Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felújítás, átépítés, újjáépítés, "teremtés"... 5. rész
  2015-03-08 10:07:50, vasárnap
 
   
  Az emberi tényező, vagyis az emberi minőség szerepe, illetve hiánya hogyan mutatkozott meg az eddigi építkezésben?
Az emberi minőség azért fontos, mert ha valaki ,,hitvány", annak minden tevékenységében megjelenik az ő hitványsága.

Ezt a gondolatot Tamási Árontól hoztam ide, ebbe a jegyzetbe. Ő ezt imígyen fogalmazta meg:

- ,,"Aki embernek hitvány, az magyarnak alkalmatlan." (Tamási Áron)


Akkor lássuk, hogy milyen ,,építőmesterek" és hogyan, milyen (ember)anyagból végezték az eddigi átépítést, felújítást!

,,"1980-tól az állami vagyon 90%-át a pártállami vezető elit kihasználva sajátos helyzetét a szó szoros értelmében elrabolta, a maradék 10% kisajátítása folyamatban van.
Ezek az elsősorban párt, másodsorban gazdasági kapcsolati tőkével rendelkező TSZ-elnökök, gyárigazgatók, feléjük teljes elkötelezettséggel bíró fiatal pártmunkások ( pl. Gyurcsány) illetve a fényes szelek nemzedéke (pl. Kapolyi ) lettek a mai társadalom ,,tőkései".
Vagyonszerzésük, gazdálkodásuk tisztázatlan, pontosabban eddig még nem volt vizsgálható... Nincs erkölcsi hovatartozásuk, meghasonlott oligarchikus tömeget alkotnak, immár csak egymásra és külföldi támogatóikra számíthatnak, mivel a magánosítható vagyon beszűkült.
Tevékenységük alapja nem az értéktermelés, hanem az árképzés, egyfajta áltermelői tevékenység, amelyet off-shore cégeken keresztül, banki közreműködéssel végeznek.
Ez nagyüzemi adócsalás. Miután az áfarendszer hiányosságai lehetővé teszi - nehezen mérhető iparágakban, mint pl. építőipar- a számlázással történő visszaéléseket, ezért az áltőkés réteg off-shore tevékenysége a feketegazdaság motorja.

Az adatok igazolása a számok tükrében:

Leleplezett adócsalások:

1991-93: 49-54
1994-96: 147-236
1997-2001: 524-1590

Miután a puha törvények ezt a tevékenységet nem büntetik szigorúan, ezért az adócsaló arisztokrácia él és virul. Az így kialakult áltőkés réteggel szemben versenyképtelen az a szűk valódi vállalkozói réteg, amely betartja a piaci és adózási szabályokat, amely tisztességes úton szerezte és tartja fenn vagyonát.

Beszélnünk kell még az 1990 után létrejött 300 hektár fölötti nagy-gazdaságokról. Ezeknek a birtokoknak a tulajdonosai hasonló módon tették rá a kezüket a termőföldre mint a volt párt-elit az állami vagyonra. Ez a réteg a jelenlegi szabályozások szerint akkor is jövedelemhez jut az állami és EU-s forrásokból, ha nem vagy alig termel. Érdekeikkel ellentétes a hazai élelmiszertermelés felfuttatása, hiszen a belső piac gyakorlatilag megszűnt és a termelés kockázati tényezőit az állam, a lakosság ellátását pedig az uniós, bizonytalan eredetű beszállító vállalja magára. Ez a nagybirtokos réteg -éppen emiatt- a jelenlegi rendszer védelmezője pártállástól függetlenül.


A társadalom

A kialakult ,,rend" következménye a társadalom 80%-ának elszegényedése, 30%-ának koldusbotra jutása, jelenleg 450.000 jegyzett, 700-800 ezer tényleges munkanélküli.
Ez a munkaképes lakosság óriási hányada.
A hatalmat megszerző áltőkés réteg bűnözői szemlélet kiszolgáltatta, éserlölcsileg megingatta az egész társadalmat. A családok 50-60%-a széthullott, miután a hagyományos munkaerőpiac megszűnt, a nők döntő többsége munkavállaló, felborult a nemek közötti összhang, sok a nehéz szociális helyzetben lévő gyermek.
Budapest 1.700.000 lakosából 90.000 hajléktalan.
A fiatalok életminőségük szerint: 20%-a nyertes, 40% ,,túlélő", 40% vesztes.


Lakásépítések

1974-1990 között 1.238.000 lakás épült,
1990 után 467.000.
A mai igények szerint 380-440.000 lakás hiányzik.


Rohamosan növekszik a halálozás.

1980 15-25 ezer fő
1990-95 között évente 17-33 ezer fő
1999 48 ezer fő
1995-2005 között átlagosan 33 ezer fölé nőtt

A férfiak várható élettartama 68 év, a fiatal férfiak szív-és érrendszeri betegség következtében való elhalálozása 2007-ben duplájára nőtt.

Rohamosan csökken a születések száma:

1974-89 között 2.380.000 gyermek született
1990 után 1.680.000 gyermek született

Ez 700.000 fő veszeteséget jelent, a népességfogyás 5-szöröse az európai átlagnak.

Ezek a tények egyértelműen bizonyítják a nemzetstratégiai szempontokat semmibe vevő hatalom felelősségét. Ha ez a folyamat nem lassul le, akkor 2040-ben 7 millióan leszünk.

A szocializmus lényege bevallottan az osztálycsere volt, ám soha nem politikai értelemben, hanem egyértelműen gazdasági értelemben. A kommunista ideológia csak a kifosztás elvi alapját képezte. Az ország gazdasági és politikai önrendelkezését biztosító magyar alkotmányt felfüggesztették, hiszen annak cikkelyei akadályozták társadalmat megosztó terveiket. A polgári és a birtokos réteggel szemben rendkívüli diszkriminációt alkalmaztak. Jövedelmi osztálycserét hajtottak végre, amely azon túl, hogy a nemzeti vagyont kisajátította, gyakorlatilag nem tett semmit az ország egészének gyarapodása érdekében. Bizonyítja az, hogy a rendszer nem tudott valós tartós gazdasági, valamint össztársadalmi értéket előállítani. Ennek a kudarcot vallott rétegnek a családi, baráti kapcsolatai a ma uralkodó élősködő ál-arisztokraták.


Jövedelmi viszonyok:

Az álarisztokrácia (1.000.000) ember a jövedelmek 25% birtokolja.
A felső réteg (2.000.000) ember a jövedelmek 26%-át birtokolja
A tengődő, szegényedő (4.000.000) ember a jövedelmek 28,6%-át birtokolja
A legszegényebb (3.000.000 koldus) a jövedelmek 20,4%-át birtokolja

A társadalom 80%-a termelésben játszott szerepe alapján
relatív veszteséget szenvedett el.

Az alsó harmad 72%-ot
A stagnáló, szegényedő 14%-ot
A felső réteg 3 %-ot
Míg az álarisztokrácia 23% nyereséget ért el.

Az adatokból látható hogy az élősködő réteg vagyoni helyzetének alapja a társadalom kizsákmányolása.
A jövedelmi különbségeket tehát, egy belső jövedelmi kifosztás idézte elő, majd az EU csatlakozás után a megmaradt állami függetlenség feladása a végletekig fokozta ezt a folyamatot.
Ennek haszonélvezői a társadalom szűk rétegét képviselő oligarchák,
lebonyolítója a volt párt-elit által kinevelt és pozícióba juttatott jelenlegi politikai elit,
elszenvedője a teljes magyar társadalom.


Termelés és jövedelem

A hazai jövedelmek 70-75%-a munkajövedelem.
A magyar dolgozó évente átlagosan 1988 órát tölt a munkahelyén, ezt csak egyes távolkeleti országok előzik meg ebben a vonatkozásban, átlagkeresetéből viszont kevesebb árut tud vásárolni, mint a környező országok munkavállalói.
A munkaerő láthatóan leértékelődött, a jövedelem/termelés érték alapján a legrosszabb helyen áll Európában. A lakosság termelési indexe és az ipari bérek értéke igen nagymértékben eltér, a munkavállaló ki van zsákmányolva.
Ez az alkalmazotti jövedelem 64 %-ban tér el a termelési értéktől.

Ez azt jelenti, hogy egy iparban dolgozó 2005-ös értéken 4,15 évnyi bérét veszítette el 17 év alatt!
Tehát:
Miközben a termelés 1993-óta 100%-kal nőtt, addig a reálbérek csak 16%-kal! Ez az utóbbi 17 év alatt a családokra vetítve nettó 9,1 millió forint ki nem fizetett bérveszteség!

Mivel az ipari termelés meghatározó része idegen cégek kezében van, ezért ezek a vállalatok ezt az összeget nyereségként kivitték az országból. Ugyanezek a cégek gyakorlatilag minden előny megkaptak a törvényhozástól a magyar vállalkozásokkal szemben. Sokszor törvényellenes tevékenységüket elleplezte a mindent átható korrupció, és a méltatlanul kiérdemelt kormányzati protekció.


Élelmiszerfogyasztás

Az alapvető élelmiszerek fogyasztása átlagosan 34%-kal esett vissza.
1995-97-ben a lakosság élelmiszerfogyasztása a 60-70-es évek szintjére zuhant.
A fehérjefogyasztás (hús, tej, gabona) meghatározó egy etnikum növekedésében, ez 1989-hez képest 24%-kal csökkent, ezt táplálkozási sokkhelyzetnek tekinthetjük, és ez súlyosan befolyásolja a közegészségügyet.

6-7.000.000 ember átlagos élelmiszerfogyasztása nem éri el az 1989-es értéket, 10-15%-os lemaradásban vannak, miközben termelési erőfeszítésük nő.

1990 után, egy idegileg és fizikailag kimerítő termelés zajlik Magyarországon, ez társadalmi kimerültséghez, és egészségügyi katasztrófához vezetett. A kalóriafogyasztás 23%-kal esett vissza. Összességében fehérje és kalóriafogyasztásban az 1965-ös évre, tehát 32 évvel ezelőtti szintre jutottunk, jelenleg egy szintre kerültünk Bulgáriával.

A 3.000.000-os leszakadt tömeg minimálbéréből és segélyeiből nem képes egészséges élelmiszerszükségleteit kielégíteni, ezért sem hatékony fizikai munkára, sem kreatív szellemi tevékenységre nem alkalmas. A magyar társadalom erre a 3.000.000 -os tömegre, annak súlyos, rendkívül leromlott, kritikus állapota miatt lényegében nem számíthat.
Minden harmadik honfitársunk a lét peremére került, túlnyomórészt önhibáján kívül.""
(A statisztikai adatokat KSH forrásból kigyűjtötte és elemezte Molnár Ervin)

*

Megállapíthatjuk az emberi minőség fontosságának szükségességét az eddigi toldozgatás-foldozgatás lebontásában és egy új társadalmi építmény megalapozásának megkezdésében.
Ebből az építkezésből ,,teremtésből" nem maradhat ki az a kötőanyag, amit magyar LELKIERŐNEK (minőségnek) nevezhetünk és ami garantáltan összetart, megtart majd egy új Magyarországot és a benne élő NÉPEt, népeket...

https://www.youtube.com/watch?v=HwK_4eW-BhA

(Folyt. köv.)

Szerk. Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetstratégiai, közegészségügyet, megállapíthatjuk, felfüggesztették, vállalkozásokkal, átlagkeresetéből, álarisztokrácia, megalapozásának, tevékenységében, törvényhozástól, közreműködéssel, kizsákmányolása, vagyonszerzésük, versenyképtelen, tevékenységüket, diszkriminációt, önrendelkezését, magyarországot, visszaéléseket, törvényellenes, sokkhelyzetnek, feketegazdaság, hovatartozásuk, kiszolgáltatta, népességfogyás, össztársadalmi, elszegényedése, szükségességét, leértékelődött, katasztrófához, magyarországon, kimerültséghez, munkajövedelem, minimálbéréből, értéktermelés, gazdaságokról, emberi tényező, emberi minőség, eddigi építkezésben, gondolatot Tamási, magyarnak alkalmatlan, eddigi átépítést, állami vagyon, pártállami vezető, elsősorban párt, fényes szelek, magánosítható vagyon, áfarendszer hiányosságai, számlázással történő, áltőkés réteg, feketegazdaság motorja, adatok igazolása, Tamási Árontól, Tamási Áron, Molnár Ervin, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
10.22. 21:20 Október 23. - Rákóczi Szövetség: rekordszámú Kárpát-medencei fiatal vett ré...
10.22. 21:13 Birkózó-vb - Orosz, japán és amerikai aranyak hétfőn
10.22. 20:38 Október 23. - Gulyás: addig maradhatunk szabadok, amíg képesek vagyunk össz...
10.22. 20:38 Női röplabda Extraliga - Újpesten nyert a Nyíregyháza
10.22. 20:37 RMDSZ: megkapják a románórákért járó túlórapénzt a magyar tanítók
10.22. 18:33 Úszó vk - Jövőre október elején rendezik a budapesti versenyt
10.22. 18:33 Illegális bevándorlás - Ellenőrzőpontot állítottak fel az olasz hatóságok a...
10.22. 18:12 Illegális bevándorlás - A bajor határrendőrség alkotmányos szerepét vitatjá...
10.22. 18:03 Tőzsde - Gyengüléssel zártak a nyugat-európai piacok
10.22. 18:03 Birkózó-vb - Galambos Ramóna kiesett
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Jézus bárányokkal  Hibácskay Andi: Fájdalmas ima  Pécsi Ágnes - TUDOD ANYA  Lengyel Jolán: A férj gyászdal...  Hófehér őzbak  Vízparti romantika  Facebookon kaptam  Lengyel Jolán: A férj gyászdal...  Az ember barát nélkül olyan...  Kun Magdolna: Királynőnek látt...  Nő őszi levéllel  Szép írások  2018. október 18., csütörtöki ...  Őszi este  Jó reggelt , szép napot  Gombák  Indulás  Lengyel Jolán: A férj gyászdal...  A hamis barátok  ***Csodálatos lila tulipánok**...  Csirkekuglóf aszalt áfonyával  Esőázattta tigris  Facebookon kaptam  Szép napot  Egy régi fotó - egy ballagásró...  Sylvester Anita: Utolsó rózsa  Nyugdíj 2019- ben  Lengyel Jolán: A férj gyászdal...  Szép írások  Nagyszerű hétvégét  A hamis barátok  Jézus  Igy jó, idősnek lenni, kettesb...  Ne legyen bennem semmi idegen...  Esőázattta tigris  A vízhajtás doktora: ezüstös h...  A szórakozott tanárnő  Saját készítésű halottak napi ...  Ige és szó  Szép estét kívánok mindenkinek...  Mókus  Szép napot  Az igaz barát  Mókus  Szerencsés Tünde Ismerős ill...  Szép estét a kandallónál  Szerencsés Tünde: Miért?  Altató  Havazásban  Bordó rózsa  Jézus  Két rendőr beszélget:  Esküvői videó  Két rendőr beszélget:  Orchideák  Fa Pál: Álmodom  Október 18.  Szép estét  Egy régi fotó - egy ballagásró...  Hófehér őzbak  Őszi kép  Png nő  Tarsoly Beke Tamás: Szeretni...  Hó világában  Bordó rózsa  Zöld csillogásban  Őszi kép  Almák  2018. október 18., csütörtöki ...  Hajnalcsillag  Szabó Magda: Terítsd arcomra ...  Liebe  Szép estét kívánok mindenkinek...  Este magányosan  Nyári virágkavalkád  A dehidratáció ( kiszáradás ) ...  Jézus egyszer bezörget  Október 18.  Jézus áldásával  Kölcsön adtad nekünk Uram  Hófehér őzbak  Szivárván a tenger felett  ***Csodálatos lila tulipánok**...  ***Csodálatos kép***  Indulás  Igy jó, idősnek lenni, kettesb...  Bordó rózsa  Különleges hétvégét  A barátság aranyfonál  Séta az esőben  Immunitás erősítésére : noni  Albérlet eredeti állapotban  Őszi este  Tarsoly Beke Tamás: Szeretni...  Marozsán és Jakabfi is a BL-ne...  Szép írások  Szőlő  Jézus sétája  Ajándék dobozok - névnapra  ***Csodálatos kép*** 
Bejegyzés Címkék
emberi tényező, emberi minőség, eddigi építkezésben, gondolatot Tamási, magyarnak alkalmatlan, eddigi átépítést, állami vagyon, pártállami vezető, elsősorban párt, fényes szelek, magánosítható vagyon, áfarendszer hiányosságai, számlázással történő, áltőkés réteg, feketegazdaság motorja, adatok igazolása, számok tükrében, puha törvények, adócsaló arisztokrácia, 1990 után, tulajdonosai hasonló, termőföldre mint, volt párt-elit, állami vagyonra, jelenlegi szabályozások, belső piac, termelés kockázati, lakosság ellátását, nagybirtokos réteg, jelenlegi rendszer, kialakult &#8222, társadalom 80%-ának, munkaképes lakosság, hatalmat megszerző, egész társadalmat, családok 50-60%-a, hagyományos munkaerőpiac, nemek közötti, nehéz szociális, fiatalok életminőségük, férfiak várható, fiatal férfiak, születések száma, népességfogyás 5-szöröse, európai átlagnak, tények egyértelműen, nemzetstratégiai szempontokat, szocializmus lényege, osztálycsere volt, kommunista ideológia, kifosztás elvi, ország gazdasági, birtokos réteggel, nemzeti vagyont, ország egészének, kudarcot vallott, felső réteg, alsó harmad, adatokból látható, élősködő réteg, társadalom kizsákmányolása, jövedelmi különbségeket, belső jövedelmi, megmaradt állami, végletekig fokozta, társadalom szűk, teljes magyar, hazai jövedelmek, magyar dolgozó, környező országok, munkaerő láthatóan, legrosszabb helyen, lakosság termelési, ipari bérek, alkalmazotti jövedelem, termelési értéktől, iparban dolgozó, termelés 1993-óta, reálbérek csak, családokra vetítve, ipari termelés, összeget nyereségként, cégek gyakorlatilag, magyar vállalkozásokkal, mindent átható, méltatlanul kiérdemelt, alapvető élelmiszerek, 60-70-es évek, etnikum növekedésében, 1989-es értéket, kalóriafogyasztás 23%-kal, 1965-ös évre, szintre kerültünk, magyar társadalom, statisztikai adatokat, építkezésből &#8222, nemzetstratégiai, közegészségügyet, megállapíthatjuk, felfüggesztették, vállalkozásokkal, , ,
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 122 db bejegyzés
Összes: 7377 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 97
  • e Hét: 1060
  • e Hónap: 9954
  • e Év: 299987
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.