Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szép estét kívánok mindenkinek!
  2018-10-30 17:42:32, kedd
 
  Orbán Viktor azt üzente...

Az első évértékelő beszéd, 1999 óta nem csupán Orbán Viktor megjelenése alakult, de - hol miniszterelnökként, hol ellenzéki vezérként elmondott - üzenetei is változtak. A teljesség igénye nélkül ezen üzenetek közül válogattunk.
1999."Az ember nem azért szereti a hazáját, mert nagy, hanem azért, mert az övé".

2000. Ekkor hangzott el az azóta sokat idézett és nem egyszer kifigurázott mondat: "három szoba, három gyerek, négy kerék."

2001-ben a szónok Magyarországot ,,viharvert, megtépázott, roskatag és korhadt, eresztékeiben meglazult, sodródó hajóhoz" hasonlította.

2002-ben miniszterelnökként, újabb négyéves kormányzás reményében teljes foglalkoztatottságot, négy új Duna-hidat, az egyéni számlás nyugdíjrendszer bevezetését és az átlagkeresetek megduplázását ígérte.

2003-ban ellenzékben az akkor hatalmon lévőket bírálta, mondván, a kormánynak rombolási kényszere van,"mindenre ráront, ami 1998 és 2002 között jött létre".

2004. Orbán szerint az előző esztendő a családok zsugorodásának éve volt, az országban pedig bizonytalanság és szorongás uralkodik.

2005-ben arról beszélt, hogy ,,ismét kisebbek lettünk, 2004 a ráfizetés éve volt".

2006-ban a közelgő választás volt beszédének központjában. Elmondta, hogy "a Fidesz idején épült a Nemzeti Színház, a Budapest Sportaréna, a párkányi Duna-híd, és elindult a Széchenyi-terv. Ezzel szemben az MSZP-SZDSZ kormány luxuskormány, amely csak a saját körének teremt kiváltságokat".

A 2007-es évértékelő alapvetően a 2006 őszén nyilvánosságra került őszödi beszéd és a hazugság témája köré épült.

A 2008-as évértékelő a márciusra kiírt, a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről szóló népszavazás kampánybeszéde volt, "a jövő igennel kezdődik" szlogennel.

2009-ben az európai parlamenti választás volt a fő téma, ekkor még a beszédeit záró mondat is megváltozott: "Új irány, Magyarország, új irány, magyarok".

2010-ben már csak néhány hónap választotta el Orbánt a kormányzástól, az ország gazdaságának talpra állítását, 10 év alatt egymillió új munkahelyet és erős közbiztonságot ígért.

2011-ben meghirdette az ötéves tervét: eszerint 2010 az összefogás éve volt, 2011 a megújulás, 2012 az elrugaszkodás, 2013 az emelkedés, 2014 pedig a gyarapodás éve lesz.

2012-ben a magyar önérzetre alapozva közölte: "Rosszabbul élünk, és kevesebb megbecsülést kapunk, mint amennyit megérdemlünk."

2013-ban kissé váratlan módon, talán valamiféle belső ellenségre (?) utalva egy meglehetősen talányos megfogalmazást hallhattak a beszéd hallgatói. "Bár a visszaélésekben jeleskedők falkáit is naponta elverjük az ablakunk alól, még mindig vannak olyanok, akik vörös alsóneműjüket narancssárgára cserélték, és úgy viselik gondosan, hogy az kilátszódjon a nadrág alól."

2014-ben nyilvánvalóan a közelgő választásokra utalva, visszatért az általa igen kedvelt háborús metaforához: "Fújjátok meg a kürtöket, és nyergeljetek, mert holnap indulunk!"

2015-ben miniszterelnökként a kormány által elért eredmények sorolása mellett a baloldali ellenzék elleni harcba szólította híveit.

2016-ban a migráció és a bevándorlás volt a központi üzenet. ,,Magyarország nem hagyja, hogy mások ráerőltessék elhibázott bevándorláspolitikájuk keserű gyümölcseit... Nem akarunk és nem fogunk bűnözést, terrorizmust, homofóbiát és antiszemitizmust importálni Magyarországra".

2017-ben a fő csapásirány nem változott: Az országokat pályaudvarokká változtatják, hogy mindenki ki s be járhasson, ha pedig valaki a sarkára áll, rájuk borítanak néhány millió migránst."Az igazi menekültet persze be fogjuk fogadni: németet, hollandot, franciát, ha az elveszített otthonát nálunk akarják megtalálni."



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: antiszemitizmust, nyugdíjrendszer, visszaélésekben, magyarországot, bizonytalanság, zsugorodásának, nyilvánosságra, átlagkeresetek, kampánybeszéde, magyarországra, megfogalmazást, narancssárgára, közbiztonságot, pályaudvarokká, eresztékeiben, választásokra, nyilvánvalóan, elrugaszkodás, kormányzástól, megduplázását, alsóneműjüket, kiváltságokat, meglehetősen, megérdemlünk, kifigurázott, megbecsülést, terrorizmust, magyarország, kilátszódjon, megváltozott, hasonlította, ráerőltessék, luxuskormány, eltörléséről, nyergeljetek, változtatják, első évértékelő, teljesség igénye, azóta sokat, szónok Magyarországot, egyéni számlás, átlagkeresetek megduplázását, akkor hatalmon, kormánynak rombolási, előző esztendő, családok zsugorodásának, országban pedig, közelgő választás, párkányi Duna-híd, saját körének, 2007-es évértékelő, 2006 őszén, Orbán Viktor, Nemzeti Színház, Budapest Sportaréna,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Kerüld el az evangélium örömén...  Alázat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png fotel  Próbálj meg ...  Éretlen vers  Kellemes délutánt kívánok  Png fotel  Leonardo da Vinci gondolata  Png cica  Soha ne kedvezz...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Soha ne kedvezz...  Kellemes délutánt kívánok  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Png nő  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Leonardo da Vinci gondolata  Erdőn  Nevem  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A másik dolog,  Örülök, hogy látlak!  Szívem  Png lepke  Jó éjszakát  Julian Brass gondolata  Adakozás  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam Krisztinától  Esti kép  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png rózsa csokor  Png férfi  Nevem  Lóhere  Ágai Ágnes – Csendélet  Png férfi  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 19  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Tavaszi kép  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Még csak most kezdődik a nap  Próbálj meg ...  Alázat  Akarat  Boldog születésnapot a ma ünne...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Éretlen vers  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Szép álmokat!  Leonardo da Vinci gondolata  Minden harmadik...  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Kövesd a cowboyt!  Png rózsa csokor  A televizió nem a kultúrát kép...  A Megváltó szolgálatában 
Bejegyzés Címkék
első évértékelő, teljesség igénye, azóta sokat, szónok Magyarországot, egyéni számlás, átlagkeresetek megduplázását, akkor hatalmon, kormánynak rombolási, előző esztendő, családok zsugorodásának, országban pedig, közelgő választás, párkányi Duna-híd, saját körének, 2007-es évértékelő, 2006 őszén, hazugság témája, 2008-as évértékelő, márciusra kiírt, kórházi napidíj, jövő igennel, európai parlamenti, beszédeit záró, ország gazdaságának, ötéves tervét, magyar önérzetre, meglehetősen talányos, beszéd hallgatói, visszaélésekben jeleskedők, ablakunk alól, nadrág alól, közelgő választásokra, általa igen, kormány által, baloldali ellenzék, bevándorlás volt, központi üzenet, országokat pályaudvarokká, igazi menekültet, elveszített otthonát, antiszemitizmust, nyugdíjrendszer, visszaélésekben, magyarországot, bizonytalanság, zsugorodásának, nyilvánosságra, átlagkeresetek, kampánybeszéde, magyarországra, megfogalmazást, narancssárgára, közbiztonságot, pályaudvarokká, eresztékeiben, választásokra, nyilvánvalóan, elrugaszkodás, kormányzástól, megduplázását, alsóneműjüket, kiváltságokat, meglehetősen, megérdemlünk, kifigurázott, megbecsülést, terrorizmust, magyarország, kilátszódjon, megváltozott, hasonlította, ráerőltessék, luxuskormány, eltörléséről, nyergeljetek, változtatják, gazdaságának, központjában, munkahelyet, megjelenése, megtépázott, meghirdette, gyümölcseit, elveszített, választotta, ellenzékben, csapásirány, bevándorlás, bevezetését, népszavazás, metaforához, válogattunk, kormányzás, reményében, homofóbiát, beszédének, évértékelő, jeleskedők, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 58
  • e Hét: 3094
  • e Hónap: 12277
  • e Év: 64985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.