Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felelősségre vontak...
  2017-01-09 18:20:53, hétfő
 
   
  Felelősségre vontak a múlt héten, mondván, hogy
- : "NEM TETTÉL SEMMIT A SOK HATALMI BŰN ELLEN!".
*
És azt is megígérték, hogy:
-: "MAJD EL FOG JÖNNI A SZÁMONKÉRÉS IDEJE IS ÉS AKKOR MAJD TE IS BŰNHŐDNI FOGSZ!"
*
Azóta is azon töröm a fejemet, hogy mit csináltam rosszul, amiért bárki is azt hiheti rólam, hogy soha nem tettem semmit a hatalmi nyomulás és visszaélések ellen?!!
*
Elővettem a VENDÉGKÖNYV c. 506 oldalas könyvemet és kimásoltam a kéziratból ezt a levelet és a hozzá fűzött kommentet. Most ezt megosztom azzal a csoporttal is, amelyikben ért ez a vád. Kíváncsi vagyok hogyan fognak hozzá viszonyulni.
*
A képek itt láthatók: http://furaila.xfree.hu/274046
*
*
HAZA ÉS HALADÁS ALAPÍTVÁNY
H - 1074 Budapest,
Rákóczi út 74-76. III. 7.
*
Filó Katalin részére
P I E T A
*
Miért is "ragadtam tollat"? Azért, mert... Itt kicsit hosszú lenne a felsorolás, mert annyi téma "hever az utcán", kavarog az agyamban, lelkemben, hogy igazán nehezemre esik arra az egyre koncentrálni amelyik miatt most megkerestem.
*
Ez, pedig nem kisebb horderejű kérdés - mert most már (ismét) a mindennapi élet során is felmerül, hogy: "Érdemes-e" a magyar állampolgár arra, hogy túlélje ezt a társadalmi krízist, amelyben élünk, vagy sem?
Miért érzem jogosnak e drámai kérdést?
Azért, mert az elmúlt két év során annyi keserű tapasztalatot szereztünk mindannyian, hogy akkora erővel kellene összefognunk, kiáltanunk, hogy beleremegjen még a Magyar Parlament is! Helyette hallgatnak az "írástudó", veszélyt érző asszonyok, lányok, anyák.
*
Miért? Miért?
*
"Mert lekötnek bennünket a hétköznapi feladatok, küzdelmek. Nem érünk rá irogatni, meg aztán úgysem jelenhet meg az ami a mostani "politika" ellen szól!"
Inkább úgy döntünk, hogy: nem szülünk, nem nevelünk gyermeket, gyermekeket, nem élünk családi életet; "húzzuk tovább az igát a nemszeretem munkahelyen, mert a rég kinőtt lakótelepi betonkaloda törlesztőrészletét-, az örökké emelkedő közüzemi díjat-, közös költséget-, a saját- és gyermekek tandíját, az öreg-beteg szülék ápolóját, gyógyászatát-, a fogpótlást... ki kell fizetni"! Miközben azon rettegünk, hogy 40-50 évesen nehogy utcára kerüljünk és azt a kis jövedelmünket is elveszítsük: naponta szembesülnünk kell azzal, hogy "rendszerváltozás" címén ön"képviselők" magánvállalkozásokba "mentik" az 50 évvel előtte "államosított" magánvagyonokat!
*
(Ezzel szemben: ismerek olyan 70-80 éves, kisjövedelmű nyugdíjast, aki még most is annyira fél a tulajdontól - saját, háború előtti, erőszakkal kollekivizált tulajdonától - hogy nem mert az iratok után menni és a jogos kárpótlási igényét bejelenteni! Milyen mélyen gyökerező félelmet hagyott az emberekben a 45 évig tartó politikai diktatúra?! Milyen jól jött ez a félelem a mostani hatalmasoknak 1994-ben! Milyen gyakorlott módon önnön hasznukra tudják fordítani még napjainkban is?!)
*
Mi pedig zokszó nélkül beletörődünk, hogy felemeljék a nyugdíjkorhatárt - úgy, hogy semmi lehetőséget nem kapunk arra, hogy munkaerőnket, szakmai tudásunkat megújíthassuk! Úgy, hogy a nálunk korszerűbb képzettséggel rendelkező gyermekeink: (a haza ifjúsága) pedig véglegesen megfosztottak lettek - a kreatív munkavégzéssel megteremthető egzisztencia - az otthon- a családalapítás minden lehetőségétől!
*
Pedig milyen újraéledő hittel kezdtük nemzetállamunkat újraépíteni?!
Milyen újraéledő hittel kezdtük kutatni magánéleti és kulturális "gyökereinket"?!
*
Mi történt valójában az anyai (és pedagógiai) státusszal a "rendszerváltozás" előtt és napjainkban?
Sok minden. Például: a "gyest" munkaerőként, a társadalmi munkamegosztásból kirekesztettként megélt anyák (és apák) öntudatos polgárként tervezték újra családjuk és önnön életstratégiájukat.
Mire alapozták ezen életstratégiát?
Arra a nyilvánvaló és egyszerű feltételezésre, hogy végre eljött a megszenvedett diktatúra vége és végre érvényesül a Teremtő természetes erő és tudás - ellentételezve a "T"űröm, "T"iltom kontraszelekcióját!
*
*
Milyen tudásra gondolok?
Arra a szellemi (kulturális) tőkére, amelyet a nemzet sorsáért érzett és annak jobbításáért szolgálatba álló értelmiségiek képviseltek
*
Közülük is most inkább azokról az anyapedagógusokról szeretnék írni, akiket úgy ért a rendszerváltozás, hogy abszolút kiszolgáltatott helyzetben voltak, mert utódokkal "megspékelve" kellett a kapitalizálódó "versenyszférába" bekapcsolódniuk, holott semmilyen eszközzel nem rendelkeztek a "váltáshoz".
*
Azokról a magyar anyákról szeretnék írni, akik 25-20 évvel ezelőtt úgy élték meg "kismamaságukat", mint valami "munkakerülők", mert terhesek mertek lenni, a "dolgozók rovására" szülni mertek - "számító, önzéssel, munka nélkül" akartak a gyes nevezetű segélyhez jutni!
Ha valaki mégis inkább vissza akart menni a szülés után dolgozni, akkor meg a túlzsúfolt bölcsődéket és óvodákat "felügyelők" azzal utasították el gyermekük felvételét, hogy: "Milyen egy rossz anya az aki nem él a nagyszerű lehetőséggel, szocialista vívmánnyal, hogy együtt lehet a gyerekével három évig?"!
Arról a megalázó körülményről sem szabadna megfeledkezni, hogy otthont sem alapíthatott - akkor sem(!) - (a lakásvásárlás jogát sem szerezhette meg) az aki nem "vállalt előre legalább két gyereket", vagy nem szülte meg előre "mások nyakára" gyermekeit!
*
Arról sem szabadna megfeledkezni, hogy voltak, akik nem tudtak az apák által megkeresett, fizetés nevezetű alamizsnából megélni és kényszerűségből vissza akartak menni a munkahelyükre dolgozni!
Azokról az anyákról sem szabadna megfeledkezni, akik valamilyen bedolgozást vállaltak a gyes alatt, így gondoskodván a gyermeknevelés költségeinek fedezéséről.
Miért olyan nagy dolog ez?
Hát csak azért, mert bizony hosszú évekig törvényt szegett az a kismama (mert tilos volt pénzkereső munkát vállalni a gyes idején) aki ezt merészelte tenni!
*
Milyen iszonyatos kettősségben, milyen kíméletlen lelketlenségben kellett a demográfiai csúcsok anyáinak anyaságukat megélni?!
*
Pedig a kímélet az életadás jogán, a természet kényszerével járna a szülő nőnek! Miért? Azért, mert a szülő nőnél és születendő gyermekénél nincs kiszolgáltatottabb ember a Földön! Mi, emberek a fenemód civilizáltságunkkal megfeledkezünk erről. Pedig csak körül kellene egy kicsit nézni az élővilágban és akkor okulásul rájöhetnénk arra, hogy azok a fajok a legéletképesebbek, amelyek a legpraktikusabb módon oldották és oldják meg az utódokról való gondoskodást.
Az ember, minél "civilizáltabb", annál inkább elveszíti ezen képességét; annál inkább képtelen megszervezni a gyermeknevelést, és intézményeit.
*
Nem tudom elfogadni azt a tényt, hogy: míg a nyugati világ fogyasztói társadalmai sorban rájönnek arra, hogy az emberi utód évtizedekig tartó folyamattal válik (vagy nem válik) testben-, lélekben-, szellemiekben felnőtté és ezen felismerés alapján próbálják berendezni életüket társadalmaikat; addig nálunk, mint a ,,vaklónak", bele kell sétálnunk az összes csapdába! Miért hagyjuk, hogy az összes "kátyúba" belevezessenek bennünket? (Olyan "kocsist" kell a "bakra" ültetni, aki a társadalom szekerét meg tudja kímélni a "tengelytörő kátyúktól"! A rendszerváltozásnak arról kellene szólnia, hogy: az új útvonalat bölcs előrelátással kijelölve, jobb utat "kitaposva" kezdjük meg azt a bizonyos életutazást!)
*
Vagyis, nem tudom elfogadni azt, hogy - demokráciával felcímkézve - rendeletek és törvények diktatúrájával elvegyék nemzedékem anyáitól az unokákhoz való jogot azzal, hogy az utánunk jövő generációktól még a lehetőségét is elveszik, hogy gyermekeket szüljenek és neveljünk!
*
Nem tudom és nem is akarom elfogadni azt a tényt, hogy (az előzőekben leírt módon) gyesre "kényszerített" anyák ezreitől elvegyék azt jogot, hogy a nyugdíjjogosultságukba beszámíthassák ezen időszakot, mint szolgálati időt!
Nem tudom és nem is akarom elfogadni, hogy rendszerváltozás címén olyan társadalmat akarnak "berendezni", és úgy, amelyben az anyák arra kényszerülnek, hogy letagadják anyaságukat, esetleg több évig tartó gondozó-nevelőmunkájukat!
*
Nem tudom elfogadni azt az erkölcstelenséget, etikátlan szemléletet, ami miatt arra kényszerülünk például, hogy olyan munkaönéletrajzokon törjük a fejünket 40-50 évesen - egy-egy jobb, vagy akármilyen állás reményében, amelyben a gyesen töltött éveket úgy kell elhallgatni, vagy talán még annál is inkább(!), mint a börtönviselteknek a priuszukat!
(Tessék elképzelni, hogy még napjainkban is van olyan munkáltató, "aki" azzal utasítja el az ilyen jelentkezőt, hogy neki olyan emberre van szüksége, aki tud dolgozni, ugyanis nem kismama klubot akar nyitni, hanem komoly teljesítményt vár el és ugye a hosszú pihenőidő (gyes) alatt elkényelmesedhet az ember lánya, anyája...)
*
Nem véletlen, hogy a tárgyalások során vannak akik a férfiakkal szembeni diszkriminációnak tekintik és elutasítják a nőknél a gyes éveinek szolgálati időkénti beszámítását, sőt a felnevelt gyermekek után javasolt évek "jogosságát" is határozottan tagadják!
Annál is inkább elviselhetetlen az új nyugdíjtörvény-tervezet szemlélete, mert a szocialistának nevezett társadalomban úgy kezelték a gyeses anyákat, mint ingyenélőket és, ha nem volt a családban egy együtt érző nagyszülő, bizony úgy élték meg a gyest, mint a társadalomból száműzött bűnözők!
*
Most, azonban - amikor állítólag csupa "tanult" "szakértőre" adták a voksukat, akik rendszerváltásra hivatkozva sorra "alkotják" azokat a törvényeket amelyekről nem lehet mást mondani, minthogy: gyermekellenes, tehát: nemzetellenes - miért nem tiltakozunk? Miért hisszük el, hogy mindez "velejárója" a rendszerváltozásnak! Miért nem hiszünk egészséges életösztönünknek, igazságérzetünknek? Azért, talán, mert már nincs is meg bennünk, kihalt a háború utáni diktatúrában? Ezzel magyarázható, hogy már észre sem vesszük, vagy talán majd csak akkor amikor már késő lesz, hogy: igen is az Élet ellen elkövetett sorozatos bűncselekményként éljük meg azt a részben céltudatos, részben öntudatlan politikai "munkát" és törekvést, amellyel megfosztani igyekeznek a társadalmat önmaga minőségi és mennyiségi reprodukálásától, vagyis egy szűk réteg privilégiumává igyekeznek tenni azt!
*
Azoktól pedig kiváltképp nem lehet és szabad mindezt elfogadni, akik az elmúlt évtizedekben olyan céltudatosan kialakították a "modern rabszolgatartás" intézményét a "puha diktatúrájukkal" és csak hatalmi pozícióból tudtak politizálni, kiszolgálva egy nagyobb politikai hatalom érdekét, úgy hogy - ha kellett elárulták népüket, nemzetüket! Úgy és ott ártottak ahol csak lehetett, a "nép nevében" a "Nép"-nek, miközben gondosan ügyeltek megszerzett előjogaikra, privilégiumaikra!
Most ugyanarról van szó, csak az előjelek változtak meg. A lényeg: a nemzet folyamatos degradálása, a nép elárulása, csak a demagóg szlogen változott, imigyen: "... ez a kapitalizmus, ez a piacgazdaság. Ezt akartuk, nem?" Ja, hogy nem ezt ígértük 1993-94-ben? Sajnos közben kiderült, hogy "nem azt tesszük amit szeretnénk, hanem azt amit kell"!
*
Még mielőtt megvádolnának azzal, hogy munka nélkül szeretnék jövedelemhez jutni, és visszasírom a "gondoskodó" állam intézményeit, ki kell jelentenem, hogy nagyon akartam egy olyan világot amelyben két ember magánügye az, hogy akarnak-e (és mennyi) gyereket. Mindig arra vágytam, hogy a szülő nő mellett legyen ott oltalmazón gyermekének apja is!
*
Mindig úgy képzeltem el, hogy a leendő anyákat, apákat fel lehet készíteni a gyermek fogadására, nevelésére azzal is, hogy követhető modellként éljük meg saját szülőségünket. Ez, akkor (a 70-es, 80-as években) nem valósulhatott meg, de bíztam abban, hogy a rendszerváltozáskor úgy rendezzük be társadalmunkat, hogy az igazán jól képzett munkaerőnek olyan ára lesz, hogy meg tud belőle élni; otthont tud belőle teremteni, családot tud alapítani és vállalni tudja, hogy asszonyáról, gyermeke anyjáról is tud gondoskodni amíg a gyermek(ek) igényli(k) a minden-napos gondoskodást, az anyai testi- lelki odafordulást!
*
Bűn volt a férfitól elvitatni a családfői szerepet! Bűn volt kirekeszteni őket a családi életből! (Tessék csak végigmenni Budapest utcáin, aluljáróin! Minduntalan belebotlunk a hajléktalan, középkorú férfiakba! Inkább ezt, az emberhez méltatlan létformát "élik", de akkor sem "hódolnak be holmi asszonynak, meg kölykeinek"! Áldozataik annak a téves életfelfogásnak, hogy aki gyereket gondoz, nevel és tanít az nem dolgozik!)
Igen is munka a gyermeknevelés, mégpedig személyiségformáló, nagy felelősségű alkotómunka, amiért nem jár fizetség! A "fizetséget" utódaink fogják megkapni a teljes magukra hagyatottsággal, ellehetetlenítéssel.
Egy kicsit is átérezték ezt a súlyos létkérdést a férfiak? Valószínű igen, mert úgy félnek a gyermekáldástól, mint valami halálos betegségtől.
Milyen elembertelenedett nemzet az amelyik ilyen céltudatosan lepusztítja és kipusztítja önmagát?
Talán mégis azoknak van igazuk, akik azt mondják, hogy "ezt a kultúrájában is haldokló népet le kell váltania egy életrevalóbbnak, pl ...... .........".? Mert bizonyos körökben újra és újra felmerül ez a kérdés! Ezt értelmezhetjük úgy is, hogy halálra vagyunk ítélve?(!)
A "kivégzés", önpusztítás tömeges, módszeres és folyamatos...
-.-.-.-.-.-
.
(Ezt követően megszólítottam csakis Filó Katalint és írtam egy személyes: bemutatkozó levelet is amit mellékeltem az előzőekhez. Ennek befejező részét is megosztom azokkal, akik kitüntetnek figyelmükkel!)
-.-.-.-.-
,,Miközben e sorokat írom két alkotó módon gondolkodó EMBER jut eszembe. Olyan művészek ők, akik, helyettünk, nők helyett fogalmazták meg (vésték márványba) az anyaságról gondolataikat.
*
Az egyik: Mikes Kelemen, aki 272 évvel ezelőtt, 1725-ben a LXII. számú fiktív levelében így üzen az utókornak, (képzeletbeli nénikéjének):
"...jól nevelt, jól oktatott eszes leány asszonnyá változván, a fiát mind jól tudja nevelni, oktatni és tanítani, és aztot tehát az ország szolgálatjára alkalmatossá tenni..."
*
A másik: Michelangelo Pieta című szobra, amely szimbóluma lehetne e modernnek nevezett korunknak: Jézus a rosszul értelmezett emancipáció "oltárán" feláldozott gyermekek millióit szimbolizálva, Mária pedig a feláldozott anyai hivatás mélységes gyászáé.
*
Budapest, 1997. február 20.
*
Tiszteletteljes üdvözlettel:
Bóna Mária (Ilona)
anyapedagógus és önkéntes krónikás"
*
*
UTÓIRAT:
Filó Katalin ezt követően hozta létre a Magyar Nők Világfórumát, melynek alapító tagja lettem. Jelen voltunk Ausztráliától Kanadáig, az elszakított területekről... a maradék kis országunkból Nyíregyházától Sopronig...
*
Csak az oktatási szekció NYILATKOZATÁT több, mint 40-en írtuk alá!
*
És, akkor hazamenvén, ezekről a nagyszabású világtalálkozókról, bekapcsolva a híradót, mit látok és hallok?
Pongrátz Gergely könnyeivel küszködve nyilatkozik, hogy:
- "Visszalépek a Magyarok Világszövetségének elnöki jelöltségétől Boross Péter javára."
Csak hüledeztem... Hát ezért volt a nagy fölhajtás?
Boross Péter addig még csak tagja sem volt a Világszövetségnek!
*
DE, amit akkor még mondott Pongrátz Gergely, az azóta is itt motoszkál bennem:
- "Magyar testvéreim, könyörgöm fogjunk össze! Merjünk indiánok lenni!"
*
Nahát, ezen azóta is töröm a fejemet, hogy miért akarhatja egy 1956-os szabadságharcos azt, hogy rezervátumba legyünk zárva a saját hazánkban...?
*
(Részlet, a Vendégkönyv c. könyvből)
*
Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: életösztönünknek, reprodukálásától, rendszerváltozás, nyugdíjkorhatárt, privilégiumaikra, kirekesztettként, nemzetállamunkat, elkényelmesedhet, rendszerváltásra, nevelőmunkájukat, életfelfogásnak, kényszerűségből, gyermekáldástól, hagyatottsággal, elviselhetetlen, lelketlenségben, diktatúrájukkal, legpraktikusabb, rabszolgatartás, versenyszférába, szabadságharcos, gyermeknevelést, bekapcsolódniuk, kiszolgáltatott, magánvagyonokat, tiszteletteljes, életrevalóbbnak, munkavégzéssel, gyermekellenes, privilégiumává, szocialistának, gyermeknevelés, társadalmaikat, családalapítás, feltételezésre, kismamaságukat, múlt héten, hatalmi nyomulás, hozzá fűzött, egyre koncentrálni, mindennapi élet, magyar állampolgár, társadalmi krízist, hétköznapi feladatok, nemszeretem munkahelyen, örökké emelkedő, öreg-beteg szülék, iratok után, jogos kárpótlási, mostani hatalmasoknak, nálunk korszerűbb, haza ifjúsága, TETTÉL SEMMIT SOK HATALMI BŰN ELLEN, MAJD EL FOG JÖNNI SZÁMONKÉRÉS IDEJE IS ÉS AKKOR MAJD TE IS BŰNHŐDNI FOGSZ, HAZA ÉS HALADÁS ALAPÍTVÁNY, Filó Katalin, Magyar Parlament, Filó Katalint, Mikes Kelemen, Michelangelo Pieta, Bóna Mária, Magyar Nők Világfórumát, Ausztráliától Kanadáig, Nyíregyházától Sopronig, Pongrátz Gergely, Magyarok Világszövetségének, Boross Péter, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Pablényiné Piroska: Vegyél 12 ...  Gyerekek az iskolában  Gondoskodjunk a madarakról!  Fehér kutyus  Kislány kutyussal  Szèp estét  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina...  Böjte Csaba ferences rendi sze...  Szèp napot kívánok!  A változás ....  Az örök nap, még bágyadtan rag...  Posertube  Isteni Irgalmasság-kegyképet á...  Facebookon kaptam  Sohonyai Attila - Se több, se ...  Facebookon kaptam  Png nő  A kedvesség olyan, mint a hó  mint az elefánt a porcelánbolt...  Február 19: Zsuzsanna napja  Mit ér az adott szó,  Várnai Zseni: Ha simogatni tud...  Igazság  Baba  Gyerekek az iskolában  Kellemes teázást  Szèp estét kedves látogat...  Facebookon kaptam  Igazság  Hűha  Naplemente  Rajzos virágok  Baba  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Posertube  „Ezen a napon megnyílik ...  "Merd megtenni azt, amit érzel...  Sarkady Gábor kollégám emlékér...  Facebookon kaptam  Balatonunk csodás élővilága  Ajándék  Szépen, lassan, nyílnak a virá...  Most értelek meg  Szèp napot kívánok  Útravaló – 2020. február...  Cukik  Isten látogatása Abrahámnál  Útravaló – 2020. február...  Kislány virággal  Cicák rózsákkal  Cukik  Kellemes kávézást!  Png kislány  A közöny vértanúiért imádkozun...  Facebookon kaptam  Gyerekek az iskolában  Facebookon kaptam  Várnai Zseni: Ha simogatni tud...  Sapkás kutyus  Facebookon kaptam  "Merd megtenni azt, amit érzel...  Sárhelyi Erika: Hétköznapi józ...  Egyedül, egyedül  Facebookon kaptam  Hótakarítás  Facebookon kaptam  Ezt is megmentem!  Betty Boop  Facebookon kaptam  Szèp napot  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok!  Gerbera csokor  Ne félj!  A közöny vértanúiért imádkozun...  A gyermekek világa  Zsuzsanna napra  Facebookon kaptam  2020.09.16 Szentmise - Gazdagr...  Rajzos virágok  Facebookon kaptam  Közeleg az est . . .  Facebookon kaptam  Csaba testvér elmélkedése Sopr...  Ne félj!  Havas fák  Szeretettel Mindenkinek !  A kedvesség olyan, mint a hó  6. évközi hét kedd 02.17  Posertube  Jó éjszakát!  Hűha  Zsuzsanna napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
múlt héten, hatalmi nyomulás, hozzá fűzött, egyre koncentrálni, mindennapi élet, magyar állampolgár, társadalmi krízist, hétköznapi feladatok, nemszeretem munkahelyen, örökké emelkedő, öreg-beteg szülék, iratok után, jogos kárpótlási, mostani hatalmasoknak, nálunk korszerűbb, haza ifjúsága, kreatív munkavégzéssel, családalapítás minden, társadalmi munkamegosztásból, megszenvedett diktatúra, nemzet sorsáért, magyar anyákról, gyes nevezetű, szülés után, túlzsúfolt bölcsődéket, rossz anya, nagyszerű lehetőséggel, gyerekével három, megalázó körülményről, lakásvásárlás jogát, apák által, munkahelyükre dolgozni, gyes alatt, gyermeknevelés költségeinek, gyes idején, demográfiai csúcsok, életadás jogán, természet kényszerével, szülő nőnek, szülő nőnél, kicsit nézni, legpraktikusabb módon, utódokról való, nyugati világ, emberi utód, összes csapdába, társadalom szekerét, bizonyos életutazást, unokákhoz való, utánunk jövő, előzőekben leírt, anyák arra, fejünket 40-50, gyesen töltött, ilyen jelentkezőt, hosszú pihenőidő, ember lánya, tárgyalások során, férfiakkal szembeni, gyes éveinek, felnevelt gyermekek, szocialistának nevezett, gyeses anyákat, együtt érző, társadalomból száműzött, törvényeket amelyekről, háború utáni, részben céltudatos, társadalmat önmaga, szűk réteg, elmúlt évtizedekben, nagyobb politikai, előjelek változtak, nemzet folyamatos, demagóg szlogen, olyan világot, leendő anyákat, gyermek fogadására, minden-napos gondoskodást, anyai testi-, férfitól elvitatni, családfői szerepet, családi életből, emberhez méltatlan, téves életfelfogásnak, teljes magukra, súlyos létkérdést, amelyik ilyen, anyaságról gondolataikat, fiát mind, ország szolgálatjára, rosszul értelmezett, feláldozott anyai, elszakított területekről, oktatási szekció, nagy fölhajtás, 1956-os szabadságharcos, saját hazánkban, életösztönünknek, reprodukálásától, rendszerváltozás, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 31 db bejegyzés
Összes: 7661 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 810
  • e Hét: 2778
  • e Hónap: 13978
  • e Év: 42478
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.