Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A gyilkos vérrög
  2020-03-25 13:41:38, szerda
 
 


Amikor nincsenek vérrögök az érrendszerben, akkor zavartalan annak áramlása. De bizony vérrög is keletkezhet, ami súlyos betegség okozója lehet, sőt akár még halállal is végződhet. Amennyiben valakinek véralvadási problémái vannak vagy hajlamos a vérrögképződésre, úgy az orvos gyógyszeres terápiát ír ki, mert nagyon veszélyes, ha valakinek vérrög jelenik meg a szervezetében.

Milyenek tünetekkel járhat a vérrögképződés vagy a nem jó véráramlás? Az egyik ilyen jel a gyakori lábgörcs. Akár mélyvénás trombózis miatt is érezhet valaki görcsös fájdalmat a lábában, a lábszárában. Sajnos ha valaki figyelmen kívül hagyja a fájdalmat, úgy tüdőembóliát is kaphat, amely nagyon veszélyes, sokszor végződik halállal.

A vérrög kialakulásának másik tünete a bizsergés megjelenése. Az egyik kockázati tényező a magas vérnyomás, így 40 éves kor fölött érdemes vérnyomásmérőt beszerezni és rendszeresen mérni a vérnyomásunkat. Ha sok alkalommal magas az érték, késlekedés nélkül fel kell keresni a háziorvost.

Mivel vérrög kialakulásának esetén a véráramlás zavart szenved, ez gyakran a láb elszíneződésével vagy annak sápadtságával jár együtt.

Ha valaki folyton fázik, akkor is baj lehet a vér áramlásával. Azonban a vérrög kialakulásának helyén a bőr általában meleg és duzzadt, illetve az adott végtag is megduzzad vérrögképződés esetén.

Ha a vérrög a tüdőt vagy a szívet érinti, nagyfokú izzadás kísérheti, amit szintén nem lehet figyelmen kívül hagyni, főleg ha úgy verejtékezik extrém módon, hogy nem is végzett megerőltető tevékenységet.

A légszomj is lehet a tüdőembólia egyik jele. Tüdőembólia esetén azonnali kórházi kezelés szükséges, ami akár életet is menthet.

Milyen rizikófaktorok miatt alakulnak ki vérrögök a szervezetben? Az egyik ilyen a dohányzás, de a túlsúly és a mozgásszegény életmód is kedvez a vérrög kialakulásának. De terhes nőknél és fogamzásgátló tablettát szedő hölgyeknél is gyakran kialakulhat.

A vérrögök miatt romlik a vérkeringés, ezért az érintett személy gyakran érezheti magát fáradtnak és kimerültnek. Különösen a lábak gyengülnek el ilyenkor. Már egy rövidebb séta is kifárasztja, illetve sok esetben érezheti azt az illető, hogy képtelen a saját súlyát megtartani.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: vérrögképződésre, elszíneződésével, vérnyomásmérőt, kialakulásának, vérrögképződés, rizikófaktorok, vérnyomásunkat, tevékenységet, sápadtságával, fogamzásgátló, mozgásszegény, érrendszerben, szervezetében, szervezetben, tüdőembóliát, verejtékezik, rendszeresen, tüdőembólia, kifárasztja, áramlásával, lábszárában, kialakulhat, kimerültnek, megjelenése, vérkeringés, gyógyszeres, megerőltető, véralvadási, keletkezhet, véráramlás, megtartani, amennyiben, hölgyeknél, tünetekkel, gyengülnek, beszerezni, orvos gyógyszeres, vérrögképződés vagy, egyik ilyen, gyakori lábgörcs, vérrög kialakulásának, bizsergés megjelenése, egyik kockázati, magas vérnyomás, véráramlás zavart, adott végtag, tüdőt vagy, szívet érinti, tüdőembólia egyik, mozgásszegény életmód, vérrögök miatt, érintett személy,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Hazára minden embernek szükség...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Szép estét  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Albert Einstein gondolata  Szép álmokat!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyon különös  Nagyi telefonál  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png lepke  Bounty krémes  Szép estét kedves látogatóimna...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png virág  Akarat  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Popper Péter szavai  Png fotel  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Akarat  Facebookon kaptam  Reggel van  Png kislány  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Png kutya  Png férfi  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Hazára minden embernek szükség...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép napot kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Png telefon  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Szabolcska Mihály – Ákác...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  A jó emberek mindig szépek mar...  Bertolt Brecht -től idézet  Csak a fogyatkozás látható  Szép napot kívánok  képre írva  Lóhere  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png kislány  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogy lehet megtartani  Akarat  Jó éjszakát  képre írva 
Bejegyzés Címkék
orvos gyógyszeres, vérrögképződés vagy, egyik ilyen, gyakori lábgörcs, vérrög kialakulásának, bizsergés megjelenése, egyik kockázati, magas vérnyomás, véráramlás zavart, adott végtag, tüdőt vagy, szívet érinti, tüdőembólia egyik, mozgásszegény életmód, vérrögök miatt, érintett személy, lábak gyengülnek, rövidebb séta, saját súlyát, vérrögképződésre, elszíneződésével, vérnyomásmérőt, kialakulásának, vérrögképződés, rizikófaktorok, vérnyomásunkat, tevékenységet, sápadtságával, fogamzásgátló, mozgásszegény, érrendszerben, szervezetében, szervezetben, tüdőembóliát, verejtékezik, rendszeresen, tüdőembólia, kifárasztja, áramlásával, lábszárában, kialakulhat, kimerültnek, megjelenése, vérkeringés, gyógyszeres, megerőltető, véralvadási, keletkezhet, véráramlás, megtartani, amennyiben, hölgyeknél, tünetekkel, gyengülnek, beszerezni, alkalommal, késlekedés, háziorvost, zavartalan, mélyvénás, fájdalmat, megduzzad, valakinek, trombózis, tablettát, figyelmen, dohányzás, fáradtnak, kísérheti, vérnyomás, kockázati, veszélyes, problémái, bizsergés, különösen, végződhet, általában, alakulnak, szükséges, nincsenek, érezheti, terápiát, vérrögök, ilyenkor, végződik, milyenek, áramlása, érintett, hajlamos, halállal, képtelen, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1512
  • e Hét: 6357
  • e Hónap: 37843
  • e Év: 242544
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.