Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Dr. Mangó Gabriella
  2021-01-11 11:55:15, hétfő
 
   
 


Háziorvos, anya, feleség és minden. Ismerkedjetek meg vele.

Életmentő terápiával gyógyít covidosokat a 7 gyerekes doktornő
Azonnali antibiotikum-kúra és vérhígító. Ezzel a sokszor életmentőnek bizonyuló terápiával kezdi szinte minden koronavírusos betege kezelését Dr. Mangó Gabriella. A közkedvelt, hét gyermekes háziorvos tanácsait már tízezrek követik a legnagyobb közösségi portálon. Az Év Praxisa díjat is elnyert doktornő most a Ripostnak nyilatkozott.
Ha így megy tovább, Dr. Mangó Gabriella hamarosan a ,,legkedveltebb háziorvos" címet is elnyeri. Nagyon sokan szeretik a doktornőt kedvessége és hasznos tanácsai miatt. Akad aki kitüntetést adományozna neki, más pedig, hogy kitartásra buzdítsa minden nap küld neki egy viccet.

Magukra vannak hagyva, akik otthon gyógyulnak
Talán a koronavírus-fertőzés egyik legnehezebb része, hogy az otthon lábadozóknak egyedül kell legyűrniük a kórt, hiszen sem a családtagjaikkal, sem az orvosukkal nem találkozhatnak a fertőzés veszélye miatt. Ám, mivel még a kezdetben enyhe tünetekkel járó betegség is fordulhat pár nap után rosszabbra, sőt, akár életveszélyessé is válhat, nagyon fontos, hogy a kezdetektől konzultáljunk a háziorvosunkkal, vagy szakemberrel. Dr. Mangó Gabriella egyszerre két háziorvosi körzetet is ellát és tavasz óta igyekszik segíteni minden koronavírusos-, vagy egészségét óvó embert, aki hozzá fordul segítségért.
Úgy legyengül a szervezet, hogy azonnal támadnak a baktériumok
,,A Dr. Mangó Gabriella Facebook oldalon még tavasszal indítottam a koronavírusról szóló napi posztjaimat, bár akkor még jóval kevesebb volt a beteg. Azt tapasztaltam, hogy hiányzik az embereknek a kapaszkodó, az információ, hogyha megbetegszenek mit csináljanak. De az is érdekli őket, hogy hogyan tudják megelőzni a betegséget." - emelte ki lapunknak a doktornő.
"Ám tavasz óta sok minden változott. Kezdetben még azt gondoltuk: teljesen felesleges antibiotikumot adni a betegeknek, hiszen az vírusra nem hat. Azóta azonban kiderült: a koronavírus olyan szinten legyengíti a szervezetet, hogy a bennünk normálisan “kézben tartott" baktériumok azonnal támadnak. Ebből tüdőgyulladás, vagy más életveszélyes szövődmény is kialakulhat. Ezért az én protokollom ma már az, hogy azonnal szedni kell az antibiotikumot, ahogy a vírus tünetei megjelennek" - emelte ki Dr. Mangó Gabriella, majd azt is hozzátette: e mellé természetesen javasolja a megfelelő probiotikum kúrát is, valamint vérhígító szedését is legalább egy hónapig. Így megelőzhetőnek tartja a citokin-vihart és a covidban sokszor előforduló embolizációt is - hangsúlyozza a doktornő.
Csak 6 koronás betege került kórházba a 160-ból
Dr. Mangó Gabriella két háziorvosi körzetében 2400 emberért felelős.
,,A praxisomban eddig kb. 160 koronavírusos betegem volt. Amire nagyon büszke vagyok, hogy közülük körülbelül 30-35 betegnek volt súlyosabb, ,,kórház-közeli" az állapota és csak hatan kerültek kórházba. Sajnos nyolcan meghaltak. Volt aki több napig próbálta otthon, egyedül leküzdeni a lázas állapotát, a ,,megfázást". Nem gondolta, hogy ,,korona". Amikor jelentkezett nálam, már olyan súlyos állapotban volt, hogy azonnal kórházba kellett utalni. Talán nagyobb esélye lett volna túlélni a fertőzést, ha időben kiderül: Covid" - emelte ki a doktornő.
,,Egyedül karácsonykor kapcsoltam ki a telefont"
A járvány fellángolásával Dr. Mangó Gabriella munkája is megszaporodott: Facebook oldalát több, mint 18 ezren követik, az oldalnak átlagosan 1,4 milliós elérése van.
,,Ez nagy felelősség, óriási feladat, de az emberek jó része végtelenül kedves, és hálás a tanácsokért, segítségért. Rengeteg köszönő üzenetet kapok, sőt fotókat a felgyógyult nagyikról és papikról. Megkerestek pszichológusok is, hogy foglalkozzunk a járvány lelki oldalával, legyek tanácsadó az oldalunkon, így elindult az SOS korona nevű oldal is" - sorolta a doktornő, aki csak karácsonykor kapcsolta ki a mobilját.

Megkapta az Év Praxisa díjat is
Dr. Mangó Gabriella két háziorvosi praxist is visz Gyöngyösön, mellette természetgyógyászként is dolgozik. 2014-ben Richter Aranyanyu díjas lett, a Ridikül Magazin különdíját nyerte el. 2017-ben pedig munkatársaival együtt megkapta az Év Praxisa díjat is. 2018-ban Egészséghős kitüntető címet nyert. Ő maga egyébként nem kevesebb, mint hét gyermek édesanyja, író, költő. Munkája kapcsán meggyőződése, hogy az embert, mint egészet kell gyógyítani, széles látókörének köszönhető az is, hogy egy vállfájdalomból gyorsan eljutott a leukémia diagnózisáig és ezzel megmentette a páciense életét.



 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek innen-onnan  
Címkék: családtagjaikkal, háziorvosunkkal, vállfájdalomból, életveszélyessé, fellángolásával, antibiotikumot, megelőzhetőnek, megszaporodott, munkatársaival, pszichológusok, találkozhatnak, megbetegszenek, koronavírusról, konzultáljunk, koronavírusos, tüdőgyulladás, életveszélyes, természetesen, legkedveltebb, foglalkozzunk, ismerkedjetek, diagnózisáig, embolizációt, hangsúlyozza, lábadozóknak, meggyőződése, karácsonykor, szakemberrel, nyilatkozott, életmentőnek, antibiotikum, tapasztaltam, jelentkezett, csináljanak, egészséghős, probiotikum, sokszor életmentőnek, legnagyobb közösségi, doktornőt kedvessége, otthon lábadozóknak, fertőzés veszélye, kezdetben enyhe, kezdetektől konzultáljunk, koronavírusról szóló, koronavírus olyan, bennünk normálisan, vírus tünetei, megfelelő probiotikum, covidban sokszor, praxisomban eddig, lázas állapotát, járvány fellángolásával, Mangó Gabriella, Mangó Gabriella Facebook, Richter Aranyanyu, Ridikül Magazin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember emlékekből áll  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Jan Twardowski - Siessünk  Gebhardt Nóra versei II.  Isten hűségének mértéke  Jan Twardowski - Siessünk  Az ember  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Magamnak  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Latinovits Zoltán tollából  Pitypang szökőkút  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 14  Szép álmokat!  Erdei gyöngyvirág  Ott van  József Attila - Kopogtatás nél...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  különleges  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Andrássy Réka - A bolond Böske  A Magyar Költészet napja alkal...  Jó éjszakát  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Egy gondolat  Martin Buber, A haszidim meséi  Önmaga ellenére  Annyira tisztelem a szabadságo...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  ajándék, mellyel meglepem  Különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  Bornyi Veronika haiku verse  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Emlékezz  Robert Merle tollából  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  James Allen  A sorsod  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Anyámról való emlékek  képre írva  Paul David Tripp Április 15  Nem kell hozzá fürdőruhás 
Bejegyzés Címkék
sokszor életmentőnek, legnagyobb közösségi, doktornőt kedvessége, otthon lábadozóknak, fertőzés veszélye, kezdetben enyhe, kezdetektől konzultáljunk, koronavírusról szóló, koronavírus olyan, bennünk normálisan, vírus tünetei, megfelelő probiotikum, covidban sokszor, praxisomban eddig, lázas állapotát, járvány fellángolásával, oldalnak átlagosan, felgyógyult nagyikról, járvány lelki, vállfájdalomból gyorsan, leukémia diagnózisáig, páciense életét, családtagjaikkal, háziorvosunkkal, vállfájdalomból, életveszélyessé, fellángolásával, antibiotikumot, megelőzhetőnek, megszaporodott, munkatársaival, pszichológusok, találkozhatnak, megbetegszenek, koronavírusról, konzultáljunk, koronavírusos, tüdőgyulladás, életveszélyes, természetesen, legkedveltebb, foglalkozzunk, ismerkedjetek, diagnózisáig, embolizációt, hangsúlyozza, lábadozóknak, meggyőződése, karácsonykor, szakemberrel, nyilatkozott, életmentőnek, antibiotikum, tapasztaltam, jelentkezett, csináljanak, egészséghős, probiotikum, protokollom, megjelennek, kitüntetést, látókörének, szervezetet, koronavírus, segítségért, baktériumok, adományozna, posztjaimat, tanácsokért, kialakulhat, felgyógyult, legnehezebb, megmentette, praxisomban, megkerestek, kezdetektől, covidosokat, tünetekkel, felesleges, rosszabbra, háziorvosi, legyűrniük, oldalunkon, orvosukkal, betegeknek, kitartásra, indítottam, embereknek, gyógyulnak, kapaszkodó, gyógyítani, betegséget, terápiával, információ, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 6 db bejegyzés
e hónap: 152 db bejegyzés
e év: 871 db bejegyzés
Összes: 10011 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 513
  • e Hét: 1030
  • e Hónap: 4780
  • e Év: 73700
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.