Belépés
katyladybird.blog.xfree.hu
"Ami az embereket illeti, azok mindig borzalommal néznek arra, aki az átlagtól, a megszokottól eltér, s nem bírja vállalni a korlátoltságot, de a szellem k... Bogár Katalin
2007.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felszabadultunk?
  2007-04-06 01:03:52, péntek
 
   
  Felszabadultunk...


A Magyar Királyság trianoni békeszerződéssel megcsonkított határait a szovjet Vörös Hadsereg alakulatai 1944 szeptember 23-án Battonyánál érték el. A visszavonuló német és magyar csapatokkal együtt tízezrével érkeztek a menekültek Magyarországra Ukrajnából, Erdélyből, Felvidékről és Lengyelországból. A magyar lakosság hitetlenkedve fogadta a szovjet katonák kegyetlenkedéseiről szóló beszámolókat.

Ilja Gregorijevics Ehrenburg, az Ukrajnában német származású zsidó családban született szovjet író és költő 1967-ben bekövetkezett haláláig Sztálin őszinte csodálója és hűséges szolgálója volt. A háború előtt, alatt és után cikkeit, idézeteit, költeményeit rendszeresen közölte a Krasznaja Zvezda, (Vörös Hadsereg lapja) az Izvesztyija, a Pravda és az Einikeyt. (a Pravda héber nyelvű kiadása) Sztálinhoz kötődő közeli barátsága miatt a harci kedvet növelő plakátokon szereplő sorait a szovjet csapatok szentírásként kezelték. A kommunista propaganda vezér Ehrenburg több írásában, köztük a hírhedté vált "Gyilkolj!" című röplapon így bíztatta a szovjet katonákat:
"Öljetek! Dicső szovjet harcosok, öljetek! A németek nem emberi lények... Az a szó, hogy "német" a mai naptól legyen a legnagyobb szitokszó, amit a szátokra vesztek... Ölnöd kell, és ha nem öltél meg legalább egy németet a mai nap, akkor ez a napod kárba veszett... Ha nem tudod őket golyóval kivégezni, akkor a bajonettel szúrd agyon őket... Ha csendes körülötted a front és amíg várod, hogy ismét harcba indulj, ezalatt az idő alatt is keress németet, akit megölhetsz... Öljetek, mert nincs annál nagyobb élvezet, mint amikor a halomba szórt német hullákat ugorjátok át... Ne a napokat, ne a kilométereket számoljátok, hanem öljetek és öljetek! a megölt németeket számoljátok az elfoglalt városok helyett... Öld a németet, ez a nagyanyád kérése! Öld a németet, ezért imádkozik az anyád! öljetek, ezt kéri tőletek a gyereketek! Öld a németet, ezt kéri hangosan kiabálva tőled a szovjet haza! ne hibázz, ne adj kegyelmet, ölj! Dicső szovjet harcosok, öljetek!"

A Vörös Hadsereg katonái tisztjeik támogatásával és aktív részvételével tömeggyilkosságok százait követték el és szadista módon kínozták meg a fogságba esett ellenséges katonákat, az útjukba került polgári lakosságot és válogatott módszerekkel irtották a német származású vagy német nevű gyermekeket, lányokat, asszonyokat és idős embereket.

"1944 február 17-én a Kiev alól visszavonuló németeken rajtaütöttek Konyev tábornok csapatai... Harc nem volt, csak öldöklés, a túlerőben levő szovjet katonák teherautókról géppuskázták le a feltett kézzel álló németeket, harckocsikkal taposták halálra a német katonákat, majd lóháton ordító kozákok százai vágtattak közéjük, és a kardjaikkal vagdosták le a németek magasban tartott karjait és a fejeket... Több mint 20 ezer eltaposott és összekaszabolt német halott maradt a havas földön... Konyev tábornokot ezért a hőstettéért marsallá léptették elő."

"1939 szeptemberében keletről a Szovjetunió is lerohanta Lengyelországot és 14,736 fogságba esett lengyel katona tisztet és 10,685 polgári személyt a Smolensktől nem messze levő Katyin városka környékén felállított három szovjet koncentrációs táborban (Kozielsk, Starobielsk és Ostashkov) gyűjtöttek össze, ahol 1940 április 4.-e és 1940 május 13.-a között naponta 300-as csoportokban, hátuk mögött szögesdróttal összekötözött kezekkel kivégezték őket.... Hatezer lengyel polgári foglyot Starobielskből és Ostashkovából marhavagonokban a Harkov városa melletti Dergacsiba vittek és őket is hasonló végezték ki és ásták el... Több száz lengyel foglyot, köztük nőket és gyerekeket vittek a Fehér tenger partjára, ahol két nagy halászhajóra zsúfolták fel őket és a nyílt vízen elsüllyesztették a hajókat, mindenki vízbe fulladt."

"1941 június 29.-én a Lvov városába bevonuló németek a Brigidki nevű városi börtönben 3491 halottat találtak... A cellákban, a folyósókon és a börtönudvaron megerőszakolt és megcsonkított hullák százai hevertek, egy terhes nőnek a hasa a nemi szervétől a levágott melléig fel volt vágva és az élettelen magzat véres feje kilátszott a sebből, egy székre kötözött férfi tarkóján beszúrt késnek a hegye a szájából állt ki... Lutsk város börtönében a szovjet katonák 4 ezer rabból 2800-at hasonló módon öltek meg és Smarstinov börtönében 460 foglyot megkínoztak, majd összekötözték és élve felgyújtották őket."

"1944 január 28-ról 29-re virradó éjszaka a Litván Brigád nevű, 120 fős zsidó partizánokból álló egység megtámadta a kelet-lengyelországi Koniuchy falut és minden gyereket, asszonyt és idős embert agyonlőttek vagy agyonvertek... Túlélője nem maradt a vérengzésnek, több mint 300 holttest és 60 felgyújtott ház maradt utánuk"

"1941 július elsején az ukrajnai Broniki mellet folyó harcok során a szovjet katonák 180 német foglyot ejtettek... Másnap, mikor a németek visszafoglalták a területet, egy szántóföldön, kis területen összegyűjtve a Wehrmacht katonái 153 megcsonkított, magaslatról legéppuskázott német katona holttestét találták meg, mindegyik tetemről hiányzott a karóra, a gyűrű, a felső ruházat és a lábbeli ... A tizenkét túlélő egyike elmondta a német tiszteknek, hogy az oroszoknál az új szabály szerint minden szovjet katona, aki húsz németet megölt, kitüntetést kap, előléptetik és elmehet három nap rendkívüli szabadságra."

"1943 február 18.-án a német ellentámadás elfoglalta az ukrajnai Donyeck melletti Grisino várost ... A szovjet Vörös Hadsereg visszavonulása előtt fegyveres ellenállást nem fejtett ki mert a hadifoglyok és a polgári lakosság legyilkolásával volt elfoglalva... A német katonák 406 német hadifogoly, 89 olasz, 9 román és 4 magyar katona holttestét találták meg... Az ukrán és német katonai kórházakban szolgáló nővérekkel és idős emberekkel együtt összesen 596 tetemet kellett eltemetni... A holttesteket brutálisan megcsonkították, a nőket korhatár nélkül megerőszakolták, a férfiak orrát, fülét, nemi szervét levágták, a nők melleit olyan módon vágták le, hogy a fehér bordák a holttest teljes hosszában kilátszottak, a nemi szervüket is kivágták és a szájukba tömték."

"1941 szeptember 18.-án a szovjet hadsereg a közeledő német csapatok elől kiűrítette az ukrajnai Chartsysk és Snizhy környékét, ahonnan több száz 14 és 16 év közötti, az éhségtől lesoványodott, kereskedelmi középiskolába járó gyereket szedtek össze... Hatvan kilométeres erőltetett menetre kényszerítették őket, majd mikor a gyerekek sírva mondták, hogy már nem bírnak tovább menni, akkor az NKVD két teherautóval kivégzőosztagokat küldött a helyszínre és az összes gyereket legéppuskázták... A német csapatok az útmenti árokban 370 iskolai egyenruhás fiatal fiú és lány holttestét számolták össze."

"A cseh határhoz közeli német falut, Nemmersdorfot a szovjet Galitszkij tábornok csapatai rohanták le... A falu határába eléjük ment 40 francia hadifoglyot menetközben tankokból lőtték agyon, a vörösök házról házra járva szedték össze az embereket, erőszakolták meg a nőket, sokat meztelenül élve szegeztek a házak és a magtárak ajtajára és részegen célbalőttek rájuk... Még az utánuk érkező 4. hadsereg tisztjeinek is sok volt, amikor az egyik házban 71 megcsonkított női holttestet találtak."

"A kelet-poroszországi Gumbinnen, Goldap és Ebenrode falvak körzetében bevonuló Vörös Hadsereg katonái összeszedték a férfiakat, fiatal fiúktól kezdve az aggastyánokig, kikötözték őket, levágták a nemi szervüket és a csajkákhoz rendszeresített evőkanállal vájták ki az élő emberek szemét... A nőket megerőszakolták, utána leöntötték őket kerozinnal és mindet meggyújtották."

"Königsberg melletti Metgehen falut visszafoglaló német katonák 60 megcsonkított idős és fiatal nő holttestetét találták meg az utcán, az életben maradt szemtanúk szerint sokukat 60-70 (hatvan, hetven) orosz katona is megerőszakolta, a kisgyerekeket és a csecsemőket a lábuknál fogva a falhoz vágták, amelyik nem halt meg, annak csizmás lábbal ugrottak a fejére... Sok fiatal nőt a csoportos megerőszakolásuk után két teherautóhoz kötöztek és a két irányba induló gépjárművek széttépték őket... A vonatállomáson veszteglő hét vasúti kocsinak minden utasfülkéjében 7-10 vérbe fagyott és megcsonkított női holttestet találtak."

"A buchenwaldi és a sachsenhauseni német koncentrációs táborokat a szovjet csapatok elfoglalták és azonnal német polgári foglyok százezreit deportálták oda, az őrtonyokban a horogkeresztes egyenruhákat vöröscsillagos egyenruhák váltották fel és az éhezés, betegség és a kegyetlen bánásmód miatt foglyok ezrei haltak meg... 1991-ben, a Kelet-Németországot megszálló orosz csapatok kivonulása után a Sachsenhausen melletti erdőben feltárt tömegsírokban 25 500, a Fünfeichen, Lamsdorf és Ketschendorf falvak határában feltárt tömegsírokban további 65 ezer 1945 május 9-e után meggyilkolt német férfi és női fogoly csontjait találták meg."

"1943 január 10-én Karpelovka falu iskolájában a németek egy kisegítő kórházat rendeztek be, két orvossal, 6 ápolónővel, 8 szanitéccel, 40 beteg és fagyásos katona feküdt a kórházban. Éjszaka erős szovjet partizánkülönítmény lepte meg a kórházat, a kétfőnyi őrséget ártalmatlanná tették és 50 halott maradt utánuk."

"1943 január 12.-én az óriási túlerőben lévő szovjetek 15 főnyi német tábori őrséget fogságba ejtettek. De nem lettek hadifoglyok... A mínusz 30 fokos hidegben mezítelenre vetkőztették őket, léket vágtak a folyón, és vedrekből addig öntözték őket, amíg egyetlen óriási jégcsappá fagytak. Másnap így találta őket a német ellentámadás."

"1943 január 14-én Maydánka község óvodájába német katonai meteorológiai megfigyelő állomás volt beszállásolva: idős német őrmester, négy fiatal német lány, mint kisegítő-szolgálatosok. Reggel az öt hulla a kerítés cölöpjein lógott, lábuknál felakasztva, levetkőztetve, a lányok fogai kiverve, emlőik levágva."

"1943 január 16-án a front felé vezető úton az esti órákban erős partizán alakulat lerohant 3 német katonai teherautót és 10 orosz parasztszekeret, melyen utánpótlást szállítottak a frontra. A 10 oroszt lovaikkal együtt legéppisztolyozták, a német őrmestert aknára kötözték és felrobbantották."

"Az egyik fiatal SS katonáról kiderült, hogy tud zongorázni... Az oroszok kézzel-lábbal elmagyarázták neki, hogy játszania kell az orosz tiszteknek, és ha abba hagyja, akkor azonnal agyonlövik... A katona 22 órán át zongorázott, és egyszer csak a kimerültségtől leesett a székről és sírni kezdett... Az egyik részeg orosz tiszt odadülöngélt a földön fekvő fiatalemberhez és szó nélkül főbe lőtte."

"A szovjet katonák megerőszakoltak minden 5 (öt) és 80 év közötti kislányt, asszonyt és nőt... Csak Berlinben 95 ezer és 130 ezer közé tehető a megerőszakolás közben szerzett fizikai sérülésekkel kórházba szállított nők száma, közülük több mint 10 ezren elvéreztek vagy más módon belehaltak a sérüléseikbe, sok ezren öngyilkosok lettek, sok nő a szülési fájdalmak indulásakor vetett véget életének... Összesített számot nehéz megállapítani, mert sokukat többször, több napon át és többen kínoztak, de tényként állapíthatjuk meg, hogy Németországban 2 millió felett volt a megerőszakolt nők száma... Különösen állati módon viselkedtek az orosz katonák Ausztriában, Poroszországban, Pomerániában és Sziléziában... Kevésbé ismert tény, hogy az auschwitzi tábort felszabadító szovjet katonák 1945 februárjában csoportosan megerőszakolták a kopasz, csontig lesoványodott lengyel, orosz, belorusz és ukrán fogolynőket is... 1945 és 1948 között évente 2 millió abortuszt végeztek el az orosz megszállás alá került Kelet-Németországban és sok kisgyermeket egy vagy két éves korában éjjel fojtott meg a szülőanyja."

"A török hatóságok Isztambulban 1941 decemberétől kezdődően több mint ezer Romániából menekült zsidót tartottak karanténban... Végül a "Struma" nevű marhauszályon összezsúfolva 769 embert Palesztínába inditottak, de nem érkeztek meg, mert 1942 február 24-én egy szovjet tengeralattjáró megtorpedózta és elsüllyesztette a civil menekültekkel teli uszályt, egy román zsidó maradt életben."

"1945 január 30-án a német Wilhelm Gustloff nevű óceánjáróból átalakított kórházhajó közel 10 ezer balti államokból menekült polgári személlyel, ápolónőkkel és sebesült német katonákkal a fedélzetén kifutott Gotenhafen (Gdynia) kikötőjéből és Kiel városába indult... Aznap este az Aleksander Marinesko parancsnoksága alatt hajózó S-13-as szovjet tengeralattjáró bemérte és három torpedóval elsüllyesztette a Gustloffot... A szerencsétlenség színhelyére érkező német hajók 964 túlélőt mentettek ki a vízből, több mint 8500 ember elpusztult, ez volt a történelem legtöbb emberáldozatot követelő hajószerencsétlensége, (hatszor több ember vesztette életét, mint a Titanic elsüllyedésekor)... Pár nap múlva, 1945 február 10.-én ugyanez a szovjet tengeralattjáró kettő torpedóval elsüllyesztette a vöröskeresztes zászló alatt hajózó General von Steuben nevű fegyvertelen kórházhajót, 3500 sebesült német katona és önkéntes nővér vesztette életét."

"1945 április 16-án Konovalov kapitány parancsnoksága alatt hajózó L-3-as szovjet tengeralattjáró megtorpedózta a fegyvertelen és vöröskeresztes zászlóval úszó Goya nevű Kelet-Poroszországból menekülő civilekkel teli uszályt, 175 ember életben maradt, 7,100 fulladt a tengerbe, mikor a hajó négy perc alatt elsüllyedt... A Balti tengeren összesen négy német kórházhajót és nyolc kizárólag sebesülteket szállító teherhajót süllyesztettek el a szovjet bombázók és tengeralattjárók, mind német felségjelzés nélkül, vöröskeresztes zászló alatt haladt a támadáskor."

"Magyarországon L. M. földbirtokost arra kényszerítették, hogy nézze végig 53 éves felesége és gyermekágyas fiatal asszonylányának megbecstelenítését... Az apa megőrült, lánya két nap múlva öngyilkos lett."

"Egy nagy dunántúli gazdaságban 300 hízó volt... A felszabadítók géppuskával valamennyit lelőtték, majd a lakosságot a raktárba terelték, hogy szórják ki a búzát az udvarra. Leöntik benzinnel, felgyújtják. Röhögnek részeg állatiassággal, mialatt a felszabadított nép lőtávolból siratja kenyerét."

"Fiatal házasok voltunk 1944 telén, mikor a balatoni harcokkal átvonult a falunkon a front, a férjem több fiatalemberrel együtt a kádártai határban nézte a falu fölött elrepülő amerikai bombázókat... A megszálló oroszok összeszedték őket, és azt mondták, hogy jeleket adtak az amerikaiaknak, ezért az uramat minden ötödik emberrel együtt a szemünk láttára agyonlőtték..., utána meg válogatás nélkül vitték a környékbeli falvakból a férfiakat malenkij robotra az orosz gulágokba, a bátyámat is összeszedték, majd' mikor 42 kilósan 4 év után hazajött, az ávósok Záhonynál leszedték a vonatról, leköpték és úgy megverték, hogy a karja eltörött, azt kiabálták neki, hogy 'harcoltál a szovjetek ellen, te disznó"

"Vác többször cserélt gazdát a heves harcokban. Amikor a német-magyar ellentámadás visszadobta az oroszokat, 3 nagy teherautó szállította be Budapestre a Szt. János kórházba a megbecstelenített nőket. Külön osztályon kellett őket kezelni, bordáik összetörve, fogaik kiverve, a gyermeklányok életre szóló testi roncsolás nyomaival."

1945 április 4-e után az ideiglenes magyar kormány az UNRA new yorki irodájába táviratot küldött: "Kérjük, hogy sürgősen küldjenek 470 ezer vérbajos beteg gyógykezelésére szükséges gyógyszert."

"December végén egy szovjet tank előre kalandozott a Budapest-Kecskemét útvonalon, egy magyar tankelhárító harcképtelenné lőtte. Amikor felnyitották, a szovjet hadnagy és négy katonájának hulláján kívül a következők kerültek elő: egy halálra marcangolt fiatal nő hullája, 3 női luxusbunda, fél kilóra való arany és briliáns, selyem kombinék halmaza, végül egy kifogástalan frakköltöny."

"A kommunista Vörös Hadsereg nem volt felszabadító, hanem megszálló, nem vörös volt, hanem véres, nem hadsereg volt, hanem horda, és ez a "dicsőséges kommunista szovjet hadsereg" megbízható források szerint jóval több mint kétszázezer asszonyt és lányt erőszakolt és becstelenített meg csak a magyar fővárosban."

"Késő délután lett, amikor megérkezett az első... Beszélt németül, ezen csodálkozott a ház népe ott, a T. utca 7-9.-ben, Budapesten, mert olyan tatár képe volt. Pisztolyát a nagyapám arcába nyomta, és egészen közelről ordított.
- Hol vannak? - ezt ordította.
- Elmentek... Mind elmentek... - felelte nagyapám.
- Csinos, fiatal asszony volt a nagyanyám. Apám húga mellé bújva, a kiságyban, orrára húzott takaróval várta, hogy lejöjjenek azok a pincébe. Lejöttek...
Mutatták kézzel: mi van enni? Nem volt enni semmi. Ebbe nagy nehezen beletörődtek, akkor meg durván szétválasztották a nőket és a férfiakat. Négy nőt választottak ki. És már vitték is mind a négyet. Gyöngyösi úr, büszke, szép szál postamester a felesége után kapott. Közvetlen közelről, bal oldalról és hátulról lőtték szét a fejét. Gyöngyösi úr véréből, agyából és koponyájának szilánkjaiból jó adag fröccsent az ötéves apámra. Felszabadultunk."

Forrás:

Antony Beevor: The Fall of Berlin 1945,
Christofer Duffy: Red Storm on the Reich: The Soviet March on Germany 1945,
Eastern Documentation Section of the German Federal Archives,
Joachim Hoffmann: Stalin's War of Extermination 1939-1945,
Encyclopedia of Soviet Writers,
Anatol Goldberg: Ilya Ehrenburg,
James Bacque: Crimes and Mercies: The Fate of German Civilians Under Allied Occupation 1944-1950,
J. K. Zawodny: Death in the Forest: Story of the Katyn Forest Massacre,
A. Bogdan Kopanski: Ethnic Cleansing and Soviet Crimes Against Humanity,
William Pierce: Sinking of the Wilhelm Gustloff,
John Ries: History's Greatest Naval Disasters,
Karl Dönitz: Memoirs: Ten Years and Twenty Days,
Tony Bridgland: Waves of Hate: Naval Atrocities of the Second World War,
Allied War Crimes,
Historical Facts of World War II,
Perry Pierik: Hungary 1944-1945: The Forgotten Tragedy,
M. P. (Magyarország) visszaemlékezéseiből,
B. Zs. (Magyarország) visszaemlékezeseiből,
Z. M. (Magyarország) visszaemlékezéseiből,
T. E. (Németország) visszaemlékezéseiből

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megerőszakolásuk, lengyelországból, tengeralattjárók, békeszerződéssel, elsüllyesztették, szerencsétlenség, szétválasztották, megerőszakolták, poroszországban, asszonylányának, felrobbantották, megerőszakoltak, tengeralattjáró, kényszerítették, gyógykezelésére, poroszországból, elsüllyesztette, elsüllyedésekor, parasztszekeret, felszabadultunk, rendszeresített, megcsonkították, legyilkolásával, lengyelországot, marhavagonokban, visszafoglalták, süllyesztettek, starobielskből, vöröscsillagos, lengyelországi, horogkeresztes, vöröskeresztes, magyarországon, állatiassággal, felszabadított, összekaszabolt, szovjet Vörös, visszavonuló német, menekültek Magyarországra, magyar lakosság, szovjet katonák, háború előtt, harci kedvet, szovjet csapatok, kommunista propaganda, hírhedté vált, szovjet katonákat, legnagyobb szitokszó, szátokra vesztek, napod kárba, bajonettel szúrd, halomba szórt, Magyar Királyság, Vörös Hadsereg, Magyarországra Ukrajnából, Ilja Gregorijevics Ehrenburg, Krasznaja Zvezda, Litván Brigád, Csak Berlinben, Wilhelm Gustloff, Aleksander Marinesko, Magyarországon, Antony Beevor, Christofer Duffy, Soviet March, Eastern Documentation Section, German Federal Archives, Joachim Hoffmann, Soviet Writers, Anatol Goldberg, Ilya Ehrenburg, James Bacque, German Civilians Under Allied Occupation, Katyn Forest Massacre, Bogdan Kopanski, Ethnic Cleansing, Soviet Crimes Against Humanity, William Pierce, John Ries, Greatest Naval Disasters, Karl Dönitz, Twenty Days, Tony Bridgland, Naval Atrocities, Second World War, Allied War Crimes, Historical Facts, World War II, Perry Pierik, Forgotten Tragedy,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.16. 22:02 Berlinale - Izraeli rendező filmje nyerte az Arany Medvét
02.16. 22:01 Halálos baleset Nagykőrösnél
02.16. 21:42 A Dal 2019 - Pápai Joci nyerte a második elődöntőt
02.16. 21:42 Labdarúgó NB I - Góllövőlista
02.16. 21:42 Labdarúgó NB I - Korábbi eredmények
02.16. 21:41 Labdarúgó NB I - Az MTK otthonában nyert idén először a Vidi
02.16. 20:52 Berlinale - Hanna Schygulla: Mészáros Márta filmje, az Örökbefogadás mester...
02.16. 20:51 Kiskorúak Nagy Britanniába csempészése és bűnözésre kényszerítése miatt bír...
02.16. 20:22 Jégkorong Erste Liga - Dunaújvárosban nyert a Hokiklub Budapest
02.16. 19:52 Női kosárlabda NB I - A címvédő Sopron magabiztos sikere
Tudjátok ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
Lesz eredménye a tüntetésnek ?
még több kérdés
Blog Címkék
Naplemente  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Idézetek 1.  Jó éjszakát ,szép álmokat  ccCcc  Életünk, világunk  Jó éjszakát  Életünk, világunk  Imádság  Facebookon kaptam  Imádság  Magyar bronz gyors korcsolyába...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Gyönyörű ló  Szèp estét kedves látogat...  Szép estét , kellemes új hetet...  Kegyelem  A lelki dimezió kulcsa  ooOoo  Imádság  Aranyosi Ervin: Elszáll a szó  Boldog Valentint!  Imádság  Liliom csokor  Zümmögő dalocska  Facebookon kaptam  Idézetek 1.  Idézetek 1.  Szép estét  Szép téli estét  Jó érzés  Mai harmónia kártyám  Imádság  Imádság  Élesztő  Szép estét  Maroka barátnőmtől  ooOoo  Életünk, világunk  Egy bátor, állatszelíditő nő  A csend  Facebookon kaptam  Virág pillangóval  Szép téli estét  Az időt ki kell használni  Ne felejtsd el!  5. évközi hét szerda 02.13  Imádság  Nő farkassal  Hála  Imádság  Kedvesemnek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Imádság  Amikor a szerelem kopogtat  Önzés  Kellemes kávézást  Segítőkészség...  Imádság  Szomjúság  Ez kinek vicces?  Kísértés  Snoopy  Facebookon kaptam  Szerelem nap  Tandari Éva: A Csönd Szigete v...  Liliom csokor  Szomjúság  Png cica  Istenbe kapaszkodva  Egy ölelés ezt jelenti...........  Facebookon kaptam  Valentin nap......  Böjte Csaba a házasságról  Amikor a szerelem kopogtat  Legyek ellen  A lelki dimezió kulcsa  Facebookon kaptam  Imádság  Facebookon kaptam  ooOoo  Isten szuverenitása  Jó éjszakát ,szép álmokat  Egy ember értéke abban lakozik...  Érezted már?  Facebookon kaptam  Önzés  Fúj a szél  Hárpia  Jó érzés  Szív a szívnek, szívet adott  A csend jó barátunk.  Dobrosi Andrea versei  Jó reggelt , szép napot 
Bejegyzés Címkék
szovjet Vörös, visszavonuló német, menekültek Magyarországra, magyar lakosság, szovjet katonák, háború előtt, harci kedvet, szovjet csapatok, kommunista propaganda, hírhedté vált, szovjet katonákat, legnagyobb szitokszó, szátokra vesztek, napod kárba, bajonettel szúrd, halomba szórt, kilométereket számoljátok, megölt németeket, elfoglalt városok, nagyanyád kérése, szovjet haza, fogságba esett, útjukba került, német származású, túlerőben levő, feltett kézzel, német katonákat, kardjaikkal vagdosták, németek magasban, havas földön, hőstettéért marsallá, nyílt vízen, börtönudvaron megerőszakolt, terhes nőnek, nemi szervétől, levágott melléig, élettelen magzat, székre kötözött, szájából állt, ukrajnai Broniki, németek visszafoglalták, felső ruházat, tizenkét túlélő, német tiszteknek, német ellentámadás, ukrajnai Donyeck, polgári lakosság, német katonák, holttesteket brutálisan, nőket korhatár, férfiak orrát, fehér bordák, holttest teljes, nemi szervüket, szájukba tömték, szovjet hadsereg, közeledő német, ukrajnai Chartsysk, éhségtől lesoványodott, gyerekek sírva, összes gyereket, német csapatok, útmenti árokban, cseh határhoz, szovjet Galitszkij, falu határába, vörösök házról, magtárak ajtajára, utánuk érkező, egyik házban, csajkákhoz rendszeresített, nőket megerőszakolták, életben maradt, lábuknál fogva, falhoz vágták, csoportos megerőszakolásuk, vonatállomáson veszteglő, sachsenhauseni német, horogkeresztes egyenruhákat, kegyetlen bánásmód, kisegítő kórházat, kétfőnyi őrséget, óriási túlerőben, kerítés cölöpjein, lányok fogai, front felé, esti órákban, német őrmestert, egyik fiatal, oroszok kézzel-lábbal, orosz tiszteknek, kimerültségtől leesett, egyik részeg, földön fekvő, megerőszakolás közben, szülési fájdalmak, orosz katonák, auschwitzi tábort, orosz megszállás, török hatóságok, szovjet tengeralattjáró, , ,
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 301 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4
  • e Hét: 4
  • e Hónap: 116
  • e Év: 1355
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.