Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznos fűszerek
  2019-06-06 18:44:11, csütörtök
 
 



Manapság már egyre ismertebb az a tény, hogy vannak hűsítő és melegítő hatású ételek, italok és fűszerek. Mivel tél van és hideg, jó lenne figyelembe venni azokat a melegítő hatású fűszereket is melyekkel könnyebben áttudjuk vészelni ezt az időszakot.

A hagyományos kínai orvoslásban az élelmiszereket különböző csoportokba sorolják aszerint, hogy melegítő vagy hűtő hatást fejtenek ki a testben. Ezek az élelmiszerek a jin vagy a jang energiákat erősítik, ízük pedig erős hatást gyakorolnak a test különböző energiapályáira. Ezeket a hatásokat figyelembe véve a kínai orvoslás a táplálékokat, forró, meleg, semleges, hűsítő és hideg csoportokba osztja.

Vannak olyan fűszerek, amelyek kifejezetten a téli ünnepi időszakra jellemzőek. Melegséget, harmóniát teremtenek lelkünkben, kellemes illatot csempésznek otthonunkba, finom, egyedi ízvilágot adnak ételeinknek, italainknak. Az egészségre gyakorolt hatásukat azonban kevésbé ismerjük, most ezen igyekszünk változtatni.

A fahéj, az édeskömény, az ánizs, a csillagánizs, a szegfűszeg, a kardamom, a csili, a fűszerpaprika, a gyömbér és a fokhagyma csak egy pár azok közül a melegítő hatású fűszerek közül melyek képesek befűteni a testünket. Ezeket a fűszereket az európaiak már hosszú ideje használják a téli ételek elkészítésénél - gondoljunk csak a forralt borra, a mézeskalácsra vagy más téli finomságra.

Ami az innivalókat illeti: az édesköményt, köményt, ánizst, fahéjat, szegfűszeget, gyömbért és kardamomot tartalmazó gyógynövényteák azok amelyek belülről képesek melegíteni szervezetünket, de a melegítő hatás érdekében akár még a forró vizet is ízesíthetjük gyömbérrel és fahéjjal.

Milyen gyógyhatásuk van a melegítő fűszereknek?

Fahéj - a Karácsony illata

A fahéj élénkíti a keringést, emésztést serkentő, nagyon jó görcsoldó hatású, gyulladáscsökkentő tulajdonsága is elismert. A fahéj az emésztőszervekre gyakorolt hatásai mellett a szív- és érrendszerre, valamint a vércukorszintre is jótékonyan hat. Fogyasztása ajánlott magas vérnyomás, hányinger, hasmenés, gyomorhurut esetén, illetve külsőleg ízületi panaszok, reumás fájdalom esetén is alkalmazzák.

A Brit Diabétesz szövetség lapjának októberi száma egy olyan, 12 hetes vizsgálatról számolt be, amelyben igazolták, hogy napi két gramm fahéj jelentősen csökkenti a vércukorszintet és a vérnyomást. A londoni Imperial College kutatói abból a korábbi eredményből indultak ki, mely szerint hogy napi fél teáskanál fahéj a II. típusú cukorbetegeknél jelentősen csökkenti a vércukorszintet, a triglicerid-szintet, az LDL (káros koleszterin) és a teljes koleszterin szintjét. Ezután megállapították, hogy két hónapig napi 2 g fahéj elfogyasztása jelentősen csökkenti a rosszul kontrollált II. típusú cukorbetegek HbA1c szintjét és magas vérnyomását. Ezért a fahéj étrend-kiegészítőként fogyasztása egy újabb lehetőség a vércukorszint és a vérnyomás szabályozására - természetesen a gyógyszeres kezelés mellett.

Figyelem! A fahéj bizonyos összetevői nagy mennyiségben mérgezőek, ugyanis az őrölt fahéjban található olajok (eugenol, kumarin) irritálhatják a száj, a gyomor és a belek nyálkahártyáját vagy vérzékenységet okozhatnak. Így tehát a fahéj gyógyászati alkalmazása csak olyan speciális készítményekben engedélyezett, amelyekből ezeket az összetevőket már kivonták.

Kardamom, a szív és lélek fűszere

A kardamom a világ egyik legrégibb és legmegbecsültebb fűszere. Nem véletlenül nevezik a fűszerek királynőjének. Már ősidők óta használják nemcsak gasztronómiai, de gyógyítási céllal is. Hatásait tekintve a kardamom görcsoldó, antiszeptikus, gyulladáscsökkentő, fájdalom- illetve vérzéscsillapító és vértisztító. A fűszer emésztést serkentő hatását érdemes leginkább kiemelni, de afrodiziákumnak is ajánlják.

Illóolajat, egyéb olajat, keményítőt, cukrot tartalmaz. Illóolajai közül az eukaliptol, a kámfor és a limonén érdemel külön említést. A citrusfélék héjában, a cseresznyében, a zellerben és az ánizskaporban is megtalálható limonénről azt érdemes tudni, hogy serkenti a szervezetben egy olyan enzim beépülését, amely antioxidáns, méregtelenítő és daganatmegelőző hatással is bír.

Elsősorban az emésztést, a gyomor-bél traktus működését segíti, enyhíti a puffadást. Gyomortáji fájdalmak esetén görcsoldó, nyugtató hatást fejt ki, ezzel csillapítva a tüneteket. Gyomorproblémák esetén a kardamom fogyasztása tea formájában ajánlott, ezenkívül a kellemetlen szagú lehelet ellen is segítséget nyújt, amennyiben a kardamommagvakat egészben fogyasztjuk, és alaposan megrágjuk.. Alkalmazhatjuk még fejfájás ellen, serkenti a szívizmok működését, tonizáló hatása miatt a kozmetikai iparban is használják, az arab országokban pedig a kardamomot nagyon jó afrodiziákumnak tartják számon , valamint idegnyugtató és hangulatjavító.

"A szív fűszere", erre utal a fűszer nevének (cardamomum) eredete is, amely a görög kardia (=szív) és az amomum (=fűszer) szavakból tevődik össze. Testünk motorjának, lelkünk lakóhelyének védelmezője emésztő- és légzőszervi problémákat, női bajokat, illetve húzódásokat és izomgörcsöket is orvosol. Illóolaját pedig masszírozásra is használhatjuk.

Gyomorerősítő, szélhajtó gyógytea

Hozzávalók: kardamom mag, borsmenta levél, macskagyökér, kamilla

Elkészítés: A növények keverékéből tegyünk két evőkanálnyit fél liter forrásban lévő vízbe, majd főzzük két-három percig. Naponta igyunk meg egy csészényit!

Egy másik recept szerint pedig forraljunk fel vizet, majd ezt öntsük 2-3 teáskanálnyi kardamommagra. Öt perc állást követően szűrjük le, a magvakat vegyük ki, és igyuk meg. Ea a tea főzet serkenti a szívizmok működését és csillapítja a köhögést is.

Figyelem! Epekő esetén nem javasolt a fogyasztása, mivel epekőrohamot idézhet elő, valamint heveny gyulladásokkal járó állapotokban, infarktus közeli állapotokban, vérzések, fekélyek esetén is kerülendő.

Csillagánizs - sikimisav-tartalmának köszönhetően az influenza hatékony ellenszere.

A hagyományos kínai orvoslásban több ezer éve használják gyógynövényként a csillagánizst: fűszerként, afrodiziákumként vagy gyógytea formájában - többek között méregtelenítés céljából is.

A hagyományos kínai orvoslás elsősorban reumatikus fájdalmak enyhítésére ajánlja, görcsoldó hatása miatt. Szélhajtó, ízjavító hatása miatt gyomorerősítő, étvágyjavító teakeverékek, fogkrémek és szájvizek alkotórésze. Teáját alhasi fájdalmak, bélpanaszok esetén ajánlják, olaját pedig köptető hatása miatt köhögéscsillapító készítményekben alkalmazzák.

A kínai orvoslás a megelőzésre is kiemelt hangsúlyt fektet, ezért az influenza elleni védekezés során is előnyben részesíti a természetes gyógynövényeket és ezek között kiemelt helyen ajánlja a csillagánizs fogyasztását elsősorban az immunrendszer megerősítése érdekében.

Acsillagánizsbol kivont sikiminsav, a tamiflu nevű influenza elleni antivirális gyógyszer hatóanyagát képezi. Influenzajárványok és pánik esetén többszörösére emelkedik a tamiflu értékesítése. Érdekesség, hogy 2005-ben időszakos hiány mutatkozott a csillagánizsból, mert belőle állították elő az akkor kitört influenzajárvány elleni gyógyszert.

A csillagánizs szervezetre gyakorolt jótékony hatásának köszönhetően az éves termés 90%-át egy svájci gyógyszergyártó cég használja fel, gyógyszeralapanyagként.

Szegfűszeg - az egyik legjobb baktériumölő és gyulladásgátló fűszer

A szegfűszegfa még ki nem nyílt virágát használják gyógyászati célokra, amely illóolajat (eugenolt, eugenilacetátot), flavonoidokat és galluszsavat tartalmaz. Az illóolaja antibakteriális és gyenge érzéstelenítő hatású. Emellett a népi gyógyászatban a férfiasság erősítésére is alkalmazzák...

A szegfűszeg, illetve a belőle nyert olaj fertőtlenítő hatású, csaknem 25% illóolajat tartalmaz, jórészt eugenolt, amely a szegfűszegolaj aromaanyaga. Emellett találhatók benne vérkeringést javító flavonoidok és gyulladáscsökkentő cserzőanyagok. Serkenti az étvágyat és az emésztést, jó hatással van a gyomorra, vértisztító, enyhíti a fájdalmakat és megnyugtat. Segít továbbá fogfájás és a szájüreg nyálkahártyájának gyulladásai esetén. Használják hidegérzettel társuló vérkeringési zavarok kezelésére, valamint bőrirritáció ellen is. Enyhe fájdalomcsillapító, a német kolostorokban például ízületi fájdalmak csillapítására használták, gombaölő, daganatellenes hatású, rovarcsípések esetén a viszketést is csillapíthatja, természettudósok szerint pedig a férfiak számára az erekciót elősegítő, a húgyutak működését szabályozó szerepe lehet a legfontosabb.

A szegfűszegolaj megtalálható nagyon sok szájvízben és fogkrémben. A sajtolással vagy desztillálással nyert olaj mely eugenolt tartalmaz, erőteljes fertőtlenítő, valamint helyi érzéstelenítő és élénkítő hatású. Ezért a fogászatban a foggyökércsatornák fertőtlenítésére, valamint a gyulladások esetén helyi érzéstelenítő szerként használják.

Szegfűszeg olajat könnyedén készíthetünk otthon is. ⅛ csésze egész szegfűszeget öntsünk fel jó minőségű növényi olajjal, hagyjuk állni 24 órán keresztül, majd szűrjük le, és kész is az olaj.

A szegfűszeg tea elkészítéséhez szükségünk lesz egy teáskanál egész szegfűszeghez. Ezt forrázzuk le egy csupor vízzel, hagyjuk állni tíz percig, majd fogyasszuk.

Szájvíz készítéséhez 3 cseppjét 1 teáskanál 70%-os alkohollal összerázzuk és utána 2 dl langyos vízbe elkeverni.

Figyelem! Terhes és szoptatós kismamáknak, gyerekeknek nem ajánlatos a szegfűszeg fogyasztása! Arra is vigyázzunk, hogy műtétetek előtt ne fogyasszuk, mivel eugenol tartalma miatt lassítja a véralvadást.

Gyömbér - a keleti konyha gyakran használt, kedvelt fűszere.

A gyömbér gazdag forrása az A-, C-, E- és B-komplex vitaminoknak, ezenkívül sok magnéziumot, foszfort, káliumot, szilíciumot, nátriumot, vasat, cinket, kalciumot és béta-karotint tartalmaz.

Kifejezetten ajánlott:

- Nátha, megfázás esetén. Illóolaja gyorsítja a sebek és zúzódások gyógyulását, a kínai orvosok szerint jó fogfájás, malária, hidegrázás, orrdugulás, orr- és homloküreg-gyulladás, hasmenés, vérhas, köhögés ellen is.

- Immunerősítő. A gyömbér felturbózza az immunrendszert és melegítő, izzasztó hatása miatt is természetes gyógyszerként használják megfázás és influenza kezelésére.

- Vérkeringést serkentő tulajdonsággal rendelkezik - jó hatással van a visszerekre

- A friss gyömbérből készült tea átmelegíti az egész testet

- Hatásos mint növényi véralvadásgátló - segít a koleszterinszint és a magas vérnyomás csökkentésében, valamint a szívinfarktust kiváltó belső vérrögképződés megelőzésében

- Csökkenti a hányingert és segíthet az utazási betegség megelőzésében, ezek mellett használják még egyéb emésztőrendszeri panaszok enyhítésére is, pl. hasi görcsök vagy puffadás ellen. Egyes egyénekben túlérzékenységi reakciót válthat ki, számukra a használata ellenjavallt, illetve gyermekek számára sem ajánlott. A gyógynövényüzletek és patikák kapszula formájában árusítják a gyömbér kivonatot; hányinger megelőzésére ezeket az utazás előtt 1-2 órával kell bevenni.

- A gyömbér csökkentheti a vércukorszintet és növelheti az inzulin és a cukorbetegség kezelésében használt más orvosságok hatékonyságát. A szakértők ajánlata: fogyasszunk minden reggel felkelés után egy evőkanál gyömbérlevet egy pohár vízbe keverve a vércukorszntünk szabályozására! Az emésztés javítása érdekében néha együnk egy kis gyömbért egy-egy nagyobb fogás után! A gyömbér pozitívan hat a szervezetre és hamar elmulasztja a gyomorrontás tüneteit is. Ha pedig gyomorégést érez, igyon gyömbérteát napi több alkalommal az azonnali megkönnyebbülésért!

- A gyömbér az egyik legkiválóbb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító -nagyon jó reuma, csúz, izomgörcsök kezelésére. Főleg a hát alsó szakaszán hatásos.

- Nagyon jó memóriajavító,

- A gyömbér az időskori boldogság biztosítéka - fokozza a szexuális képességeket. Afrikában a férfiak körében mint afrodiziákum terjedt el, de egy régi indiai recept szerint is hatékony, ha reszelt levét mézzel és reszelt főtt tojással elkeverjük: kiváló gyógyszer impotencia ellen.

- A gyömbér a petefészekrák, a végbélrák, több más ráktípus, így a tüdő-, mell-, bőr-, prosztata- és hasnyálmirigyrák kezelésében is hasznos lehet.

A gyömbérolajat gyakran alkalmazzák:

- emésztési problémák és émelygés esetén ( terhességi hányinger, tengeribetegség, vagy másnaposság)

- Megfázásos és influenzás, különösen felső légúti tünetek, reumatikus fájdalmak enyhítésére.

- Külsőleg a bőrre alkalmazva segít az ütések, zúzódások nyomának eltüntetésében.

Édeskömény - az éhségcsillapító fűszernövény

Az édeskömény, gyakori kiegészítője a böjti időszakoknak, mivel csökkenti az étvágyat, ezáltal segítve hogy kevesebb ételt vegyünk magunkhoz. Mivel igen alacsony a kalóriatartalma, remekül illik a fogyókúrás ételek elkészítéséhez is. Az ízt, illatot és a gyógyhatást a növényben található két illóolajnak, az anetolnak és a fenchonnak köszönhetjük. Az anetol megtalálható pl. az ánizsban is, a fenchol íze ezzel szemben keserű és kámforszerű. Illóolajon kívül tartalmaz még zsíros olajat, fehérjét és cukrot is. Jó C-vitamin, A és B-vitamin, folsav, kalcium, kálium, magnézium, mangán, cink forrás - gazdag vasban és rosttartalma is magas.

- Serkenti az emésztést és megszünteti a gyomorfájdalmakat, valamint a reflux tüneteinek kezelésére is alkalmazható. Hasfájós kisbabák esetében adjunk egy csipet édesköményből készült teát, amely segíti a görcsök feloldását.

- Görcsoldó hatása révén megkönnyebbülést hoz a menstruációs időszakokban, hormonaktivitású hatása szabályozza a rendszertelen menstruációt, Tisztítja a vesét, májat - azaz méregtelenítő hatású

- Az édeskömény gumónak magas a káliumtartalma, amely fontos szerepet játszik a magas vérnyomás csökkentésében és a szívroham megelőzésében is.

- C-vitamin tartalma miatt kiváló immunerősítő, valamint antibakteriális hatású.

- Legújabb kutatások bebizonyították hogy anetoltartalma nem csak gyulladásgátló hatással bír, hanem megakadályozza a bélrák kialakulását is.

- Az édeskömény csökkenti a köhögési rohamokat ( köptető hatása van), segít az ún. száraz köhögésnél, valamint csökkenti az asztma és a megfázás tüneteit is.

- Az indiai népgyógyászatban látás-javítóként alkalmazzák a magot (nyersen alaposon át kell rágcsálni). Továbbá étkezés után is rágcsálják, amely serkenti az emésztést és illatosítja a szájat.

- A növény leveleit leforrázva, és annak gőze fölé hajolva csillapíthatjuk az asztmát, valamint a hörghurutot.

- Teája fogyasztásával a bélférgek és a baktériumok is távol tarthatók.

- Mivel íze hasonlít a mentoléra és az ánizséra, könnyedén eltünteti a rossz szájszag okozta kellemetlenségeket, és friss leheletet biztosít.

Édeskömény gyógytea készítése

1 tk magot 3 dl vízben 15 percig főzünk, majd lehűtjük.

1 tk magot törjünk össze egy mozsártörőben, majd 3 dl forró vízzel öntsük le. 5 perc áztatás után szűrjük le, majd igyuk meg melegen.

Az édeskömény tea nagyon jó gyógyír viszkető, száraz bőrre is, vagy pakolásként begyulladt, vörös szemekre. Méregtelenítés alatt különösen fontos szerepet játszik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: népgyógyászatban, vérzéscsillapító, természettudósok, emésztőszervekre, emésztőrendszeri, fertőtlenítésére, afrodiziákumként, koleszterinszint, kardamommagvakat, acsillagánizsbol, legmegbecsültebb, influenzajárvány, megkönnyebbülést, hasnyálmirigyrák, hormonaktivitású, vércukorszintet, gyógynövényeket, antibakteriális, nyálkahártyáját, gyógyszergyártó, gyomorproblémák, véralvadásgátló, eugenilacetátot, gyógynövényként, gyógynövényteák, energiapályáira, éhségcsillapító, afrodiziákumnak, készítményekben, csillapíthatjuk, desztillálással, daganatmegelőző, tengeribetegség, vércukorszintre, megállapították, vércukorszntünk, melegítő hatású, hagyományos kínai, élelmiszereket különböző, jang energiákat, test különböző, hatásokat figyelembe, kínai orvoslás, téli ünnepi, egészségre gyakorolt, fokhagyma csak, téli ételek, forralt borra, mézeskalácsra vagy, innivalókat illeti, melegítő hatás, forró vizet, Brit Diabétesz, Imperial College,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívet megérintő . . .  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldogság  Humor is meg nem is szerinted?  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam Krisztinától  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Alvó baby  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Odaadja  A jó kedv a világon  Apu  képre írva  Képes idézet !  Virágvasárnap: az élet és a re...  A pálma a győzelem és a diadal...  Levél lány  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Mire jók ?  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Levél lány  Facebookon kaptam  Alvó baby  A haj állapotának javítása egy...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Márciuzs 24.  Mire jók ?  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  A máj egészségének javítása te...  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Reményik Sándor: Itt most virá...  Paul David Tripp Március 28  Nem azt látja  képre írva  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Óraállítás  képre írva  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Nem jár  virágvasárnap  Öröknek hinni . . .  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Nem látom őket  Táplálékok a máj egészségének ...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  A tavasz nem csak önmagában sz...  Vérnyomáscsökkentés  Táplálékok a máj egészségének ...  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
melegítő hatású, hagyományos kínai, élelmiszereket különböző, jang energiákat, test különböző, hatásokat figyelembe, kínai orvoslás, téli ünnepi, egészségre gyakorolt, fokhagyma csak, téli ételek, forralt borra, mézeskalácsra vagy, innivalókat illeti, melegítő hatás, forró vizet, melegítő fűszereknek, fahéj élénkíti, emésztőszervekre gyakorolt, londoni Imperial, korábbi eredményből, teljes koleszterin, rosszul kontrollált, újabb lehetőség, vérnyomás szabályozására, gyógyszeres kezelés, fahéj bizonyos, őrölt fahéjban, belek nyálkahártyáját, fahéj gyógyászati, világ egyik, fűszerek királynőjének, kardamom görcsoldó, fűszer emésztést, limonén érdemel, citrusfélék héjában, olyan enzim, gyomor-bél traktus, kardamom fogyasztása, kellemetlen szagú, kardamommagvakat egészben, szívizmok működését, kozmetikai iparban, arab országokban, kardamomot nagyon, szív fűszere&#8221, fűszer nevének, görög kardia, növények keverékéből, másik recept, magvakat vegyük, influenza hatékony, influenza elleni, természetes gyógynövényeket, csillagánizs fogyasztását, immunrendszer megerősítése, tamiflu nevű, tamiflu értékesítése, akkor kitört, csillagánizs szervezetre, éves termés, svájci gyógyszergyártó, egyik legjobb, illóolaja antibakteriális, népi gyógyászatban, férfiasság erősítésére, belőle nyert, szegfűszegolaj aromaanyaga, szájüreg nyálkahártyájának, német kolostorokban, férfiak számára, erekciót elősegítő, húgyutak működését, szegfűszegolaj megtalálható, sajtolással vagy, gyulladások esetén, teáskanál egész, csupor vízzel, szegfűszeg fogyasztása, keleti konyha, gyömbér gazdag, kínai orvosok, gyömbér felturbózza, friss gyömbérből, egész testet, magas vérnyomás, szívinfarktust kiváltó, utazási betegség, használata ellenjavallt, gyömbér kivonatot, utazás előtt, gyömbér csökkentheti, cukorbetegség kezelésében, szakértők ajánlata, evőkanál gyömbérlevet, pohár vízbe, vércukorszntünk szabályozására, emésztés javítása, gyömbér pozitívan, gyomorrontás tüneteit, egyik legkiválóbb, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 201156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.