Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1. évközi hét szombat 01.16
  2021-01-16 09:21:16, szombat
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Járuljunk bizalommal a kegyelmet adó Istenhez!
Testvéreim!
Az Isten szava eleven, átható, és minden kétélű kardnál élesebb, behatol a lélek és a szellem, az íz és a velő gyökeréig, megítéli a szív gondolatait és érzéseit. Semmilyen teremtett dolog nem marad előtte rejtve. Minden fel van fedve és nyitva van az előtt, akinek számadással tartozunk.
Mivel olyan kiváló főpapunk van, aki áthatolt az egeken: Jézus, az Isten Fia, azért legyünk állhatatosak a hitvallásban. A mi főpapunk ugyanis nem olyan, hogy ne tudna együtt érezni gyöngeségeinkkel, hanem olyan, aki hozzánk hasonlóan mindenben kísértést szenvedett, a bűntől azonban mentes maradt. Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónjához, hogy irgalmat találjunk és kegyelmet kapjunk, amikor segítségre szorulunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 4,12-16

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus azért jött a földre, hogy a bűnösöket bűnbánatra hívja.
Miután Jézus meggyógyított egy bénát, kiment a Tibériás-tó partjára. Nagy sokaság tódult hozzá, ő pedig tanította őket.
Amint Jézus elhaladt a vám mellett, észrevette, hogy ott ül Lévi, aki Alfeus fia volt. Odaszólt neki: ,,Kövess engem!" Lévi (akit Máténak is hívtak) felállt, és követte.
Később Jézus elment vendégségbe Lévi házába. Ott Jézussal és tanítványaival együtt sok vámos és nyilvános bűnös is asztalhoz telepedett, mert sokan oda is elkísérték. Amikor a farizeusok közül való írástudók látták, hogy Jézus együtt eszik a nyilvános bűnösökkel és a vámosokkal, ezzel a kérdéssel fordultak a tanítványokhoz: ,,Miért eszik és iszik a ti Mesteretek együtt a vámosokkal és a nyilvános bűnösökkel?"
Ennek hallatára Jézus ezt válaszolta nekik: ,,Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Én nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket."
Ezek az evangélium igéi. Mk 2,13-17
...... ..............



Elmélkedés
Jézus korábbi csodái azt igazolták, hogy nemcsak a testi betegségeket képes megszüntetni isteni erejével, hanem a bűnök eltörléséhez, megbocsátásához is hatalma van. A test és a lélek gyógyítása nem kötődik egymáshoz minden esetben. A mai evangéliumban szereplő Lévi esetében nincs szó betegségről. Ő egy egészséges ember, akit azonban a foglalkozása miatt mindenki megvet és bűnösnek tart. A vámosok általában zsidó származásúak voltak, akik az idegen, elnyomó római hatalmat szolgálták ki azzal, hogy beszedték a vámot és az adókat. Mivel önmagában a rómaiak elnyomása sem tetszett a zsidóknak, akik érthető módon független államot szerettek volna, ezért a rómaiaknak való adófizetés sem volt kedvükre. Ezt tovább nehezítette az adószedők kapzsisága, akik a maguk hasznának növelése érdekében igyekeztek minél több pénzt beszedni.
Egy ilyen embert hív meg követésére Jézus. A meghívásnak Lévi rögtön engedelmeskedik, miként ehhez hasonlóval az első tanítványok esetében már találkoztunk. Az ő élete is megváltozik, otthagyja a vámasztalt, korábbi bűnös életének jelképét. A történet folytatásaként a következő jelenetben már az ő házában van Jézus, aki tanúságot tesz arról, hogy küldetése a bűnösökhöz szól.
Meghallom-e Jézus hívását és megbocsátó szavát? Készen állok-e arra, hogy kövessem az Urat és a tanítványa legyek?
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, te újra meg újra hangsúlyozod, hogy minden lehetséges annak, aki hisz. Ha megvizsgáljuk, melyik a legnagyobb, a neked leginkább tetsző erény, azt látjuk, hogy a hit. Igen, ennek ereje által készülünk fel arra, hogy belépjünk a Szentek Szentjébe. Hit nélkül, ó, dicsőség Ura, nem tettél volna értünk csodákat. Mielőtt csodát műveltél volna, azt akartad, hogy jóságoddal egyesítsük hitünket.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: gyöngeségeinkkel, engedelmeskedik, egészségeseknek, megbocsátásához, folytatásaként, tanítványokhoz, tanítványaival, evangéliumban, megvizsgáljuk, meggyógyított, eltörléséhez, hangsúlyozod, foglalkozása, állhatatosak, találkoztunk, származásúak, megszüntetni, hitvallásban, betegségeket, betegségről, vendégségbe, meghívásnak, számadással, gondolatait, megváltozik, tanítványok, nehezítette, észrevette, telepedett, legnagyobb, bűnbánatra, rómaiaknak, igyekeztek, jelenetben, vámosokkal, jóságoddal, velő gyökeréig, szív gondolatait, bűntől azonban, kegyelem trónjához, bűnösöket bűnbánatra, farizeusok közül, nyilvános bűnösökkel, kérdéssel fordultak, igazakat hívjam, evangélium igéi, testi betegségeket, bűnök eltörléséhez, lélek gyógyítása, egészséges ember, foglalkozása miatt, vámosok általában, Isten Fia, EVANGÉLIUM Szent Márk, Miután Jézus, Amint Jézus, Később Jézus, Meghallom-e Jézus, Horváth István Sándor, Szentek Szentjébe,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Gebhardt Nóra versei II.  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Reggeli kávé  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  A gyulladáscsökkentő étrend se...  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 10  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fűzfa a tóparton  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  A haragos ember  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Dóró Sándor: Embernek maradni  A húsvéti bárány  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Az ideges katicabogár  Facebookon kaptam  Molnár Ferenc: imádom!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Reggel van  Vicces reggeli  És van a rabság.  Az ő hű vezetése  A Magyar Költészet napja alkal...  Alvó cica  Itt a tavasz  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Mi volt e hatalom értelme  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hatványozott áldások  Ady Endre - Mindegy átka  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Kun Magdolna.: Belső félelem  Egy rohanás az élet  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Jó éjszakát  A Magyar Költészet napja alkal...  Csend  Az érelmeszesedés kockázatait ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az időskori betegségeket is cs...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idézetek a magányról  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Remy Bellau - Április  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 11  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Amellett, amit az emberek  Csend  Facebookon kaptam  Búcsúbeszéd A Józan Ész halálá...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az ember  Itt a tavasz  Az én Miatyánkom  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előled is hozzád  Jó éjszakát  Amellett, amit az emberek  Levél öregségemre 
Bejegyzés Címkék
velő gyökeréig, szív gondolatait, bűntől azonban, kegyelem trónjához, bűnösöket bűnbánatra, farizeusok közül, nyilvános bűnösökkel, kérdéssel fordultak, igazakat hívjam, evangélium igéi, testi betegségeket, bűnök eltörléséhez, lélek gyógyítása, egészséges ember, foglalkozása miatt, vámosok általában, rómaiak elnyomása, rómaiaknak való, adószedők kapzsisága, maguk hasznának, ilyen embert, meghívásnak Lévi, első tanítványok, történet folytatásaként, következő jelenetben, bűnösökhöz szól, tanítványa legyek, neked leginkább, gyöngeségeinkkel, engedelmeskedik, egészségeseknek, megbocsátásához, folytatásaként, tanítványokhoz, tanítványaival, evangéliumban, megvizsgáljuk, meggyógyított, eltörléséhez, hangsúlyozod, foglalkozása, állhatatosak, találkoztunk, származásúak, megszüntetni, hitvallásban, betegségeket, betegségről, vendégségbe, meghívásnak, számadással, gondolatait, megváltozik, tanítványok, nehezítette, észrevette, telepedett, legnagyobb, bűnbánatra, rómaiaknak, igyekeztek, jelenetben, vámosokkal, jóságoddal, szolgálták, lehetséges, kapzsisága, bűnösökkel, bizalommal, elkísérték, farizeusok, szenvedett, segítségre, gyógyítása, betegeknek, válaszolta, megbocsátó, hasonlóval, szentlecke, testvéreim, elmélkedés, evangélium, adófizetés, mesteretek, vámasztalt, tanítványa, egészséges, egyesítsük, követésére, bűnösökhöz, tanúságot, mindenben, kegyelmet, küldetése, kísértést, hasonlóan, találjunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 291
  • e Hét: 2061
  • e Hónap: 14737
  • e Év: 248484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.