Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1956-tal kapcsolatban még nagyon sok mindent elhallgatnak
  2019-10-17 23:58:13, csütörtök
 
   
  1956-tal kapcsolatban még nagyon-nagyon sok-minden nem került szóba, amit azonban, a történelmi hűség szempontjából már nagyon is ideje lenne BEVALLANI!

Ezek a következők:
ÜRÜGY és ROVOKÁCIÓ
A történelemben legtöbb forradalom és háború kirobbantásához szüksége volt/van a mindenkori (háttér) hatalomnak ÜRÜGYRE,amit PROVOKÁCIÓVAL, a nép provokálásával lehet kikényszeríteni. (Lásd Gyurcsánynak a 2006-os őszödi beszédét!)

Bizonyságul szolgáljon itt egy 1955-ös történet, amikor is az akkor még egymással szövetséges Vörös Hadsereg és a NATO csapatai 1955. október 25-én megkezdték a kivonulást Ausztriából. Cserébe, Ausztriának teljesítenie kellett a szovjet ,,molotovi alku" rá eső részét. Ezért másnap, 26-án a bécsi parlament kihirdette, majd alkotmányba iktatta a semlegességről szóló nyilatkozatot.

A szovjet- ,,molotovi alku" lényege:
- A szövetséges erők (Vörös Hadsereg és a NATO) kivonása után az Osztrák Köztársaság - Svájc mintájára - semleges államként folytassa életét. Szemben, az 1955 májusában a NATO-hoz csatlakozó NSZK-val. Az Osztrák Köztársaság ezzel együtt fogadalmat tett a jövőbeli náci vagy fasiszta mozgalmak elfojtására és ezen ideológiák betiltására is.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1955_oktober_26_ausztria_belep_
a_semleges_allamok_soraba/

Ekkor vált fontossá a Szovjetunió számára, hogy az Ausztriával határos Magyarországon állomásozó szovjet haderőt meg kell sokszorozni. Ezért, kidolgoztak egy olyan stratégiát, amelynek lényege a PROVOKÁCIÓ-val teremtett ÜRÜGY volt.
Az akkori miniszterelnök, HEGEDÜS ANDRÁS ""A forradalom kirobbanásakor átadta a kormányfői posztot Nagy Imrének, utólag antedatálva aláírta a szovjet csapatok beavatkozását kérő dokumentumot, átvállalva ezzel Gerőtől az emiatti felelősséget. Néhány napig összekötő a PB és a katonai bizottság között, majd a Szovjetunióba távozhatott (1956. okt. 28.)."" http://nevpont.hu/view/9854
*
Más forrás szerint:
"1956-ban a Varsói Szerződés keretében 4 hadosztálynyi szovjet haderő tartózkodott az országban. Október 23-án Hruscsov - Gerő Ernővel egyeztetve - döntött a budapesti katonai beavatkozásról. Zsukov, honvédelmi miniszter kapott parancsot Budapest megszállására. 24-én hajnalban, több irányból a fővárosba vonult - egy csaknem hadosztálynyi alakulat - csaknem 6000 katona, 290 harckocsi és kb. 120 páncélozott szállító harcászati jármű, valamint 156 ágyú. 25-én megérkezett Budapestre három új hadosztály a Szovjetunióból, Romániából - 20.000 főnyi össz-létszámmal."
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM

Kiegészítés: KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK:
1.) A fenti történetben az okozza a gondot, amit ELHALLGATNAK a fenti linken látható, hallható videóban! Mégpedig, az, hogy már október 23-án milyen nagy tömegek indultak az utcára és milyen szervezetten. Nézzük csak meg ezt a másik videót, amelyikben az 1956-os forradalomról tudósítanak percről percre! https://www.youtube.com/watch?v=E4kma2QFMJM

2.) Hogyan lehetséges, hogy HRUSCSOV már október 23-án dönthetett Budapest megszállásáról? Csakis úgy, hogy már jóval korábban megszületett a terv a népfölkelés KIPROVOKÁLÁSÁRÓL, mint lehetséges ÜRÜGYRŐL, amire hivatkozva a szovjetek ÚJABB csapatokkal megszállhatták a Magyar Népköztársaságot.

3.) Az elmúlt héten vettem elő Rácz Sándornak, a PARÁZSLÓ SZÁNDÉK című, és az EMLÉKEK ÉS TÉNYEK 1956-BÓL alcímű könyvét. Ebben, a 2005-ös kiadásban a 140. oldalon található a "FIATAL MAGYAR TÖRTÉNÉSZEK FIGYELMÉBE" című fejezeten megakadt a tekintetem és tovább olvasva öt kérdést találtam. Ebben az 5 kérdésben fogalmazza meg azoknak a történelmi tényeket, melyeknek érdemes lenne "utánajárni."
Rácz Sándor 1. kérdése:
- "Vajon a magyar forradalmat valóban tudatosan, előre megtervezve robbantották-e ki? Az eltelt 49 évben sokszor hallottam erről a feltételezésről. Az általam olvasott anyagok is erősen arra engednek következtetni, hogy a jaltai találkozón valóban erről tárgyaltak.... "

4.) Hogyan lehetséges, hogy sehol soha még csak említést sem tesznek a történészek arról, hogy HEGEDÜS ANDRÁS volt 1955-56-ban a Magyar Népköztársaság miniszterelnöke, valamint Bata István a honvédelmi minisztere?

5.) Hogyan lehetséges, hogy hiába volt a nagy felhajtással megünnepelt 60. évforduló, ha még mindig nem jött el az igazmondás ideje 1956-tal kapcsolatban!

6.) Hogyan lehetséges, hogy a PAKTUM értelmében védelmet élvezve megúszhatták az 1956 október 25-i Kossuth téri sortűzért való felelősségre-vonást is?
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=832047&aid=276520
Annak ellenére, hogy HEGEDÜS ANDRÁS 1994. március 16-án tanú-vallomást tett az ügyészségen:
,,... A mi am-orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt. Ebben a Katonai Bizottságban volt Apró Antal, Fehér Lajos, Bata (István), Piros (László), Földes László. Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
https://issuu.com/.../k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23

7.) Hogyan lehetséges, hogy a mai napig ünnepelhetnek az 1956-os népfölkelés és szabadságharcosok emlékére megtartott emlékezéseken azok és jogutódaik, akik a legfőbb GYILKOSAI voltak a 13 napos harcban résztvevőknek? És gyilkosként vettek részt az 1956-os népfölkelés leverését követő véres megtorlásban?

8.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,reformkommunistákra", azokra, akik nem eltörölni, hanem csak jobbítani akarták a szocializmusnak nevezett diktatúrát, vonatkozott az 1963-ban meghirdetett közkegyelem - ily módon az 1990 utáni közéletének legismertebbjei - mint pl.:Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós,stb - néhány év vagy hónap letöltésével szabadulhattak?

9.) Hogyan lehetséges, hogy a ,,kölyökharcosoknak" nem kegyelmezett a rendszer?
Bóna Rudinak és társainak az utolsó percekig végig kellett szenvedni a rájuk kiszabott büntetést."
Bóna Rudinak a letöltött 11 év múltán még kettőt a rácsok között kellett töltenie, hiszen közvetlenül a "szabadság" első napjaiban tiltott módon akarta elhagyni az országnyi börtönt - a disszidálási kísérletet pedig, mint ismert, a szocialista demokrácia őrei szigorúan büntették. 13 év múltán az összes ajtó bezárult körülötte: - szó szerint és átvitt értelemben is. Soha többé nem állt talpra.
Az 1990. esztendő számára már túlságosan későn érkezett meg.
- Volt egy délelőtt, amikor fél órán át fontosnak látszott EGYKORI ZÁRKATÁRSA számára, GÖNCZ ÁRPÁD tűzte kopottas zakójára a boldog-boldogtalannak osztogatott érdemérmet. Ezt követően jöttek az éhezés hónapjai és az elfeledés, ahová őt az ünneplők lökték.

BÓNA REZSŐ 1996. NOVEMBER 28-án HALT MEG, a János Kórházban. Az ELHANTOLÁSÁRA azonban csak 1997. MÁRCIUS 4-én került sor, mert hivatalos papírok nélkül, HAJLÉKTALANKÉNT került a kórházba.
A temetésnek alig nevezhető ,,szertartás" abból állt, hogy Bóna Rudi urnáját egy "Puli-4" típusú talicskára téve. A mártírok parcellájában néhány centi mélységű földbe helyezték a hamvait. Mert pap sem volt jelen, az urnát letakarták egy nemzeti zászlóval.
A "bajtársak" egyike ima helyett egy emigráns költő két versét olvasta fel.
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: népköztársaságot, kiprovokálásáról, kikényszeríteni, hajléktalanként, kirobbantásához, miniszterelnöke, szocializmusnak, feltételezésről, legismertebbjei, boldogtalannak, szabadulhattak, megszállásáról, felhatalmaztuk, semlegességről, provokálásával, kirobbanásakor, miniszterelnök, szovjetunióból, magyarországon, népköztársaság, beavatkozásról, megszállhatták, nyilatkozatot, ünnepelhetnek, szempontjából, forradalomról, megszállására, elhantolására, beavatkozását, következtetni, provokációval, szovjetunióba, történelemben, résztvevőknek, értékelésétől, hadosztálynyi, történelmi hűség, történelemben legtöbb, 2006-os őszödi, 1955-ös történet, kivonulást Ausztriából, szovjet „, bécsi parlament, semlegességről szóló, szovjet- „, szövetséges erők, 1955 májusában, jövőbeli náci, olyan stratégiát, akkori miniszterelnök, forradalom kirobbanásakor, kormányfői posztot, Lásd Gyurcsánynak, Vörös Hadsereg, Osztrák Köztársaság, HEGEDÜS ANDRÁS, Nagy Imrének, Varsói Szerződés, Gerő Ernővel, KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK, Magyar Népköztársaságot, Rácz Sándornak, PARÁZSLÓ SZÁNDÉK, EMLÉKEK ÉS TÉNYEK, FIATAL MAGYAR TÖRTÉNÉSZEK FIGYELMÉBE, Rácz Sándor, Magyar Népköztársaság, Bata István, Központi Vezetőség, Katonai Bizottságot, Párt Katonai Bizottsága, Katonai Bizottságban, Apró Antal, Fehér Lajos, Földes László, Kéri Edit, Göncz Árpád, Fónay Jenő, Mécs Imre, Eörsi István, Haraszti Sándor, Márton András, Vásárhelyi Miklós, Bóna Rudinak, EGYKORI ZÁRKATÁRSA, GÖNCZ ÁRPÁD, BÓNA REZSŐ, HALT MEG, János Kórházban, Bóna Rudi, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  képre írva  Játékos kis cicák  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Szép álmokat!  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Nem látom őket  Márciuzs 24.  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Odaadja  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Kékfestőről pár szóban  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  A szeretetről  Szép estét  Virágvasárnap: az élet és a re...  Szép álmokat!  virágvasárnap  Alvó baby  Szép estét kedves látogatóimna...  A máj egészségét biztosító és ...  képre írva  Esti Ima !  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Esti képek  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Agárdi Gábor gondolata  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Facebookon kaptam  Inkább ad  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  2004-es kivégzés után  A máj egészségének javítása te...  A szeretetről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Jó éjszakát  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Válaszok a halál után  képre írva  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Agárdi Gábor gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Idővel az ember megérti, hogy ...  Karinthy Frigyes: Almafa  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  üdvözöllek!  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 25  Mire jók ?  Minden kedves látogatómnak sze...  Alvó cica  Színház az egész világ,  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
történelmi hűség, történelemben legtöbb, 2006-os őszödi, 1955-ös történet, kivonulást Ausztriából, szovjet &#8222, bécsi parlament, semlegességről szóló, szovjet- &#8222, szövetséges erők, 1955 májusában, jövőbeli náci, olyan stratégiát, akkori miniszterelnök, forradalom kirobbanásakor, kormányfői posztot, szovjet csapatok, emiatti felelősséget, katonai bizottság, budapesti katonai, fővárosba vonult, csaknem hadosztálynyi, fenti történetben, fenti linken, másik videót, 1956-os forradalomról, népfölkelés KIPROVOKÁLÁSÁRÓL, szovjetek ÚJABB, elmúlt héten, 2005-ös kiadásban, történelmi tényeket, magyar forradalmat, általam olvasott, jaltai találkozón, történészek arról, honvédelmi minisztere, nagy felhajtással, igazmondás ideje, 1956 október, helyzet értékelésétől, 1956-os népfölkelés, legfőbb GYILKOSAI, szocializmusnak nevezett, 1963-ban meghirdetett, 1990 utáni, utolsó percekig, rájuk kiszabott, rácsok között, országnyi börtönt, disszidálási kísérletet, szocialista demokrácia, összes ajtó, éhezés hónapjai, ünneplők lökték, temetésnek alig, mártírok parcellájában, urnát letakarták, nemzeti zászlóval, emigráns költő, népköztársaságot, kiprovokálásáról, kikényszeríteni, hajléktalanként, kirobbantásához, miniszterelnöke, szocializmusnak, feltételezésről, legismertebbjei, boldogtalannak, szabadulhattak, megszállásáról, felhatalmaztuk, semlegességről, provokálásával, kirobbanásakor, miniszterelnök, szovjetunióból, magyarországon, népköztársaság, beavatkozásról, megszállhatták, nyilatkozatot, ünnepelhetnek, szempontjából, forradalomról, megszállására, elhantolására, beavatkozását, következtetni, provokációval, szovjetunióba, történelemben, résztvevőknek, értékelésétől, hadosztálynyi, emlékezéseken, parcellájában, tartózkodott, elhallgatnak, felelősséget, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 157
  • e Hét: 780
  • e Hónap: 3906
  • e Év: 35636
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.