Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Édes élet Istennel
  2019-08-03 19:45:16, szombat
 
  Élettörténetek: Édes élet Istennel


Martha: Mark, a férjem mozdulatlanul ül a kerekesszékben, már csak a szemét tudja mozgatni, de azt is egyre nehezebben. Tíz éve élünk így.
Egy apró idegrángással kezdődött. Mark negyvennyolc éves volt, a diagnózis egy hónapon belül megszületett: ALS, vagy más néven Lou Gehrig-betegség. Akkor már huszonöt éve voltunk házasok, négy gyermekünk született. Mindig is aktív családi életet éltünk, ezért különösen nehezen viseltük Mark állapotának gyors romlását.
Amikor Mark beteg lett, az elkeseredés sötét vermében találtam magam. Fogalmam sem volt, hogyan élem majd túl a ránk váró megpróbáltatásokat. Arra kértem a barátaimat, imádkozzanak értem, hogy a jövőtől való félelem ne vegye el a ma örömét. Azon töprengtem: Vajon ki vagyok én azon kívül, hogy Mark feleségeként tartanak számon?
Ma már értem, micsoda bálványimádó kérdés ez, s miért voltam annyira kétségbeesve. Elsősorban Markban, a férjemben és gondviselőmben találtam meg az identitásomat, Isten elé helyezve őt az életemben. Máig is rejtély számomra, hogyan keveredtem ki ebből a kétségbeesésből. Nem hallottam, hogy Isten azt mondta volna: ,,Kelj fel!", mégis mintha feltámadtam volna. Az első időkben nem győztük felidézni Markkal az Isten gondoskodásáról szóló bibliai verseket. Kerestük a módját, hogyan szívhatnánk magunkba minél mélyebben Isten szeretetét és hűségét. Igyekeztünk megvetni a lábunkat az igazságban, amit sikerült megértenünk, miközben abból, ami körülvett minket, alig fogtunk fel valamit.
Mark (szemmozgatással irányított számítógépen írva): Fiatalkoromban sportoltam, és utáltam a kispadon ülni. Miután megtudtam a diagnózist, Istenhez kiáltottam: úgy érzem, még sokat tudnék tenni, mégis kiállítanak. Ő pedig azt felelte: Túl régóta ülsz már a kispadon; a meccs még csak most kezdődik. Próbálok abba a gondolatba kapaszkodni, hogy Isten láthatatlanul is végzi a munkáját, s az ő ,,közgazdaságában" megtérül a szenvedés. Ugyanakkor naponta meg kell újulnom hitemben.
,,Krisztus teste" kézzelfogható módon van jelen az életünkben. A barátaink főztek ránk, ajándékot küldtek, segítettek a kerti munkákban, megszervezték a gyerekeink szülinapi buliját, mellettünk álltak. Még tíz év elteltével is sokan támogatnak és vesznek körül szeretetükkel.
Martha: Eleinte rengetegszer éreztem úgy, hogy nem fogom bírni érzelmileg. Például akkor, amikor sírhelyet választottunk Mark számára. A lányaimmal egy egész napot ezzel töltöttünk, szomorúak voltunk, mégis tudtunk nevetni. Mintha Isten megszólított volna: Itt vagyok. Amikor úgy érzed majd, hogy nem bírod, én mindig ott leszek veled. Fontos nap volt ez, megéreztem Isten jelenlétét - s ez az elkövetkezőkhöz is erőt adott.
Mark: Észrevettem, hogy jót tesz, ha fejben keresztyén énekeket és spirituálékat ismételgetek - ugyanis megszólalni már nyolc éve nem tudok. Sok ének szól a szenvedésről, és segít Isten jelenlétét tapasztalnom a fájdalmak közepette. Olyan értékesek ezek a régi énekek! A modern keresztyén dalok meg sem közelítik őket; arra emlékeztetnek, hogy nem ez a világ és nem a gondok jelentik az igazi otthont számunkra. Nemrég megállapították, hogy halálos májbetegségben szenvedek. Olykor úgy érzem, nem igazságos, hogy ennyit kell szenvednem, pedig egyedül Jézus volt az, aki igazságtalanul viselt kínokat. Az, hogy a kereszten függve el kellett szakadnia az Atyától, nem hasonlítható ahhoz, amit nekem kell átélnem. Hogyan is panaszkodhatnék, amikor neki ilyen kozmikus méretű fájdalmat kellett elviselnie? Emlékszem, amikor Tim Kellet mesélt egy halálos betegségben szenvedő emberről, aki azt mondta: a betegsége miatt olyan jó életet kapott Istentől, amit még azért sem cserélne el, hogy néhány évvel tovább élhessen. Úgy érzem, ezt én is elmondhatom magamról.
Martha: A veszteségben értelmet, célt, örömöt, növekedést, teljességet találtunk. Mennyit mulasztottam volna, ha kimarad az életemből ez az időszak! Isten sok ajándékot tartogatott számomra ezen keresztül. Már értem, hogyan keveredhet mély szomorúság végtelen örömmel az ember lelkében. Az élet mélységét és gazdagságát a szenvedés által tapasztaltuk meg. Milyen sokat tanultam, s mennyivel drágább lett számomra Jézus!

Mark és Martha
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: elkövetkezőkhöz, gondoskodásáról, megállapították, szemmozgatással, közgazdaságában, panaszkodhatnék, kétségbeesésből, májbetegségben, kerekesszékben, gondviselőmben, fiatalkoromban, igazságtalanul, élettörténetek, spirituálékat, identitásomat, emlékeztetnek, láthatatlanul, szeretetükkel, kézzelfogható, mozdulatlanul, idegrángással, választottunk, megszervezték, megszületett, rengetegszer, bálványimádó, imádkozzanak, megszólított, ismételgetek, szenvedésről, számítógépen, tapasztalnom, hasonlítható, kétségbeesve, mulasztottam, tapasztaltuk, férjem mozdulatlanul, szemét tudja, apró idegrángással, hónapon belül, elkeseredés sötét, ránk váró, jövőtől való, első időkben, kispadon ülni, gondolatba kapaszkodni, barátaink főztek, kerti munkákban, gyerekeink szülinapi, egész napot, fájdalmak közepette, régi énekek, Amikor Mark, Elsősorban Markban, Mintha Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jó éjszakát  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Csend  Gebhardt Nóra versei II.  Vannak emberek  képre írva  Jó éjszakát  Egyszerű  Vidámság  Somlyó Zoltán - Orgonával  Megígért békesség  A sorsod  Nagy és kis csodák  Anyámról való emlékek  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép álmokat!  A hagyma antibakteriális hatás...  Magamnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Egy gondolat  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  képre írva  Otthon  képre írva  Anyámról való emlékek  Ma van a magyar költészet napj...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szép estét  Jázmin  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó éjszakát  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  József Attila – Keresek ...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szeretem ujjad karcsuságait,  Megígért békesség  Jó éjszakát  Martin Buber, A haszidim meséi  Anyámról való emlékek  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Kertem  Paul David Tripp Április 15  A Magyar Költészet napja alkal...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  ajándék, mellyel meglepem  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
férjem mozdulatlanul, szemét tudja, apró idegrángással, hónapon belül, elkeseredés sötét, ránk váró, jövőtől való, első időkben, kispadon ülni, gondolatba kapaszkodni, barátaink főztek, kerti munkákban, gyerekeink szülinapi, egész napot, fájdalmak közepette, régi énekek, modern keresztyén, gondok jelentik, igazi otthont, kereszten függve, halálos betegségben, betegsége miatt, veszteségben értelmet, ember lelkében, élet mélységét, szenvedés által, elkövetkezőkhöz, gondoskodásáról, megállapították, szemmozgatással, közgazdaságában, panaszkodhatnék, kétségbeesésből, májbetegségben, kerekesszékben, gondviselőmben, fiatalkoromban, igazságtalanul, élettörténetek, spirituálékat, identitásomat, emlékeztetnek, láthatatlanul, szeretetükkel, kézzelfogható, mozdulatlanul, idegrángással, választottunk, megszervezték, megszületett, rengetegszer, bálványimádó, imádkozzanak, megszólított, ismételgetek, szenvedésről, számítógépen, tapasztalnom, hasonlítható, kétségbeesve, mulasztottam, tapasztaltuk, negyvennyolc, veszteségben, feleségeként, teljességet, elmondhatom, észrevettem, állapotának, gazdagságát, kiállítanak, kapaszkodni, betegségben, elkeseredés, tartogatott, megértenünk, szívhatnánk, feltámadtam, igyekeztünk, megszólalni, irányított, életünkben, szeretetét, keresztyén, segítettek, szomorúság, keveredhet, töprengtem, diagnózist, barátaimat, sportoltam, kiáltottam, gondolatba, elsősorban, keveredtem, ugyanakkor, gyerekeink, jelenlétét, növekedést, töltöttünk, megéreztem, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 67 db bejegyzés
e év: 329 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3372
  • e Hét: 8216
  • e Hónap: 20091
  • e Év: 207893
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.