Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az áfonya gyógyhatásairól
  2019-02-21 19:09:51, csütörtök
 
   
 



A keringési zavar az egyik leggyakoribb népbetegség. Az erekben ilyenkor nem megfelelő a véráramlás, ami felléphet létfontosságú szerveinkben, mint az agyban vagy a szívben, de a végtagokban: karokban, lábakban is. A rossz keringés okozója általában érelmeszesedés vagy érelzáródás.

Különösen veszélyeztetettek a keringési zavarok kialakulásában a cukorbetegek, a magas vérnyomással küzdők, a túlsúlyosak és dohányzók. Az alacsony vérellátással járó oxigén- és tápanyaghiány miatt az érintett szervek nem működnek megfelelően, súlyosabb esetben akár el is halhatnak.

Az elégtelen vérkeringés felléphet az artériákban és a vénákban is, következtében pedig a végtagzsibbadástól kezdve a járás közbeni izomfájdalmakon át olyan életveszélyes állapotok is kialakulhatnak, mint a vénás trombózis, a stroke vagy az infarktus.

Védje még időben az ereit, keringését egyszerű módon, mellékhatásoktól mentesen!
A fekete áfonya teljes szervezetünkre jótékonyan hat, de különösen támogatja a szem és a szív- és érrendszer egészségét.

A fekete áfonya egyszerre édes és finom, miközben alacsony a kalóriatartalma és tele van mikrotápanyagokkal, antioxidánsokkal. Fél bögre áfonyában annyi antioxidánst találunk, mint öt adag almában, borsóban, sárgarépában vagy brokkoliban.

Ennek a parányi gyümölcsnek jól ismert az érfalvédő hatása. Csökkenti a hajszálerek kóros törékenységét és áteresztőképességét, meggátolja a vérlemezkék összetapadását.

Mivel hatóanyagai az erekben fokozzák a vérkeringést, a fekete áfonya fogyasztása nagyon hasznos rossz vérkeringés esetén.

A várandósság alatt kifejezetten ajánlott aranyér és visszér kezelésére, mivel ilyenkor nagyobb eséllyel alakulnak ki ezek a betegségek. Ha valaki gyakori véraláfutásokkal küzd, szintén érdemes fekete áfonyát fogyasztania.

A fekete áfonya hozzájárul a megfelelő szívműködéshez több hatásával is.

Egyrészt a benne lévő flavonoidok megerősítik a hajszálereket, másrészt a gyümölcs megakadályozza a kalcium vérerekben történő lerakódását, amivel elejét veheti az érelmeszesedésnek is.

A fekete áfonya igen erős, ámde teljesen természetes vérhígító hatással rendelkezik, amivel sikeresen akadályozza meg, hogy a vérlemezkék összetapadjanak. Ezáltal azt is megelőzheti, hogy vérrög alakuljon ki, mely egyébként rendkívül veszélyes lehet.

A fekete áfonya igen jelentősen serkenti a mikrokeringést. Állatokon és már embereken elvégzett kutatások során is bebizonyosodott, hogy a fekete áfonya csökkenti az erek áteresztőképességét, miközben fokozza a vérkeringést és javítja az érrendszer tónusát. A kutatók azt is megállapították, hogy a fekete áfonya javítja a hajszálerekben a véráramlást, és így megszünteti a vénás és mikropangást a lábakban.

Mivel erősíti a hajszálereket, a szem vérellátásában is fontos szerepe van. Egy vizsgálat során egy hónapon keresztül feketeáfonya-kivonattal kezeltek 31 pácienst. A kísérlet végén beigazolódott, hogy a hajszálerek megerősödtek, és az - elsősorban a cukorbetegség okozta - ideghártya-bántalmak esetében csökkent a szembevérzés.

Fekete áfonya gyümölcslé jó hatású :
- A hajszálerek erősítésére.
- Aranyérrel és visszérrel küszködőknek.
- Látásromlást tapasztalóknak.
- Cukorbetegeknek.

A fekete áfonya levét a népi gyógyászat már régen használja a vércukorszint csökkentésének céljából. Kutyákon végzett kísérletek is bizonyították, hogy ténylegesen képes csökkenteni a vércukor szintjét, még akkor is, ha cukrot fecskendeztek be mérés közben.
Forrás : gyógyszernélkül magazin
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: véraláfutásokkal, mellékhatásoktól, antioxidánsokkal, bebizonyosodott, megállapították, izomfájdalmakon, kalóriatartalma, gyógyszernélkül, összetapadjanak, cukorbetegeknek, tapasztalóknak, érelmeszesedés, kialakulásában, vérellátásában, szervezetünkre, összetapadását, szívműködéshez, megakadályozza, mikrokeringést, kialakulhatnak, hajszálerekben, csökkentésének, fecskendeztek, életveszélyes, vérellátással, vércukorszint, hajszálereket, következtében, beigazolódott, tápanyaghiány, törékenységét, bizonyították, létfontosságú, cukorbetegség, feketeáfonya, megerősödtek, keringési zavar, egyik leggyakoribb, erekben ilyenkor, agyban vagy, rossz keringés, keringési zavarok, magas vérnyomással, alacsony vérellátással, érintett szervek, elégtelen vérkeringés, járás közbeni, vénás trombózis, stroke vagy, fekete áfonya, parányi gyümölcsnek, érfalvédő hatása,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam  Png fotel  Png kutya  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  A sors  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Idő  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Reggel van  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Lóhere  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem számIt  A másik dolog,  Nevem  Segítsük barátainkat, hogy meg...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nevem  Mi lenne ha  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Png nő  Zilahy Lajos gondolata  Őrizkednünk kell...  Nem számIt  George Gordon Lord Byron: Inez...  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi kép  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Alázat  Rátalálsz  Próbálj meg ...  Irgalom és ítélet  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png telefon  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Egy hatékony szolga  Németh László tollából  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Png fotel  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Nevem  Png ház  Alázat  Minden harmadik...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png nő  Paul David Tripp Április 20  Az igazi szeretetért rendszeri...  Hazára minden embernek szükség...  Reggel van  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Png nő  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nem számIt  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Png fotel  Facebookon kaptam  Nevem  Makszim Gorkij gondolata  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Örülök, hogy látlak!  Erdőn  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
keringési zavar, egyik leggyakoribb, erekben ilyenkor, agyban vagy, rossz keringés, keringési zavarok, magas vérnyomással, alacsony vérellátással, érintett szervek, elégtelen vérkeringés, járás közbeni, vénás trombózis, stroke vagy, fekete áfonya, parányi gyümölcsnek, érfalvédő hatása, hajszálerek kóros, vérlemezkék összetapadását, erekben fokozzák, várandósság alatt, megfelelő szívműködéshez, benne lévő, gyümölcs megakadályozza, kalcium vérerekben, vérlemezkék összetapadjanak, érrendszer tónusát, szem vérellátásában, vizsgálat során, hónapon keresztül, kísérlet végén, hajszálerek megerősödtek, cukorbetegség okozta, hajszálerek erősítésére, népi gyógyászat, vércukorszint csökkentésének, vércukor szintjét, véraláfutásokkal, mellékhatásoktól, antioxidánsokkal, bebizonyosodott, megállapították, izomfájdalmakon, kalóriatartalma, gyógyszernélkül, összetapadjanak, cukorbetegeknek, tapasztalóknak, érelmeszesedés, kialakulásában, vérellátásában, szervezetünkre, összetapadását, szívműködéshez, megakadályozza, mikrokeringést, kialakulhatnak, hajszálerekben, csökkentésének, fecskendeztek, életveszélyes, vérellátással, vércukorszint, hajszálereket, következtében, beigazolódott, tápanyaghiány, törékenységét, bizonyították, létfontosságú, cukorbetegség, feketeáfonya, megerősödtek, leggyakoribb, sárgarépában, antioxidánst, vérkeringést, szerveinkben, kifejezetten, fogyasztania, mikropangást, látásromlást, vérnyomással, cukorbetegek, küszködőknek, szembevérzés, artériákban, megelőzheti, vérkeringés, vérlemezkék, erősítésére, megerősítik, gyümölcsnek, véráramlást, érelzáródás, brokkoliban, megszünteti, hatóanyagai, flavonoidok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 833
  • e Hét: 5678
  • e Hónap: 37164
  • e Év: 241865
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.