Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A mozgás előnyeiről
  2020-05-19 19:00:03, kedd
 
  Életünk utolsó percéig egészségesek maradhatunk, ha mozgunk, sportolunk !

Az ülő, mozgásszegény életmód nagyon sok kockázatot rejt magában. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a rendszeres testmozgást beiktassuk az életünkbe, hiszen számos fizikai és pszichológiai előnyt élvezhetünk, ha rendszeresen sportolunk valamit. Egyáltán nem fontos, hogy kemény edzésbe kezdjünk, már napi harminc perc is elegendő ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, vagyis lecsökkentsük a betegségek kialakulásának a kockázatát.

A mozgásszegény életmód következtében nagyon sokan halnak meg szív- és érrendszeri betegségben, különösen a szívkoszorúér-betegség miatti halálozások száma növekszik egyre nagyobb ütemben. Sportolással megelőzhetjük a magas vérnyomás kialakulását, illetve ha valaki ezzel a problémával küzd, hamarosan javulást tapasztalhat ezen a téren. Persze egyes betegségeknél nem mindegy, hogy milyen testmozgást választunk, így ezt minden esetben beszélje meg, egyeztessen a kezelőorvosával!

A rendszeres testmozgás hatására csökkeni fog a vérzsírok és a trigliceridek szintje, ezzel szemben a HDL-koleszterin szintje emelkedő tendenciát fog mutatni. A mozgásszegény életmód rossz emésztést és bélműködést idézhet elő, azonban ha valaki elkezd mozogni, akkor az ilyen jellegű panaszai meg is szűnnek és jelentősen lecsökken az emésztőszervrendszert érintő daganatos megbetegedések kialakulásának a kockázata is.

Mivel mozgással zsírt éget a szervezetünk, így nem fenyeget bennünket az elhízás veszélye. Ha sportolunk, előbb-utóbb a számunkra ideális testalkatot is el tudjuk érni, ami után csak annyi a dolgunk, hogy megőrizzük az álomalakunkat. Sport hatására az izomzatunk is gyarapszik, ami nagyon lényeges, hiszen ahogy idősödünk, úgy gyorsan veszítenek az izmaink mind az erejükből, mind a tömegükből. Emellett a csontjaink is megerősödnek, és a rendszeres testedzés az ízületek szerkezetének és működőképességének a fenntartásához is hozzájárul. A mozgás nagyon hasznos lehet azok számára is, akik csontritkulásban vagy csontízületi gyulladásban szenvednek.

Azok, akik erőt vesznek magukon és a jövőben foglalkozni kezdenek azzal, hogy milyen táplálékot vesznek magukhoz és nem restek napi harminc percet gyalogolni, úszni, futni vagy csak szobakerékpározni, hamarabb hagynak fel káros szenvedélyeikkel, amely még inkább elősegíti, hogy minél tovább, vagy akár életük utolsó percéig egészségek maradjanak. Nem fogja őket álmatlanság sem gyötörni, mindemellett a stressztől is megszabadulnak, hiszen a mozgás boldogsághormonokat szabadít fel a szervezetükben.

A rendszeres testedzésnek énképjavító hatása is van, vagyis a rendszeresen mozgó személyek mindent megtesznek annak érdekében, hogy fittek, izmosabbak és egészségesek legyenek. A mozgástól nem biztos, hogy ötvenévesen ismét olyan alakunk lesz, mint ifjú korunkban, azonban nagyon pozitív hatásokat tapasztalhatunk meg, sokat is fogyhatunk a segítségével, és korunknak megfelelő ideális testalkatunk lehet. Ez pedig jelentősen megerősíti az önbizalmunkat, már csak azért is, mert így sokkal nagyobb teljesítményre leszünk képesek, mint a korosztályunkhoz tartozó ismerőseink vagy barátaink, akiket nem lehet elrángatni a tévé elől, vagy akik délutánonként inkább a szunyókálást és nem a parkban való sétálást választják.

A testedzés emellett csökkenti az elesésekből adódó problémákat és jelentősen lelassítja az öregedési folyamatokat. A testedzés hatására javulhat az életminőségünk, és még a személyes függetlenségünk is megnövekedhet, hiszen egy életerős és energikus nagymamának vagy nagypapának kevesebb segítségre, támogatásra van szüksége, mint egy olyan személynek, aki még a közeli boltba vagy a postára sem tud elsétálni egy olyan betegség miatt, ami ellen tehetne valamit, de nem tesz, mert nincs hozzá semmi kedve.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: korosztályunkhoz, szenvedélyeikkel, csontritkulásban, kezelőorvosával, függetlenségünk, tapasztalhatunk, teljesítményre, fenntartásához, kialakulásának, megszabadulnak, megbetegedések, szervezetükben, életminőségünk, délutánonként, mozgásszegény, megnövekedhet, pszichológiai, betegségeknél, trigliceridek, lecsökkentsük, következtében, álomalakunkat, szívkoszorúér, megelőzhetjük, önbizalmunkat, szerkezetének, szunyókálást, mindemellett, egészségesek, sportolással, szervezetünk, csontízületi, gyulladásban, segítségével, testalkatunk, testedzésnek, rendszeres testmozgást, betegségek kialakulásának, mozgásszegény életmód, magas vérnyomás, problémával küzd, rendszeres testmozgás, trigliceridek szintje, ilyen jellegű, elhízás veszélye, számunkra ideális, izmaink mind, rendszeres testedzés, ízületek szerkezetének, mozgás nagyon, jövőben foglalkozni, rendszeres testedzésnek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Alvó cicák  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Magyar költészet napja  Jan Twardowski - Siessünk  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Az ember emlékekből áll  Pitypang szökőkút  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Andrássy Réka - A bolond Böske  Töröld le  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Különleges  Csend  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Emlékezz  Előfordul, hogy  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Hogyan válunk hűségesekké?  Szép álmokat!  Szívek  Ismeretlen: Ikarusz monda  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  Jázmin  Egy tavasz  Egy tavasz  képre írva  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Paul David Tripp Április 14  Tanmese  A Magyar Költészet napja alkal...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Pitypang szökőkút  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Horváth Szilvia tollából  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Vidámság 
Bejegyzés Címkék
rendszeres testmozgást, betegségek kialakulásának, mozgásszegény életmód, magas vérnyomás, problémával küzd, rendszeres testmozgás, trigliceridek szintje, ilyen jellegű, elhízás veszélye, számunkra ideális, izmaink mind, rendszeres testedzés, ízületek szerkezetének, mozgás nagyon, jövőben foglalkozni, rendszeres testedzésnek, rendszeresen mozgó, korosztályunkhoz tartozó, tévé elől, parkban való, testedzés emellett, elesésekből adódó, öregedési folyamatokat, testedzés hatására, személyes függetlenségünk, olyan személynek, közeli boltba, olyan betegség, korosztályunkhoz, szenvedélyeikkel, csontritkulásban, kezelőorvosával, függetlenségünk, tapasztalhatunk, teljesítményre, fenntartásához, kialakulásának, megszabadulnak, megbetegedések, szervezetükben, életminőségünk, délutánonként, mozgásszegény, megnövekedhet, pszichológiai, betegségeknél, trigliceridek, lecsökkentsük, következtében, álomalakunkat, szívkoszorúér, megelőzhetjük, önbizalmunkat, szerkezetének, szunyókálást, mindemellett, egészségesek, sportolással, szervezetünk, csontízületi, gyulladásban, segítségével, testalkatunk, testedzésnek, kialakulását, rendszeresen, folyamatokat, megerősödnek, tapasztalhat, érrendszeri, nagymamának, halálozások, koleszterin, problémákat, ötvenévesen, elesésekből, betegségben, problémával, bélműködést, egyeztessen, ismerőseink, maradhatunk, testmozgást, álmatlanság, énképjavító, élvezhetünk, támogatásra, nagypapának, testalkatot, foglalkozni, rendszeres, testmozgás, megőrizzük, kockázatot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1674
  • e Hét: 8030
  • e Hónap: 21779
  • e Év: 226480
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.