Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ananászlé köhögésre
  2020-09-15 17:20:16, kedd
 
 



Télen az influenza és a megfázás fenyegethet bennünket, még akkor is, ha elővigyázatosak vagyunk, sokat mozgunk és egészségesen táplálkozunk. Habár ekkor jóval kevesebb a valószínűsége, hogy megbetegszünk.

A gyógyszerek és a köhögés elleni szirup sok esetben hasznosak lehetnek, de nem mindig szükséges gyógyszerekkel mérgeznünk magunkat, elegendő csak a konyhába kimenni és az ott lévő táplálékokból válogatni, hogy meggyógyuljunk.

Az egyik ilyen gyümölcs az ananász, amely tartalmaz vasat, kalciumot, cinket, A-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint is.

Az emberi szervezetnek értékes tápanyagokra van ahhoz szüksége, hogy azokból energiát nyerjen. Az ananász C-vitaminban, azaz antioxidánsban is gazdag, amely nagyon hasznos télen, amikor a levegő tele van kórokozókkal.

Az ananászban nemcsak a C-vitamin, hanem a B1-vitamin is megtalálható. Ennek a kettőnek a kombinációja rendkívül hasznos, hiszen jó hatással vannak az anyagcserére, de az energia növelésében is szerepet játszanak.

Ha hideg időben rendszeresen fogyasztunk cukormentes ananászlevet - nem konzervet, nem ananásszal készült üdítőt, hanem frissen préselt ananászlevet -, biztosak lehetünk benne, hogy jelentősen csökkenhet a téli megbetegedés esélye. A benne lévő C-vitamin és a bromelain nevű enzim eredményesen harcolnak az influenzavírussal. Kezdje a napot egy pohár friss lével, mert ez az ital az immunitás fokozásában is kiemelkedő szerepet játszik.

Indiában összeállítottak egy receptet, amely nagyon hatékonynak bizonyult a köhögés csillapítására. Ez az ital az ananászlén kívül tartalmazott még mézet, gyömbért, citromlevet, borsot és sót.

Hogyan készítették el? Egy csésze ananászlevet összekevertek negyed csésze frissen facsart citromlével. Majd ehhez adtak egy kisebb darab meghámozott és lereszelt gyömbért, egy evőkanál nyers mézet, egy csipet sót és fél teáskanál Cayenne-borsot.

Alaposan összekeverték az összetevőket, és betegség idején egy-egy alkalommal egy negyed csészével fogyasztottak el ebből a keverékből. Vannak olyan leírások, amelyek a hozzávalók mellett még egy csipet kurkumát is tartalmaznak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: elővigyázatosak, összeállítottak, gyógyszerekkel, meggyógyuljunk, csillapítására, antioxidánsban, megbetegszünk, összekevertek, táplálékokból, fogyasztottak, összekeverték, valószínűsége, rendszeresen, ananászlevet, megtalálható, tápanyagokra, szervezetnek, kórokozókkal, kombinációja, anyagcserére, táplálkozunk, összetevőket, tartalmaznak, megbetegedés, tartalmazott, egészségesen, eredményesen, citromlével, cukormentes, meghámozott, készítették, hatékonynak, fokozásában, citromlevet, növelésében, fogyasztunk, megfázás fenyegethet, köhögés elleni, konyhába kimenni, egyik ilyen, emberi szervezetnek, ananász C-vitaminban, levegő tele, ananászban nemcsak, kombinációja rendkívül, energia növelésében, téli megbetegedés, benne lévő, bromelain nevű, pohár friss, immunitás fokozásában, köhögés csillapítására,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  A máj egészségét biztosító és ...  Egy hét kihagyás  Nem jár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti képek  Válaszok a halál után  A máj egészségének javítása te...  Humor is meg nem is szerinted?  Jó éjszakát  A tavasz nem csak önmagában sz...  Inkább ad  Sonka vásár  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Nem jár  Facebookon kaptam  A szeretetről  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Heltai Jenő: Március  Benedek Elek - Virágvasárnap  Az angyali üdvözlet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Haja van  Odaadja  Paul David Tripp Március 27  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leereszkedés és olvadás  Nem jár  Esti Ima !  Jó éjszakát  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sir Andrew Lloyd Webber  Az út  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Az erdőterápia egészségre gyak...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sonka vásár  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soli Deo gloria  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó baby  A jó kedv a világon  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  Nagy Feró megmondta?  Idővel az ember megérti, hogy ...  Paul David Tripp Március 25  Óraállítás  Márciuzs 24.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Vérnyomáscsökkentés  Sir Andrew Lloyd Webber  képre írva  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt 
Bejegyzés Címkék
megfázás fenyegethet, köhögés elleni, konyhába kimenni, egyik ilyen, emberi szervezetnek, ananász C-vitaminban, levegő tele, ananászban nemcsak, kombinációja rendkívül, energia növelésében, téli megbetegedés, benne lévő, bromelain nevű, pohár friss, immunitás fokozásában, köhögés csillapítására, ananászlén kívül, csésze ananászlevet, kisebb darab, evőkanál nyers, negyed csészével, hozzávalók mellett, csipet kurkumát, elővigyázatosak, összeállítottak, gyógyszerekkel, meggyógyuljunk, csillapítására, antioxidánsban, megbetegszünk, összekevertek, táplálékokból, fogyasztottak, összekeverték, valószínűsége, rendszeresen, ananászlevet, megtalálható, tápanyagokra, szervezetnek, kórokozókkal, kombinációja, anyagcserére, táplálkozunk, összetevőket, tartalmaznak, megbetegedés, tartalmazott, egészségesen, eredményesen, citromlével, cukormentes, meghámozott, készítették, hatékonynak, fokozásában, citromlevet, növelésében, fogyasztunk, gyógyszerek, fenyegethet, csökkenhet, jelentősen, keverékből, ananászban, ananászlén, vitaminban, hozzávalók, ananásszal, alkalommal, kiemelkedő, mérgeznünk, játszanak, kalciumot, bizonyult, tartalmaz, influenza, konzervet, lereszelt, rendkívül, teáskanál, csészével, bromelain, harcolnak, bennünket, válogatni, hasznosak, immunitás, szükséges, gyömbért, magunkat, kettőnek, hatással, evőkanál, szerepet, energiát, szüksége, megfázás, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 137 db bejegyzés
e év: 472 db bejegyzés
Összes: 49265 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 178
  • e Hét: 5419
  • e Hónap: 25281
  • e Év: 201156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.