Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Jézus barátai c. könyv bemutató
  2020-11-02 22:20:56, hétfő
 
  Új kötettel bővül a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat: e harmadik - a Jézus barátai című - kötet olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal földi életében személyesen találkozhattak. A Mesterhez legközelebb álló apostolok, Mária és József, sőt, a napkeleti bölcsek és az arkangyalok megjelennek ezekben a fordulatos történetekben, melyek fő célja, hogy - akárcsak a korábbi kötetekben - érthető, szerethető személyekként mutassák be a gyerekeknek a szenteket
...... ..............


Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életében találkozhattak a Messiással? A Jézus barátai című könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók - a gyermekek, vagy a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája... A gyermeki képzeletet megmozgató történeteket - Bethlenfalvy Gábor elbeszéléseit - a szívmelengető és mély üzenetet hordozó illusztrációk - Kállai Nagy Krisztina alkotásai - teszik még élményszerűbbé.
*
Íme a tartalomjegyzék:

Gábor arkangyal - Az Úr Hírnöke
Szent József - Egy igaz férfi Dávid király családjából (Itt lehet egy részletet elolvasni ebből a fejezetből >>)
Szűz Mária - Áldott az asszonyok között
Gáspár, Menyhért, Boldizsár - A három bölcs (Itt lehet egy részletet elolvasni ebből a fejezetből >>)
Keresztelő Szent János - A pusztában kiáltó szó
Szent Péter - Az Egyház sziklaalapja
Szent András - Aki elindult Jézus után
Szent Jakab - A mennydörgés fia
Szent János - Akit Jézus szeretett
Szent Máté - A jó útra tért vámos
Szent Tamás - A ,,hitetlen" tanítvány
Szent Mária Magdolna - Az újjászületett bűnös asszony
*

Székely János püspök atya így ír az előszóban: ,,Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit. Máig emlékszem gyermekkorom képes Bibliájának sok képére, rajzára. Nagyon mélyen vésődtek be a lelkembe. Úgy gondolom, hogy a Jézus barátai könyv remekbe szabott képei még inkább bele fognak vésődni sok-sok gyermeklélekbe. Elő fognak jönni az életük fontos fordulópontjain, a párválasztáskor, az esküvő napján, a gyermekeik születésekor, a fájdalmak, szenvedések idején, az ünnepek varázslatos óráiban."
A Jézus barátai immár a harmadik abban a sorban, ami a Magyar szentek élete című kötettel kezdődött, majd A keresztény Európa szentjeivel folytatódott.
,,Olyan történetek ezek, melyek az életünkben folytatódnak" - mondja Bethlenfalvy Gábor. ,,A könyveinkben található történetek nagy többségéből kiderül, hogy - bár a mesék nyelvén szólalnak meg - nem kitalált sztorik: valódi személyekkel, valódi helyszíneken lefolyt eseményeket mondanak el, lehetőleg úgy, ahogy azok akár a valóságban is megtörténhettek. A célok, amelyekért hőseink éltek, s a bajok, melyekkel küzdöttek, ma is érvényes célok és ma is létező bajok; rajtunk a sor, hogy fölvegyük a történet fonalát, és a kalandokat saját életünkben folytassuk."
Kállai Nagy Krisztina hozzáteszi: ,,A szövegeket és a grafikákat úgy állítottuk össze, hogy bele lehessen feledkezni a történetekbe, de lehetőség szerint törekedtünk a történelmi hűségre is. A fejezetek végén található - a szereplőkhöz köthető történelmi emlékeket bemutató - kis fényképes leírások is azt szolgálják, hogy az olvasóknak ne csak a lelkük, hanem a tudásuk is épüljön."

A november 6-i könyvbemutatón a szerzőn és az illusztrátoron kívül Székely János püspök atya és Gryllus Vilmos is közreműködik.

További információ az új kötetről és a könyvsorozatról Link

- Jézus barátai c. könyv
Új kötettel bővült a szentek életéről szóló, gyermekes családoknak szánt népszerű könyvsorozat: e harmadik kötet olyan bibliai szereplőket mutat be, akik Jézus Krisztussal személyesen találkozhattak. A történeteket - az Evangéliumok elbeszélései alapján - Bethlenfalvy Gábor írta, az illusztrációkat Kállai Nagy Krisztina készítette.
MITŐL ÉRDEKES A KÖNYV?
Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életében találkozhattak a Messiással? A könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók - a gyermekek, vagy a nekik felolvasó szülők, hitoktatók. És ahogy e különböző nézőpontokból követjük az evangéliumi eseményeket, mint egy izgalmas kirakós játékban, kibontakozik előttünk a világ megváltásának nagy drámája... A gyermeki képzeletet megmozgató történeteket a szívmelengető és mély üzenetet hordozó illusztrációk teszik még élményszerűbbé.

- Dr. Székely János megyéspüspök ajánlója a Jézus barátai című új könyvhöz
,,Akiken átragyog a Nap"
........


Egy kisfiú - Günther - egyszer az Édesanyjával sétált a város főterén. Meglátta a templom ablakait, amelyek szürkék voltak. Megszólalt: ,,Milyen csúnyák a templom ablakai!" Az Édesanya nem szólt semmit, hanem kézen fogta a kisfiát, és bevezette a templomba. Belülről az ablakok gyönyörűen ragyogtak. Különösen az, amelyiken pont átragyogott a Nap. Günther ámulattal nézte. Megkérdezte az Édesanyját: ,,Ki az?" Az Édesanya így felelt: ,,Az egy szent, Szent Márton."
A kisfiú ezt megjegyezte magának. Néhány nap múlva az óvodában a hitoktatónő a szentekről beszélt a gyerekeknek. Megkérdezte tőlük: ,,Ki egy szent?" Senki sem tudta a választ. Aztán lassan Günther emelte fel a kezét. ,,Na, Günther, ki az a szent?" - kérdezte a hitoktatónő. Günther így felelt: ,,Akin átragyog a Nap!"
Szent az, akin átragyogott a Nap. Akin átragyogott Isten fénye, és az élete ezért ragyogó lett. Mennyire fontos, hogy a gyerekek ilyen ragyogó embereket, életutakat megismerjenek! Mennyire fontos, hogy ezeken keresztül a gyerekek szívébe is beragyogjon a Nap!
Gyermekként nagyon hamar megszerettem a könyveket, az olvasást. Az egyik első nagy könyvélményem a Fioretti volt, a Szent Ferenc életéről szóló történetek régi, gyönyörű gyűjteménye. Arról álmodoztam, hogy hogyan lehetne az én életem is hasonló, mint Szent Ferencé volt.
A Jézus barátairól szóló könyv ilyen kincset ad a gyerekek kezébe. Betölti a képzeletvilágukat fénnyel, a szeretet, a hit, a nagylelkűség, a tisztaság, az önfeláldozás nagy példáival.
Bethlenfalvy Gábornak a Biblia tengermély elbeszéléseit hűen, gyermekek számára is érthetően elbeszélő, bölcsességgel és szívvel teli szövegei és Kállai Nagy Krisztina gyönyörű, ragyogó, egyszerre derűs és mély üzenetet hordozó rajzai becsempészik a kisgyermek szívébe a hit és a szeretet kincseit.
Máig emlékszem gyermekkorom képes Bibliájának sok képére, rajzára. Nagyon mélyen vésődtek be a lelkembe. Úgy gondolom, hogy a Jézus barátai könyv remekbe szabott képei még inkább bele fognak vésődni sok-sok gyermeklélekbe. Elő fognak jönni az életük fontos fordulópontjain, a párválasztáskor, az esküvő napján, a gyermekeik születésekor, a fájdalmak, szenvedések idején, az ünnepek varázslatos óráiban.

Szívből ajánlom ezt a könyvet minden gyermeknek, aki szeretne Jézus barátja lenni, az ő szeretet-ösvényén járni!
Dr. Székely János megyéspüspök

Sajnos az előadás járvány miatt elmaradt


*
A könyv megvásárolható könyvesboltok listája Link
 
 
0 komment , kategória:  Száz kérdés Jézus Krisztusról   
Címkék: tartalomjegyzék, könyvsorozatról, megtörténhettek, illusztrációkat, párválasztáskor, fordulópontjain, találkozhattak, élményszerűbbé, könyvbemutatón, gyermeklélekbe, illusztrátoron, megvásárolható, megismerjenek, illusztrációk, bölcsességgel, lelkesedésébe, elbeszéléseit, szívmelengető, nézőpontokból, megváltásának, történetekben, személyekként, könyvélményem, újjászületett, könyvesboltok, könyvsorozat, nagylelkűség, szereplőkhöz, becsempészik, bethlenfalvy, születésekor, kibontakozik, közreműködik, gondolataiba, evangéliumok, történeteket, szentek életéről, napkeleti bölcsek, arkangyalok megjelennek, fordulatos történetekben, korábbi kötetekben, sorsuk azoknak, olvasók –, nekik felolvasó, evangéliumi eseményeket, izgalmas kirakós, világ megváltásának, gyermeki képzeletet, igaz férfi, részletet elolvasni, asszonyok között, három bölcs, Jézus Krisztussal, Bethlenfalvy Gábor, Kállai Nagy Krisztina, Szent József, Szűz Mária, Keresztelő Szent János, Szent Péter, Szent András, Szent Jakab, Szent János, Akit Jézus, Szent Máté, Szent Tamás, Szent Mária Magdolna, Székely János, Bethlenfalvy Gábornak, Gryllus Vilmos, MITŐL ÉRDEKES KÖNYV, Szent Márton, Szent Ferenc, Szent Ferencé,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  40 felett  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Jan Twardowski - Siessünk  Alvó kislány  Jó éjszakát  Eduardo Sacheri gondolata  IGEN így  Paul David Tripp Április 14  A sorsod  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Csend  Otthon  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jázmin  Az ember  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Nem kell hozzá fürdőruhás  Mindent de mindent visszakap  Az ember emlékekből áll  A gyulladáscsökkentő és csonte...  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Tanácsok egy pszichológustól  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Egy párkányon  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Ott van  Ady Endre - Mindegy átka  Különleges  Egy tavasz  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Horváth Szilvia tollából  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  Szép estét kedves látogatóimna...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép estét  Facebookon kaptam  képre írva  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Különleges  Egy tavasz  Paul David Tripp Április 15  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Ott van  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanmese  képre írva  Márai Sándor tollából  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Esterházy Péterre emlékezünk  Ady Endre - Mindegy átka  József Attila - Kopogtatás nél...  József Attila - Kopogtatás nél...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szép estét kedves látogatóimna...  Baranyi Ferenc - N i n c s 
Bejegyzés Címkék
szentek életéről, napkeleti bölcsek, arkangyalok megjelennek, fordulatos történetekben, korábbi kötetekben, sorsuk azoknak, olvasók &#8211, nekik felolvasó, evangéliumi eseményeket, izgalmas kirakós, világ megváltásának, gyermeki képzeletet, igaz férfi, részletet elolvasni, asszonyok között, három bölcs, pusztában kiáltó, újjászületett bűnös, kisgyermek szívébe, szeretet kincseit, életük fontos, esküvő napján, gyermekeik születésekor, ünnepek varázslatos, harmadik abban, keresztény Európa, könyveinkben található, mesék nyelvén, történet fonalát, kalandokat saját, történelmi hűségre, fejezetek végén, szereplőkhöz köthető, illusztrátoron kívül, történeteket &#8211, illusztrációkat Kállai, könyv tizenkét, kisfiú &#8211, város főterén, templom ablakait, templom ablakai, ablakok gyönyörűen, szentekről beszélt, élete ezért, gyerekek ilyen, gyerekek szívébe, egyik első, gyerekek kezébe, képzeletvilágukat fénnyel, önfeláldozás nagy, könyvet minden, előadás járvány, könyv megvásárolható, tartalomjegyzék, könyvsorozatról, megtörténhettek, illusztrációkat, párválasztáskor, fordulópontjain, találkozhattak, élményszerűbbé, könyvbemutatón, gyermeklélekbe, illusztrátoron, megvásárolható, megismerjenek, illusztrációk, bölcsességgel, lelkesedésébe, elbeszéléseit, szívmelengető, nézőpontokból, megváltásának, történetekben, személyekként, könyvélményem, újjászületett, könyvesboltok, könyvsorozat, nagylelkűség, szereplőkhöz, becsempészik, bethlenfalvy, születésekor, kibontakozik, közreműködik, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1225
  • e Hét: 12287
  • e Hónap: 24963
  • e Év: 258710
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.