Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyömbér és a rák - megfontolandó
  2018-10-09 19:35:05, kedd
 
 




Több kutatást is végeztek a gyömbér rákellenes tulajdonságainak bizonyítására, íme néhány példa:
A Minnesota-i egyetem Hormel intézetén felfedezték, hogy a gingerol, amely a gyömbérben található fito-tápanyag segítheti a vastag- és végbél rákos sejtjei növekedésének megakadályozását. A kutatás, amelyet a Rákmegelőző kutatási magazin (Cancer Prevention Research) 2003-as számában publikáltak, azt bizonyította, hogy gyömbérben található anyagok potenciálisan "sikeres kemo-preventív és/vagy kemoterapeutikus gyógymódjai a vastag- és végbélben található ráknak."

A kemoterápia és a sugárkezelés kellemetlen mellékhatásai megszüntetése mellett a gyömbér magát a rákos megbetegedést is kezelni tudja, hiszen gyulladáscsökkentő hatású (amely miatt meggátolja a rákosodásra hajlamos sejtek elrákosodását), emellett antioxidáns, meggátolja a tumorok terjedését és az áttétek képződését. Ezek a hatások miatt a gyömbér az egyik leghatékonyabb gyógyhatású növény a világon.

Az Amerikai Rákkutató Szervezet (Ameriacan Association for Cancer Research) által publikált 2006-os kutatás azt bizonyította, hogy a gyömbér a prosztata- és a petefészekrák megelőzésében is hatékony. A kutatás, amelyet a michigani egyetem Rákkutató intézetében végeztek, kimutatta, hogy a gyömbér elpusztítja a rákos sejteket, és megakadályozza, hogy immunissá váljanak a rákgyógyító módszerekre. Azonban ez csak egy előkutatás volt, további vizsgálatok szükségesek. A kutatást a Nemzeti Kiegészítő- és Alternatív Gyógyászati Központ (National Center for Complementary and Alternative Medicine) és a Nemzeti Egészségügyi Intézetek (National nstitutes of Health) támogatták. Összefoglalva a kutatás eredményeit, a gyömbér remek gyógymód rákos betegek számára, főképp ha ellenállóak lesznek a kemoterápiás gyógyszerekre, hiszen az ismételt kezelések csökkenthetik a kemoterápia hatékonyságát. Emellett nincsenek ismert mellékhatása sem, azonban a megfelelő fogyasztási mennyiséget még nem állapították meg, hiszen embereken még nem tesztelték a fenti vizsgálatokat.

A grúziai állami egyetemen is felfedezték, hogy a gyömbér segíti a prosztatarák elleni harcot. Kutatásukat a Brit Táplálkozási Magazinban (British Journal of Nutrition) publikálták kimutatta, hogy egereken végzett tanulmányok alapján a prosztata tumor mérete 56%-kal csökkent.

A Szaúd arábiai Abdulaziz egyetem biológia tudományi karán a finomítatlan gyömbérkivonat mellrák ellenes hatásait vizsgálták. Arra jutottak, hogy a gyömbér megakadályozza a mellrákos sejtek burjánzását, miközben nincsenek túl nagy befolyással a nem elrákosodott mell sejtekre. A kutatás kimutatta, hogy ,,a gyömbér megfelelő jelöltje lehet a mell rákos sejteinek gyógyítására."

Egyéb tanulmányok bizonyítják, hogy a gyömbér a májrák, tüdőrák, hasnyálmirigyrák, és a bőrrák gyógyítója is lehet.

A kutatások kimutatták, hogy a gyömbér kétféleképp psztítja el a rákos sejteket, ezek az apoptózis (fizikai sejthalál) és az autophagy (a sejt felbomlása). Az apoptózis során a rákot okozó sejteket ráveszik, hogy "öngyilkosságot kövessenek el" és elpusztítsák önmagukat, míg az autophagy során a rákos sejteket "megetetik és megemésztetik önmagukkal", írta J. Rebecca Liu, a michigani Ann Arbor egyetem szülészet és nőgyógyászati professzora.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: tulajdonságainak, megakadályozását, kemoterapeutikus, hasnyálmirigyrák, megakadályozza, leghatékonyabb, öngyilkosságot, gyömbérkivonat, összefoglalva, mellékhatásai, megszüntetése, bizonyítására, megbetegedést, petefészekrák, megelőzésében, complementary, gyógyszerekre, vizsgálatokat, elrákosodását, potenciálisan, megemésztetik, növekedésének, hatékonyságát, nőgyógyászati, csökkenthetik, sugárkezelés, gyógyítására, elrákosodott, finomítatlan, állapították, prosztatarák, táplálkozási, mellékhatása, kemoterápiás, egészségügyi, bizonyította, gyömbér rákellenes, gyömbérben található, sugárkezelés kellemetlen, gyömbér magát, rákos megbetegedést, rákosodásra hajlamos, tumorok terjedését, áttétek képződését, hatások miatt, egyik leghatékonyabb, petefészekrák megelőzésében, michigani egyetem, gyömbér elpusztítja, rákos sejteket, rákgyógyító módszerekre, előkutatás volt, Cancer Prevention Research, Amerikai Rákkutató Szervezet, Ameriacan Association, Cancer Research, Nemzeti Kiegészítő-, Alternatív Gyógyászati Központ, National Center, Alternative Medicine, Nemzeti Egészségügyi Intézetek, Brit Táplálkozási Magazinban, British Journal, Rebecca Liu,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Még csak most kezdődik a nap  Nevem  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Nem számIt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Julian Brass gondolata  Szép napot kívánok  Png csokor  Nagyi telefonál  Png lepke  Irgalom és ítélet  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Adakozás  Png virág  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér virág  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Irgalom és ítélet  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A televizió nem a kultúrát kép...  Png virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Paul David Tripp Április 19  Nem számIt  Minden harmadik...  Hiányzik  Bertolt Brecht -től idézet  Jónás Tamás – Végtelen b...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Esti kép  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Egy hatékony szolga  Régi emberek, akikre máig büsz...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Mindig jusson idő nevetni  Fekete-erdő desszert  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szép estét kedves látogatóimna...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Egy bizonyos határt  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Hazára minden embernek szükség...  Irgalom és ítélet  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép estét  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Adakozás  Nem méltó hozzád  Png csokor  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
gyömbér rákellenes, gyömbérben található, sugárkezelés kellemetlen, gyömbér magát, rákos megbetegedést, rákosodásra hajlamos, tumorok terjedését, áttétek képződését, hatások miatt, egyik leghatékonyabb, petefészekrák megelőzésében, michigani egyetem, gyömbér elpusztítja, rákos sejteket, rákgyógyító módszerekre, előkutatás volt, kutatás eredményeit, gyömbér remek, kemoterápiás gyógyszerekre, ismételt kezelések, kemoterápia hatékonyságát, megfelelő fogyasztási, fenti vizsgálatokat, grúziai állami, gyömbér segíti, prosztatarák elleni, prosztata tumor, finomítatlan gyömbérkivonat, gyömbér megakadályozza, mellrákos sejtek, kutatás kimutatta, gyömbér megfelelő, mell rákos, bőrrák gyógyítója, kutatások kimutatták, gyömbér kétféleképp, sejt felbomlása, apoptózis során, rákot okozó, autophagy során, tulajdonságainak, megakadályozását, kemoterapeutikus, hasnyálmirigyrák, megakadályozza, leghatékonyabb, öngyilkosságot, gyömbérkivonat, összefoglalva, mellékhatásai, megszüntetése, bizonyítására, megbetegedést, petefészekrák, megelőzésében, complementary, gyógyszerekre, vizsgálatokat, elrákosodását, potenciálisan, megemésztetik, növekedésének, hatékonyságát, nőgyógyászati, csökkenthetik, sugárkezelés, gyógyítására, elrákosodott, finomítatlan, állapították, prosztatarák, táplálkozási, mellékhatása, kemoterápiás, egészségügyi, bizonyította, elpusztítsák, fogyasztási, association, kemoterápia, felfedezték, ellenállóak, professzora, publikálták, kellemetlen, kutatásukat, eredményeit, rákosodásra, rákgyógyító, elpusztítja, intézetében, gyógyhatású, módszerekre, vizsgálatok, alternative, gyógyászati, antioxidáns, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.