Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már látszik a magyar gazdasági csoda vége - jöhet az összeom
  2018-05-15 19:59:20, kedd
 
  Már látszik a magyar gazdasági csoda vége - jöhet az összeomlás


A közép- és kelet-európai gazdasági növekedés lassult az első negyedévben, mivel a növekvő bérek által támasztott fogyasztási kiadások nem tudták ellensúlyozni a gyengébb ipari termelést. Magyarországon a munkaerőhiány keresztülhúzhatja a kormány számításait és lassulhat a növekedés. Már fiskális mozgástér sincs.


Szabó Dániel, 2018. május 15. kedd, 11:54


A hat országból kedden a bruttó hazai termékadatok gyors becslését mutatták be, a Cseh Köztársaság és Románia alacsonyabb növekedést mutatott, mint 2017 utolsó negyedévében, míg a bővülés üteme Magyarországon változatlan maradt - a KSH keddi jelentése szerint -, a szlovák növekedés pedig gyorsabb volt.
Közeleg az újabb összeomlás - már látszanak a jelei

Tovább nőtt a magyar gazdaság

Lengyelország is a növekedés lassulásáról számolhat be, míg Bulgáriában - a Bloomberg elemzői szerint - gyorsulhatott a bővülés, de innen még nincs hivatalos adat. A teljes csoport így is felülmúlja az euróövezet átlagos GDP-növekedését, amelyet 2 százalékra tesznek, de fontos hangsúlyozni, hogy a valutaunió a régió legnagyobb kereskedelmi partnere.

A rekordalacsony munkanélküliség és a fiskális ösztönzés növelte a belső fogyasztást és ez mindenhol motorja lett a gazdasági növekedésnek a balti államoktól a Fekete-tengerig. Azonban a közgazdászok úgy látják, hogy a növekedés csúcspontján már túl vagyunk, a monetáris és a fiskális politikák a felemelkedő infláció közepette szigorodni fognak, ez pedig fékezni fogja a keleti gazdaságokat. Az Európai Bizottság előrejelzése lassulást mutat az idei évre a volt kommunista államoknál, kettő kivétellel: Bulgária és Szlovákia felívelése folytatódhat.

"A legtöbb ország már tavaly év végén elérte a csúcsot" - idézi Árokszállási Zoltánt, az Erste Bank magyarországi elemzőjét a Bloomberg. A szakember úgy látja, hogy idén lassabb lehet a legtöbb országban a növekedés a tavalyinál, már csak azért is, mert a költségvetési számok nem igazán támasztják alá, hogy továbbra is jelentősen támogatnák a növekedést a régiós országok. A jó fiskális adatok arra engednek következtetni, hogy jelenleg nincs igazán élénkítés; különösen Romániában látszik, hogy ez lelassult, megállt.

A Bloomberg cikke szerint Románia példája mutatja, hogy mi várható a régióban. A 2007-ben csatlakozott országban 5,5 százalékos bővülést vártak éves alapon a szakértők, miközben 4 százalékra esett vissza a GDP-növekedés. De egy negyedévvel korábban még 6,7 százalék volt ez a mutató. A lakossági fogyasztás fellendülése, valamint a különböző adócsökkentések és a béremelések hatása fokozatosan elhalványul. Miközben az infláció öt éven belül már három kamatemelést váltott ki.

Csak a szlovákoknak lesz jó évük

Az iparban tapasztalható lassulás, amely a kereskedelmi többletek csökkenésében is tükröződik, valószínűleg a Cseh Köztársaság növekedését vetette leginkább vissza. Miközben a fogyasztási kiadások továbbra is erősek maradtak az EU legkisebb munkanélküliségi mutatóját produkáló országban. A 4,5 százalékkos bővülési mutató ennek ellenére is egy teljes százalékponttal elmarad 2017 utolsó negyedévétől.

Éves alapon a magyar növekedés változatlanul nőtt, 4,4 százalékkal haladta meg az előző évi 4,2 százalékos teljesítményt, ebben a legnagyobb szerepe a szolgáltatási szektor bővülésének volt a KSH szerint. A kormány költségvetési ösztönző intézkedéseken dolgozik, hogy elérje az idei 4,3 százalékos gazdasági növekedési célt, így megvalósítsa az újból megválasztott Orbán Viktor miniszterelnök által kijelölt 4 százalékot meghaladó bővülési tervet, amelyet 2022-ig akar fenntartani. Ebben optimizmusra ad okot, hogy a jósoltnál magasabb lett a mostani szám is.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mar_latszik_a_magyar_gazdasagi_csoda_vege _johet_az_osszeomlas.662467.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkanélküliségi, adócsökkentések, munkanélküliség, százalékponttal, magyarországon, rekordalacsony, miniszterelnök, intézkedéseken, tapasztalható, munkaerőhiány, ellensúlyozni, költségvetési, következtetni, gyorsulhatott, teljesítményt, változatlanul, szolgáltatási, lengyelország, magyarországi, megválasztott, csökkenésében, kereskedelmi, csúcspontján, negyedévétől, növekedésnek, hangsúlyozni, folytatódhat, szlovákoknak, optimizmusra, termékadatok, kamatemelést, közgazdászok, negyedévében, árokszállási, előrejelzése, csatlakozott, magyar gazdasági, első negyedévben, növekvő bérek, gyengébb ipari, munkaerőhiány keresztülhúzhatja, kormány számításait, bruttó hazai, bővülés üteme, szlovák növekedés, újabb összeomlás, magyar gazdaság, növekedés lassulásáról, teljes csoport, euróövezet átlagos, régió legnagyobb, rekordalacsony munkanélküliség, Szabó Dániel, Cseh Köztársaság, Európai Bizottság, Árokszállási Zoltánt, Erste Bank, Orbán Viktor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Márai Sándor tollából  Spenót fasírttal  Spenót fasírttal  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  A Magyar Költészet napja alkal...  Otthon  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Dóró Sándor: Embernek maradni  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Egy gondolat  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Hamvas Béla  Sorsunk miatt...  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  képre írva  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  képre írva  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  40 felett  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Pitypang szökőkút  Hamvas Béla  Előfordul, hogy  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztinától  James Allen  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Alvó kislány  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Szeretem ujjad karcsuságait,  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  különleges  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péter: Harmonia c... 
Bejegyzés Címkék
magyar gazdasági, első negyedévben, növekvő bérek, gyengébb ipari, munkaerőhiány keresztülhúzhatja, kormány számításait, bruttó hazai, bővülés üteme, szlovák növekedés, újabb összeomlás, magyar gazdaság, növekedés lassulásáról, teljes csoport, euróövezet átlagos, régió legnagyobb, rekordalacsony munkanélküliség, fiskális ösztönzés, belső fogyasztást, gazdasági növekedésnek, balti államoktól, növekedés csúcspontján, fiskális politikák, felemelkedő infláció, keleti gazdaságokat, idei évre, volt kommunista, legtöbb ország, legtöbb országban, költségvetési számok, régiós országok, 2007-ben csatlakozott, negyedévvel korábban, lakossági fogyasztás, különböző adócsökkentések, béremelések hatása, szlovákoknak lesz, iparban tapasztalható, kereskedelmi többletek, fogyasztási kiadások, teljes százalékponttal, magyar növekedés, legnagyobb szerepe, szolgáltatási szektor, kormány költségvetési, újból megválasztott, jósoltnál magasabb, mostani szám, munkanélküliségi, adócsökkentések, munkanélküliség, százalékponttal, magyarországon, rekordalacsony, miniszterelnök, intézkedéseken, tapasztalható, munkaerőhiány, ellensúlyozni, költségvetési, következtetni, gyorsulhatott, teljesítményt, változatlanul, szolgáltatási, lengyelország, magyarországi, megválasztott, csökkenésében, kereskedelmi, csúcspontján, negyedévétől, növekedésnek, hangsúlyozni, folytatódhat, szlovákoknak, optimizmusra, termékadatok, kamatemelést, közgazdászok, negyedévében, árokszállási, előrejelzése, csatlakozott, megvalósítsa, gazdaságokat, valószínűleg, lassulásáról, fellendülése, százalékkal, fenntartani, növekedését, fogyasztást, köztársaság, bővülésének, béremelések, fogyasztási, változatlan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 736
  • e Hét: 4500
  • e Hónap: 8245
  • e Év: 161741
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.