Belépés
lambert.blog.xfree.hu
Bár úgy tűnik ma, mintha csak a hamisak, a gazok és gonoszok számára gyümölcsözne az élet; ne irigyeld őket! Összeomlik alattuk a csalásra épült világ. A jövend... Ballán Mária
2006.07.04
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hatvani Galina természetgyógyász előadásaiból
  2018-06-26 21:49:38, kedd
 
   
  A beleink titkos élete - Hatvani Galina, Jakab István Link

Az emberek akkor lesznek betegek, amikor tele vannak szeméttel, ha a testük, a gondolataik szennyezettségi szintje meghaladja az egészséges mértéket. A testünkben lévő szemetet az emésztőrendszerünk nem tudja maradéktalanul feldolgozni, a lebontatlan anyagokból toxikus massza keletkezik. Nem is sejtjük, hogy mi minden van a testünkben és hogy ezek mi mindent okoznak. Nem célszerű megvárni, hogy betegek legyünk, aztán szaladgálunk az orvosokhoz, a gurukhoz, hogy gyógyítsanak meg valahogyan bennünket.

Rengeteg mindent tehetünk magunkért és hálásak lehetünk nagyon azért, hogy olyan korban élünk, amikor már nem csak a problémák köre szaporodik, hanem egyre többet és pontosabb információkat tudhatunk meg az emberi test működéséről, az arról való helyes gondoskodásról, az egészségtudatos életmódról.

Hatvani Galina és Jakab István beszélgetése.


A gyomor és az epehólyag problematikája - Hatvani Galina, Jakab István Link

Napjainkban egyre több betegség hátterében az emésztő rendszer problémái találhatók. Az egyre növekvő és tartósan fennálló stressz negatívan befolyásolja az emésztési folyamatot - gyomorsav csökkenése, epe problémák, hasnyálmirigy enzimatikus gyengesége, stb., - elégtelen emésztéshez vezet, rothadás, erjedés keletkezik a belekben, ami bél gyulladáshoz, bél megnövekedett áteresztő képességhez vezet. Egyre több emésztetlen fehérje kerül a vérkeringésbe, ez különböző étel-érzékenységeket okoz, ami többek között hozzájárul az autoimmun folyamatok kialakulásához.
A pajzsmirigynek különös fontossága van az emésztőrendszer működésében, bemutatjuk ezt most egy olyan aspektusból, ahogyan eddig még soha nem tettük! A legfontosabb kérdés pedig az, hogy mit tehetünk magunkért?

Hatvani Galina és Jakab István beszélgetése.

Hatvani Galina e-mail cím: eterv@hatvanigalina.hu

Szivárgó bél szindróma -- Hatvani Galina előadás a 24. Kombucha napon Link

Megemészthetetlen az életünk? Népbetegségünké vált a szivárgó bél szindróma, mely ötven évvel ezelőtt még szinte ismeretlen volt. Mik azok a tényezők, amik kiszolgáltatottá teszik az egészséget az által, hogy emészthetetlen tápanyagok, gombák, baktériumok, kórokozók kerülnek közvetlen a véráramba és ezidáig ismeretlen betegségeket hoznak létre.


Tabudöntögetés táplálkozásunkról - Hatvani Galina, Jakab István Link

A Teremtés Tudatos Táplálkozás egy olyan új fogalom, amit jó lesz, ha minél előbb megismerünk. Ennek az alapelve az, hogy a Teremtő teremtménye, az emberi test tökéletes és csak mi próbáljuk meg gépnek tekinteni és mindenféle kémiai szerekkel és mesterséges anyagokkal javítgatni.

Tisztában kell lennünk a szervezet működésével ahhoz, hogy megértsük, mi a kiváltó oka annak a rengeteg civilizációs betegségnek, amelytől szinte minden második ember szenved manapság. A glutén érzékenység kialakulásának oka nem feltétlenül a glutén. Hanem?

A válaszért érdemes megnézni ezt a filmet Hatvani Galinával, aki az orosz természetgyógyászok tudásának elmúlt ötven évét átölelő tapasztalatait és megállapításait gyűjtötte össze és tárja most elénk.

Hatvani Galina és Jakab István beszélgetése


Hogyan táplálkoztak őseink? - Hatvani Galina; Jakab István Link

Sosem hoztak távoli földekről ínycsiklandó, színes ételkölteményeket, nem ismerték a fóliasátrat, a permetszereket, viszont közel éltek a természethez és az a fogalom, hogy teremtéstudat, életük mindennapi része volt anélkül, hogy használták volna ezeket a szavakat. Az idejét sem tudjuk, hogy mikor fedezte fel az ember, hogy a szőlő kipréselt leve forrásnak indul és bor lesz belőle. A kumisz, a kefír, a kvasz, a serital, a savanyú káposzta még sok embernek ismerős fogalom. Azt már csak kevesen tudják, hogy szinte minden növényünk erjeszthető, kovászolható. Miért is jó ez nekünk? Az előemésztett élő táplálék támogatja, és nem terheli a szervezetünket. Az élő az élővel kooperál tökéletes szimbiózisban.


Teremtés-Tudatos Táplálkozás - Hatvani Galina, Jakab István Link

A Teremtő sosem csinál selejtet, mert ha az ember selejtes lenne, már rég eltűnt volna az evolúció zűrzavarában. Az emberi test működésének vannak áthághatatlan alapszabályai, amit ha tudatlanul megsértünk, tökéletlen, életképtelen, beteges egyedeket hozunk létre. Az egyik ilyen legfontosabb szabály a gyomor savas védőárkának fenntartása. Ha nincs megfelelő mennyiségű gyormorsavunk, akkor képtelenek vagyunk számos károkozó, fertőző, életellenes anyag feltartóztatására, ami a táplálékkal együt jut az emésztőrendszerünkbe. Minden, ami megakadályozza, hogy ne legyen megfelelő mennyiségű és minőségű gyomorsav emésztésünkkor, betegségek leírhatatlan sorának forrását hozza létre. Át kell értelmeznünk például azokat a kémiai lúgosítókat, amelyek megemelik a gyomorsav ph-ját lúgos irányba, át kell értékelnünk a refluxot is, hiszen a gyormor záróizmai akkor nem zárnak rendesen, ha nincs megfelelő gyomorsav. Gyomorsav nélkül képtelenek működni a savas közegre szocializált enzimek, amelyek tevékenysége nélkül úgyszintén nincs emésztés. Számos ilyen alaprendszer működik az emberi szervezetben. Az ember látszólag jót akar gyógyszereivel, módszereivel, csak éppen azt nem veszi figyelembe, hogy a Teremtő nem csinál selejtet.


Tanulj Egészségtervet! - Hatvani Galina, Jakab István Link

Mindenki tud magán segíteni, hiszen a tudattal mindent meg lehet gyógyítani. Meg lehet tanulni megismerni és értelmezni a saját testünk tüneteit. Meg lehet tanulni, hogy a hagyományos tüneti kezelés helyett hogyan tudjuk megtalálni a probléma valódi okát, és így elérni azt, hogy szervezetünk önmagát gyógyítsa meg. Testünk jelzéseit nem csak akkor fontos hatékonyan megismerni és értelmezni, ha már betegek vagyunk, hanem akkor is, amikor egészségesek vagyunk és azok is szeretnénk maradni.

Sok végzős természetgyógyász nem tudja, hogy merre induljon el, hogy hogyan kezdjen neki csodálatos hivatásának. Milyen támogatást tud nekik adni ebben Hatvani Galina?


Egészségterv - Az egészség megőrzésének új útjain - Hatvani Galina, Jakab István Link

Mennyi, de mennyi betegségnek nem találják a valódi okát! Mennyi betegséget kezelnek tünetileg úgy, hogy valódi gyógyulás nem valósul meg! Itt élünk egy tökéletes, harmonikus ökorendszerben, de magunkban mégsem vagyunk képesek harmóniát teremteni.
Mikor vagyunk egészségesek? Akkor, amikor a sejtjeink jól érzik magukat. Minden terápiát tehát a sejtek szintjén kell kezdeni, amire Hatvani Galina Egészségtervének 4 lépése is hivatott. Ez körülbelül egy másfél-két hónapos folyamat és a további kezelések, terápiák, fogyókúrák csakis akkor lehetnek igazán hatékonyak, ha szervezetünket ezen a módon már az egészség útjára állítottuk.

Hatvani Galina és Jakab István beszélgetése.


Milyen veszélyei vannak a patogén flórának - baktériumoknak, vírusoknak, gombáknak, férgeknek? Link

Számos betegség hátterében legyengült immunrendszer és ennek következtében patogén flóra térnyerése áll. Csak néhány példát említenék:

1. Meddőség - torokban lévő krónikus góc (staphylococcus-streptococcus). Gyakran még gyerekkórban kiveszik a mandulát, a krónikus góc ott maradt a nyirokcsomókban, megszűnik az első védelmi vonal. A nyirokcsomókban lévő baktériumok nyirokrendszeren keresztül elérik a hypothalamust, ezzel az egész endokrin rendszer működését veszélyeztetik. Gyakran ez a működési zavar hormonális problémákhoz vezet.

2. Minden pajzsmirigy betegnél krónikus góc van a torkában!

3. Ízületi gyulladást, vesekárosodást leggyakrabban - szintén a torokban lévő krónikus góc okozza.

4. Reflux, gyomorfekély - Campylobacter pylori baktérium, nyombél fekély - campylobacter intestinalis okozza.

5. Súlyos vérszegénység hátterében gyakran féreg fertőzés áll - Ancylostoma (csak vérrel táplálkozik!), Ascaris lárvai (2 hétig csak vérrel táplálkozik)

6. Magas máj funkció, magas billirubin szint - máj métely

7. Kóros soványság, felszívódási zavar - Gardia lamblia (egysejtű parazita), a gyerekeknél nagyon gyakori.

8. Bőr tünetek hátterében gyakran Ascaris féreg van

9. Autoimmun betegségek - staphylococcus-streptococcus, cytomegalovirus, Epstein Barr virus, stb.

Az előadásból megtudhatja, hogy melyik paraziták milyen tüneteket okoznak, hogy milyen diagnosztikai, terápiás lehetőségek vannak ma Magyarországon (nem gyógyszeres kezelés). Megtudhatja, hogy milyen patogén flórára, milyen gyógynövények használhatók, hogyan lehet a gyógynövények terápiás hatását sokkal hatékonyabbá tenni, milyen eszközök vannak a paraziták távoltartására, miért fontos az élelmiszerek fertőtlenítése, hogyan kell táplálkozni, hogy távol tudjuk tartani a ,,bacikat" és még sok más izgalmas információt kaphat ebben a témakörben.

Hatvani Galina előadása az I. VNTV Fesztiválon.


Téves ítélet a refluxról - Hatvani Galina Jakab István vendége Link

Sok embertársunk gondolja, hogy gyomorsav túltengésben szenved, és erre az orvosaik - jó szándékkal - savlekötőt írnak fel. Mi van, ha tévedtek, és pontosan a kevés gyomorsav és a stressz miatt a gyomor záróizmai elernyednek, és emiatt érzékeljük a kellemetlenséget. Számos betegség kiváltója, ha a savas és lúgos emésztő közegek mégis összekeverednek. Ennek oka lehet gluténérzékenység, allergiák valamint emésztési rendellenességek és étel intoleranciák egész sora. A megfelelő gyomorsav mennyisége és minősége, valamint a stresszmentesebb életmód elérésével a reflux valóban megszüntethető, még ha nem is a reflux volt az igazi probléma.


VNTV - A gluténérzékenység gyógyítható -- Hatvani Galina, Jakab István Link

A gluténérzékenység nem összekeverhető a lisztérzékenységgel, éppen ezért egy speciális módszerrel kezelhető. A kiváltó okot kell megtalálni, és ez nem más, mint az emésztőrendszer túlterhelése, amely sok esetben a szivárgó bélrendszer szindrómájához vezet.


A glutén érzékenység legyőzhető tulajdonság -- Hatvani Galina, Jakab István Link

Hatvani Galina természetgyógyász teljesen új megközelítésben, összefüggő rendszerben vizsgálja az emberi testet. Tanítója az orosz Bolotov --aki egyébként fizikus -- akinek a rendszerlátása, analizáló képessége nagy összefüggések felismeréséhez vezette Galinát. Ma már érti/tudja, hogy mi az oka annak, hogy egyre többen küzdenek glutén érzékenységgel.


Tradíciók találkoznak - Hatvani Galina, Jakab István Link

Hatvani Galina ötvözi az orosz természetgyógyászat tudását a hazánkban tanultakkal. Gondolkodásmódja nyitott az új befogadására és ez a kettősség teszi őt egyedivé.


Alternatív Természetgyógyász Magazin 2012.11.20. II. rész. hatoscsatorna Link


Étel-Intolerancia LinkLink


Hatvani Galina elérhetősége Link
 
 
0 komment , kategória:  VNTV-Viva Natura Televízió  
Címkék: nyirokrendszeren, egészségtervének, gondolkodásmódja, stresszmentesebb, kiszolgáltatottá, rendellenességek, kellemetlenséget, megállapításait, népbetegségünké, összekeverednek, érzékenységeket, megközelítésben, egészségtudatos, szennyezettségi, emésztőrendszer, nyirokcsomókban, cytomegalovirus, kialakulásának, emésztésünkkor, érzékenységgel, baktériumoknak, fertőtlenítése, pajzsmirigynek, szervezetünket, összekeverhető, emészthetetlen, szindrómájához, magyarországon, ökorendszerben, staphylococcus, kialakulásához, maradéktalanul, tapasztalatait, tabudöntögetés, gyógyszereivel, távoltartására, beleink titkos, emberek akkor, gondolataik szennyezettségi, egészséges mértéket, testünkben lévő, lebontatlan anyagokból, problémák köre, emberi test, arról való, egészségtudatos életmódról, epehólyag problematikája, emésztő rendszer, egyre növekvő, emésztési folyamatot, autoimmun folyamatok, pajzsmirigynek különös, Hatvani Galina, Jakab István, Teremtés Tudatos Táplálkozás, Hatvani Galinával, Teremtés-Tudatos Táplálkozás, Tanulj Egészségtervet, Hatvani Galina Egészségtervének, Epstein Barr, VNTV Fesztiválon, Hatvani Galina Jakab István, Alternatív Természetgyógyász Magazin,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.17. 23:12 Magyar Ring gála - Kis Máté a WBO interkontinentális bajnoka
11.17. 23:09 Férfi vízilabda MK - Simán jutott a legjobb négy közé a BVSC és a Miskolc
11.17. 23:09 Halálra gázoltak egy gyalogost Nyíregyházán
11.17. 23:09 Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
11.17. 23:08 A Luxor nyerőszámai és nyereményei
11.17. 23:08 A KENÓ nyerőszámai
11.17. 23:08 Fáklyás felvonulással emlékezett Budapest egyesítésére az MSZP és a Párbesz...
11.17. 23:07 Fidesz: a baloldal kifosztotta Budapestet
11.17. 23:07 Nemzetek Ligája - A törökök kiestek a B osztályból
11.17. 23:07 Súlyemelő-ob - Tinédzserek sikerei a nyitónapon
Tudjátok ?
Mi a megfejtés nr. 74 ?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
Képrejtvény. Ki tudod találni?
még több kérdés
Blog Címkék
Istenfélelem  Kellemes hetet  Szentségimádás - 2018.10.06  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Vicc  Önszeretet  Zeller  Facebookon kaptam  PNG csengők karácsonyra  Váci Mihály:Két szívdobbanás  Facebookon kaptam  Vicc  Pillangók  ***Csodálatos kép***  15 meseszép kisváros,ahová egy...  Amit egy kertésznek a különböz...  Kellemes kávézást  Cengők PNG karácsonyra  PNG képek vegyesen  Bíróságon  Rubin: Megértés nélkül  Vicc  A világ legszebb városai  Szép rózsa harmat cseppekkel  PNG csengők karácsonyra  Szép napot!  Krácsonyi PNG csengők  Szép estét  Kedves Kortársaim!  Tündöklő rózsaszál  Szép napot  Szép napot kívánok!  Szirmay Endre : Búcsúzkodók  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinátó...  Ölelésben  Karácsonyi PNG keretek  Tündöklésben  2. rész - Mindszenty bíborosra...  Romantikus szerelmes pár  Kellemes délutánt kívánok!  Őszi kép  Szép álmokat!  Szerencsés szép napot!  Süni  Istenfélelem  Gyertyák lángjánál  A világ legszebb városai  A rizslé valódi kincs  Szentlélek tüze  Ady Endre: Proletár fiú verse  Szent Márton püspököt ünnepelt...  Pillangók kergetőzése  Itt van a hűvös novemberi idő  Pompában  Kun Magdolna: A SZÍV HÁZA  "Van egy nagy, mégis egészen h...  Facebookon kaptam  Szent Márton püspököt ünnepelt...  Wass Albert: Tóparton....  PNG képek vegyesen  Szép álmokat!  Szentségimádás - 2018.10.06  ***Csodálatos Vízeskép***  Tóth Juli: Egyszer majd...  Jó éjszakát! Aludj jól!  A világ legszebb városai  Négy elmés gyakorlat  Mézes fokhagyma - Influenza me...  Gyönyörű fehér rózsa  Tündöklésben  Muhi János: FIAMNAK  Szent Márton püspököt ünnepelt...  Vicc  Zeller  Őszi kép  Kutya-macska barátság  Kislány bagollyal  Horváth Piroska: Éji zene  Lila virágok  Főnix és más PNG képek szerkes...  Áldott, szép reggelre ébredjet...  Pompában  PNG csengők karácsonyra  Szép napot!  Megállni a szent Isten előtt  Szerencsés szép napot!  Jó reggelt , szép napot  Szép napot kívánok!  Mária égi anyánk videó  Együttműködési nyilatkozatot í...  Istenfélelem  Tündöklő rózsaszál  Önszeretet  Szeretném végigálmodni veled a...  Zeller  Szerkesztéshez virágok PNG for...  Facebookon kaptam  Kutya-macska barátság 
Bejegyzés Címkék
beleink titkos, emberek akkor, gondolataik szennyezettségi, egészséges mértéket, testünkben lévő, lebontatlan anyagokból, problémák köre, emberi test, arról való, egészségtudatos életmódról, epehólyag problematikája, emésztő rendszer, egyre növekvő, emésztési folyamatot, autoimmun folyamatok, pajzsmirigynek különös, emésztőrendszer működésében, olyan aspektusból, legfontosabb kérdés, szervezet működésével, rengeteg civilizációs, glutén érzékenység, válaszért érdemes, filmet Hatvani, szőlő kipréselt, savanyú káposzta, élővel kooperál, ember selejtes, evolúció zűrzavarában, egyik ilyen, gyomor savas, táplálékkal együt, kémiai lúgosítókat, gyomorsav ph-ját, gyormor záróizmai, savas közegre, emberi szervezetben, ember látszólag, tudattal mindent, saját testünk, hagyományos tüneti, probléma valódi, egészség megőrzésének, valódi okát, sejtek szintjén, másfél-két hónapos, további kezelések, egészség útjára, patogén flórának, első védelmi, nyirokcsomókban lévő, egész endokrin, működési zavar, torokban lévő, gyerekeknél nagyon, előadásból megtudhatja, gyógynövények terápiás, paraziták távoltartására, élelmiszerek fertőtlenítése, orvosaik &#8211, kevés gyomorsav, stressz miatt, gyomor záróizmai, megfelelő gyomorsav, stresszmentesebb életmód, reflux valóban, reflux volt, igazi probléma, gluténérzékenység gyógyítható, speciális módszerrel, kiváltó okot, emésztőrendszer túlterhelése, szivárgó bélrendszer, emberi testet, orosz Bolotov, hazánkban tanultakkal, kettősség teszi, nyirokrendszeren, egészségtervének, gondolkodásmódja, stresszmentesebb, kiszolgáltatottá, rendellenességek, kellemetlenséget, megállapításait, népbetegségünké, összekeverednek, érzékenységeket, megközelítésben, egészségtudatos, szennyezettségi, emésztőrendszer, nyirokcsomókban, cytomegalovirus, kialakulásának, emésztésünkkor, érzékenységgel, baktériumoknak, fertőtlenítése, , ,
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 24087 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 528
  • e Hét: 528
  • e Hónap: 90012
  • e Év: 1988223
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.