Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vöröshagyma hajra, bőrre és egészségre gyakorolt jótékony
  2020-12-26 00:39:09, szombat
 
 



Lehet, hogy a szúrós szaga miatt nem szívesen fogyaszt vöröshagymát, de a hatásai miatt igazán megéri. A hagyma sokféle receptben felhasználható és könnyedén fogyasztható. Ezenkívül olyan kémiai anyagokat tartalmaz, amelyek megvédik a szervezetet a betegségekkel szemben és méregtelenítenek is.

A vöröshagyma jótékony hatása
A vöröshagyma antibiotikus, fertőtlenítő, antimikrobiális és szélhajtó tulajdonságai miatt távol tartja a fertőzéseket.
A vöröshagyma gazdag kénben, rostokban, káliumban, B- és C- vitaminban, illetve alacsony a zsír, koleszterin és nátrium tartalma.
Azonnali enyhülést nyújt a lázra, megfázásra, köhögésre, torokfájásra, allergiára, stb. A hagymalé és méz keverékével mindezen problémák könnyedén kezelhetőek.
Egy kis darab vöröshagyma elmulasztja a láz mellékhatásait, ha az ember a homlokára teszi.
Egy kis darab vöröshagyma szagának belélegzése elállítja, vagy legalábbis lelassítja az orrvérzést.
Fogyasszon naponta egy hagymát, így megszabadulhat az álmatlanságtól és az alvási problémáktól.
A vöröshagyma jó hatással van az emésztőrendszerre. Ha emésztési gondja van, a hagyma serkenti az emésztőnedvek termelését.
A vöröshagyma levével hatékonyan kezelhető a leégett bőr, a rovar- és a darázscsípés. Először a hagyma égeti a bőrt, de felgyorsítja a gyógyulás folyamatát.
A vöröshagymával megelőzhető a rák, főleg a végbélrák, kialakulása.

Fogyasszon naponta vöröshagymát, így megakadályozhatja a csontritkulás és az érszűkület kialakulását.

A vöröshagyma növeli a szervezetben az inzulinszintet, ezért kezelhető vele a cukorbetegség, mivel szabályozza a vércukorszintet.

A naponta fogyasztott hagyma elpusztítja a ,,rossz" koleszterint, ami a szívproblémák kialakulásáért felelős. A hagyma ezenkívül véd a szívkoszorúeret érintő betegségektől és védi a ,,jó" koleszterint.Ha beteg és szeretne gyorsan meggyógyulni, akkor a vöröshagyma az egyik legjobb választás.
Az ízületgyulladás okozta gyulladás hatékonyan kezelhető vöröshagymával.
A szezám- vagy ricinusolajban sült hagymával enyhíthetőek a fájdalmak.
A hagyma és kurkumalé keverékével hatékonyan eltüntethetőek az arcbőrön található sötétebb foltok és pigmentek.
A hagymalével hatékonyan kezelhetőek a fül- és szemproblémák.
A vöröshagyma kiválóan alkalmas a fogfájás enyhítésére és a fogszuvasodás megelőzésére.
A vöröshagyma megfiatalítja a szöveteket.

Bizonyos anyajegyek kiválóan eltávolíthatóak hagymalével.
A vöröshagyma fogyasztásával javul a memória és erősödik az idegrendszer.
A vöröshagyma megszünteti a menstruációs görcsöket és fájdalmakat, ezért néhány nappal a menstruáció előtt fogyasszon hagymát.
Ha szeretne megszabadulni a tetvektől vagy a hajhullástól, kenjen hagymalevet a hajára vagy a fejbőrére.
A vöröshagyma vizet, proteint, olajokat, keményítőt, rostokat, ásványi anyagokat, kalciumot, C- és komplex B-vitamint, valamint vasat tartalmaz.

Ízlés szerint fogyasszon naponta 100-150 gramm vöröshagymát.

A vöröshagyma bőrre gyakorolt jótékony hatása

Mivel a vöröshagyma gazdagon tartalmaz antioxidánst A-, C- és E-vitamint, a bőr egészséges és ragyogó lesz tőle. Mind a fogyasztása, mind a külső használata jó hatással van a bőrre.

A vöröshagyma kiváló öregedésgátló anyag. A benne lévő antioxidáns A-, C- és E-vitamin nem csak a káros UV sugarak által okozott károkkal veszi fel a harcot, hanem a szabadgyökökkel is, amelyek a bőr korai öregedéséért felelősek. A vöröshagyma az egyik leggazdagabb quercetin tartalmú zöldség, ami a legerősebb antioxidáns, ezért meggátolja a bőr ráncosodását. Másrészről a vitaminok és a kén is védi a bőrt, így az puha és rugalmas marad. A vöröshagyma öregedésgátló tulajdonságait a kénben gazdag fitovegyületeknek köszönheti. Masszírozza át a bőrét friss hagymalével, így serkenti a vérkeringést és szebbé teszi a bőrt, mivel az fiatalos és ragyogó lesz.

Vöröshagymával kezelhető a pattanás. A vöröshagyma antimikrobiális, antibakteriális és gyulladásgátló tulajdonságai csodát művelnek a bőrrel. Mivel erős fertőtlenítő, ezért védi a bőrt a pattanásokat okozó baktériumoktól és más bőrfertőzésektől. A pattanások kezeléséhez keverjen össze egy evőkanál hagymalevet egy evőkanál olívaolajjal, majd vigye fel az arcára a keveréket. Hagyja fent 20 percig, végül mossa le. A külső használaton kívül a hagyma rendszeres fogyasztásával is eltüntethetőek a pattanások.

Világosítja az arcbőrt. A vöröshagyma tisztítja a vért és olyan flavonoidokkal látja el a szervezetet, amelyek a C-vitamin hatásait erősítik. A vöröshagyma fogyasztásával a bőr egészséges és ragyogó lesz. Az arcpakolás elkészítéséhez keverjen össze másfél evőkanál friss hagymalevet, 2 evőkanál csicseriborsólisztet, fél teáskanál tejet és egy csipet szerecsendiót.

Készítsen a hozzávalókból sűrű krémet, és ha szükséges, hígítsa fel egy kis tejjel, hogy a krém megfelelő sűrűségű legyen. Ha szeretné elnyomni a hagyma szagát, adjon a keverékhez néhány csepp levendula illóolajat. A krémet arctisztítás után vigye fel a bőrére, és hagyja fent 15-20 percig, amíg megszárad. Egy tejbe mártott vattakoronggal távolítsa el az arcpakolást gyengéd, körkörös mozdulatokkal. Az arcpakolás megszabadít az elhalt hámsejtektől és világosítja az arcbőrt is.

Hatékonyan kezelhetőek vele a sötét foltok és az elszíneződött bőr. A hagymalével hatékonyan eltüntethetőek a sötét foltok és az elszíneződött bőr. A vöröshagymában található fitovegyületek és antioxidánsok ugyanis táplálják a bőrt, valamint a bőrhibákat is eltüntetik. Az arcpakolás elkészítéséhez megegyező mennyiségű hagymalére és friss joghurtra lesz szüksége. A kellemes illat érdekében néhány csepp illóolajat is adhat a keverékhez. A krémmel masszírozza át az arcát gyengéd, körkörös mozdulatokkal 10-15 percig. A legjobb eredmény elérése érdekében naponta ismételje meg.

Kezelhetőek vele a csípések. A hagyma nyugtatja a rovarcsípéseket. Egyszerűen csak tegyen egy szelet hagymát a csípésre. A hagyma gyulladásgátló tulajdonságai miatt csökkenti a csípés okozta égést, viszketést és duzzadást.

A vöröshagyma hajra gyakorolt jótékony hatása
A hagyma a hajra is pozitív hatással van. A hagymalével számos hajprobléma megszüntethető.
A hagymával hatékonyan kezelhető a hajritkulás. A keverék elkészítéséhez keverjen össze hagymalevet és fél teáskanál mézet. Ha szeretne, a hagyma szagának elnyomásához használhat illóolajat. Vigye fel a keveréket a hajára vagy csak azokra a részekre, ahol a hajritkulást tapasztalja. Hagyja fent éjszakára, de ne tekerje a fejét törülközőbe. Másnap reggel samponnal mosson hajat. A legjobb eredmény elérése érdekében hetente 1-3 alkalommal ismételje meg.

A vöröshagymás hajpakolással nem csak a hajhullás, de a korpásodás és a viszkető fejbőr is megszüntethető, a hagymalé pedig segíti a haj növekedését. A hagymalé elkészítéséhez daráljon le vagy zúzza össze a hagymát, majd egy daráló segítségével sajtolja ki belőle a hagymalevet. A kapott levet keverje össze megegyező mennyiségű olíva- vagy kókuszolajjal, és vigye fel a fejbőrére és a hajára. A fejét takarja le egy zuhanysapkával és hagyja fent 2 órán át, végül samponnal öblítse le a haját, hogy megszabaduljon a ragadós keveréktől. Ez a hajpakolás nem csak a haj növekedését segíti, de ragyogóvá és fényessé is teszi a hajat. A legjobb eredmény elérése érdekében havonta kétszer ismételje.

Élénkíti a hajszínt. A hagymalé ragyogóvá teszi és szép, rezes árnyalatot kölcsönöz a hajnak. Ha egyszerűen csak élénkíteni szeretné a természetes hajszínét, keverjen össze hagymát kellő mennyiségű mustárolajjal és vigye fel a hajára: a mustárolaj ugyanis elnyomja a hagyma hajszínt világosító hatását.

Természetes kondicionáló. A haj természetes kondicionálásához vigyen fel hagymából és görögszéna krémből készült keveréket a hajára. Hagyja fent fél óráig, majd egy enyhébb samponnal mossa le.

A vöröshagyma kiválasztása és tárolása
Kiválasztás: Mind a szárított, mind a friss hagyma egész évben elérhető. Vásárlás közben válassza a tiszta, jó alakú, végükön zárt hagymákat. A végek záródjanak szorosan és ne legyen vastag, fás közepük. A hagyma legyen kemény, de ropogós, a külseje pedig száraz és fényes. A hagyma belseje fehéres színű, körülbelül 5-7 centiméter átmérőjű. Ne vegyen puha, nedves vagy olyan hagymát, amelyen penészes foltok találhatóak, mivel ez a rossz minőség jele.

Rügyező hagymát se vásároljon, mivel az a zöldség korára és a rossz tárolásra utal. Másrészről viszont, ha a hagyma kirügyezik a spájzban, a rügyekkel akár a mogyoróhagymát is helyettesítheti.

Tárolás: A száraz hagyma hónapokig is tárolható. Az egész hagymákat hűvös, száraz, jól szellőztethető helyen tárolja, így azok körülbelül 4 hétig állnak el. A vöröshagymát ne tárolja hűtőben, mivel az így megpuhul, valamint a mosogató alatt se tárolja, mivel a hagyma beszívja a nedvességet. Ha az ételek készítése közben marad egy kis hagyma, azt nyugodtan elteheti későbbi használatra, csak csomagolja be a maradékot egy légmentesen zárható zacskóba, és tegye a hűtőbe, de ne felejtse el 2-3 napon belül felhasználni. A megfelelő tároláson kívül a hagymát rendszeresen át kell nézni, és a nyálkás vagy elszíneződött zöldséget ki kell dobni. A rügyező hagymák is elfogyaszthatóak, csak le kell vágni róluk a rügyeket. A mogyoróhagyma hűtőben egy hétig áll el.


Felhasználási tippek (fogyasztás/főzés)
A hagyma az egyik legtöbbféleképpen felhasználható zöldség, amely nyersen és főzött formában is fogyasztható. Bármely receptnek különleges ízt kölcsönöz, és számos módon elkészíthető, például főzve, sütve vagy karamellizálva.

A nyers hagyma kiváló salátákhoz. A hagymát vágja fel karikákra és adja hozzá a felkockázott paradicsomhoz, uborkához, répához és céklához, majd locsolja meg egy kis citromlével. A klasszikus olasz saláta elkészítéséhez keverjen össze felszeletelt hagymát, paradicsomot és mozzarellát, majd egy kis olívaolajjal locsolja meg.

A felszeletelt vagy felaprított hagyma megsüthető és alapként használható tésztaszószok, pörköltek/raguk és levesek elkészítésénél. A hagymát közepes tűzön, vajban vagy margarinban süsse meg körülbelül 3 perc alatt, amíg a hagyma ropogós és aranybarna nem lesz. A kiszedéskor helyezze a hagymát papírtörlővel kibélelt tányérra.

A Guacamole salsa szósz elkészítéséhez a felaprított hagymát keverje össze paradicsommal, avokádóval, és jalapeno csilipaprikával. Az egyszerű rizs is érdekesebbé tehető egy kis újhagymával és szezámmaggal.

A hirtelen sült hagyma bármilyen vegetáriánus ételt ízletesebbé tesz, mivel a hirtelen sütés fokozza a hagyma ízét. A hagymát ezután hirtelen sült zöldségekhez, levesekhez vagy tésztás ételekhez is hozzáadhatja.

A hagyma a párolás során puha és édes lesz, valamint elveszíti a kéntartalmát, ezért az íze is gyengül. A párolt hagyma rizottóhoz, rizses húshoz és párolt húshoz is adható.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: méregtelenítenek, bőrfertőzésektől, elfogyaszthatóak, ízületgyulladás, vércukorszintet, antimikrobiális, eltávolíthatóak, helyettesítheti, szabadgyökökkel, szívkoszorúeret, rovarcsípéseket, antibakteriális, csilipaprikával, álmatlanságtól, vattakoronggal, kialakulásáért, eltüntethetőek, elkészítéséhez, inzulinszintet, vöröshagymával, fogyasztásával, mogyoróhagymát, mellékhatásait, gyulladásgátló, elkészítésénél, tulajdonságait, flavonoidokkal, megszüntethető, ricinusolajban, karamellizálva, zuhanysapkával, baktériumoktól, megszabaduljon, felhasználható, fitovegyületek, szellőztethető, szúrós szaga, hatásai miatt, hagyma sokféle, betegségekkel szemben, vöröshagyma jótékony, vöröshagyma antibiotikus, vöröshagyma gazdag, homlokára teszi, alvási problémáktól, hagyma serkenti, emésztőnedvek termelését, vöröshagyma levével, hagyma égeti, gyógyulás folyamatát, vöröshagymával megelőzhető, érszűkület kialakulását,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Rejtő Jenő versei  A kávé  Rejtő Jenő versei  Müller Péter tollából  Nem kell ide békemenet  Csendes éjszakán  Könnyáztatta asszonysorsok  Könnyáztatta asszonysorsok  A szív és a cselekvés egységes...  Paul David Tripp Március 17  Őri István - Dal az életről  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  William Shakespeare-től idéze...  Facebookon kaptam  Minden jónak végeszakad egysze...  Éljen a magyar szabadság!  Jó éjszakát  Ez a miénk!  Ted Engstrőm gondolata  Facebookon kaptam  Március 15 emlékére virágba bo...  Intelem  Szent Pio atya!  Imádkozás Krisztus értelméért  Nagy László - Szerelem emléke  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Őri István - Dal az életről  Kokárda  Csörög a telefonom  Müller Péter tollából  Szép Álmokat  Könnyáztatta asszonysorsok  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Ibolya  Sötétség és világosság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Kakaós piskóta  Szabó Norbert – Szabadsá...  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam  Mélységes szomorúsággal  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Ne engedd el kezem!  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Nem tudhatom.....  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  Cicus virággal  1848. március 15-én  Március  Az embernek fiatal korában van  Hernádkak  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Március 15  Hernádkak  Szép estét kedves látogatóimna...  Könnyáztatta asszonysorsok  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Csendes éjszakán  Aztán itt van egy másik szerep...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Sötétség és világosság  Alvó kislány  Minden jónak végeszakad egysze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tékozló és Isten gondviselés...  Fújjad márciusi szél . . .  Talpra vándor  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 16  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
szúrós szaga, hatásai miatt, hagyma sokféle, betegségekkel szemben, vöröshagyma jótékony, vöröshagyma antibiotikus, vöröshagyma gazdag, homlokára teszi, alvási problémáktól, hagyma serkenti, emésztőnedvek termelését, vöröshagyma levével, hagyma égeti, gyógyulás folyamatát, vöröshagymával megelőzhető, érszűkület kialakulását, vöröshagyma növeli, naponta fogyasztott, szívproblémák kialakulásáért, hagyma ezenkívül, szívkoszorúeret érintő, egyik legjobb, ízületgyulladás okozta, szezám- vagy, arcbőrön található, hagymalével hatékonyan, vöröshagyma kiválóan, fogfájás enyhítésére, fogszuvasodás megelőzésére, vöröshagyma megfiatalítja, vöröshagyma fogyasztásával, vöröshagyma megszünteti, menstruációs görcsöket, menstruáció előtt, tetvektől vagy, hajára vagy, vöröshagyma vizet, vöröshagyma bőrre, vöröshagyma gazdagon, külső használata, vöröshagyma kiváló, benne lévő, egyik leggazdagabb, legerősebb antioxidáns, vöröshagyma öregedésgátló, kénben gazdag, bőrét friss, vöröshagyma antimikrobiális, pattanásokat okozó, pattanások kezeléséhez, evőkanál hagymalevet, evőkanál olívaolajjal, külső használaton, hagyma rendszeres, vöröshagyma tisztítja, arcpakolás elkészítéséhez, csipet szerecsendiót, hozzávalókból sűrű, krém megfelelő, hagyma szagát, keverékhez néhány, krémet arctisztítás, tejbe mártott, arcpakolást gyengéd, arcpakolás megszabadít, elhalt hámsejtektől, sötét foltok, vöröshagymában található, kellemes illat, krémmel masszírozza, arcát gyengéd, legjobb eredmény, hagyma nyugtatja, szelet hagymát, hagyma gyulladásgátló, csípés okozta, vöröshagyma hajra, hagymalével számos, hagymával hatékonyan, keverék elkészítéséhez, hagyma szagának, hajritkulást tapasztalja, fejét törülközőbe, vöröshagymás hajpakolással, viszkető fejbőr, hagymalé pedig, hagymalé elkészítéséhez, daráló segítségével, kapott levet, fejét takarja, ragadós keveréktől, hagymalé ragyogóvá, természetes hajszínét, mustárolaj ugyanis, hagyma hajszínt, enyhébb samponnal, vöröshagyma kiválasztása, friss hagyma, végek záródjanak, hagyma legyen, külseje pedig, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 128 db bejegyzés
e év: 463 db bejegyzés
Összes: 49256 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 427
  • e Hét: 4005
  • e Hónap: 23867
  • e Év: 199742
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.