahogy a kormányfő el is mondta, bennük nincs megvetés, nincs gyűlölet: ,,mi sohasem gyűlöltünk és nem is fogunk gyűlölni senkit". Valóban: nem gyűlölnek senkit - derűs egykedvűséggel nézik, amint százezrek és milliók, a gondjaikra bízott honfitársaik életesélyei szertefoszlanak, amint az oktatáspolitikájuk generációkat nyomorít meg, amint idős és beteg embereket tesznek ki közvetlen életveszélynek az összeomlás határán álló kórházakban. Ők még a határokon megkínzott, háború elől menekülő tömegeket sem gyűlölik - semmit nem tudnak, és semmit nem akarnak tudni róluk.

Nincs bennük sem gyűlölet, sem meggyőződés, itt már csak az illiberális hatalom nyers logikája tör felszínre, amely szerint a politikai hatalom birtokosai nem a nép megbízásából töltenek be átmeneti pozíciót, hanem a politikai struktúra megingathatatlan középpontját képezik - a politikai hatalom kihívása a szemükben nem a demokratikus jogok gyakorlása, hanem már önmagában államellenes bűn, a politikai rend felborítására tett kísérlet; amely azonban nem méltányos jogi eljárást követel a joguralom szellemében, hanem megtorlást - vagy hogy is? Elégtételt.

Elvégre nincs időnk itt ilyen dolgokkal vacakolni, mint emberi méltóság, népi önrendelkezés - ostromlott vár vagyunk! Ez a hadiretorika nem puszta kampányfogás: a hatalom militarizálása lételeme ennek a kormánynak, ahogy az illiberális kormányzásnak világszerte Trumptól Erdoğanig. Az illiberális magyar kormány számára létkérdés, hogy Magyarország ne állam legyen, hanem hadtest, a magyar emberek ne állampolgárok, hanem ,,jó katonák", a politikusok pedig ne a nép szolgálatára választott vezetők, hanem tábornokok. Ezek a politikai erők egy globális junta létrehozásán fáradoznak, amelyben a nép érdekeinek és akaratának alávetett politikai vezetést felváltja a permanens hadiállapot.


A kormány kaszárnyává akarja változtatni az országot, hogy elfelejtesse velünk: minden politikai hatalom kizárólag a nép kegyelméből létezik. Az általuk kitalált hamis háborúban elvesztett végtagjainkért kárpótlásul bóvli érdemérmekkel, emlékművekkel akarják kiszúrni a szemünket, a hamis ellenségtől való rettegés és fölötte aratott képzeletbeli győzelem olcsó kábítószerével.

Ám mindez egyúttal kijelöli az ellenállás irányát és formáját is. Ha az illiberalizmus erői azon dolgoznak, hogy az egész társadalmat besorozzák, akkor világos, hogy az ellenállás egyetlen lehetséges útja a radikális béke: egy politikai logika, amely megtöri az embertelen gondolatot, hogy a politika keretét a harc adja - Európáé a migránsok ellen, a tisztességes politikusoké a tisztességtelenek ellen, a népé az oligarchák ellen.

A harc és elégtétel, parancs és zendülés logikája köré épülő magyar politikát, amely a társadalom egészét rothasztja és a pusztulás felé kergeti, csak az oldja meg, ha felszámoljuk ezt a logikát, ha azt mondjuk: ők elégtételt akarnak venni rajtunk; nekünk viszont jobb dolgunk is van, mint elégtételt venni rajtuk - nekünk egy országot kell újjáéleszteni, nekünk a fő az, hogy a nép éljen és ez az élet a sajátja legyen; ne mások döntsenek felőle. A kormány azt akarja, hogy a magyar társadalom politikai létezésének a keretét harc és halál adja; de a nép nem harcot akar, inkább szerelmet, embert, életeket, meg nem alvadt fürge vért.

A nép természetétől fogva pacifista, mert minden háborút a hatalom vív a nép ellen - az elképzelt civilizációs harcokat is, az ország jövőjéért folytatott harcokat is. Minden háborút - a képzeletbeli háborúkat is - azért vívnak, hogy rávegyék a népet, a veszély ellenében önként adja fel méltóságát, integritását, önrendelkezését.

A miniszterelnöknek igaza van: a mostani választáson nem a következő négy év a tét. Nem is politikai vezetők vagy ideológiák emelkedése vagy bukása. A tét most az, hogy közös társadalmi életünk sarokkövei a harc, elégtétel, megtorlás, halál lesznek-e, vagy az élet, méltóság, önrendelkezés, egyenlőség. Ez az az alapvető politikai küzdelemben, ha úgy tetszik, ez a ma valódi civilizációs küzdelme, amelyet a hatalom megnyomorítottjai vívnak világszerte a hatalommal.

A tét az, hogy továbbra is hagyjuk-e magunkat alávetni a hatalmasok küzdelmeinek egymással és ellenünk, hagyjuk-e, hogy a nép szerepét a politikában arra degradálják, hogy különféle politikusok karrier- és vagyonépítéséhez asszisztáljon, és hogy hagymázas fantazmagóriák nevében hagyja-e magát megcsonkítani, vagy végre képesek leszünk kimondani: elég volt! Legyen vége már, legyen béke már. Ezt kell a hatalom szemébe mondanunk április 8-án, majd újra és újra, amíg a politikai hatalom birtokosai meg nem értik: nem ők a mi parancsnokaink egy világméretű ütközetben, mi vagyunk az ő parancsnokaik a közös és szabad emberi élet megteremtéséért folytatott munkában.


https://merce.hu/2018/03/19/husvet-elott-gondolatok-a-megtorlasrol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vagyonépítéséhez, megingathatatlan, szertefoszlanak, önrendelkezését, megteremtéséért, rendelkezésükre, végtagjainkért, magyarországon, önrendelkezése, egykedvűséggel, militarizálása, fantazmagóriák, parancsnokaink, illiberalizmus, kábítószerével, életveszélynek, huszonegyedik, hadijelentést, érdemérmekkel, emlékművekkel, felborítására, önrendelkezés, állampolgárok, asszisztáljon, megcsonkítani, parancsnokaik, újjáéleszteni, kormányzáshoz, kormányzásnak, természetétől, honfitársakon, matrózlázadás, magyarország, segítségével, államellenes, középpontját, miniszterelnöknek igaza, mostani választáson, következő négy, kormányfő ünnepi, huszonegyedik századi, magyar emberek, kormány darabokra, ember méltóságába, kormány határozottan, alapvető jogainkkal, becsületükbe gázol, kormányfőnek immár, hadihajóvá átminősített, néppel szemben, gondjaikra bízott, összeomlás határán, Kapelner Zsolt, Trumptól Erdoğ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akik bántanak téged  Png fotel  Mi lenne ha  Png nő  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes délutánt kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png cica  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Reggel van  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Png kislány  Próbálj meg ...  A jó emberek mindig szépek mar...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Leonardo da Vinci gondolata  Sokan azt tartják  Png virág  Png virág  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  képre írva  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Lóhere  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik  Albert Einsteinről  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Reménység és erő Krisztustól e...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Png fotel  Szép estét  Png csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Jó éjszakát  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png ház  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 20  Szabolcska Mihály – Ákác...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Png kislány  Irgalom és ítélet  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png ház  Alázat  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Fehér virág  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Sose bánj semmit  Akarat  A kételkedés kezelése  Az igazi szeretetért rendszeri...  Egy bizonyos határt  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Jó reggelt, jó napot mindenkin... 
Bejegyzés Címkék
miniszterelnöknek igaza, mostani választáson, következő négy, kormányfő ünnepi, huszonegyedik századi, magyar emberek, kormány darabokra, ember méltóságába, kormány határozottan, alapvető jogainkkal, becsületükbe gázol, kormányfőnek immár, hadihajóvá átminősített, néppel szemben, gondjaikra bízott, összeomlás határán, határokon megkínzott, illiberális hatalom, politikai hatalom, politikai struktúra, demokratikus jogok, politikai rend, joguralom szellemében, hatalom militarizálása, illiberális kormányzásnak, illiberális magyar, politikusok pedig, politikai erők, globális junta, permanens hadiállapot, kormány kaszárnyává, általuk kitalált, hamis ellenségtől, ellenállás irányát, illiberalizmus erői, egész társadalmat, ellenállás egyetlen, radikális béke, politikai logika, embertelen gondolatot, politika keretét, harc adja, migránsok ellen, tisztességes politikusoké, tisztességtelenek ellen, oligarchák ellen, társadalom egészét, pusztulás felé, országot kell, sajátja legyen, magyar társadalom, keretét harc, elképzelt civilizációs, ország jövőjéért, képzeletbeli háborúkat, veszély ellenében, hatalom megnyomorítottjai, hatalmasok küzdelmeinek, politikában arra, hatalom szemébe, világméretű ütközetben, vagyonépítéséhez, megingathatatlan, szertefoszlanak, önrendelkezését, megteremtéséért, rendelkezésükre, végtagjainkért, magyarországon, önrendelkezése, egykedvűséggel, militarizálása, fantazmagóriák, parancsnokaink, illiberalizmus, kábítószerével, életveszélynek, huszonegyedik, hadijelentést, érdemérmekkel, emlékművekkel, felborítására, önrendelkezés, állampolgárok, asszisztáljon, megcsonkítani, parancsnokaik, újjáéleszteni, kormányzáshoz, kormányzásnak, természetétől, honfitársakon, matrózlázadás, magyarország, segítségével, államellenes, középpontját, megbízásából, felsőosztály, generációkat, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.