Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A tüdő egészségéért ( COPD, asztma stb is )
  2020-11-29 23:31:01, vasárnap
 
  A tüdőnk akkor maradhat egészséges, ha eddzük magunkat. Ez erősíti az ellenálló képességünket és megelőzi a betegségeket. Jó hatású a Kneipp-féle felsőtest-lemosás, amikor reggel és este 3-5 percig hideg vízzel mossuk le az átmelegedett testen a mellkast és a hátat. Ehhez a hideg vízzel átitatott mosdókesztyűt felülről lefelé húzzuk. A módszer serkenti a vérkeringést, és jó hatással van az akut és krónikus légúti hurutokra.

Az édeskömény gazdag illóolajakban, és aktivizálja a légutak csillószőreit. Így a lerakódott váladék feloldódik és kiürül, a tüdő újra fellélegezhet. A napi inhaláláshoz főzzünk fel egy liter vízben 2-3 evőkanál édesköménymagot, majd a fedőt levéve lélegezzük be a jótékony hatású gőzt 10 percen át, miközben a fejünkre törülközőt terítünk. Az inhalálás után legalább egy fél órán át ne menjünk a szabadba.

Az inhalálást krónikus gyulladások (bronchitis, köhögés, hurut, asztma) esetén mustáros borogatással egészíthetjük ki. 15 g mustárlisztet keverjünk össze egy liter meleg vízzel. Merítsünk a keverékbe egy mellkasméretű lenvászon törülközőt, csöpögtessük le, és tegyük a mellkasra. Tekerjük be a mellkast meleg frottírtörülközővel. A borogatást 20-30 percig hagyjuk fent. Ötpercenként nézzük meg, kipirosodott-e alatta a bőr. Akkor távolítsuk el a pakolást, és kenjük be a bőrt orbáncfűolajjal.

Bevált házi szer a légutak munkájának serkentésére a lándzsásútifű-szirup. Ezt mi magunk is előállíthatjuk. A szétvágott levelekkel töltsünk meg 2 cm magasan egy üveget, szórjuk meg nyerscukorral. Éjszaka a cukor felolvad, a levelek összeesnek. Másnap megint töltsünk rá 2 cm magas levélmennyiséget, és szórjuk meg cukorral. A folyamatot addig ismételjük, amíg az üveg meg nem telik. Ezek után a palackot tartsuk két hónapon át egyenletes meleg helyiségben. Utána préseljük ki a szirupot, majd hevítsük fel 70 fokra, és töltsük steril palackokba. Köhögés, rekedtség, bronchitis, hurut esetén a szirupot teáskanálnyi adagokban szedjük be. Gyerekeknek is adhatjuk.

Az eukaliptuszolaj felszabadítja a légutakat. Mivel a nyálkahártya a beteg légutak esetén nemcsak gyulladt, hanem száraz is, a legjobb, ha az eukaliptuszolajból néhány cseppet a szobában elhelyezett párologtatóedénybe töltünk.

Tüdőgyógyító gyógynövények

A természet patikájában egy sor olyan gyógynövény található, amely erősíti a tüdőt, illetve segít ennek megbetegedése esetén. Kiváló ilyen esetekben a tüdőfű (Pulmonaria officinalis), amelynek gyógyító ereje elsősorban a benne lévő nagy mennyiségű, oldható kovasavnak köszönhető. A kovasav a vizsgálatok szerint erősíti a tüdő szövetét és javítja rugalmasságát.

A lándzsás útifű (Plantago lanceolata) leveleiben köhögéscsillapító, nyák- és görcsoldó, valamint antibakteriális hatóanyagok találhatók.
Az orvosi ziliz (Althaea officinalis) nagy mennyiségű nyákképző anyagot tartalmaz, a légutak nyálkahártyáját védőréteggel vonja be. Ily módon megvédelmezi a sérülésektől és a fertőzésektől, ami nagyon fontos fertőzésre hajlamos egyéneknél.

Az ánizsmag (Pimpinella anisum) édeskés illóolajat tartalmaz, amely főként anetholból áll. Ez segíti a felköhögést, elsősorban a csillószőröket aktivizálja.

Az ökörfarkkóró (Verbascum thapsiforme) nyák- és szappananyagokat tartalmaz. Ez a növény nem hiányozhat egyetlen köptető teakeverékből sem. A hatóanyagok segítik a sleim felszakadását, enyhítik a köhögési ingert, és védik a légutakat a gyulladástól.

Bodzalé: jól bevált házi szer megfázás esetén
A bodza fekete bogyóiból készült kivonat kiváló házi szer a tüdő és a hörgők megbetegedése esetén. A bodzabogyó gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, szerves esszenciákban és gyümölcssavakban. Természetes hatóanyagai serkentik a légutak szűrőtevékenységét, váladékoldó hatásúak és csökkentik a gyulladást. Mindez enyhíti a légutak ingerlékenységét, és megtisztítja az egész szervezetet. Egy pohár bodzalé evés előtt fogyasztva ellenállóbbá teszi a légutakat, és csökkenti fertőzésekre való fogékonyságukat.

Tüdő- és hörgőtea
A következő teakeverék erősíti a tüdőt és a hörgőket:
- 20 g tüdőfű, erősíti a tüdőt
- 20 g lándzsás útifűlevél, oldja a köhögést
- 30 g orvosi zilizgyökér, védi a nyálkahártyát
- 20 g ánizsmag, tisztít
- 10 g ökörfarkkóró-virág, gyulladáscsökkentő

Naponta háromszor forrázzunk le egy csésze forrásban lévő vízzel egy teáskanálnyit ebből a keverékből. Hagyjuk állni öt percig, szűrjük le, ízesítsük tetszés szerint mézzel, és kortyonként igyuk étkezés után.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: szappananyagokat, gyümölcssavakban, levélmennyiséget, ingerlékenységét, nyálkahártyáját, orbáncfűolajjal, antibakteriális, édesköménymagot, fogékonyságukat, eukaliptuszolaj, csillószőröket, előállíthatjuk, megbetegedése, mustárlisztet, mellkasméretű, fertőzésektől, mosdókesztyűt, illóolajakban, teakeverékből, csillószőreit, fellélegezhet, felszakadását, nyálkahártyát, egészíthetjük, lándzsásútifű, felszabadítja, képességünket, esszenciákban, gyógynövények, nyerscukorral, rugalmasságát, teáskanálnyit, inhaláláshoz, kipirosodott, ökörfarkkóró, nyálkahártya, tüdőnk akkor, ellenálló képességünket, átmelegedett testen, hideg vízzel, módszer serkenti, édeskömény gazdag, légutak csillószőreit, lerakódott váladék, tüdő újra, napi inhaláláshoz, liter vízben, fedőt levéve, jótékony hatású, fejünkre törülközőt, inhalálás után, inhalálást krónikus,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Esti Ima !  képre írva  A pálma a győzelem és a diadal...  Varázskönyv  Sok ember olyan,  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Sárkány  Alvó kutya  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  képre írva  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Szimbólumok  képre írva  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Facebookon kaptam  Tudd, hogy magától az élet soh...  Virág lány  Tedd őt foglyul, Uram  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Karinthy Frigyes: Almafa  Facebookon kaptam  Levél lány  A jó kedv a világon  képre írva  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Sokszor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Esti kép  A jó kedv a világon  Alvó kutya  Nagy Feró megmondta?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Paul David Tripp Március 26  Esti kép  Ha nyitott vagy  Karinthy Frigyes: Almafa  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  képre írva  Minden kedves látogatómnak sze...  A víz abszolút súlya nem számí...  Havasi gyopár  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Görgess  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cica  Soli Deo gloria  Sok ember olyan,  A jó kedv a világon  A máj egészségét biztosító és ...  Facebookon kaptam  Víz! Se ízed nincs, se színed,...  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Az idegen országok éghajlata  Virág vasárnap  Öreg nő sóhajt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
tüdőnk akkor, ellenálló képességünket, átmelegedett testen, hideg vízzel, módszer serkenti, édeskömény gazdag, légutak csillószőreit, lerakódott váladék, tüdő újra, napi inhaláláshoz, liter vízben, fedőt levéve, jótékony hatású, fejünkre törülközőt, inhalálás után, inhalálást krónikus, liter meleg, mellkasméretű lenvászon, mellkast meleg, borogatást 20-30, bőrt orbáncfűolajjal, légutak munkájának, szétvágott levelekkel, cukor felolvad, levelek összeesnek, folyamatot addig, palackot tartsuk, szirupot teáskanálnyi, eukaliptuszolaj felszabadítja, beteg légutak, szobában elhelyezett, természet patikájában, benne lévő, vizsgálatok szerint, tüdő szövetét, lándzsás útifű, orvosi ziliz, légutak nyálkahártyáját, csillószőröket aktivizálja, hatóanyagok segítik, sleim felszakadását, köhögési ingert, bodza fekete, hörgők megbetegedése, bodzabogyó gazdag, légutak ingerlékenységét, egész szervezetet, pohár bodzalé, következő teakeverék, csésze forrásban, teáskanálnyit ebből, szappananyagokat, gyümölcssavakban, levélmennyiséget, ingerlékenységét, nyálkahártyáját, orbáncfűolajjal, antibakteriális, édesköménymagot, fogékonyságukat, eukaliptuszolaj, csillószőröket, előállíthatjuk, megbetegedése, mustárlisztet, mellkasméretű, fertőzésektől, mosdókesztyűt, illóolajakban, teakeverékből, csillószőreit, fellélegezhet, felszakadását, nyálkahártyát, egészíthetjük, lándzsásútifű, felszabadítja, képességünket, esszenciákban, gyógynövények, nyerscukorral, rugalmasságát, teáskanálnyit, inhaláláshoz, kipirosodott, ökörfarkkóró, nyálkahártya, védőréteggel, serkentésére, tüdőgyógyító, sérülésektől, teáskanálnyi, vitaminokban, ellenállóbbá, csöpögtessük, borogatással, megvédelmezi, megtisztítja, fertőzésekre, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1472
  • e Hét: 5050
  • e Hónap: 24912
  • e Év: 200787
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.