Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hasznos gyógynövények
  2020-02-09 22:30:47, vasárnap
 
  A természetben rengeteg olyan gyógynövényt találhatunk vagy akár nevelhetünk mi is, amelyek sokkal hasznosabbak egy-egy betegség vagy egészségügyi probléma leküzdésében, mint egyes orvosságok, amelyeknek sok-sok mellékhatásuk van.

Az egyik ilyen gyógynövény a bazsalikom. Ezt a Földközi-tenger partvidékéről származó gyógyá és fűszernövényt egyre több magyar ember is kezdi megkedvelni. A bazsalikom többek között a fáradtság leküzdésében nyújt hathatós segítséget. Mosson meg egy-két bazsalikomlevelet, aprítsa fel, majd fogyassza el nyersen. Teaként is jó barátunk lehet az állandó fáradtság leküzdésében, de nyersen a leghatékonyabb. A bazsalikom az immunrendszert is megerősíti, márpedig ha szervezetünk védelmi vonala megerősödik, akkor a betegségek is elkerülnek bennünket. A bazsalikom antioxidáns, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, illetve sok béta-karotint és magnéziumot tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük az ízületi gyulladást és a különféle bélbetegségeket.

A fokhagyma egy csodálatos gyógynövény, hiszen antibakteriális, antimikrobiális és gombaellenes szer, amely még gyulladást is csökkent. Kutatások igazolják, hogy a fokhagyma csökkenti a tüdő-, a prosztatarák és a csontritkulás kialakulásának a kockázatát. Emellett a magas vérnyomást és a magas koleszterinszintet is csökkenteni tudja. Ha rendszeresen fogyasztjuk ezt a gyógynövényt, akkor a meghűléses megbetegedések is elkerülhetnek bennünket. Hallottam ezzel kapcsolatban egy történetet egy idős bácsitól, aki mindennap elfogyasztott egy-két gerezd fokhagymát, de a téli időszakban rendszerint megemelte az adagját. A bácsi nem számolt be ugyan csodás gyógyulásról, de azt elmondta, hogy megfázás miatt már tíz éve nem járt orvosnál. Ez a gyógynövény a fejfájást is csillapítja. Ha fáj a feje, akkor rágcsáljon el egy fokhagymagerezdet, hamarosan nyoma sem lesz a fájdalomnak.

A brokkolicsíra az egyik legegészségesebb növények egyike. A brokkolicsíra egy szulforafán nevű vegyületet tartalmaz, amely csökkenti a rákos sejtek kialakulásának a kockázatát és tumorcsökkentő hatással rendelkezik. Ez a vegyület az asztma és egyéb légzési rendellenesség tüneteit is csökkenti, illetve az oxidatív stressz és gyulladás ellen is védelmet élvezhetünk, amennyiben rendszeresen fogyasztjuk ezt a növényt. Ez a gyógynövény ezen kívül értékes vitaminokkal és ásványi anyagokkal van tele, amelyek szintén daganatellenes hatással bírnak. A növény csökkenti a vércukorszintet és a koleszterinszintet, így a szívbetegségek kialakulásának a kockázatát is minimalizálja.

Ma egyre nagyobb népszerűségnek örvend a menta. A benne lévő rozmaringsav csökkenti a szervezetben kialakuló gyulladásokat és az allergia kellemetlen tüneteit is enyhíteni tudja. A borsmentaolaj pedig a gombás fertőzéseket képes megszüntetni. A mentának emésztést serkentő hatása is van. Csökkenti a bélgörcsöket, a gázképződést, és az idegi eredetű gyomorpanaszokat is megszünteti.

A spárga gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A spárga igen gazdag B-, C- és K-vitaminokban, folsavban, kalciumban, cinkben, magnéziumban, vasban és szelénben. A spárga érdekessége, hogy csökkenti a másnaposság kellemetlen tüneteit. Koreai kutatók szerint a spárgából készült kivonat olyan enzimeket tartalmaz, amelyek enyhíti a fejfájást és az alkohol okozta kábult állapotot.

A vörös káposzta kisebb, még ki nem fejlődött levelei sokkal több C- és K-vitamint tartalmaznak, mint a kifejlett levelek. A C-vitamin szintén egy remek antioxidáns, amely eredményesen veszi fel a harcot a gyulladással szemben, így a krónikus betegségekkel szemben is védelmet élvezhetünk, ha elegendő van ebből a vitaminból a szervezetünkben. A C-vitamin ezen kívül részt vesz a kollagéntermelésben, és szükségünk van rá, hogy a bőrünk egészséges maradjon. A K-vitaminnak pedig a csontépítésben, a csontritkulás és az érelmeszesedés megelőzésében van kitüntetett szerepe. A vörös káposzta rendszeres fogyasztásával az influenzát és a megfázást is elkerülhetjük.

Az antioxidáns és a gyulladáscsökkentő kamilla elősegíti a sebek és égési sérülések gyorsabb gyógyulását, védelmet élvezhetünk általa a bakteriális fertőzésekkel szemben, de segítséget nyújt gyomor- és alvásproblémák esetén is. A kamillatea felfrissít, megnyugtat és csökkenti a bennünk tomboló feszültséget. Egyes kutatások szerint még a depressziós tüneteket is eredményesen csökkenti.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: legegészségesebb, gyomorpanaszokat, szervezetünkben, antibakteriális, antimikrobiális, bélbetegségeket, vércukorszintet, leghatékonyabb, immunrendszert, megbetegedések, szívbetegségek, népszerűségnek, kialakulásának, érelmeszesedés, csontépítésben, tumorcsökkentő, fogyasztásával, alvásproblémák, rendellenesség, daganatellenes, brokkolicsíra, minimalizálja, csontritkulás, elkerülhetnek, mellékhatásuk, betegségekkel, megelőzésében, fűszernövényt, borsmentaolaj, gyulladásokat, fertőzésekkel, megelőzhetjük, elkerülhetjük, elfogyasztott, partvidékéről, vitaminokban, természetben rengeteg, egyik ilyen, bazsalikom többek, fáradtság leküzdésében, állandó fáradtság, bazsalikom antioxidáns, ízületi gyulladást, különféle bélbetegségeket, csodálatos gyógynövény, fokhagyma csökkenti, csontritkulás kialakulásának, magas vérnyomást, meghűléses megbetegedések, idős bácsitól, téli időszakban, egyik legegészségesebb,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Jázmin  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Magyar költészet napja  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  40 felett  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Szeretem ujjad karcsuságait,  Pitypang szökőkút  James Allen  Esterházy Péterre emlékezünk  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Minden tavaszból őrizz..  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Alvó cica  Borzasztó  Facebookon kaptam Krisztina b...  Egyszerű  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Esterházy Péterre emlékezünk  Martin Buber, A haszidim meséi  Sorsunk miatt...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Az ember  Zilahy Lajos mondta  Sorsunk miatt...  Alvó cica  Az ember emlékekből áll  Az ember emlékekből áll  James Allen  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Zilahy Lajos gondolata  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jó éjszakát  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Emlékezz  Hogyan válunk hűségesekké?  Kertem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  IGEN így  Ady Endre - Mindegy átka  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Anyámról való emlékek  Előfordul, hogy  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cicák  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Jázmin  Az ember emlékekből áll 
Bejegyzés Címkék
természetben rengeteg, egyik ilyen, bazsalikom többek, fáradtság leküzdésében, állandó fáradtság, bazsalikom antioxidáns, ízületi gyulladást, különféle bélbetegségeket, csodálatos gyógynövény, fokhagyma csökkenti, csontritkulás kialakulásának, magas vérnyomást, meghűléses megbetegedések, idős bácsitól, téli időszakban, egyik legegészségesebb, szulforafán nevű, rákos sejtek, oxidatív stressz, gyógynövény ezen, növény csökkenti, szívbetegségek kialakulásának, benne lévő, szervezetben kialakuló, allergia kellemetlen, borsmentaolaj pedig, gombás fertőzéseket, mentának emésztést, idegi eredetű, spárga igen, spárga érdekessége, másnaposság kellemetlen, spárgából készült, alkohol okozta, vörös káposzta, kifejlett levelek, remek antioxidáns, gyulladással szemben, krónikus betegségekkel, bőrünk egészséges, érelmeszesedés megelőzésében, bakteriális fertőzésekkel, kamillatea felfrissít, bennünk tomboló, depressziós tüneteket, legegészségesebb, gyomorpanaszokat, szervezetünkben, antibakteriális, antimikrobiális, bélbetegségeket, vércukorszintet, leghatékonyabb, immunrendszert, megbetegedések, szívbetegségek, népszerűségnek, kialakulásának, érelmeszesedés, csontépítésben, tumorcsökkentő, fogyasztásával, alvásproblémák, rendellenesség, daganatellenes, brokkolicsíra, minimalizálja, csontritkulás, elkerülhetnek, mellékhatásuk, betegségekkel, megelőzésében, fűszernövényt, borsmentaolaj, gyulladásokat, fertőzésekkel, megelőzhetjük, elkerülhetjük, elfogyasztott, partvidékéről, vitaminokban, megszüntetni, gázképződést, feszültséget, rendszeresen, leküzdésében, gyógynövényt, szervezetünk, gyógyulásról, gombaellenes, bélgörcsöket, fertőzéseket, vitaminokkal, egészségügyi, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1821
  • e Hét: 16189
  • e Hónap: 29938
  • e Év: 234639
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.