Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Cukorbetegség tünetei férfiaknál
  2020-05-20 09:16:10, szerda
 
  Vannak olyan tünetek, amelyek a 2-es típusú cukorbetegséget jelezhetik férfiaknál. A lentebb felsorolt egyes tünetek azonban nők esetében is megjelenhetnek.

Ha a bőr koszosnak tűnik, vagyis sötétebb a nyakon, a háton vagy a hónaljnál, az utalhat a 2-es típusú cukorbetegségre. A sötét bőr oka az inzulinrezisztencia jelenléte.

Férfiak esetében a merevedési zavar az egyik jele lehet a betegség megjelenésének. Amennyiben az illető péniszének színe megváltozik, az is utalhat a cukorbetegségre. A gombás fertőzésre is nagyobb esély van akkor, ha valaki cukorbeteg lesz.

A férfiak többsége rendszeresen borotválkozik. Amennyiben a borotválkozás közben szerzett apró bőrsérülések nem akarnak begyógyulni, akkor is gyanakodni kell a betegségre. Nehezen gyógyuló sebek esetében nagyon fontos orvoshoz menni, hiszen a kezeletlen cukorbetegség nagyon veszélyes lehet, másrészt a bőrön keletkező sérülések könnyen felülfertőződhetnek.

A 2-es típusú cukorbetegséggel együtt járhat az úgynevezett perifériás neuropátia, amely fájdalmat és zsibbadást okoz a kéz és a lábfejben. Az idegek károsodása miatt a kéz ügyetlenné válhat.

A cukorbetegségre jellemző másik figyelmeztető jel az állandó szomjúságérzet. Hiába iszik az illető, néhány perccel később ismét szomjas lesz. Emellett állandóan vizelési inger is gyötörheti az adott személyt. Feltétlenül nézesse meg a vércukorszintjét, mert a nem múló szomjúságot a cukorbetegség is okozhatja.

A cukorbetegség a retina ereit is károsíthatja, ami diabéteszes retinopátiát okozhat. Ennek egyik legszembetűnőbb tünete, amikor úgynevezett úszkáló homályok jelennek meg a látótérben. Egy bizonyos kor után ezért lenne érdemes mindenkinek évente legalább egy alkalommal felkeresni egy szemész szakorvost, aki a szemfenékvizsgálat során sok mindent meg tud állapítani, többek között a cukorbetegség jelenlétére is fel tudja hívni a figyelmet.

A vércukorszint folyamatos változása az étvágyat is megnövelheti. Ilyenkor főleg édes ételekre vágyik az illető, mivel a glükóz nem hasznosul kellőképpen, így az adott személy energiahiányban fog szenvedni.

A megemelkedett vércukorszint depresszióhoz hasonlatos tüneteket is produkálhat. Emellett megjelenik a szorongás is.

A diabéteszes embereknél háromszor gyakrabban alakul ki fogíny- vagy fogágybetegség. Az így vörös lesz, megduzzadhat, és még vérezhet is.

A cukorbetegség károsítja a fülben lévő ereket is, ami károsítja a fülben a vér áramlását. Emellett a lábban megjelenő idegkárosodás is okozhat egyensúlyi problémákat, amelyek mind-mind a cukorbetegség tünetei lehetnek.
Forrás: Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: cukorbetegséggel, vércukorszintjét, legszembetűnőbb, cukorbetegségre, energiahiányban, cukorbetegséget, fogágybetegség, megjelenhetnek, szomjúságérzet, megjelenésének, borotválkozik, figyelmeztető, depresszióhoz, megemelkedett, borotválkozás, cukorbetegség, idegkárosodás, vércukorszint, megnövelheti, károsíthatja, retinopátiát, rendszeresen, megduzzadhat, bőrsérülések, begyógyulni, mindenkinek, diabéteszes, úgynevezett, jelenlétére, feltétlenül, problémákat, produkálhat, kellőképpen, megváltozik, szomjúságot, perifériás, 2-es típusú, lentebb felsorolt, háton vagy, merevedési zavar, egyik jele, betegség megjelenésének, illető péniszének, gombás fertőzésre, férfiak többsége, borotválkozás közben, kezeletlen cukorbetegség, bőrön keletkező, úgynevezett perifériás, idegek károsodása, cukorbetegségre jellemző, állandó szomjúságérzet,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  Otthon  Mindent de mindent visszakap  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Márai Sándor tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Paul David Tripp Április 12  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Emlékezz  Gebhardt Nóra versei II.  Reményik Sándor: Pierrot &...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy tavasz  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Mindig lesz olyan  Egy gondolat  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Anyámról való emlékek  39 ígéret  Önmaga ellenére  képre írva  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Anyák napjára  képre írva  Paul David Tripp Április 13  Azért kaptad  Egy barátság története  Nem kell hozzá fürdőruhás  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Eduardo Sacheri gondolata  Spenót fasírttal  Bornyi Veronika haiku verse  Spenót fasírttal  Müller Péter tollából  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Paul David Tripp Április 12  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Zilahy Lajos gondolata  Spenót fasírttal  Az ember  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szép estét  Jó éjszakát  Van néhány kérdés, amin gondol...  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  A sorsod  Különleges  képre írva  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Tanmese  Magamnak 
Bejegyzés Címkék
2-es típusú, lentebb felsorolt, háton vagy, merevedési zavar, egyik jele, betegség megjelenésének, illető péniszének, gombás fertőzésre, férfiak többsége, borotválkozás közben, kezeletlen cukorbetegség, bőrön keletkező, úgynevezett perifériás, idegek károsodása, cukorbetegségre jellemző, állandó szomjúságérzet, adott személyt, retina ereit, alkalommal felkeresni, szemész szakorvost, cukorbetegség jelenlétére, vércukorszint folyamatos, adott személy, megemelkedett vércukorszint, diabéteszes embereknél, cukorbetegség károsítja, fülben lévő, lábban megjelenő, cukorbetegség tünetei, cukorbetegséggel, vércukorszintjét, legszembetűnőbb, cukorbetegségre, energiahiányban, cukorbetegséget, fogágybetegség, megjelenhetnek, szomjúságérzet, megjelenésének, borotválkozik, figyelmeztető, depresszióhoz, megemelkedett, borotválkozás, cukorbetegség, idegkárosodás, vércukorszint, megnövelheti, károsíthatja, retinopátiát, rendszeresen, megduzzadhat, bőrsérülések, begyógyulni, mindenkinek, diabéteszes, úgynevezett, jelenlétére, feltétlenül, problémákat, produkálhat, kellőképpen, megváltozik, szomjúságot, perifériás, péniszének, neuropátia, látótérben, károsodása, ügyetlenné, amennyiben, cukorbeteg, gyötörheti, gyanakodni, zsibbadást, fertőzésre, betegségre, felkeresni, egyensúlyi, embereknél, gyakrabban, megjelenik, férfiaknál, hasonlatos, jelezhetik, merevedési, folyamatos, kezeletlen, állapítani, alkalommal, szakorvost, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1227
  • e Hét: 15595
  • e Hónap: 29344
  • e Év: 234045
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.