Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Krisztus követése
  2020-10-17 22:09:22, szombat
 
  ,,Tőlem pedig távol legyen, hogy dicsekedjem, hacsak nem a mi Urunk Jézus Krisztus keresztjében, aki által számomra megfeszíttetett a világ, és én is a világ számára" Gal 6,14).

Ezek olyan emberek voltak, akik felett reményeik, ígéreteik és álmaik uralkodtak, de az Úr kezdte beteljesíteni imádságaikat. Megtérő szívet kértek, és alárendelték magukat készségesen annak, hogy megfizetnek bármi árat ezért, és Ő elküldte nekik a szomorúságot. Kérték a lelkiismeret tisztaságát, és Ő elküldte nekik a hirtelen gyötrődést. Kérték a szelídséget és Ő összetörte a szíveiket. Kérték azt, hogy meghaljanak a világnak, és Ő megölte minden élő reményüket. Kérték, hogy olyanok lehessenek, mint Ő, és behelyezte őket a tűzbe, amint ,,az ötvös megtisztítsa ezüstjét" (Mal 3,3), amíg tükrözni nem tudták az Ő képét. Kérték a segítséget a kereszthordozáshoz, de amikor odatartotta nekik, az megsebezte a kezüket.
Nem értették teljesen azt, amit kértek, de szavukon fogta őket, és megadta nekik minden kérésüket. Bizonytalanok voltak abban, hogy vajon kövessék-e Őt ilyen nagy távolságból, vagy hogy közel menjenek-e hozzá. Ámulat és félelem fogta el őket, mint Jákóbot Bételnél, amikor azt álmodta, hogy ,,egy létra volt a földön felállítva, melynek teteje az eget érte" (1Móz 28,12), vagy Elifázt ,,éjjeli látomásokon való töprengések között" (Jób 4,13), vagy a tanítványokat, mikor ,,megrémültek, és ijedtükben azt hitték, hogy valami szellemet látnak" (Luk 24,37), nem gondolva arra, hogy Jézus áll előttük. A tanítványok annyira tele voltak ámulattal, hogy szinte kérték tőle, hogy vagy távozzék közülük, vagy rejtse el dicsőségét.
Könnyebbnek találták, hogy engedelmeskednek, mint szenvednek; hogy munkálkodnak, mint feladják; és hordozzák a keresztet inkább, mint hogy rákerüljenek. Most azonban nem tudtak visszafordulni, mert túl közel kerültek a lelki élet láthatatlan keresztjéhez, és annak értékei mélyen beléjük hatoltak. Az Úr az Ő nekik adott ígéretét teljesítette be: ,,Én pedig, ha fölemeltetem a földről, mindeneket magamhoz vonzok" (Jn 12,32).
Most megérkezett végre az ő lehetőségük. Korábban csak misztériumról hallottak, de most már átérezték azt. Szeretettel teljes szemét rájuk függesztette, amint tette Máriával és Péterrel, hogy csak az Ő követését választhassák. Fokról fokra, időről időre, gyors felvillanásokkal az Ő keresztjének fénye rájuk ragyogott. Meglátták Őt, amint ,,felemeltetett a földről", és bámultak arra a dicsőségre, ami sugárzott az Ő szent szenvedésének sebeiből. Amint rátekintettek, odamentek közelében, és átváltoztak az Ő hasonlatosságára. Neve ragyogott át rajtuk, mert Ő élt bennük. Életük attól a pillanattól fogva, a vele való kibeszélhetetlen közösséggel volt azonos. Készek voltak nincstelenül élni, hogy különbözzenek másoktól, és inkább Őhozzá hasonlítsanak.
Ez a leírása mindazoknak, akik a korszakokon át ,,követik a Bárányt, ahova megy" (Jel 14,4). Ha önző módon választottak volna maguknak utat, vagy ha barátaik választottak volna nekik, akkor más választásokat tettek volna. Életük jobban ragyogott volna itt a Földön, de kevésbé dicsőségesen az Ő királyságában. Örökségük hasonló lett volna Lót és Ábrahám örökségéhez. És ha megálltak volna az úton, vagy ha Isten eltávolította volna kezét róluk, megengedve, hogy eltévedjenek, mit veszítettek volna!? Mit játszottak volna el az ő feltámadásakor?
Mégis Isten megerősítette és védelmezte őket még önmaguktól is. Az Ő kegyelméből megtartotta őket, mert maguktól elcsúsztak és elestek volna. Még ebben az életben is tudták, hogy amit Ő cselekedett az mind helyes volt. Tudták, jó volt szenvedni ebben az életben, hogy uralkodjanak az eljövendőben; keresztet viselni idelent, hogy koronát hordjanak odafent; és kérni azt hogy ne az ő akaratuk, hanem Isten akarata legyen meg bennük és általuk. (Anonymus)

L. B. Cowman
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: kibeszélhetetlen, felvillanásokkal, engedelmeskednek, hasonlatosságára, megfeszíttetett, visszafordulni, feltámadásakor, választhassák, bizonytalanok, eltávolította, megerősítette, királyságában, felemeltetett, választásokat, hasonlítsanak, szenvedésének, rátekintettek, tanítványokat, beteljesíteni, misztériumról, különbözzenek, dicsőségesen, keresztjéhez, rákerüljenek, imádságaikat, fölemeltetem, nincstelenül, megtisztítsa, függesztette, lelkiismeret, szomorúságot, teljesítette, választottak, keresztjének, alárendelték, eljövendőben, világ számára”, lelkiismeret tisztaságát, hirtelen gyötrődést, ötvös megtisztítsa, létra volt, földön felállítva, eget érte”, tanítványok annyira, keresztet inkább, lelki élet, pillanattól fogva, vele való, leírása mindazoknak, mind helyes, Urunk Jézus Krisztus, Jákóbot Bételnél, Meglátták Őt, Mégis Isten,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Anyámról való emlékek  Alvó cicák  Egyszerű  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  A sorsod  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Latinovits Zoltán tollából  Egy tavasz  Megígért békesség  Önmaga ellenére  Márai Sándor tollából  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Isten hűségének mértéke  Jó nap volt  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Latinovits Zoltán tollából  Ismeretlen: Ikarusz monda  Martin Buber, A haszidim meséi  Minden tavaszból őrizz..  Somlyó Zoltán - Orgonával  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Zilahy Lajos gondolata  Otthon  Nem kell hozzá fürdőruhás  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Azért kaptad  "Ez egy csoda"  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Az ember  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Magyar költészet napja  Az ember emlékekből áll  Szép estét kedves látogatóimna...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Különleges  Ady Endre - Mindegy átka  Nem kell hozzá fürdőruhás  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Borzasztó  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  James Allen  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Ma van a magyar költészet napj...  Egyszerű  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  40 felett  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  különleges  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre - Mindegy átka  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robert Merle tollából  Hamvas Béla  Alvó cica  Töröld le  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Bársony székben 
Bejegyzés Címkék
világ számára&#8221, lelkiismeret tisztaságát, hirtelen gyötrődést, ötvös megtisztítsa, létra volt, földön felállítva, eget érte&#8221, tanítványok annyira, keresztet inkább, lelki élet, pillanattól fogva, vele való, leírása mindazoknak, mind helyes, kibeszélhetetlen, felvillanásokkal, engedelmeskednek, hasonlatosságára, megfeszíttetett, visszafordulni, feltámadásakor, választhassák, bizonytalanok, eltávolította, megerősítette, királyságában, felemeltetett, választásokat, hasonlítsanak, szenvedésének, rátekintettek, tanítványokat, beteljesíteni, misztériumról, különbözzenek, dicsőségesen, keresztjéhez, rákerüljenek, imádságaikat, fölemeltetem, nincstelenül, megtisztítsa, függesztette, lelkiismeret, szomorúságot, teljesítette, választottak, keresztjének, alárendelték, eljövendőben, keresztjében, uralkodjanak, munkálkodnak, eltévedjenek, mindazoknak, közösséggel, lehetőségük, szelídséget, megérkezett, könnyebbnek, tanítványok, megrémültek, dicsekedjem, töprengések, látomásokon, meghaljanak, szeretettel, korszakokon, távolságból, átváltoztak, pillanattól, tisztaságát, kegyelméből, megfizetnek, odatartotta, láthatatlan, örökségéhez, veszítettek, megtartotta, készségesen, cselekedett, játszottak, védelmezte, önmaguktól, összetörte, reményüket, dicsőségre, segítséget, ijedtükben, uralkodtak, mindeneket, dicsőségét, szenvednek, elcsúsztak, felállítva, gyötrődést, megsebezte, megengedve, behelyezte, lehessenek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 91 db bejegyzés
e év: 353 db bejegyzés
Összes: 35918 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2423
  • e Hét: 15997
  • e Hónap: 27872
  • e Év: 215674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.