Belépés
liliana01.blog.xfree.hu
Hagyd el néha a kitaposott ösvényt, és vesd magad az erdőbe! Biztosan találni fogsz valamit, amit még sose láttál. Alexander Graham Bell Szalóki Lívia
1947.08.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
SARS-CoV-2
  2021-01-23 18:57:02, szombat
 
   
  Merkel: “Pusztítóbb járványhullám fenyeget." Német támogatás a Szputnyik V-nek
Újabb, és az eddigieknél sokkal pusztítóbb járványhullámmal fenyeget az új típusú koronavírus SARS-CoV-2 B.1.1.7 jelzésű, “brit" változata Németországban - mondta Angela Merkel német kancellár Berlinben.

A kancellár rendkívüli nemzetközi sajtóértekezletén hangsúlyozta, hogy az először Nagy-Britanniában azonosított mutáció már megjelent Németországban, “és nem lehet eltüntetni", ezért csak védekezni lehet ellene.

Mint mondta, minden eszközzel lassítani kell az eddigieknél sokszorosan fertőzőképesebb vírusváltozat terjedését. Ezért hosszabbították és szigorították meg a járványügyi korlátozásokat, amelyek az új fertőzések és az intenzív kórházi kezelésre szoruló fertőzöttek számának csökkenése alapján igen eredményesek.

A legfontosabb feladat felgyorsítani a fertőzésszám csökkenését, hogy az új mutáció minél kevésbé tudjon szétterjedni - mondta Angela Merkel, aláhúzva, a B.1.1.7 súlyos veszélyt és új helyzetet jelent a világjárványban.

Van még ugyan némi idő megakadályozni, hogy a “brit" vírusváltozat legyen a meghatározó a különböző mutációk sorában, de nem szabad késlekedni, és az egész EU-ban egységesen kell védekezni. Ez lesz a rendkívüli EU-csúcs egyik fő témája - ismertette a német kancellár, kiemelve, hogy a tagországi állam-, illetve kormányfőket összefogó Európai Tanácsban első alkalommal tárgyalnak a SARS-CoV-2 mutációiról, és a cél egyelőre a konzultáció, nem a döntéshozatal.

Az EU-s társországokban kifejtett járványügyi erőfeszítésekkel kapcsolatban arról is szólt, hogy Németország közvetlen szomszédságában szinte mindenütt hasonló, és igen szigorú korlátozások érvényesek, az viszont biztos, hogy a nem EU-tag Svájccal külön tárgyalni kell majd, és a leginkább Angliában terjedő B.1.1.7 miatt továbbra is erősen korlátozni kell az EU és a közösségből kivált Egyesült Királyság közötti személyforgalmat.

Svájccal külön tárgyalni kell a szigorításokról
Hozzátette: amennyiben bármely szomszédos vagy más közeli ország vonatkozásában nagyon széttartó a védekezés - például minden üzlet nyitva tart, miközben Németországban minden zárva van - legvégső esetben akár a határok lezárására is szükség lehet.

Kiemelte, hogy jó együttműködésre, a védekezés összehangolására számít, de így sem lehet kizárni a határigazgatási szigorítások lehetőségét.

A kancellár egyebek között az oltási kampányról is szólt, kiemelve: kormányának az a célja, hogy Németországban az idén véget érjen a járvány, ezért arra törekednek, hogy legkésőbb nyár végéig a bő 83 milliós lakosság minden tagjának felkínálhassák az oltás lehetőségét.

Ezzel összefüggésben elmondta, hogy Németország támogatást biztosít Oroszországnak a SARS-CoV-2 ellen Oroszországban kifejlesztett Szputnyik V oltás EU-s engedélyeztetéséhez. Mint mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel a témában folytatott megbeszélésén kiemelte, hogy a világjárvány közepette a “pillanatnyilag nagy politikai nézeteltérések" mellett is van lehetőség a humanitárius együttműködésre.

A német kormány így a vakcinákért felelős szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (PEI) révén kész támogatást nyújtani ahhoz, hogy az orosz fél megszerezze az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélyét a Szputnyik V EU-s forgalmazására.

“Ha az EMA engedélyezi ezt az oltóanyagot, akkor a közös gyártásról vagy a vakcina használatáról is beszélhetünk" - mondta Angela Merkel, rámutatva, hogy Oroszország a napokban az EMA-hoz fordult a Szputnyik V engedélyeztetési eljárásának megindítása ügyében.
Németországban a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) adatai szerint az utóbbi 24 órában 20 398 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez csaknem ötezerrel kevesebb az egy héttel korábbi 25 164-nél.

A SARS-CoV-2 okozta betegséggel (Covid-19) összefüggésben 1013 halálesetet regisztráltak. Ez ugyancsak jelentős csökkenés az egy héttel korábbi 1244-hez viszonyítva.
Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 088 400 ember szervezetében mutatták ki a SARS-CoV-2-t, a járvány halálos áldozatainak száma pedig 49 783-ra emelkedett.

A Covid-19 miatt intenzív ellátásra szorulók száma az intenzív és baleseti ellátási terület szakmai szervezetének (DIVI) csütörtöki összesítése szerint egy nap alatt 49-cel, 4787-re csökkent. Gépi lélegeztetésre 57 százalék - 2725 beteg - szorul. A DIVI kimutatása szerint országszerte 27 071 intenzív ellátási ágyat üzemeltetnek, ezek közül 4235 ágy szabad.

MTI


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek innen-onnan  
Címkék: járványhullámmal, engedélyeztetési, összehangolására, személyforgalmat, erőfeszítésekkel, szigorításokról, együttműködésre, társországokban, határigazgatási, közegészségügyi, szomszédságában, hosszabbították, fertőzőképesebb, világjárványban, fertőződésekkel, németországban, összefüggésben, nézeteltérések, korlátozásokat, forgalmazására, megakadályozni, vonatkozásában, pillanatnyilag, oroszországnak, oroszországban, felkínálhassák, lélegeztetésre, használatáról, felgyorsítani, regisztráltak, szervezetében, vírusváltozat, szervezetének, megbeszélésén, járványhullám, szigorították, eddigieknél sokkal, kancellár rendkívüli, először Nagy-Britanniában, eddigieknél sokszorosan, járványügyi korlátozásokat, intenzív kórházi, legfontosabb feladat, fertőzésszám csökkenését, különböző mutációk, egész EU-ban, rendkívüli EU-csúcs, német kancellár, tagországi állam-, viszont biztos, leginkább Angliában, közösségből kivált, Szputnyik V-nek, SARS-CoV-2, Angela Merkel, Európai Tanácsban, EU-tag Svájccal, Egyesült Királyság, Szputnyik, Vlagyimir Putyin, Paul Ehrlich, Európai Gyógyszerügynökség, Szputnyik EU-s, Robert Koch,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Martin Buber, A haszidim meséi  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Egyszerű  különleges  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egy tavasz  Latinovits Zoltán tollából  Csend  Mindig lesz olyan  IGEN így  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Vito Giaquinto gondolata  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Anyák napjára  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Hogyan válunk hűségesekké?  Hogyan válunk hűségesekké?  Zilahy Lajos mondta  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  "Ez egy csoda"  Walter Chrysler mondta  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Anyámról való emlékek  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Tavaszi este  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  képre írva  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól 
Bejegyzés Címkék
eddigieknél sokkal, kancellár rendkívüli, először Nagy-Britanniában, eddigieknél sokszorosan, járványügyi korlátozásokat, intenzív kórházi, legfontosabb feladat, fertőzésszám csökkenését, különböző mutációk, egész EU-ban, rendkívüli EU-csúcs, német kancellár, tagországi állam-, viszont biztos, leginkább Angliában, közösségből kivált, védekezés &#8211, határok lezárására, védekezés összehangolására, határigazgatási szigorítások, kancellár egyebek, oltási kampányról, idén véget, oltás lehetőségét, témában folytatott, világjárvány közepette, humanitárius együttműködésre, német kormány, vakcinákért felelős, közös gyártásról, vakcina használatáról, járvány halálos, járványhullámmal, engedélyeztetési, összehangolására, személyforgalmat, erőfeszítésekkel, szigorításokról, együttműködésre, társországokban, határigazgatási, közegészségügyi, szomszédságában, hosszabbították, fertőzőképesebb, világjárványban, fertőződésekkel, németországban, összefüggésben, nézeteltérések, korlátozásokat, forgalmazására, megakadályozni, vonatkozásában, pillanatnyilag, oroszországnak, oroszországban, felkínálhassák, lélegeztetésre, használatáról, felgyorsítani, regisztráltak, szervezetében, vírusváltozat, szervezetének, megbeszélésén, járványhullám, szigorították, kifejlesztett, döntéshozatal, beszélhetünk, üzemeltetnek, áldozatainak, humanitárius, országszerte, kapcsolatban, britanniában, szétterjedni, szigorítások, fertőzésszám, kormányfőket, világjárvány, hangsúlyozta, eredményesek, korlátozások, legfontosabb, oltóanyagot, csökkenését, németország, viszonyítva, engedélyezi, regisztrált, lehetőségét, járványügyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 899 db bejegyzés
Összes: 10039 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1042
  • e Hét: 4153
  • e Hónap: 7903
  • e Év: 76823
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.