Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
31. évközi hét szerda 11.04
  2020-11-04 09:59:21, szerda
 
  SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a filippiekhez írt leveléből
Isten meghív az üdvösségre, és erőt is ad, hogy elérhessük azt.
Testvéreim!
Ti, akik mindig engedelmesek voltatok, félve-remegve munkáljátok üdvösségteket! Nemcsak amikor köztetek vagyok, hanem sokkal inkább most, hogy távol kell lennem. Hiszen Isten maga műveli bennetek jóakarata szerint a szándékot is, meg a végrehajtást is.
Zúgolódás és okoskodás nélkül tegyetek meg mindent, hogy kifogástalanok és tiszták legyetek: Istennek kedves és ártatlan gyermekei a gonosz és romlott nemzedék között, akik között úgy ragyogtok, mint csillagok a világmindenségben. Ragaszkodjatok az életet tápláló tanításhoz, hogy Krisztus (eljövetele) napján dicsőségemre váljatok!
Ha így lesz, akkor nem küszködtem hiába, és nem fáradtam fölöslegesen. Még ha a hitetekért hozott áldozaton és szolgálaton felül a véremet is ontják, örülni fogok, és együtt örvendezek mindnyájatokkal. Ti is örüljetek és örvendezzetek velem!
Ez az Isten igéje. Fil 2,12-18

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Csak az lehet Jézus tanítványa, aki vele együtt vállalja a keresztet is.
Abban az időben amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.
Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ engem, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: »Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.«
Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá, amikor még messze van, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,25-33
...... ...........



Imádság
Urunk, Jézus Krisztus! A te életutad és főként keresztutad azt tanítja nekünk, hogy nem kitalálnunk kell a szeretetet, hanem rá kell találnunk a szeretetre és rá kell lépnünk a szeretet útjára. Nem kitalálnunk kell azt, hogy miként szeressünk, hanem azt kell tennünk, amit te is cselekedtél: szeretetből odaadtad, felajánlottad magadat Istennek értünk, emberekért. Önként tetted ezt, szeretetből, ahogyan minket sem kényszerít semmilyen külső törvény. Erre egyedül a szeretet szívünkbe írt törvénye indít minket. Segíts minket, hogy ne csak szóval hirdessük a szeretet parancsát, hanem megtegyük mindazt, amit a szeretet törvénye kíván.

Elmélkedés
Talán sokan megütköznek azon, hogy a mai evangéliumban a gyűlölet szó szerepel. Ezt olvassuk: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivérét és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom." Egyes bibliafordításokban a ,,gyűlölni" szó helyett a ,,kevésbé szeretni" kifejezés szerepel, amely minden bizonnyal közelebb áll ahhoz, amit Jézus mondani akart. Ennek fényében állíthatjuk, hogy az Úr mondanivalójának lényege az, hogy az Isten iránti szeretet az első számunkra, és ezután következik a szüleink, családtagjaink és embertársaink iránti szeretet. Nem az ő gyűlöletükre buzdít minket Jézus, hanem arra figyelmeztet, hogy az irántuk való szeretet nem előzheti meg az Isten iránti szeretetünket.
Ezután Jézus a kereszthordozásról, az ő követéséről beszél. Az Úr számára engedelmességet és áldozatot jelentett a kereszt. Engedelmeskedett a mennyei Atyának, az ő akaratát teljesítette. És a kereszten feláldozta magát minden ember megváltása érdekében.
A kereszthordozás, mint Krisztushoz tartozásunk jele, a mi számunkra is engedelmességet jelent. A keresztet felvenni azt jelenti, hogy keresem Isten akaratát. A keresztet hordozni azt jelenti, hogy az Isten által számomra kijelölt úton haladok. Az áldozat pedig azt jelenti, hogy életemet felajánlom Istennek.
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: engedelmeskedett, mondanivalójának, kereszthordozás, engedelmességet, mindnyájatokkal, családtagjaink, kifogástalanok, ragaszkodjatok, üdvösségteket, felajánlottad, szeretetünket, embertársaink, örvendezzetek, evangéliumban, fölöslegesen, végrehajtást, figyelmeztet, engedelmesek, gyűlöletükre, filippiekhez, dicsőségemre, teljesítette, tanítványom, tartozásunk, költségeket, szeretetből, húszezerrel, szolgálaton, katonájával, építkezésbe, megütköznek, krisztushoz, állíthatjuk, kitalálnunk, keresztutad, cselekedtél, életet tápláló, hitetekért hozott, lehet Jézus, időben amikor, alapokat lerakta, ember építkezésbe, király hadba, másik király, maga tízezer, evangélium igéi, szeretet útjára, szeretet szívünkbe, szeretet parancsát, szeretet törvénye, első számunkra, irántuk való, SZENTLECKE Szent Pál, Hiszen Isten, EVANGÉLIUM Szent Lukács, Jézus Krisztus, Ezután Jézus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  A nagyhét eseményei  Kékfestőről pár szóban  Minden kedves látogatómnak sze...  A nagyhét eseményei  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Alvó baby  Amikor még kicsi voltál...  Nem azt látja  A haj állapotának javítása egy...  Várnai Zseni - Éveim  Odaadja  Szép álmokat!  Boldog virágvasárnapot minden...  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  A haj állapotának javítása egy...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Boldog virágvasárnapot minden...  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Szép estét kedves látogatóimna...  Képes idézet !  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  képre írva  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Alvó cica  Nárcisz  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Szép álmokat!  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Játékos kis cicák  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Levél lány  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások... 
Bejegyzés Címkék
életet tápláló, hitetekért hozott, lehet Jézus, időben amikor, alapokat lerakta, ember építkezésbe, király hadba, másik király, maga tízezer, evangélium igéi, szeretet útjára, szeretet szívünkbe, szeretet parancsát, szeretet törvénye, első számunkra, irántuk való, mennyei Atyának, kereszten feláldozta, keresztet felvenni, keresztet hordozni, áldozat pedig, engedelmeskedett, mondanivalójának, kereszthordozás, engedelmességet, mindnyájatokkal, családtagjaink, kifogástalanok, ragaszkodjatok, üdvösségteket, felajánlottad, szeretetünket, embertársaink, örvendezzetek, evangéliumban, fölöslegesen, végrehajtást, figyelmeztet, engedelmesek, gyűlöletükre, filippiekhez, dicsőségemre, teljesítette, tanítványom, tartozásunk, költségeket, szeretetből, húszezerrel, szolgálaton, katonájával, építkezésbe, megütköznek, krisztushoz, állíthatjuk, kitalálnunk, keresztutad, cselekedtél, követéséről, munkáljátok, hitetekért, evangélium, küszködtem, örvendezek, befejeznie, eljövetele, szeretetet, tanítványa, tanításhoz, népsokaság, keresztjét, követséget, építkezést, gyermekeit, kiszámítsa, szentlecke, kényszerít, elérhessük, testvéreim, feláldozta, megváltása, felajánlom, apostolnak, üdvösségre, elmélkedés, következik, szeressünk, emberekért, szeretetre, érdekében, könyvéből, mindarról, keresztet, semmilyen, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1015
  • e Hét: 6706
  • e Hónap: 27389
  • e Év: 230302
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.