Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gyulladáscsökkentő növények
  2020-01-30 21:25:43, csütörtök
 
  A gyulladás az immunrendszer láncreakción alapuló válasza egy fertőzésre vagy irritációra. Ez segíti a sérült szöveteket a természetes felépülésben. Feladata a károsító hatás megszüntetése és az eredeti állapot, illetve működés visszaállítása. Az igazi problémát viszont a test krónikus gyulladása okozza. A környezeti szennyeződés, az allergiás állapotok, valamint az elhízás, krónikus gyulladásokat idézhetnek elő a szervezetben. Tulajdonképpen senki sem kellene beletörődjön ebbe a helyzetbe és elfogadja a fájdalmat mint az élet velejáróját. Szerencsére a természet patikájában számtalan gyógynövény nyújt nekünk megoldást úgy a megelőzésben, mint a gyulladásos problémák kezelésében is.

1. Kurkuma

A kurkuma gyulladáscsökkentőszere a sárga pigmens ami benne található, a kurkumin. Az ayurvédikus és a kínai gyógyászat már régóta használják a kurkumát gyulladás csökkentésére, valamint az emésztési zavarok, sebek és fertőzések kezelésére.
Tanulmányok kimutatták, hogy a kurkumának antioxidáns hatása van és nagy hatékonysággal küzd a rákos folyamatok megállitásában. A kurkuma kicsit kesernyés de igen izletes fűszer melyket levesek és más ételek izesitésére használják a keleti gasztronómiában. Hozzáadhatjuk zöldséglevekhez, vagy akár kurkumin táplálék kiegészitőként is beiktathatjuk mindennapi étrendünkbe.

2. Zöld tea

Napjainkban ismerté vált a zöld tea megelőző hatása a szív- érrendszeri betegségek és a rák ellen. A legújabb vizsgálatok kimutatták, hogy a zöld tea hatékony lehet gyulladások esetében, különösen az ízületi gyulladások kezelésében. Nem utosó sorban pedig az emésztőrendszer gyulladását is csökkentheti.
Gyulladás esetében napi 3-4 csésze tea fogyasztása javasolt. Azok számára, akik nem szeretnének koffeint fogyasztani, azok koffeinmentes zöld teát válasszanak.

3. Fehér fűzfa kéreg (szomorúfűz) - a természetes aszpirin

A fehér fűz legértékesebb, legtöbb hatóanyagot tartalmazó része a kérge, melyet felhasználás előtt megszárítanak és felaprítanak. Fenol-glikozidokat (2-11%), elsősorban szalicint, továbbá szalicil-alkoholt, flavonoidokat és cserzőanyagokat (8-20%) tartalmaz.
A fűzfatea már az egyiptomi birodalomban is ismert láz- és fájdalomcsillapító hatású szer volt. Az évszázadok során a herbalisták a fűzfa kérgét számtalan betegségre ajánlották pl. hányinger csökkentésére, vízhajtóként, pattanások ellen, sőt a szexuális vágy elfojtására is.
Ma elsősorban gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és lázcsillapító tulajdonságai miatt alkalmazzák a gyógyászatban. Vizes kivonata belsőleg reumás betegségek ill. ízületi gyulladás esetén csökkenti a fájdalmat és duzzanatot, javítja az ízületek mozgását, de a fejfájást A fűz vizes kivonatait külsőleg, borogatás formájában is alkalmazhatjuk fagyott testrészek, sebek, fekélyek kezelésére, de lábizzadás, ekcéma és más bőrbetegségek esetén is hatékony.és menstruációs görcsöket is képes enyhíteni.
A napi fűzfa kéreg adag nem haladhatja meg a 240 mg -ot. A kereskedelmi forgalomban vannak olyan növényi keverékek is, melyek tartalmaznak fehér fűzfa kéreg kivonatot, amit akut problémákra is lehet nagy hatékonysággal használni mint például fejfájásra.

4. Csili paprika

A paprika csipős mivoltát a kapszaicin nevű vegyület adja meg. Ez az az anyag amelyk gyulladásgátló hatással van a testre.
Mindegyik csipős paprika fajta tartalmaz egy bizonyos mennyiségű kapszaicint és minél csipősebb a paprika, annál nagyobb benne a kapszaicin tartalom. A csipős paprikát használhatjuk frissen vagy száritott, por formában különféle ételekben, beleértve a desszerteket is. A kapszaicint tartalmazó táplálék kiegészítőket gyakran összekeverik más növényekkel is, hogy ezáltal hatékonyabb természetes gyulladásgátló keverékeket hozzanak létre.
A kapszaicin erős fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik.
A kapszaicin eredményesen enyhíti az ideg-, izom- és ízületi fájdalmat, és többek között ízületi kopás, rheumatoid arthritis, illetve diabéteszes neuropátia esetén is sikerrel alkalmazzák.
A vérkeringés felpörgetése által a kapszaicin nemcsak a vérnyomás szabályozásához járul hozzá, de az abnormális vérrögképződést is akadályozza, így többek között a szívroham, vagy a stroke kialakulásának megelőzésében is segítségünkre van.
A kapszula formában megvásárolt kapszaicin hatékonysága jóval alacsonyabb, mint ha a bevitel paprika fogyasztásával történik.

5. Fekete bors

A fekete bors jellegzetes izét a piperin nevű vegyianyag adja meg. Még kis adagokban is alkalmazva kimutatták, hogy a piperin hatékonyan csökkenti a gyulladást. Gátolhatja a rák terjedését, és kimutatták, hogy enyhiti a fájdalom és az ízületi gyulladás tüneteit. A fekete borsból kivont piperin kiválóan gyorsítja az anyagcserét, ezért a zsírégetésben is nagy segítségünkre lehet.
Rákmegelőzés: a legújabb vizsgálatok alapján a fekete bors és a kurkuma kombinációja gátolja az olyan sejtképződmények képződmények kialakulását, melyek a mellrákot okozzák. A kurkuma egyik gyengesége, hogy az elfogyasztott mennyiségnek csak kis része szívódik fel. Ugyanakkor borsot hozzáadva lényegesen többet tud belőle hasznosítani a szervezet. A fekete borsban lévő hatóanyag, az úgynevezett piperine ugyanis segíti a szervezetet, hogy több kalóriát égessen el, illetve, hogy a tápanyagokat - így a kurkumát is - a lehető leghatékonyabban használja fel. (A fekete bors 200 százalékkal megnöveli a kurkuma erejét.

6. Rozmaring

A természet gyógynövényei közül a Rozmaring az a növény mely a legmagasabb antioxidáns koncentrációval rendelkezik és ennek köszönhetően igen hatékonyan képes enyhíteni a gyulladások okozta fájdalmakat. Az antioxidánsok ugyanis segíthetnek csökkenteni a gyulladással járó betegségek, mint például az ízületi gyulladás tüneteit. Egy vizsgálatban izületi gyulladásban szenvedő betegek 7 napig kis mennyiségű különböző növényt és fűszert kaptak és a vizsgálat végén kiderűlt hogy a rozmaring az a növény amelyik a legnagyobb védőhatást nyújtotta a gyulladás és az oxidáció ellen.
2003-ban egy tanulmány a Journal of Rheumatology folyóiratban arról számolt be, hogy a rozmaringsav gátolja az ízületi fájdalmakat az egerekben. A rozmaringsav egy olyan fitokemikália, ami persze nemcsak a rozmaringvan vn jelen, hanem más gyógynövényekben is. Németországban a rozmaringot már jóváhagyták, mint az arthritis gyógyszere, ott hatékonyságához kétség nem fér. Egy másik tanulmány rámutatott arra, hogy a rozmaringsv csökkentheti a szezonális allergiás tüneteket a felnőtteknél. Az tehát bionyos, hogy mindenféle gyulladásos választ elnyom a rozmaring. Viszont, a túl sok rozmaring izomgörcsöket, hányást, eszméletvesztést okozhat, illetve a tüdőben a folyadék felhalmozódásához vezethet. A rozmaringot érdemes kerülni magas vérnyomás vagy emésztési zavar esetében.

7. Szegfűszeg olaj

Fogfájás csökkentés esetében, a szegfűszeg olajat közvetlenül az ínyre lehet kenni és csökkenti a száj- és torokgyulladást. A szegfűszeget hasmenés, hányinger, sérv, rossz lélegzet és köhögés kezelésére is lehet használni.
A szárított vagy friss virágbimbókat ízesitő fűszerként is lehet használni számos ételben, desszertekben és forró italokban.

8. Gyömbér

A kutatások kimutatták, hogy a gyömbér jobb terápiás hatással rendelkezik, mint a nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek a fájdalom és a gyulladás kezelésére. A gyömbér gátolja a gyulladásos reakcióban részt vevő számos gén aktivitását.
A Marylandi Egyetem Orvosi Központja szerint a gyömbér segíthet a hányás és hányinger megelőzésében vagy kezelésében. Különböző ételekben, gyümölcslevekben és desszertekben is használható.
A gyömbér kivonatok segíthetnek csökkenteni a gyulladásokat, így például csökkenti a fájdalmat az osteoarthritisben szenvedő betegek esetében. EGy 2001-ben megjelent tanulmány kimutatta, hogy az arthrosisos betegek esetében a térdfájdalom mértéke nagymértékben csökkent miután gyömbér kivonatokat fogyasztottak naponta kétszer, hat héten át. Tudni kell, hogy eltart egy ideig, amíg a gyömbér igazán hatni kezd, de ettől függetlenül érdemes rendszeresen fogyasztani, mert néhány hét elteltével tényleg csodákat tehet velünk.
A gyömbér ma már kapszula és tinktúrák formájában is beszerezhető, de használható frissen vagy nyersen a főzéshez, illetve egyéb gyógyászati célokra, sőt a friss gyömbérgyökérből teát is lehet készíteni. Persze arra fontos figyelni, hogy naponta ne fogyasszunk többet a gyömbérből 4 grammnál, illetve terhesség esetén az egy grammnyi mennyiség engedélyezett.

9. Fahéj

A fahéj gyulladásgátló tulajdonságai mellett antioxidáns, antidiabetikus, antimikrobiális, rákellenes és lipidcsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Úgy találták, hogy a neurológiai rendellenességek, például a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór kialakuása ellen is hatásos.
A fahéj bizonyítottan csökkenti a citokin jelzőmolekulákat, amelyek az ízületi gyulladásos fájdalom egyik fő okozói.
Egy kutatásban az arthritiszes betegek fél teáskanál fahéj és egy evőkanál méz keverékét kapták minden reggeli előtt, aminek eredményeképpen egy hét után jelentős javulást tapasztaltak náluk, egy hónap után pedig fájdalom nélkül is képesek voltak lábra állni.
Habár a fahéj jó hatással van az egészségre, nem szabad túlzásba vinni; nagy mennyiségben mérgező lehet és kárt tehet a májban. A terhes vagy szoptató nők is óvatosan bánjanak a fahéjjal!
A fahéj jól megy a reggeli gabonafélékből készült müslikhez, gyümölcslevesekhez, desszertek és italokhoz egyaránt.

10. Tengeri fenyőfa kérgéből kivont Pycnogenol (flavonoid)

A polifenolok csoportjába tartozó flavonoidok megtalálhatók számos növényben, nagy koncentrációban a francia tengerparti fenyőfa kérgében is. A szerzők összefoglalják a francia tengerparti fenyőkéreg standardizált kivonatával (French maritime pine bark extraxt), a pycnogenollal végzett széles körű kísérletes és klinikai kutatások során kapott eredményeket. A pycnogenol csökkenti a szabad gyökök képződését és hatásait (antioxidáns hatás). Gyulladáscsökkentő hatású, az eNOS-szintézis stimulációjával megnöveli a vasodilatator hatású anyagok (NO, prosztaciklin) és csökkenti a vasoconstrictor anyagok (endothelin- 1, tromboxán) termelődését, a következményes vasodilatatio révén megnöveli a szöveti véráramlást és csökkenti a vérnyomást. Csökkenti a thrombocyták aggregációját, az LDL-koleszterin-szintet és növeli a HDL-koleszterin-szintet, kimutatták antidiabetikus hatását is. Potenciálisan tehát jelentős cardiovascularis kockázatcsökkentő hatása lehet. Mindemellett kimutatták antibakteriális és antivirális hatását is. Eredményesen alkalmazták a figyelemhiányos hiperaktív gyermekek esetében, valamint dysmenorrhoeában, klimaktériumban, glaucomában és asthma bronchialéban is.
A vizsgálatok kimutatták, hogy a pycnogenol 50-100-szor hatékonyabb, mint az E-vitamin, a szervezetben lévő szabad gyökök semlegesítésében. Azt is megállapították, hogy csökkenti a vérnyomást és a vérrögök kockázatát. A ajánlott napi dózis 100-200 mg.

11. Tömjén (Boswelia Serrata)

A Boswellia egy Indiában, Szomáliában, Etiópiában és az arab félszigeten élő fafajta. A fából kivont gyantából füstölőket készitenek. Gyulladásgátló, antiarthritikus és fájdalomcsillapító tulajdonságokkal rendelkezik. A Boswellia gyantát jelenleg degeneratív és gyulladásos ízületi betegségek kezelésére használják.
A tömjén legfőbb hatóanyagai a boswellia savak. Számos klinikai vizsgálatot végeztek a gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító és antibakteriális hatásuk tanulmányozásáért. A patikában megvásárolható tömjén tartalmú készítményeket mozgásszervi panaszok kezelésére javasolják.
Az egyik vizsgálat kimutatta, hogy a Boswellia és a kurkumin kombinációja hatékonyabb volt az oszteoarthritis kezelésében, mint egy általánosan használt szintetikus gyógyszer. Naponta 2-3 x 300-500 mg Boswellia kivonatot javasolt bevenni krónikus gyulladások esetében.

12. Resveratrol

Ez az antioxidáns igen sok növényben megtalálható. A kutatók a legnagyobb mennyiséget a japánkeserűfű nevű növényben (Polygonum cuspidatum) és a vörös szőlő héjában találták meg. A resveratrol bizonyítottan erős gyulladáscsökkentő szer. Védi a DNS károsodását és gátolja a rendellenes mutációkat. A resveratrolt megtaláljuk számtalan táplálék kiegészitőben, amit a kereskedelemben többnyire a Bio boltok forgalmaznak.
A tudósok először arra lettek figyelmesek, hogy ha élesztőgombához adtak resveratrolt, az élesztőgomba élettartama 70 százalékkal megnövekedett. Amint kísérleteikben a táplálékláncon belül egyre feljebb haladtak, ugyanazt találják: a resveratrol növeli az élettartamot. 2006 novemberében a Harvard Orvosi Egyetem publikálta a régen várt tanulmányt a David Sinclair vezette egérkísérlet eredményéről. Az egerek átlagos élettartama 30 százalékkal megnövekedett. Mindez méghozzá annak ellenére, hogy a resveratrol-fogyasztás közép korban kezdődött.Különösen a túletetett egereket tanulmányozták, és ugyanolyan meglepő volt a tény, hogy a resveratrol gyakorlatilag kiiktatta a másfajta betegségek nagy részét, amik egyébként kizárólagosan jellemzőek voltak a túlsúlyos egerek kontrollcsoportjára.
A napi dózis 50-500 mg / -ra van megszabva.

13. Macska karom (Uncaria Tomentosa)

A perui őserdők mélyéről indult el világhódító útjára. Az őserdők lakói elsősorban gyulladáscsökkentőként, fertőzések kezelésére, daganatos elváltozások gyógyítására és ízületi panaszok enyhítésére használták. A vizsgálatok kimutatták, hogy csökkentheti a gyulladásos válaszokat a szervezetben, és védő hatással van a gyomor-bélrendszeri gyulladásra.
A macskakarom felhasználási lehetőségeit sok kutatás vizsgálta, melyek a gyógynövény több hatását igazolták.
Immunerősítő: fokozza a fehérvérsejtek aktivitását, az ellenanyagok termelődését, az idegen sejtek és kórokozók eltávolítását.
Csökkenti a vírusok, baktériumok és egyéb mikroorganizmusok elszaporodását.
Csillapítja a gyulladásokat, elősegíti az ödémák gyorsabb megszűnését, enyhíti a fájdalmat.
Említésre méltó hatást lehet vele elérni az arthritis (ízületi, gyulladás), a bursitis (nyálkatömlő-gyulladás) és a gastritis (gyomornyálkahártya-gyulladás) kezelésénél.
Sejtvédő (antioxidáns) tulajdonságának köszönhetően segíti a szervezet regenerálódását.
Csökkenti a trombózis kialakulásának esélyét, javítja a kis erekben a keringést.
Csökkenti a bőr akut és krónikus gyulladásait.

Macska karomból teát is készithetünk teafilterből, vagy 1000 mg kéregből amit egy csésze forró vizbe leforrázunk. Száraz kivonatként kapszulában is kapható. A kapszulából napi 20-60 mg-ot javasolunk bevenni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: dysmenorrhoeában, leghatékonyabban, semlegesítésében, sejtképződmények, cardiovascularis, tulajdonságokkal, jelzőmolekulákat, eszméletvesztést, gyömbérgyökérből, rendellenességek, gyógynövényekben, gyümölcslevekben, élesztőgombához, koncentrációval, figyelemhiányos, klimaktériumban, eredményeképpen, vérrögképződést, szabályozásához, antibakteriális, regenerálódását, antimikrobiális, tulajdonságának, gasztronómiában, zöldséglevekhez, cserzőanyagokat, emésztőrendszer, oszteoarthritis, kereskedelemben, antiarthritikus, vasoconstrictor, torokgyulladást, hatékonyságához, stimulációjával, koncentrációban, megállapították, immunrendszer láncreakción, fertőzésre vagy, sérült szöveteket, természetes felépülésben, károsító hatás, eredeti állapot, igazi problémát, test krónikus, környezeti szennyeződés, allergiás állapotok, fájdalmat mint, élet velejáróját, természet patikájában, gyulladásos problémák, sárga pigmens, kínai gyógyászat, Marylandi Egyetem Orvosi Központja, Boswelia Serrata, Harvard Orvosi Egyetem, David Sinclair, Uncaria Tomentosa,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nevem  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Sose bánj semmit  Őrizkednünk kell...  Még csak most kezdődik a nap  Png lepke  Png telefon  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Akarat  Nem számIt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Régi emberek, akikre máig büsz...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  Akarat  Kaffka_Margit  Leonardo da Vinci gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Szívem  Makszim Gorkij gondolata  Tavaszi kép  Próbálj meg ...  Irgalom és ítélet  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Szívem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Az engedelmesség miért nem vál...  Sokan azt tartják  Szívem  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Őrizkednünk kell...  Örülök, hogy látlak!  Bertolt Brecht -től idézet  Az engedelmesség miért nem vál...  Kaffka_Margit  Gonosz démon-álarc  Akik bántanak téged  Nagyi telefonál  Png virág  Png fotel  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Idő  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Hazára minden embernek szükség...  Alázat  Facebookon kaptam  Erdőn  Az igazi szeretetért rendszeri...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Az engedelmesség miért nem vál...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png csokor  Mindig jusson idő nevetni  Örülök, hogy látlak!  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png fotel  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem tudhatod  Hazára minden embernek szükség... 
Bejegyzés Címkék
immunrendszer láncreakción, fertőzésre vagy, sérült szöveteket, természetes felépülésben, károsító hatás, eredeti állapot, igazi problémát, test krónikus, környezeti szennyeződés, allergiás állapotok, fájdalmat mint, élet velejáróját, természet patikájában, gyulladásos problémák, sárga pigmens, kínai gyógyászat, kurkumát gyulladás, emésztési zavarok, kurkumának antioxidáns, rákos folyamatok, kurkuma kicsit, keleti gasztronómiában, szív- érrendszeri, legújabb vizsgálatok, ízületi gyulladások, emésztőrendszer gyulladását, természetes aszpirin, egyiptomi birodalomban, évszázadok során, fűzfa kérgét, szexuális vágy, ízületek mozgását, napi fűzfa, kereskedelmi forgalomban, paprika csipős, kapszaicin nevű, bizonyos mennyiségű, kapszaicin tartalom, csipős paprikát, kapszaicint tartalmazó, kapszaicin erős, kapszaicin eredményesen, vérkeringés felpörgetése, kapszaicin nemcsak, vérnyomás szabályozásához, abnormális vérrögképződést, stroke kialakulásának, kapszula formában, bevitel paprika, fekete bors, piperin nevű, piperin hatékonyan, ízületi gyulladás, fekete borsból, kurkuma kombinációja, olyan sejtképződmények, mellrákot okozzák, kurkuma egyik, elfogyasztott mennyiségnek, fekete borsban, úgynevezett piperine, tápanyagokat &#8211, lehető leghatékonyabban, kurkuma erejét, természet gyógynövényei, legmagasabb antioxidáns, gyulladások okozta, antioxidánsok ugyanis, gyulladással járó, vizsgálatban izületi, vizsgálat végén, legnagyobb védőhatást, oxidáció ellen, rozmaringsav gátolja, ízületi fájdalmakat, olyan fitokemikália, arthritis gyógyszere, másik tanulmány, rozmaringsv csökkentheti, szezonális allergiás, tehát bionyos, folyadék felhalmozódásához, rozmaringot érdemes, szegfűszeg olajat, ínyre lehet, szegfűszeget hasmenés, szárított vagy, kutatások kimutatták, gyömbér jobb, gyulladás kezelésére, gyömbér gátolja, gyulladásos reakcióban, gyömbér segíthet, gyömbér kivonatok, osteoarthritisben szenvedő, arthrosisos betegek, térdfájdalom mértéke, gyömbér igazán, friss gyömbérgyökérből, fahéj gyulladásgátló, neurológiai rendellenességek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4775
  • e Hét: 13557
  • e Hónap: 45043
  • e Év: 249744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.