Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Emésztőrendszerünk segítése - természetesen
  2020-11-27 23:35:29, péntek
 
  Az étkezésnek központi szerepe van az egészségünk megőrzésében. Nem hiába mondják, hogy azok vagyunk, amit megeszünk, hiszen a táplálék, amit nap mint nap eszünk hatással van az egészségünkre és a közérzetünkre is. Ezért sem mindegy, hogy milyen ételeket fogyasztunk rendszeresen. Hogyan táplálkozzunk úgy, hogy támogassuk vele a szervezetünk működését?

Az emésztés hosszadalmas folyamatában részt vesz a száj, a nyelőcső, a gyomor, a vékonybél és a vastagbél, de kitüntetett szerepe van a májnak, az epehólyagnak és a hasnyálmirigynek is. Ezért is lényeges, hogy vigyázzunk az egészségünkre, mert ha a ,,gépezet" egyik eleme sérülést szenved, megbetegszik, akkor gondok lesznek az emésztésünkkel, ami az egész szervezetünk működésére kihatással lesz.

Mivel a táplálékokból energiát nyerünk, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen ételeket veszünk magunkhoz, hiszen az egészséges, vitamindús, rostban gazdag ételek valódi energiabombát jelentenek számunkra. A sejtjeinkben keletkezett hibák is csak úgy javulhatnak meg, csak úgy válhatnak ismét egészségessé, ha kellő minőségű tápanyagokkal látjuk el őket.

Nem pusztán az ételek tápanyagtartalma fontos, hanem az is hogyan eszünk. A rágásra ugyanis kellő időt kell fordítanunk, hiszen ha nem rágjuk meg elégszer az ételt, akkor emésztési gondjaink lehetnek. Ne siessünk, ne kapkodjunk tehát, hanem komótosan együnk élvezve az ízeket.

Az egészséges emésztéshez egészséges bélflórára is szükség van, amit probiotikumok rendszeres fogyasztásával támogathatunk. Többek között a joghurt, a kefir, a savanyított élelmiszerek lehetővé teszik a jó és a rossz baktériumok egyensúlyának fenntartását, és az egészséges emésztőrendszer megőrzését.

Amennyiben az emésztésünk rendben van, akkor az immunrendszerünkkel sem lesznek gondok, jó lesz az általános egészségi állapotunk, az anyagcserénk, a hangulatunk.

Az emésztést más módon is támogathatjuk. Az egyik ilyen a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás, hiszen a sejtjeinknek és a szöveteinknek is szüksége van vízre, hogy a különféle folyamatok zavartalanul történhessenek a szervezetünkben. A víz ezen kívül szabályozza a testhőmérsékletünket, és a testi funkciók fenntartásában is lényegi szerepet játszik.

A rostok szintén javítják a bél egészségét. A rostos táplálékok megtisztítják a bél falát a különféle káros baktériumoktól, és ezzel csökkenthet a vastagbélrák kialakulásának esélye is.

A rendszeres testedzés mérsékli az emésztőrendszeri betegségek kockázatát, mindemellett segíti a megfelelő véráramlást, csökkenti a gyulladást, aminek köszönhetően sokféle bélbetegségtől óvhatjuk meg magunkat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tápanyagtartalma, hasnyálmirigynek, emésztőrendszeri, emésztőrendszer, szervezetünkben, fogyasztásával, kialakulásának, baktériumoktól, emésztésünkkel, fenntartásában, bélbetegségtől, történhessenek, egészségünkre, megtisztítják, táplálkozzunk, egyensúlyának, energiabombát, közérzetünkre, táplálékokból, támogathatunk, tápanyagokkal, szöveteinknek, támogathatjuk, probiotikumok, hosszadalmas, epehólyagnak, sejtjeinknek, szervezetünk, zavartalanul, megbetegszik, anyagcserénk, folyamatában, rendszeresen, fenntartását, élelmiszerek, köszönhetően, étkezésnek központi, egészségünk megőrzésében, szervezetünk működését, emésztés hosszadalmas, egész szervezetünk, táplálékokból energiát, sejtjeinkben keletkezett, ételek tápanyagtartalma, rágásra ugyanis, egészséges emésztéshez, savanyított élelmiszerek, rossz baktériumok, egészséges emésztőrendszer, emésztésünk rendben, általános egészségi, egyik ilyen,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy hét kihagyás  Varázskönyv  Paul David Tripp Március 27  Virág lány  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Sok ember olyan,  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Esti Ima !  Alvó baby  Szimbólumok  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Halhatatlan boldog percek . ....  Karinthy Frigyes: Almafa  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Virág lány  képre írva  Kékfestőről pár szóban  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Virágos mező  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Itt most virá...  Fényvarázslat  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Tibeti harangvirág  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Virágvasárnap: az élet és a re...  Minden kedves látogatómnak sze...  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Esti kép  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Havasi gyopár  Nárciszok  Paul David Tripp Március 27  Nárciszok  Esti kép  Márciuzs 24.  Paul David Tripp Március 27  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Kinyílni egy beteg világban: v...  Nagy Feró megmondta?  Kékfestőről pár szóban  A tavasz nem csak önmagában sz...  Paul David Tripp Március 25  Jó éjszakát  Ha nyitott vagy  A nagy természet  Alvó cica  Facebookon kaptam  J. Donald Walters  Az idegen országok éghajlata  Várnai Zseni - Éveim  Az idegen országok éghajlata  Sir Andrew Lloyd Webber  Kinyílni egy beteg világban: v...  Szeretettel !  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Maci az északi fény alatt  Galaktikus kapcsolat  Graffiti bölcsesség  Virágos mező  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Alvó kutyák  Maci az északi fény alatt  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
étkezésnek központi, egészségünk megőrzésében, szervezetünk működését, emésztés hosszadalmas, egész szervezetünk, táplálékokból energiát, sejtjeinkben keletkezett, ételek tápanyagtartalma, rágásra ugyanis, egészséges emésztéshez, savanyított élelmiszerek, rossz baktériumok, egészséges emésztőrendszer, emésztésünk rendben, általános egészségi, egyik ilyen, megfelelő mennyiségű, különféle folyamatok, testi funkciók, rostok szintén, rostos táplálékok, különféle káros, vastagbélrák kialakulásának, rendszeres testedzés, emésztőrendszeri betegségek, megfelelő véráramlást, tápanyagtartalma, hasnyálmirigynek, emésztőrendszeri, emésztőrendszer, szervezetünkben, fogyasztásával, kialakulásának, baktériumoktól, emésztésünkkel, fenntartásában, bélbetegségtől, történhessenek, egészségünkre, megtisztítják, táplálkozzunk, egyensúlyának, energiabombát, közérzetünkre, táplálékokból, támogathatunk, tápanyagokkal, szöveteinknek, támogathatjuk, probiotikumok, hosszadalmas, epehólyagnak, sejtjeinknek, szervezetünk, zavartalanul, megbetegszik, anyagcserénk, folyamatában, rendszeresen, fenntartását, élelmiszerek, köszönhetően, sejtjeinkben, mindemellett, egészségessé, vastagbélrák, megőrzésében, véráramlást, fordítanunk, fogyasztunk, javulhatnak, szabályozza, kitüntetett, egészségünk, emésztéshez, hangulatunk, keletkezett, baktériumok, emésztésünk, csökkenthet, savanyított, egyáltalán, egészséges, mennyiségű, kapkodjunk, megőrzését, állapotunk, jelentenek, kihatással, rendszeres, bélflórára, működésére, amennyiben, vitamindús, vigyázzunk, kockázatát, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 469 db bejegyzés
Összes: 49264 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1663
  • e Hét: 5241
  • e Hónap: 25103
  • e Év: 200978
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.