Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Légzést segítő gyógynövények
  2019-10-25 13:44:45, péntek
 
 



Sok olyan gyógynövény létezik, amelyek elősegítik a könnyebb légzést és segítséget nyújthatnak légzési gondok esetén. Ilyen gyógynövény lehet a Ginkgo biloba, az ökörfarkkóró, a bíbor kasvirág, az édesgyökér, a kakukkfű, az oregánó, a borsmenta vagy éppen az örménygyökér.

Az édesgyökér az egyik legjobb gyógynövény a légzési problémák orvoslására, mert antibakteriális, antivirális, köptető, gyulladásgátló és nyugtató hatásokkal rendelkezik. Mivel az édesgyökér tele van szaponinokkal, így erőteljesen veszi fel a harcot a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. A benne lévő antioxidánsok megakadályozzák az oxidatív stressz kialakulását, illetve a légutak gyulladását is eredményesen szüntetik meg, ami a könnyebb légzést biztosítja.

A bíbor kasvirág megnyugtatja az egész légzőrendszert, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást. Ha valaki légúti betegségben szenved, mindenképpen próbálja ki a Ginkgo bilobát, mivel ez segíthet az asztma tüneteinek csökkentésében, ugyanis gátol egy aktiválófaktort a szervezetben, amely nemcsak a köhögést, hanem a nehézlégzést is enyhíti.

A molyhos ökörfarkkóró levele egy erős gyulladásgátló vegyületet tartalmaz, amely antioxidáns képességgel is rendelkezik, emellett köptető hatása is van.

A borsmenta is egy remek gyógynövény a légzési problémák felszámolásában, mivel eredményesen csökkenti a gyulladást, semlegesíti a szabad gyököket, és az allergia ellen is nagyon hatásos, mivel antihisztamin hatással is rendelkezik. A borsmenta nemcsak a légzési problémákat enyhíti, de a fertőzéseket is eredményesen kezeli.

A kakukkfű egy természetes antibiotikum, amely vírusellenes és gombaellenes hatással is rendelkezik. A kakukkfű nagyon hatásos a különféle légúti fertőzésekkel szemben. A gyógynövényből készíthetünk teát, de a kakukkfűolajjal történő inhalálás is nagyon sokat segíthet.

Az oregánó is orvosolni tudja a légzési gondokat. A gyógynövényben található rozmaringsav erős antihisztamin hatással rendelkezik, de erős antibakteriális tulajdonságáról is híres ez a gyógynövény. Az oregánó nemcsak a nyálkától szabadít meg, de a fertőzést okozó baktériumokkal is eredményesen számol le.

Az örménygyökér az egyik leghasznosabb gyógynövény a tüdő és a légutak fertőzéseinek leküzdésére. Ez a gyógynövény megszabadít a mellkasi fájdalomtól és szorító érzéstől is, persze csak akkor, ha az azt valamilyen tüdőbetegség okozza.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: aktiválófaktort, kakukkfűolajjal, antibakteriális, megakadályozzák, felszámolásában, tulajdonságáról, légzőrendszert, gyógynövényből, gyulladásgátló, baktériumokkal, gyógynövényben, csökkentésében, szaponinokkal, antioxidánsok, antihisztamin, leghasznosabb, fertőzéseinek, fertőzésekkel, eredményesen, kialakulását, antibiotikum, örménygyökér, ökörfarkkóró, gombaellenes, vírusellenes, készíthetünk, rozmaringsav, mindenképpen, szervezetben, fertőzéseket, tüdőbetegség, megnyugtatja, nehézlégzést, természetes, rendelkezik, betegségben, könnyebb légzést, bíbor kasvirág, borsmenta vagy, egyik legjobb, légzési problémák, édesgyökér tele, baktériumokkal szemben, benne lévő, oxidatív stressz, légutak gyulladását, egész légzőrendszert, asztma tüneteinek, molyhos ökörfarkkóró, erős gyulladásgátló, remek gyógynövény, szabad gyököket,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jó éjszakát  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bornyi Veronika haiku verse  Paul Éluard - És egy mosoly  Márai Sándor tollából  Borzasztó  Szép estét  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Müller Péter tollából  Erdei gyöngyvirág  Spenót fasírttal  Esterházy Péter: Harmonia c...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egy tavasz  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Alvó cicák  Alvó cica  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Esterházy Péterre emlékezünk  IGEN így  Alvó cicák  Szívek  Szép estét kedves látogatóimna...  Nevelőszülőkhöz adták,  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Bársony székben  Vito Giaquinto gondolata  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  képre írva  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Azért kaptad  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Otthon  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emlékezz  Alvó kislány  Annyira tisztelem a szabadságo...  "Ez egy csoda"  Töröld le  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  képre írva  Szabó T. Anna - Pitypang  Különleges  Horváth Szilvia tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Szabó T. Anna - Pitypang  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Csend  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Isten hűségének mértéke  Jan Twardowski - Siessünk  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép álmokat!  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmaga ellenére  Jázmin  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
könnyebb légzést, bíbor kasvirág, borsmenta vagy, egyik legjobb, légzési problémák, édesgyökér tele, baktériumokkal szemben, benne lévő, oxidatív stressz, légutak gyulladását, egész légzőrendszert, asztma tüneteinek, molyhos ökörfarkkóró, erős gyulladásgátló, remek gyógynövény, szabad gyököket, allergia ellen, borsmenta nemcsak, légzési problémákat, természetes antibiotikum, kakukkfű nagyon, különféle légúti, gyógynövényből készíthetünk, kakukkfűolajjal történő, légzési gondokat, gyógynövényben található, oregánó nemcsak, nyálkától szabadít, fertőzést okozó, egyik leghasznosabb, légutak fertőzéseinek, gyógynövény megszabadít, mellkasi fájdalomtól, aktiválófaktort, kakukkfűolajjal, antibakteriális, megakadályozzák, felszámolásában, tulajdonságáról, légzőrendszert, gyógynövényből, gyulladásgátló, baktériumokkal, gyógynövényben, csökkentésében, szaponinokkal, antioxidánsok, antihisztamin, leghasznosabb, fertőzéseinek, fertőzésekkel, eredményesen, kialakulását, antibiotikum, örménygyökér, ökörfarkkóró, gombaellenes, vírusellenes, készíthetünk, rozmaringsav, mindenképpen, szervezetben, fertőzéseket, tüdőbetegség, megnyugtatja, nehézlégzést, természetes, rendelkezik, betegségben, erőteljesen, gyógynövény, problémákat, fájdalomtól, megszabadít, nyújthatnak, leküzdésére, semlegesíti, orvoslására, gyulladását, antivirális, antioxidáns, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 398
  • e Hét: 10512
  • e Hónap: 24261
  • e Év: 228962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.