|
2019-04-20 17:30:29, szombat
|
|
|
A fekete áfonya tartalmazza talán a legtöbb antioxidánst a világon. Amellett, hogy nagyon finom, az egészségre is kedvező hatást gyakorol. Ez az aprócska gyümölcs nem csupán a korai bőröregedés ellen védhet meg bennünket, de védelmet élvezhetünk általa a rákos megbetegedésekkel szemben is.
A fekete áfonya nagy rák elleni harcos. Ez a benne található antioxidánsoknak köszönhető. A fekete áfonya polifenolokat tartalmaz, az antioxidánsok csoportjába tartozó vegyületeket, amelyek rákellenes képességükről ismeretesek. A polifenolokhoz tartozó antociánok - ezek adják a gyümölcs színét is - nagy erőkkel harcolnak a rák kialakulása ellen.
Általánosságan elmondható, hogy az áfonya elősegíti a rákos megbetegedések előfordulásának megelőzését. A daganat kialakulásának oka minden embernél különböző és eléggé összetett, azonban az mindenkire igaz lehet, hogy a DNS és a sejtmutáció bárkinél közrejátszhat a betegség kialakulásában. Azonban az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása segíthet elnyomni ezeket a mutációkat.
Vizsgálatok igazolják, hogy a rendszeres áfonyafogyasztás nagymértékben csökkenteni tudja a mell-, a szájüreg-, a vastagbél- és a prosztatarák kialakulásának a kockázatát.
A fekete áfonya K-vitaminban is rendkívül gazdag, amely vitamin a fent említett rákbetegségek, illetve a májrák kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.
A fekete áfonya olyan tápanyagokkal van teli, amelyek a mentális egészséget is biztosítani tudják. A motoros készségre és a rövid távú memória megőrzésére fókuszáló vizsgálatok kimutatták, hogy a fekete áfonya nagy potenciállal rendelkezik az agyi teljesítményének növelésében, így az agy táplálékának is szokták nevezni ezt az apró gyümölcsöt.
Úgy tűnik, hogy a fekete áfonya és a belőle készült kivonatok segítenek megvédeni az agy sejtjeit a degenerációtól. Ez ismét a vérben megnövekedett polifenolkoncentrációnak tulajdonítható.
Az antioxidánsoknak köszönhetően a fekete áfonya megóvja a szervezetet az oxidatív stressztől és a krónikus gyulladástól. Mindkettő számos komoly betegséget okozhat.
A gyulladás a legtöbb betegség gyökere. A nyugati étrend különösen hajlamos a krónikus, betegséget okozó gyulladás ösztönzésére. A fekete áfonya természetesen csökkenti ezt a gyulladást.
Az áfonya antibakteriális hatást is mutat, amely hatás szintén védelmet biztosít bizonyos betegségekkel szemben. Csökkenti az orális fertőzések kialakulását, így ez a gyümölcs potenciálisan erős hatóanyagot jelenthet a fertőzések leküzdésére.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Fűben fában.... |
|
Címkék: antioxidánsoknak, antioxidánsokban, teljesítményének, áfonyafogyasztás, antibakteriális, előfordulásának, degenerációtól, kialakulásának, kialakulásában, megbetegedések, általánosságan, tulajdonítható, polifenolokhoz, betegségekkel, antioxidánsok, természetesen, polifenolokat, rákbetegségek, megnövekedett, nagymértékben, megelőzésében, közrejátszhat, képességükről, tápanyagokkal, potenciálisan, gyulladástól, ösztönzésére, potenciállal, antioxidánst, prosztatarák, kialakulását, köszönhetően, táplálékának, vegyületeket, csoportjába, megelőzését, fekete áfonya, legtöbb antioxidánst, aprócska gyümölcs, korai bőröregedés, rákos megbetegedésekkel, benne található, antioxidánsok csoportjába, polifenolokhoz tartozó, gyümölcs színét, áfonya elősegíti, rákos megbetegedések, daganat kialakulásának, mindenkire igaz, sejtmutáció bárkinél, betegség kialakulásában, antioxidánsokban gazdag,
|
|
|
|
fekete áfonya, legtöbb antioxidánst, aprócska gyümölcs, korai bőröregedés, rákos megbetegedésekkel, benne található, antioxidánsok csoportjába, polifenolokhoz tartozó, gyümölcs színét, áfonya elősegíti, rákos megbetegedések, daganat kialakulásának, mindenkire igaz, sejtmutáció bárkinél, betegség kialakulásában, antioxidánsokban gazdag, rendszeres áfonyafogyasztás, prosztatarák kialakulásának, fent említett, májrák kialakulásának, mentális egészséget, motoros készségre, rövid távú, agyi teljesítményének, apró gyümölcsöt, belőle készült, vérben megnövekedett, antioxidánsoknak köszönhetően, oxidatív stressztől, krónikus gyulladástól, legtöbb betegség, nyugati étrend, áfonya antibakteriális, orális fertőzések, gyümölcs potenciálisan, fertőzések leküzdésére, antioxidánsoknak, antioxidánsokban, teljesítményének, áfonyafogyasztás, antibakteriális, előfordulásának, degenerációtól, kialakulásának, kialakulásában, megbetegedések, általánosságan, tulajdonítható, polifenolokhoz, betegségekkel, antioxidánsok, természetesen, polifenolokat, rákbetegségek, megnövekedett, nagymértékben, megelőzésében, közrejátszhat, képességükről, tápanyagokkal, potenciálisan, gyulladástól, ösztönzésére, potenciállal, antioxidánst, prosztatarák, kialakulását, köszönhetően, táplálékának, vegyületeket, csoportjába, megelőzését, kialakulása, vizsgálatok, szervezetet, ismeretesek, fogyasztása, sejtmutáció, csökkenteni, hatóanyagot, élvezhetünk, biztosítani, rendelkezik, bőröregedés, leküzdésére, növelésében, tartalmazza, megőrzésére, stressztől, egészségre, antociánok, betegséget, kimutatták, elmondható, fertőzések, rendszeres, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 271
- e Hét: 6627
- e Hónap: 20376
- e Év: 225077
|
|
|