Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
8 fajta gomba és a jótékony hatásuk
  2016-05-12 22:36:42, csütörtök
 
  Manapság egy kis adag gombáért is sok pénzt adnak ki az emberek, mert nem csak az egészségre van jó hatással, de ugyanakkor nagyon finom is.
A gomba aminosavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat, proteineket, antibiotikumokat és antioxidánsokat tartalmaz.

A gomba egészségre gyakorolt jótékony hatásai :

1. Égeti a koleszterint:
Mivel a gomba tele van proteinnel, rostokkal és enzimekkel, valamint alacsony a szénhidráttartalma, és nem található benne koleszterin és zsír, hatékonyan égeti a koleszterint emésztéskor.

2. Meggátolja a mell- és prosztatarák kialakulását:
A béta-glükánok és a konjugált lenolajsav rák kialakulását gátló tulajdonságainak köszönhetően a gomba megakadályozza a mell- és prosztatarák kialakulását. A lenolajsav elnyomja az ösztrogént a menopauza után lévő nőknél, így megakadályozza a mellrák kialakulását, míg a béta-glükánok meggátolják a prosztatarák kialakulását. Ezenkívül a szelén is segít a rákos sejtek tevékenységének elfojtásában.

3. Kiváló a cukorbetegek számára:
Mint már fentebb említettük, a gomba nem tartalmaz zsírt, kevés szénhidrát található benne, viszont magas a protein, enzim, vitamin, ásványi anyag és rosttartalma, ezért ideális a cukorbetegek számára. A természetes enzimek segítik a cukor és a keményítő lebontását, valamint serkentik az endokrin mirigyek működését. Ezenkívül a gombában lévő természetes antibiotikumok távol tartják a cukorbetegektől a könnyen elkapható fertőzéseket.

4. Immunrendszer:
Az A-, B-, C- vitamin kombinációja hozzájárul az immunrendszer megfelelő felépítéséhez. A bennük lévő erős antibiotikumok felveszik a harcot a fertőzésekkel szemben, az antioxidáns ergotionin pedig védelmet nyújt a szabadgyökökkel szemben.

5. Fogyás:
Mindenki tudja, hogy a zsír és a koleszterin csökkentéséhez extra zsírt kell elégetnie a szervezetnek, ami ideálisan a proteineket emészti meg a szervezetben. Diétázás alatt mindig ajánlott sok proteint, kevés szénhidrátot és semmiféle zsírt fogyasztani, így az egyik legjobb választás a gomba.

6. D-vitamin:
A gomba az egyetlen olyan nem állati eredetű élelmiszer, amely D-vitamint tartalmaz. Ezenkívül található még benne kalcium, vas, kálium, réz és szelén.

Többféle különböző gombafajta létezik, körülbelül 14.000 fajta szerte a világon. Mindegyik gombafajtának megvan a saját jótékony, pozitív hatása.

1. Csiperke gomba:
A két spórás csiperke és a Portobello a csiperkék közé tartoznak, amely az egyik leggyakoribb ehető gombafajta. Ebben a gombafajtában speciális szénhidrátok találhatóak, amelyek segítik a vércukorszint egyensúlyban tartását. Ezek a gombák segítik a fogyást és felveszik a harcot a prosztatarákkal.

2. Siitake gomba:
A Siitake gombák igazán finom ízűek és egészen húsosak. Lentinant tartalmaznak, amely egy természetes tumor ellenes vegyület, ezért hatékonyan felveszi a harcot a rákkal. Ez a gombafajta nagy mennyiségben tartalmaz D-vitamint is, amellyel jól kezelhetőek a különböző fertőzések.

3. Pecsétviaszgomba:
Ez a nagy, fehér és barna színű, fán növő gombafaj, amely rákölő, antioxidáns, antibakteriális, vírusellenes és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást.

4. Maitake gomba:
Ez a fajta segít megtalálni az abnormális sejteket és elpusztítja őket. Elnyomja az ösztrogént, így megakadályozhatja a mellrák kialakulását.

5. Laskagomba:
Ez a gombaféle nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, amelyek felveszik a harcot a HIV-vel.

6. Rókagomba:
Ez a gombafajta C- és D-vitamint, valamint káliumot tartalmaz, illetve antimikrobiális, gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik.

7. Porcini (vargánya):
Ez a gombafajta ergoszterolt tartalmaz, amely megtámadja az olyan káros sejteket, amelyek elindultak a rosszindulatú elfajulás útján. A gombafajta ezen kívül gyulladásgátló tulajdonságokkal is rendelkezik.

8. Shimeji gomba:
A Shimeji egy olyan japán gombafajta, melynek törzse vékony, a kalapja pedig kicsi. Mivel béta-glükánt tartalmaz, elpusztítja a rákos sejteket. Ezenkívül jó hatással van a cukorbetegségre, asztmára és a különböző allergiákra, mivel erősíti az immunrendszert, így meggátolja ezek kialakulását.

Figyelem:
- Számtalan gombafajta található és vehető, de csak néhány fajta ehető ezek közül. A nem ehető gombák mérgezőek. Soha ne szedjen gombát az erdőben, főleg ne fogyassza el, ha nincs megfelelő képesítése abban, hogy megkülönböztesse az ehető és nem ehető gombákat. Ha mégis szedne, a biztonság érdekében vizsgáltassa meg a gombát egy szakértővel.
- Ha a gomba elszíneződött vagy más színű a természetes színéhez képest, ne fogyassza el a gombát.
A méreg típusától és az elfogyasztott méreg mennyiségétől függően a gomba különböző tüneteket idézhet elő: hányinger, hányás, őrület vagy görcsök, legrosszabb esetben pedig halálhoz is vezethet.
- Ha a fentebb említett tünetek bármelyikét tapasztalja a gomba elfogyasztása után, azonnal forduljon orvoshoz.
Gombát csak biztos szakértőtől vásároljon, vagy pedig megbízható helyről. Mindig bizonyosodjon róla, hogy az elfogyasztani kívánt gomba be lett vizsgálva, és nem mérgező.
Forrás:dr tihanyi Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: antibiotikumokat, tulajdonságokkal, tulajdonságainak, megkülönböztesse, pecsétviaszgomba, antioxidánsokat, cukorbetegségre, szabadgyökökkel, antimikrobiális, antibakteriális, cukorbetegektől, tevékenységének, prosztatarákkal, immunrendszert, antibiotikumok, megakadályozza, gyulladásgátló, csökkentéséhez, bizonyosodjon, mennyiségétől, vércukorszint, rosszindulatú, elfogyasztani, felépítéséhez, fertőzésekkel, immunrendszer, gombafajtának, gombafajtában, elfogyasztása, elszíneződött, elfogyasztott, kialakulását, cukorbetegek, rosttartalma, mennyiségben, vizsgáltassa, gomba aminosavakat, gomba egészségre, gomba tele, koleszterint emésztéskor, konjugált lenolajsav, gomba megakadályozza, lenolajsav elnyomja, menopauza után, mellrák kialakulását, béta-glükánok meggátolják, prosztatarák kialakulását, rákos sejtek, cukorbetegek számára, természetes enzimek, keményítő lebontását, endokrin mirigyek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png telefon  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Még csak most kezdődik a nap  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Krisztinától  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Hiányzik  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  Nem számIt  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Albert Einstein gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Png telefon  Zilahy Lajos gondolata  Png csokor  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Kellemes délutánt kívánok  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Szívem tiéd  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Reggel van  Facebookon kaptam  Png csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Csak a fogyatkozás látható  Png ház  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  Erdőn  Idő  Gonosz démon-álarc  Akarat  Png telefon  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Egy bizonyos határt  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Szívem  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Mi lenne ha  s immár én is felragyogva, ért...  Albert Einstein gondolata  Egy bizonyos határt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Akarat  Szép estét  Fehér virág  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Akarat  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Hiányzik 
Bejegyzés Címkék
gomba aminosavakat, gomba egészségre, gomba tele, koleszterint emésztéskor, konjugált lenolajsav, gomba megakadályozza, lenolajsav elnyomja, menopauza után, mellrák kialakulását, béta-glükánok meggátolják, prosztatarák kialakulását, rákos sejtek, cukorbetegek számára, természetes enzimek, keményítő lebontását, endokrin mirigyek, gombában lévő, könnyen elkapható, immunrendszer megfelelő, bennük lévő, fertőzésekkel szemben, antioxidáns ergotionin, szabadgyökökkel szemben, koleszterin csökkentéséhez, proteineket emészti, egyik legjobb, egyetlen olyan, saját jótékony, csiperkék közé, egyik leggyakoribb, gombafajtában speciális, vércukorszint egyensúlyban, gombák segítik, természetes tumor, gombafajta nagy, különböző fertőzések, magas vérnyomást, fajta segít, abnormális sejteket, gombaféle nagy, gombafajta ergoszterolt, olyan káros, rosszindulatú elfajulás, gombafajta ezen, olyan japán, kalapja pedig, rákos sejteket, különböző allergiákra, biztonság érdekében, gomba elszíneződött, természetes színéhez, méreg típusától, elfogyasztott méreg, gomba különböző, fentebb említett, gomba elfogyasztása, elfogyasztani kívánt, antibiotikumokat, tulajdonságokkal, tulajdonságainak, megkülönböztesse, pecsétviaszgomba, antioxidánsokat, cukorbetegségre, szabadgyökökkel, antimikrobiális, antibakteriális, cukorbetegektől, tevékenységének, prosztatarákkal, immunrendszert, antibiotikumok, megakadályozza, gyulladásgátló, csökkentéséhez, bizonyosodjon, mennyiségétől, vércukorszint, rosszindulatú, elfogyasztani, felépítéséhez, fertőzésekkel, immunrendszer, gombafajtának, gombafajtában, elfogyasztása, elszíneződött, elfogyasztott, kialakulását, cukorbetegek, rosttartalma, mennyiségben, vizsgáltassa, egyensúlyban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 7885
  • e Hét: 16667
  • e Hónap: 48153
  • e Év: 252854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.