Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az engedelmes Ádám
  2020-10-10 07:52:21, szombat
 
  Az engedelmes Ádám

,, Mert ahogyan egy ember engedetlensége által sokan lettek bűnösökké, úgy az egynek engedelmessége által is sokan lettek igazakká." (Róm 5,19)

Bukásunk egy ember engedetlenségének volt tulajdonítható, helyreállíttatásunk egynek engedelmessége által történik.
Amikor ez a vers azt mondja, hogy egynek engedetlensége hatással volt sokakra, és egy másiknak az engedelmessége sokak érdekét szolgálta, nem szabad azt mondanunk, hogy mivel a ,,sok" nem ,,mindenki", ezért nem mindenkit érint a dolog. A vers lényege az, hogy Ádám és Krisztus tettei képviseleti jellegűek.
A hozzánk hasonló átlagos állampolgárok cselekedetei aligha vannak hatással a világtörténelem menetére. Egy miniszterelnök vagy egy elnök tettei azonban hatással lehetnek az országra - és nem azért, mert ő más, mint bármely más ember, hanem az általa betöltött tisztség miatt.
Nincs még egy olyan egyedülálló tisztség, mint az emberi nem atyjának a tisztsége. Ezért Ádám atyánknak az engedetlensége olyan következményekkel járt, amely messze meghaladja bármely gyermeke bármely cselekedetének következményét - és nem azért, mert ő más volt, mint bármelyik gyermeke, hanem amiatt a tisztség miatt, melyet ő, mint atyjuk töltött be.
Ádám óta a legnagyobb esemény az, hogy Krisztus eljött. ,,Második Ádámként" adatott nekünk. És ezért, emiatt a tisztség miatt, cselekedeteinek a hatósugara oly nagy, mint maga az emberi nem: halála a mi halálunk, feltámadása a mi feltámadásunk, és engedelmessége által megigazulnak a bűnösök.
Figyeljük meg különösen is azt, hogy engedelmesség által menekülünk meg. A küzdelem amely Jézus és a Sátán között zajlott, nem hatalmi harc volt, hogy kitűnjön, ki az erősebb. A harc tétje az volt, hogy vajon engedelmes marad-e Krisztus, vagy nem.
Még azzal sem ismertük el Krisztus munkáját, ha azt mondjuk: szenvedett és meghalt a mi bűneinkért. Szenvedése és halála része volt annak a teljes engedelmességnek, amelyet ő Isten iránt tanúsított, személyiségének egészével és cselekedeteinek összességével.
Ma minden ember a két fa egyikének az ága: azok, akik Ádámban vannak, arról ismerhetők fel, hogy engedetlenek, de azok, akik Krisztusban vannak, Krisztus engedelmességében lelik örömüket.

Napi gondolat
Fordulj imádságban Jézushoz, és köszönd meg neki, hogy teljes és tökéletes engedelmességével megváltott téged.

Andrew Kuyvenhoven

 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: engedelmességnek, cselekedeteinek, világtörténelem, személyiségének, tulajdonítható, cselekedetének, miniszterelnök, engedelmessége, következményét, engedetlensége, állampolgárok, feltámadásunk, összességével, engedelmesség, cselekedetei, engedetlenek, megigazulnak, krisztusban, feltámadása, egyedülálló, képviseleti, kuyvenhoven, menekülünk, hatósugara, ismerhetők, szenvedése, bűneinkért, legnagyobb, megváltott, engedelmes, szenvedett, imádságban, meghaladja, tanúsított, tisztsége, betöltött, engedelmes Ádám, ember engedetlensége, egynek engedelmessége, ember engedetlenségének, engedelmessége sokak, vers lényege, hozzánk hasonló, világtörténelem menetére, elnök tettei, általa betöltött, olyan egyedülálló, engedetlensége olyan, tisztség miatt, legnagyobb esemény, küzdelem amely, harc tétje, Ezért Ádám, Második Ádámként”, Andrew Kuyvenhoven,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Segíts neki dicsérni Téged  Otthon  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Töröld le  jó reggelt  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Magyar költészet napja  Robin Wight pitypang szobra  Tavaszi este  Van néhány kérdés, amin gondol...  Zilahy Lajos gondolata  Jánosházy György: Fogd a kezem  képre írva  Anyámról való emlékek  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  képre írva  Esterházy Péter: Harmonia c...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Anyámról való emlékek  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Vannak emberek  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Facebookon kaptam  Vidámság  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  A pitypang legendája  József Attila – Keresek ...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  IGEN így  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  James Allen  Facebookon kaptam Krisztinától  Walter Chrysler mondta  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét kedves látogatóimn...  Bornyi Veronika haiku verse  Magyar költészet napja  Paul David Tripp Április 14  Szép álmokat!  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Csend  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Mindent de mindent visszakap  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Hogyan válunk hűségesekké?  Egy tavasz  Vito Giaquinto gondolata  Egy párkányon  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Kertem  Az ember  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy... 
Bejegyzés Címkék
engedelmes Ádám, ember engedetlensége, egynek engedelmessége, ember engedetlenségének, engedelmessége sokak, vers lényege, hozzánk hasonló, világtörténelem menetére, elnök tettei, általa betöltött, olyan egyedülálló, engedetlensége olyan, tisztség miatt, legnagyobb esemény, küzdelem amely, harc tétje, teljes engedelmességnek, engedelmességnek, cselekedeteinek, világtörténelem, személyiségének, tulajdonítható, cselekedetének, miniszterelnök, engedelmessége, következményét, engedetlensége, állampolgárok, feltámadásunk, összességével, engedelmesség, cselekedetei, engedetlenek, megigazulnak, krisztusban, feltámadása, egyedülálló, képviseleti, kuyvenhoven, menekülünk, hatósugara, ismerhetők, szenvedése, bűneinkért, legnagyobb, megváltott, engedelmes, szenvedett, imádságban, meghaladja, tanúsított, tisztsége, betöltött, különösen, mondanunk, atyánknak, figyeljük, jellegűek, mindenkit, tökéletes, bűnösökké, egyikének, bármelyik, egészével, szolgálta, menetére, országra, tisztség, lehetnek, halálunk, ádámként, krisztus, hatással, atyjának, jézushoz, másiknak, küzdelem, történik, igazakká, bukásunk, gondolat, gyermeke, kitűnjön, ismertük, mindenki, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 52 db bejegyzés
e év: 314 db bejegyzés
Összes: 35879 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 933
  • e Hét: 1828
  • e Hónap: 13703
  • e Év: 201505
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.